রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মার্চ ২১, ২০২৩দা অৱাং নোংপোক্তা চৎনবা ভারত গৌরব ত্রেন লোঞ্চ তৌগনি
দিলক্স তুরিস্ত ত্রেনগী খ্বাইদগী পাম্নরবা ত্রেন তুর অসি নুমিৎ ১৫নিগী খোঙচৎকীদমক নোর্থ ইস্ত সর্কিৎতগী হৌগনি
মসিগী অখন্নবা তুর অসিনা অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং মেঘালয় কবর তৌদুনা ভারতকী অৱাং নোংপোক্তা চৎনবগী খুদোংচাবা পীরি
খ্বাইদগী খৌরাংনা ঙাইনরিবা ত্রেন তুর “নোর্থ ইস্ত দিস্কবরী: বিয়োন্দ গুৱাহাতি” অসি অহিং ১৪/নুংথিল ১৫গী ইতিনরীদা দিল্লী সফদরজং রেলৱে স্তেসন্দগী মার্চ ২১, ২০২৩দগী খোঙশান্নবা শেম শাদুনা লৈরে
এ.সি. I অমসুং এ.সি. II ক্লাস য়াওবা স্তেৎ ওফ দি আর্ত দিলক্স এ.সি. তুরিস্ত ত্রেন অসিনা পুন্না লমকোইবা ১৫৬ একোমোদেৎ তৌগনি
কোনশিনগদবা মফমশিংদা অসামগী গুৱাহাতি, শিবসাগর, জোর্হাৎ অমসুং কাজিরঙ্গা, ত্রিপুরাগী উনাকোতি, অগরতলা অমসুং উদয়পুর, নাগালেন্দগী দিমাপুর অমসুং কোহিমা অমসুং মেঘালয়গী শিল্লোং অমদি চিরাপুঞ্জিনি
তুরিস্ত ত্রেন অসিদা লমকোইবশিংনা দিল্লী, গজিয়াবাদ, অলিগর, তুন্দলা, ইতাৱাহ, কানপুর, লকনৌ অমসুং বারানসী রেলৱে স্তেসনশিংদগী তোংবা/কুম্বা য়াহল্লি
আই.আর.সি.তি.সি.না কস্তমরশিংদা ই,এম.আই. পেমেন্ত ওপ্সন ফংহন্নবগীদমক পেতিএম অমসুং রেজরপে পেমেন্ত গেৎৱেশিংগা লোয়ন
04 MAR 2023 1:15PM by PIB Imphal
ভারত গৌরব দিলক্স এ.সি. তুরিস্ত ত্রেননা ভারতকী অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিং কবর তৌনবা অখন্ননা দিজাইন তৌখিবা “নোর্থ ইস্ত দিস্কবরী: বিয়োন্দ গুৱাহাতি” ওপরেৎ তৌনবা ইন্দিয়ান রেলৱেজনা ৱারেপ লৌখ্রে। ত্রেন তুর অসি মার্চ ২১, ২০২৩দা দিল্লী সফদরজং রেলৱে স্তেসন্দগী হৌগনি অমসুং অসামগী গুৱাহাতি, শিবসাগর, জোর্হাৎ অমসুং কাজিরঙ্গা, ত্রিপুরাগী অনাকোতি, অগরতলা অমসুং উদয়পুর, নাগালেন্দগী দিমাপুর অমসুং কোহিমা অমদি মেঘালয়গী শিল্লোং অমসুং চিরাপুঞ্জি অসি নুমিৎ ১৫গী খোঙচৎতা কবর তৌগনি।
অহিং ১৪ অমসুং নুংথিল ১৫ শাংবা ত্রেনগী অহানবা খামফম অসি গৱাহাতি ওইগনি, মফম অসিদা লমকোইবশিংনা কমখ্যা মন্দিরদা চৎকনি মতংদা উমানন্দ মন্দিরদা চৎকনি অমসুং ব্রহ্মপুত্রদা নুংমিদাং ৱাইরমগী ক্রুজ তৌগনি। ত্রেন অসিনা অহিং অমগী খোঙচৎ ওইরিবা নহারলাগুন রেলৱে স্তেসন্দা থুংগনি হায়রিবা অসি অরুনচাল প্রদেশকী কোংনুং ওইরিবা মথংগী লমথুংফম ইতানাগরদগী কিমি ৩০ লাপ্পি। মথংগী সহর অসি শিবসাগর ওইগনি – মসি অসামগী নোংপোক থংবা শরুক্তা লৈবা অহোম কিংদমগী অরিবা কোনুংনি। শিবসাগরদা লৈরিবা মমিং লৈবা শিব মন্দির, সিবাদোল অসি অতোপ্পা হেরিতেজ সাইৎশিংগী মথক্তা ইতিনরীগী শরুক অমনি। জোর্হাৎকী তী গার্দেনশিংদা চৎকনি অমসুং কাজিরঙ্গাদা অহিং অমা লৈগনি মসিগী মতুংদা লমকোইবশিংনা অয়ুক অঙনবদা কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্কতা জঙ্গল সফারি চৎকনি।
