প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
“এন.দি.এনা পানবা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ১৪দা থবক হাপ্পগী মেলাশিং লেপ্তনা পাংথোক্লি”
“দিজিতেল প্লেতফোর্মশিং, মোবাইল এপ্পশিং অমসুং ৱেব পোর্তেলশিং শেমগৎতুনা তেক্নোলোজিগী মতেংগা লোয়ন্না থবক লৌবগী থবকশিং অরোন-অথুপ লৈতনা পাংথোক্লি”
“হৌখিবা চহি ৫দা গুজরাত্তা নহারোল লাখ ১.৫ হেন্না রাজ্য সরকারগী থবকশিং ফংখ্রে”
“চাউখৎপগী কাংখোঙশিং লেংবা হৌরকপদা, হিরম খুদিংমক্তা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং ফংলকই”
“লাক্লিবা চহি খর অসিদা ভারত খ্বাইদগী চাউবা মেনুফেকচরিংগী মফম অমা ওইরক্কনি হায়না মালেম শীনবা থুংবগী অখঙ-অহৈশিংনা থাজনরি”
“সরকারনা পায়খৎপা অচুম্বা চাউখৎ-থৌরাংনা পাক-শন্না থবক পীরে”
“নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা হেনগৎহন্নবা মরুওইবা মীৎয়েং চঙলে”
“তোঙান-তোঙানবা ওনলাইন কোর্সশিং অয়াম্বা কর্মায়োগী ভারত ওনলাইন প্লেতফোর্মদা তমগদবনি”
06 MAR 2023 4:33PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি য়াওশঙ কুহ্মৈ নকশিল্লক্লে অমসুং গুজরাত রোজগার মেলাদা মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংলবশিংগীদমক হরাওবা শরুক অনি ওইরগনি। হন্দক পাংথোক্লিবা রোজগার মেলা অসি গুজরাত্তা পাংথোকপা অনিরকশুবনি। নহারোলশিংদা লেপ্তনা খুদোংচাবশিং পীনবা অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎহনবদা মখোয়গী পাঙ্গল অমসুং লৌশিং শীজিন্ননবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। থবক খ্বাইদগী য়াম্না ফংহন্নবা কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্যশিংগী এন.দি.এ সরকারশিংনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি। কেন্দ্র সরকারনা পায়খৎলিবা মেলাশিংগী মথক্তা এন.দি.এনা পানবা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ১৪দা থবক হাপ্পগী মেলাশিং লেপ্তনা পাংথোক্লি।কৎথোকপগা লোয়ন্না অমৃত কালগী ৱারেপশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা নহারোলশিংনা অনৌবা থৌদাং লৌগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহিশিংদা নহারোল লাখ ১৮ রোম ইমপ্লোইমেন্ত একচেঞ্জশিংগী খুৎথাংদা থবক ফংখিবগী মথক্তা হৌখিবা চহি ৫দা গুজরাত্তা নহারোল লাখ ১.৫ হেন্না রাজ্য সরকারগী থবকশিং ফংখ্রে। থবক হাপ্পগী কেলেন্দর অমা শেমদুনা অপীবা মতমগী মনুংদা গুজরাত সরকারনা থবক লৌবগী থবক পুম্নমক লোইশিল্লে। চহি অসিদা রাজ্য সরকারনা নহারোল লিশিং ২৫ হেনবদা থবক পীনবা থৌরাং তৌরি।দিজিতেল প্লেতফোর্মশিং, মোবাইল এপ্পশিং অমসুং ৱেব পোর্তেলশিং শেমগৎতুনা তেক্নোলোজিগী মতেংগা লোয়ন্না থবক লৌবগী থবকশিং অরোন-অথুপ লৈতনা পাংথোক্লি।
নহারোলশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীনবা হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা পায়খৎলিবা থবকশিং পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং পায়খৎতুনা, মেনুফেকচরিং হেনগৎহন্দুনা অমসুং লৈবাক অসিদা মশানা মশাবু থবক পীজনবা চুনবা ফিবম অমা শেমগৎতুনা হকথেংন্না অমসুং নাকোয়ন্না থবক পীনবা চপ চাবা লাল্লোং অমা শেম্লে। থবক্কী হোংলক্লিবা মওংশিংগা চুন্নবা নহারোলশিংদা স্কিল হেনগৎহন্নবা