রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ৪দা ‘ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ ইনভেস্তমেন্ত – ইমপ্রুভিং লোজিস্তিক্স ইফিসেন্সী ৱিথ পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান’দা পাংথোকপা পোস্ত-বজেত ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
03 MAR 2023 8:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ৪, ২০২৩গী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা ‘ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ ইনভেস্তমেন্ত – ইমপ্রুভিং লোজিস্তিক্স ইফিসেন্সী ৱিথ পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান’দা পাংথোকপা পোস্ত-বজেত ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি। মসি বজেতদা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক আইদিয়াশিং লৌনবা সরকারনা শিনবা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার ১২গী শরুক অমনি।
য়ুনিয়ন বজেতনা প্রায়োরিতী তরেৎ এদোপ্ত তৌরি মদুনা অমনা অমদা কমপ্লিমেন্ত তৌই অমদি ‘সপকরিশি’গুম এক্ত তৌদুনা “অমৃত কাল”গী থোংদা ঐখোয়বু লমজিংলি। ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইনভেস্তমেন্ত অসি সরকারগী প্রায়োরিতী সেক্তরগী মনুংদা অমনি। ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইনভেস্তমেন্তদা ৱেবিনার অসি মিনিস্ত্রি ওফ রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজনা লিদ মিনিস্ত্রি ওইরগা দি.পি.আই.আই.তি., মিনিস্ত্রি ওফ কমর্স এন্দ ইন্দস্ত্রিনা কো-লিদ মিনিস্ত্রি ওইনা তেংবাংদুনা পাংথোকপনি। মসি প্লেনরী ইনুগ্রেল অমসুং কনক্লুদিং সেসনশিংগী মওংদা পাংথোক্কনি অমদি পেরেলেল ব্রেকআউত সেসন অহুম থোক্না খায়দোক্কনি। ব্রেকআউত সেসনশিং অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইনভেস্তমেন্তগা মরী লৈনবা বজেত্তা লাউথোকখিবশিং, মখোয়বু ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমদি মাংলোমদা চংশিনবদা সজেসনশিং কভর তৌগনি।
পেরেলেল ব্রেকআউত সেসন অহুম অদুদি – “ইমপ্রুভিং লোজিস্তিক্স ইফিসেন্সী ভাইয়া মলতি-মোদেলিতী & ফিল্লিং ক্রিতিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর গেপস”, মিনিস্ত্রি ওফ পোর্তস, শিপ্পিং এন্দ ৱাতরৱেজনা এঙ্কর ওইবা; “প্লানিং ওন পি.এম. গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান”, দি.পি.আই.আই.তি.না এঙ্কর ওইবা; অমসুং “ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত & ইনভেস্তমেন্ত ওপোর্চুনিতীজ”, মদু মিনিস্ত্রি ওফ রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজনা এঙ্কর ওইগনি।
মরী লৈনবা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত মিনিস্ত্রিশিংগী মিনিস্তর অমসুং সেক্রেতরীশিংগী মথক্তা, রাজ্যশিং, ইন্দস্ত্রী, এসোসিএসনশিং, ইনভেস্তমেন্ত গ্রুপশিং, কন্সেসিয়নরীনচিংবাশিংদগী লাকপা স্তেকহোল্দরশিংনা ৱেবিনার অসিদা শরুক য়াগনি অমদি বজেত্তা লাউথোকখিবশিং হেন্না ফবা মওংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক সজেসনশিং লান্থোক্কনি। য়ুনিয়ন বজেতকী ইমপেক্তকী তোঙান তোঙানবা দাইমেনসনশিংদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং শেয়র তৌনবা অমসুং মখোয়গী ইমপ্লিমেন্ততেসন খন্ন-নৈননবা মেনুফেকচররশিং, প্রাইভেত ওপরেতরশিং, ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিং, এন.জি.ও.শিং, ইন্দিপেন্দেন্ত এক্সপার্তনচিংবদগী স্পিকরশিংগী পরিং অমা লৌখৎলে।
থৌরম অসিগী মনুংদা ৱা ঙাংগদবা ইন্দস্ত্রি লিদর অমসুং এক্সপার্ত খরগী মনুংদা শ্রী ধ্রুব কোতক (এম.দি. জে.এম. বক্সি গ্রুপ), শ্রী আর দিনেশ (এম.দি. তি.ভি.এস. লোজিস্তিক্স & সি.আই.আই. প্রসিদেন্ত দেজিগনেতেদ), শ্রী অশোক সেথি (চিয়ারমেন, তাতা কন্সলতেতিং ইঞ্জিনীয়র্স লিমিতেদ), শ্রী মানু ভাল্লা (প্রসিদেন্ত, ৱেয়রহাউজিং এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া), শ্রী অজিত গুলাবচান্দ (সি.এম.দি. হিন্দুস্তান কন্সত্রক্সন কম্পেনী লিমিতেদ), দাভিন্দর সান্ধু (চিয়ারমেন, প্রিমস পার্তনর্স), শ্রী ভিনায়ক পাই (এম.দি. তাতা প্রোজেক্তস), শ্রী শাশঙ্ক শ্রিভাস্তভা (ই.দি., মারুতি সুজুকি) য়াওরি।
ৱেবিনার অসি ভর্চুএল মোদ অমদা পাংথোক্কনি অমদি ইনভাইতীশিংদা রাজ্য সরকারগী মীহুতশিং, লোকেল বোদীগী মীহুতশিং, তেক্নিকেল ইন্সতিত্যুসনশিং, ইন্দস্ত্রীগী মীহুতশিং, এন.জি.ও.শিং, ইন্দিপেন্দেন্ত এক্সপর্তশিং অসিনচিংবা য়াওগনি।
ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ইকোনোমিক গ্রোথ অমসুং দিবলপমেন্তকী চংদবা য়াদ্রবা মচাক অমনি, মসিনা বিজিনেসপু হেন্না ইফিসিএন্ত ওইনা অমদি ইফেক্তিব ওইনা ওপরেত তৌবা ঙমহল্লি, জোবশিং ক্রিয়েত তৌই অমদি ইন্দিভিজুএলশিং অমসুং কমুনিতীশিংগীদমক পুন্সী মহিং ফগৎহল্লি। ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ইনভেস্তমেন্ত তৌবনা ইকোনোমিক গ্রোথকীদমক হেন্না ৱাংবা মল্তিপায়র এফেক্ত লৈহল্লি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকার অসিনা ৱার্ল্দ-ক্লাস ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপ তৌনবা থমখিবা ৱাফমগী পরিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর মিনিস্ত্রিশিংগী বজেতরী এলোকেসন হেনগৎলে। শেনবা চহি ২০২৩-২৪গী য়ুনিয়ন বজেত অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্তদা মীৎয়েং থমদুনা মশক নায়বা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর এলোকেসন অমগা লোয়ননা মীৎয়েং অসিগী মমিনি। আউতলে অসিগী মনুংদা, রোদ ত্রান্সপোর্ত & হায়ৱেজ অমসুং রেলৱেজ অসি মরুওইবা তার্গেৎ এরিয়াশিংনি মসিদা এলোকেসন অসি মথংশিৎনা চাদা ১৫দগী চাদা ২৫দা হেনগৎতুনা মথংশিংনা লুপা করোর লাখ ২.৭ অমসুং লুপা করোর লাখ ২.৪ ওইরে।