Legend of Kamakhya temple where rebel Sena MLAs sought blessings ahead of Maha floor test - India Today
Kaziranga National Park collects highest revenue of Rs 6 Cr: Over 2.7 Lakh tourist visited - TIME8
Nagaland to utilise satellite technology to monitor remote area projects | Technology News – India TV Ujjayanta Palace 43 | Tripura Urban Livelihoods Mission
দিলক্স এ.সি. তুরিস্ত ত্রেন অসি ফুর্কাতিং রেলৱে স্তেসন্দগী উজ্জয়েন্তা পেলেস য়াওনা উনাকোতি অমসুং অগরতলাগী মমিং লৈরবা হেরিতেজ সাইৎ য়েংনবা ত্রিপুরাগীদমক খোঙশানগনি। মথংগী নুমিৎতা ইতিনরীদা উদয়পুরদা লৈবা নীরমহল পেলেস অমসুং ত্রিপুরা সুন্দরী মন্দির অসি কোনশিনগনি। ত্রিপুরাগী মথংদা ত্রেন অসিনা নাগালেন্দগী রাজ্যদা চৎনবা দিমাপুরগীদমক খোঙশানগনি। গেস্তশিংনা মখোয়গী সিৎশিংদগী অয়ুক্কী অঙনবা মতমদা বদরপুর স্তেসন অমসুং লুমদিং জঙ্কসনগী মরক্তা ফজরবা ত্রেন জোর্নী অমা বা ফংগনি। দিমাপুর স্তেসনদগী লমকোইবশিংনা নাগাগী পুন্সি মহিং এক্সপরিয়েন্স তৌনবা খোনোমা ভিলেজকী তুর য়াওনা লোকেল সাইৎশিংদা চৎনবগীদমক বসনা কোহিমাদা পুগনি। তুরিস্ত ত্রেনগী মথংগী খামফম অসি গুৱাহাতি ওইগনি অমসুং লমকোইবশিং অসি লম্বীগী খুত্থাংদা মেঘালয়গী কোনুং ওইরিবা শিল্লোংদা চৎনবা পুগনি অমসুং লম্বীদা মেজিস্তিক উমিয়ম লেক্তা পিৎ স্তোপ অমা য়াওগনি। মথংগী নুমিৎ অদ ইস্ত খাসি হিল্সতা লৈবা চিরাপুঞ্জিদা এক্সকর্সন অমা চৎতুনা হৌগনি। নুমিৎ অসিগী লম কোইবদা শিল্লোং পীক, ইলেফেন্ত ফোল্স, নৌখালিকাই ফোল্স অমসুং মৌস্মাই কেব য়াওরি। চিরাপুঞ্জিদগী লমকোইবশিংনা দিল্লীদা অমুক হন্নবগীদমক ত্রেন তোংনবা গুৱাহাতি স্তেসন্দা চৎকনি। গেস্তশিংনা ত্রেনগী অপুনবা খোঙচৎ অসিদা চাউরাক্না কিমি ৫৮০০ চৎকনি।
মোদর্ন দিলক্স এ.সি. তুরিস্ত ত্রেন অসিদা ফাইন দাইনিং রেস্তোরেন্ত অনি, কন্তেম্পোররী কিৎচন, কোচশিংদা শোর কুবিকলশিং, সেন্সর বেজ ৱাশরুম ফঙ্কসনশিং, ফুত মসাজর অমসুং মিনি লাইব্রেরী য়াওনা নুংঙাইরবা ফীচরশিং য়াওরি। মপুং ফানা এয়র কন্দিসন ওইবা ত্রেন অসিনা একোমোদেসন মখল অনি হায়বদি এ.সি. I অমসুং এ.সি. II ফংহল্লি। ত্রেন অসিদা কোচ অমমগীদমক সি.সি.তি.ভি. কেমেরা, ইলেক্ত্রোনিক সেফ, অমসুং দেদিকেতেদ সেক্যুরিতী গার্দশিং হাপ্পা অসিগুম্বা ফগৎহল্লবা সেক্যুরিতী ফীচরশিং য়াওখি।