অমসুং শেন্থং পীনবা সরকারনা অহেনবা মীৎয়েং থমগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চাউখৎপগী কাংখোঙশিং লেংবা হৌরকপদা, হিরম খুদিংমক্তা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং ফংলকই। লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিং, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি অমসুং অতোপ্পা হীরমশিং চাউখৎনবা লুপা করোর কয়া চাদিং তৌরে। গুজরাত রাজ্য খক্তদা লুপা করোর লাখ ১.২৫ রোমগী প্রোজেকশিং পায়খৎলে অমসুং চহি অসিগী বজেত্তা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী লুপা করোর লাখ ১০গী শেনফম কাইথোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাক্লিবা চহি খর অসিদা ভারত খ্বাইদগী চাউবা মেনুফেকচরিংগী মফম অমা ওইরক্কনি হায়না মালেম শীনবা থুংবগী অখঙ-অহৈশিংনা থাজনরি। ভারত্তা মসিগী অওনবা অসি পুরকপদা নহারোলশিংনা মাংজিল থাগনি। লুপা করোর লিশিং ২০ থাদুনা গুজরাতকী দাহোরদা রেলৱে ইঞ্জিন ফেক্তরি অমা শেমগৎলে অমসুং তুংদা সেমিকন্দক্তরশিং শানবা অচৌবা মফম অমসু ওইরক্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি সরকারনা পায়খৎপা অচুম্বা চাউখৎ-থৌরাংনা পাক-শন্না থবক পীরে। স্তার্দ-অপশিং চাউখৎহন্নবা থৌশিল শেম্বদা মরুওইবা অহোংবা পুরক্নবা থৌরাং অমা পায়খৎলে। ঙসি লৈবাক অসিদা স্তার্দ-অপ লিশিং ৯০ হেন্না থবক তৌরে অমসুং মসিগী ফল ওইনা নহারোল মিল্লিয়ন কয়া মশানা মশাবু থবক পীজনবা পুক্নিং থৌগৎলে। বেঙ্ক গরেন্তি য়াওদনা সরকারনা শেন্থং পীরে। সেল্প হেল্প গ্রুপশিংদা য়াওদুনা নুপী মিল্লিয়ন কয়া মশা মথন্থ লেপচবা ঙম্লে অমসুং সরকারনা লুপা করোর কয়াগী শেন্থং পীরি।
লৈবাক অসিদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া লাক্কদৌরিবা অসিগীদমক হৈথোই-শিংথোইবা শিন্মীশিং পুথোক্নবা থৌরাং তৌনবা তকশিল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইনবা খুদোংচাবা লৈরে। স্কিল হেনগৎহনবগী খুদোংচাবশিং খুন্নাইগী কাংলুপ খুদিংমক্না লৌগদবনি, মসিনা দলিদশিং, তোল্লবশিং, ত্রাইবেলশিং অমসুং নু্পীশিংদা চপ মান্নবা খুদোংচাবা পীগনি। নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা হেনগৎহন্নবা মরুওইবা মীৎয়েং চঙলে। অনৌবা তেক্নোলোজিগী খুৎথাংদা নহারোলশিং ত্রেনিং পীনবা পি.এম কাউসাল বিকাস য়োজনাগী মখাদা স্কিল ইন্দিয়া ইন্তরনেসনেল সেন্তর ৩০ লিংখৎলগনি।
শ্রী মোদীনা মখা তানা হায়খি পি.এম বিশ্বকর্মা য়োজনাগী মখাদা লায়রবা অপীকপা খুৎহৈবশিং ত্রেনিং পীদুনা মখোয়গী পোৎথোকশিং মালেমগী কৈথেলশিংদা য়ৌহন্নবা লম্বী অমা শেম্লে। থবক্কী মওং হোংলক্লিবা অসিগী মতুংইন্না নহারোলশিং লেপ্তনা থৌরাং তৌনবা আই.তি.আইশিংগী থৌদাং য়াম্না চাউই। গুজরাত্তা আই.তি.আই মশিং অমসুং সিত মশিং হেনগৎহল্লে। গুজরাত্তা আই.তি.আই ৬০০না সিত লাখ ২ রোমদা তোঙান-তোঙানবা স্কিলশিংদা ত্রেনিং পীরি। গুজরাত্তা আই.তি.আইশিংদগী থোরকপা নহারোলশিং থবক লাইনা ফংবা অসিদা অপেনবা পোকই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নিংতম্বা ফংলবা মতুংদা চহি কয়া মীরাইদুনা লাক্লবা থবক পীবা হায়বা হিরম অসি চাউখৎহন্নবা সরকারনা মীৎয়েং চঙলে। রাজ্য অসিদা অনৌবা লমকোয়ফম ৫০ শেমগৎনবা বজেত্তা লাউথোক্লে অমসুং কেবারিয়া-আতা নাগরদা লৈরিবা য়ুনিতি মোল অসিগী মওংদা রাজ্য খুদিংমক্তা য়ুনিতি মোল অমমম শাগৎলগনি অমসুং হায়রিবা মোলশিং অদুদা লৈবাক অসিগী অখন্নবা পোৎথোকশিং য়োকখৎকনি। এক্লাব্যা স্কুলশিংদা ওজা লিশিং ৪০ রোম থবক হাপ্নবা থৌরাং অমা লৈরে।
মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি করিগুম্বা সরকারগী থবক অমা ফংবা হায়বসিনা মখোয়গী পান্দম ওইরবদি নহারোলশিং মশা মরোমদোম ফগৎলকপা অসি লেপখিগনি। কন্না হোৎনবা অমসুং কৎথোকপদগী মখোয় সরকারগী থবক ফংলকপনি অমসুং মখোয়গী পুন্সি মখা তানা চাউখৎনবা করিগুম্বা অনৌবা খর তমগদবনি। তোঙান-তোঙানবা ওনলাইন কোর্সশিং অয়াম্বা কর্মায়োগী ভারত ওনলাইন প্লেতফোর্মদা তমগদবনি। নহাক থবক তৌরিবা মফম খুদিংমক্তা, নহাক্কী হৈশিংবা হেনগৎনবা অখন্নবা মীৎয়েং চঙগদবনি। সরকারগী থবক তৌরিবা মীওই খুদিংমক অফবা ত্রেনিং পীবা হায়বসি ঐখোয়গী পান্দম্নি।

Prime Minister's Office
PM addresses Gujarat Rozgar Mela
“Employment fairs are being organized continuously in 14 NDA-ruled states and union territories”
“Entire recruitment process has been made transparent with the help of technology where different digital platforms, mobile apps and web portals have been developed”
“More than 1.5 lakh youths got state government jobs in Gujarat in the last 5 years”
“When the wheels of development are in motion, employment opportunities are created in every sector”
“Experts from all over the world believe that India will become the biggest manufacturing hub in the coming years”
“The holistic approach of development by the government is generating employment on a large scale”
“Priority is being given to the skill development of youth”
“Make the most out of various online courses on Karmayogi Bharat online platform”
06 MAR 2023 4:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Rozgar Mela of the Gujarat Government via a video message, today.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted that the festival of Holi is around the corner and the organization of Gujarat Rozgar Mela will double the festivities for those receiving their appointment letters. Noting that the Rozgar Mela is taking place for the second time in Gujarat, the Prime Minister highlighted the Government’s commitment to providing constant opportunities for the youth and harnessing their potential in the development of the country. The Prime Minister expressed happiness that all departments of the Central Government and NDA state governments are working continuously to provide the maximum number of jobs. Apart from the Central Government, the Prime Minister informed that employment fairs are being organized continuously in 14 NDA-ruled states and union territories. He expressed the belief that the youth assuming the new responsibility will contribute towards fulfilling the resolutions of Amrit Kaal with full dedication and devotion.