Ministry of Road Transport & Highways
PM to address post-Budget webinar on ‘Infrastructure and Investment - Improving Logistics Efficiency with PM Gati Shakti National Master Plan’ on 4th March
03 MAR 2023 8:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the post-Budget Webinar on ‘Infrastructure and Investment - Improving Logistics Efficiency with PM Gati Shakti National Master Plan’ on 4th March, 2023 at 10 AM via video conferencing. It is a part of 12 post-Budget webinars being organized by the Government to seek ideas for implementation of the Budgetary announcements.
The Union Budget adopts seven priorities which complement each other and act as the ‘Saptarishi’ guiding us through the “Amrit Kaal”. Infrastructure & Investment is one of the priority sectors of the Government. The Webinar on infrastructure and investment is being organized by the Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) as the Lead Ministry, in association with DPIIT, Ministry of Commerce and Industry as the Co-Lead Ministry. It will be structured in the format of plenary inaugural and concluding sessions and split into three parallel Breakout sessions. The breakout sessions will cover suggestions on Budget announcements related to infrastructure and investment, their implementation and way forward.
The three parallel Breakout sessions will be – “Improving Logistics Efficiency via Multi-Modality & Filling Critical Infrastructure Gaps”, anchored by the Ministry of Ports, Shipping and Waterways; “Planning on PM Gati Shakti National Master Plan”, anchored by the DPIIT and “Infrastructure Development & Investment Opportunities”, which will be anchored by MoRTH.
Besides Ministers and Secretaries of the concerned Central Government Ministries, a host of stakeholders drawn from States, industry, associations, investment groups, concessionaires etc. would attend the Webinar and contribute through suggestions for better implementation of the Budgetary announcements. The list of speakers has been drawn up from manufacturers, private operators, implementing agencies, NGOs, independent experts etc. to share their thoughts on various dimensions of the impact of the Union Budget and discuss their implementation.
Some of the industry leaders and experts who are likely to address during the event include Shri Dhruv Kotak (MD, JM Baxi Group), Shri R Dinesh (MD, TVS Logistics & CII President Designate), Shri Ashok Sethi (Chairman, Tata Consulting Engineers Ltd), Shri Manu Bhalla (President, Warehousing Association of India), Shri Ajit Gulabchand (CMD, Hindustan Construction Company Ltd), Davinder Sandhu (Chairman, Primus Partners), Shri Vinayak Pai (MD, Tata Projects), Shri Shashank Srivastava (ED, Maruti Suzuki).
The Webinar will be conducted in a virtual mode and invitees will include State Govt representatives, local body representatives, technical institutions, industry representatives, NGOs, independent experts etc.
Infrastructure is an essential component of economic growth and development, as it enables businesses to operate more efficiently and effectively, creates jobs, and improves the quality of life for individuals and communities. Investments in infrastructure have higher multiplier effect for economic growth. The Government, in the last few years, has been providing higher Budgetary allocation to ensure the creation of world-class infrastructure across the country.
The Government, under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, has increased the Budgetary allocation of infrastructure Ministries in line with its commitment to develop world-class infrastructure. The Union Budget for FY2023-24 is the reflection of this vision with a significant capital expenditure allocation focused on infrastructure development. Within this outlay, Road Transport & Highways and Railways are the key target areas where allocation has increased by 25% and 15% respectively to 2.7 Lakh Cr. and 2.4 Lakh Cr. respectively. The significant increase in allocation is expected to enable Government of India to continue to push execution of previously announced long-term programmes and initiatives, thereby supporting India’s GDP growth amidst global headwinds.