ভারত গৌরব তুরিস্ত ত্রেন লোঞ্চ তৌবা অসি দোমেস্তিক তুরিজম প্রমোৎ তৌনবা ভারতকী সরকারগী “এক ভারত শ্রেস্থ ভারত” অমসুং “দেখো অপ্না দেশ” থৌশিলগী পরিং মখাদনি। এ.সি. ২ তায়রদা মীওই অমদা লুপা ১,০৬,৯৯০/-, এ.সি. ১ (কেবিন)গী মীওই অঞদা লুপা ১,৩১,৯৯০/- অমসুং এ.সি. ১ (কোপ)কী মীওই অমদা লুপা ১,৪৯,২৯০/-দগী মমল হৌরিবা আই.আর.সি.তি.সি. তুরিস্ত ত্রেন অসি পুম্নমক য়াওবা নমিৎ ১৫গী তুর পেকেজ ওইগনি অমসুং মমল অসিনা মখোয় মশাগী ক্লাসকী ত্রেন খোঙচৎ, এ.সি. হোতেলশিংদা নুমিদাং য়ারেকপা, চাক (বেজ খক্তা), বসশিংগী ত্রান্সফর অমসুং সাইৎ-সিয়িং, ত্রেবেল ইন্সুরেন্স অমসুং গাইদকী সর্ভিসশিংগী চার্ক পুম্নমক কোনশিনগনি। হকশেলগী চেকশিল থৌরাং পুম্নমক লৌখৎকনি অমসুং আই.আর.সি.তি.সি.না গেস্তশিংদা শাফবা অমসুং নীংশিংহৌগদবা এক্সপরিয়েন্স অমা পীরগনি।
হৌজিক ওইরিবা কোবিদ১৯গী ফীভম অসিদা চেকশিল থৌরাংশিং লৌখৎনবা চহি কাংলুপ ১৮ নত্ত্রগা মথক্কী গেস্তশিং ফুল ভেক্সিনেসন (দবল দোজ) শুকশোই শোইদনা কাপকদবনি। মসিগী মথক্তা আই.আর.সি.তি.সি.না লমকোইবশিংদা সেফতী কিৎ অমসু পীগনি, মসিদা ফেস মাস্ক, হেন্দ গ্লোব অমসুং সেনিতাইজর য়াওরি। লমকোইবা অমসুং স্তাফ পুম্নমক্কী চাং নাইনা তেম্পরেচর ওনবা, খামফম স্তেসন খুদিংমক্তা ত্রেন তোইনা সেনিতাইজেসন তৌবা অমসুং অতোপ্পা চেকশিল থৌরাংশিংসু পাইখৎকনি। স্তাফ মপুং ফানা স্ক্রীন তৌগনি অমসুং মীল সর্ভিস খুদিংমক্কী মতুংদা কিৎচন অমসুং রেস্তোরেন্তশিং সেনিতাইজ তৌগনি।
পেকেজ অসি মীয়ামদা হেন্না এত্রেক্তিব অমসুং এফোর্দেবল ওইহন্নবা আই.আর.সি.তি.সি.না ই.এম.আই.শিংগী অপীকপা শেনফমদা অপুনবা পেমেন্ত অসি ই.এম.আই. পেমেন্ত ওপ্সন ফংহন্নবা পেতিএম অমসুং রেজোরপে পেমেন্ত গেৎৱেশিংগা লোয়ননা তাই অপ তৌখি।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক আই.আর.সি.তি.সি.গী ৱেবসাইৎতা চংবীয়ু: https://www.irctctourism.com অমসুং ৱেব পোর্তেলদা ফর্স্ত কম ফর্স্ত সর্ব বেসিস্তা বুকিং ওনলাইন্দা তৌবা য়াগনি।

Ministry of Railways
Indian Railways to launch Bharat Gaurav Train to North East on 21st March 2023
This much sought-after train tour Deluxe Tourist Train will start on North East Circuit for 15 days tour
This special tour offers tour opportunity to India’s North East covering Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Tripura and Meghalaya.
The much sought-after train tour “North East Discovery: Beyond Guwahati” is ready to depart on March 21, 2023 from Delhi Safdarjung Railway Station on a 14 nights/15 days itinerary.
State of the art Deluxe AC Tourist Train with AC I & AC II class will accommodate total 156 tourists.
The places covered are Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur & Kohima in Nagaland and Shillong & Cherapunji in Meghalaya.
Tourists can also board/deboard at Delhi, Ghaziabad, Aligarh, Tundla, Itawah, Kanpur, Lucknow and Varanasi. Railway Station on this tourist train.