The Prime Minister informed that more than 1.5 lakh youths got state government jobs in the last 5 years apart from 18 lakh youths who got jobs in various fields over the past years through the Employment Exchange. He further added that the Gujarat government concluded the recruitment process within the stipulated time by creating a recruitment calendar. Noting that preparations are underway to give jobs to more than 25 thousand youths in the state government this year, the Prime Minister highlighted that the entire recruitment process has been made transparent with the help of technology where different digital platforms, mobile apps and web portals have been developed.
Highlighting the efforts of the current government in creating new opportunities for the youth, the Prime Minister underlined the concrete strategy for Direct and Indirect Employment Generation with a focus on boosting employment through infrastructure and development projects, boosting manufacturing, and creating the right environment in the country for self-employment. He also informed that the government is focused on providing guaranteed financial assistance and skill development for the youth according to the changing nature of jobs.
“When the wheels of development are in motion, employment opportunities are created in every sector”, the Prime Minister said. He underlined that millions of crores of rupees are being spent on development projects in infrastructure, information technology as well as other sectors in the country. He pointed out that projects worth Rs 1.25 lakh crore are currently underway only in Gujarat itself and a provision of Rs 10 lakh crore has been made for infrastructure in this year's budget.
“Experts from all over the world believe that India will become the biggest manufacturing hub in the coming years”, the Prime Minister said. He underlined that it is the youth who will lead this revolution in India. He noted that the railway engine factory is being constructed in Dahod, Gujarat with an investment of 20 thousand crores and is also going to be a huge hub of semiconductors in the near future.
“The holistic approach of development by the government is generating employment on a large scale”, the Prime Minister said. He noted the important changes at the policy level that have prepared an ecosystem where startups are getting promoted. He informed that more than 90 thousand startups are working in the country today, and as a result, new employment opportunities are being created while also motivating millions of youth towards self-employment. “The government is giving financial assistance without bank guarantee”, the Prime Minister said as he highlighted the Mudra Yojana and the Standup India scheme. He further added that millions of women are standing firmly on their feet by joining the self-help group and the government is also giving financial assistance of hundreds of crores.
Emphasizing the need to prepare large-scale skilled manpower for the new possibilities in the country, the Prime Minister pointed out that India has the potential to become the third major economy in the world. Underlining the government’s endeavor that every section of society should benefit from skill development, the Prime Minister said that it will provide equal opportunity to Dalits, the underprivileged, tribals and women of every region. “Priority is being given to the skill development of the youth”, the Prime Minister remarked as he informed that 30 Skill India International Centers will be developed under the PM Kaushal Vikas Yojna where youth will be trained through New Age Technology. He also touched upon PM Vishwakarma Yojana where small artisans will be trained thereby providing a gateway for people associated with small businesses in accessing the world market. Underlining the role of Industrial Training Institutes in constantly preparing the youth for the changing nature of jobs, the Prime Minister informed that there has been a steady increase in the number of ITIs and their seats in Gujarat. “Training is being provided for different skills in about 2 lakh seats of about 600 ITIs in Gujarat”, Shri Modi added as he expressed delight that the placement of ITIs in Gujarat has been very good.
The Prime Minister pointed out that the government is focused on developing every opportunity for employment generation which was neglected in the decades after the Independence. He informed that the budget has announced the development of 50 new tourist centers and a Unity Mall in every state along the lines of the unity mall in Kevadia-Aata Nagar where unique products across the country will be promoted. He further added that a provision has also been made for the appointment of about 40 thousand teachers in Eklavya School.
Concluding the address, the Prime Minister warned that the personal development of youth will stop if getting a government job becomes their only goal. He stressed that it is hard work and dedication that has brought them here and the urge to learn something new will help them move forward throughout their lives. The Prime Minister urged the youth to make the most out of various online courses on Karmayogi Bharat online platform and said, “Wherever your posting is, pay special attention to improving your skill. It is our endeavor that every government employee gets better training.”