IRCTC has also tied up with Paytm and Razorpay payment gateways for providing EMI payment option to the customers
04 MAR 2023 1:15PM by PIB Delhi
Indian Railways has decided to operate “North East Discovery: Beyond Guwahati”, specially designed tour to cover the North eastern states of India by Bharat Gaurav Deluxe AC Tourist train. The train tour will start from Delhi Safdarjung railway station on March 21, 2023 and will cover Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur & Kohima in Nagaland and Shillong & Cherapunji in Meghalaya in 15 days tour.
Spanning over 14 nights and 15 days, the first stop of this train is Guwahati where tourists will visit Kamakhya Temple followed by Umananda Temple and a sunset cruise on the Brahmaputra. This train will further depart on overnight journey for Naharlagun Railway Station which is 30 kms from the next destination Itanagar, the capital of Arunachal Pradesh. The next city to follow is Sivasagar - the old capital of the Ahom Kingdom in Eastern part of Assam. The famous Shiva temple at Sivasagar, Sivadol is a part of the itinerary besides other heritage sites. Further the tea gardens at Jorhat and an overnight stay at Kaziranga followed by an early morning jungle safari at Kaziranga National Park will be experienced by the tourists.
Legend of Kamakhya temple where rebel Sena MLAs sought blessings ahead of Maha floor test - India Today
Kaziranga National Park collects highest revenue of Rs 6 Cr: Over 2.7 Lakh tourist visited - TIME8 Nagaland to utilise satellite technology to monitor remote area projects | Technology News – India TV Ujjayanta Palace 43 | Tripura Urban Livelihoods Mission
The Deluxe AC Tourist Train next departs from the Furkating Railway Station for the state of Tripura where the sightseeing of famous heritage site of Unakoti and of Agartala including the famous Ujjayanta Palace. On the next day, the Neermahal palace and Tripura Sundari mandir at Udaipur will be covered in the itinerary. Post Tripura, the train departs to Dimapur for visiting the state of Nagaland. The scenic train journey between Badarpur station to Lumding Jn can be witnessed by the guests in the early hours of the morning from their seats. From Dimapur station tourists shall be taken to Kohima by buses for visiting the local sites including a tour of the Khonoma village to experience the Naga way of life. The next halt for the tourist train will be Guwahati and tourist will be taken to Shillong, the capital city of Meghalaya by road with a pit stop at the majestic Umium Lake enroute. The next day starts with an excursion to Cherrapunji nestled in the East Khasi Hills. Shillong Peak, Elephant Falls, Nawkhalikai falls and Mawsmai caves are a part of the day’s sightseeing. From Cherrapunji the tourists travel back to Guwahati Station to board the train for the return train journey to Delhi. Guests will be travelling roughly 5800 Kms in this entire tour by train.
The modern Deluxe AC Tourist Train has a host of amazing features including two fine dining restaurants, a contemporary kitchen, shower cubicles in coaches, sensor based washroom functions, foot massager and a mini library. The fully air-conditioned train provides two types of accommodation viz. AC I and AC II. The train has enhanced security features like CCTV cameras, electronic safes and dedicated security guards appointed for each coach.
Bharat Gaurav Tourist Train launch is in line with the Government of India initiative “Ek Bharat Shrestha Bharat” and “Dekho Apna Desh” to promote domestic tourism. At a price range starting from Rs.1,06,990/- per person in AC 2 Tier, Rs.1,31,990/- per person for AC 1 (Cabin) and Rs.1,49,290/- Per Person for AC 1 (Coupe) the IRCTC tourist train will be a 15 days all inclusive tour package and the price will cover train journey in respective class, Night stay at AC hotels, All meals (VEG ONLY), all transfer & sight-seeing in buses, Travel Insurance and services of guide etc. All necessary health precautionary measures will be taken care of and IRCTC will make efforts to provide a safe and memorable experience to the guests.
To ensure safety measures in the present COVID 19 scenario, full vaccination (double doses) for guests of age group 18 or above is mandatory. Besides, IRCTC will also provide a safety kit to all tourists, which would include a face mask, hand gloves and sanitizer. Regular temperature checking of all tourists and staff, frequent train sanitization at halt stations etc and other precautions has also been adopted. Staff shall be screened thoroughly and kitchen & restaurants shall be sanitized after every meal service.
In order to make this package more attractive and affordable to a large population, IRCTC has tied up with Paytm and Razorpay payment gateways for providing EMI payment option for breaking the total payment in small amount EMIs.
For more details you can visit IRCTC website: https://www.irctctourism.com and booking is available online, on first come first serve basis on the web portal.