ৰেল মন্ত্ৰালয়
ভাৰতীয় ৰে’লৱেই ২১ মাৰ্চ ২০২৩ত উত্তৰ-পূবলৈ ভাৰত গৌৰৱ ট্ৰেইনৰ শুভাৰম্ভ কৰিব
এই বহু প্ৰতীক্ষিত ট্ৰেইন ভ্ৰমণ ডিলাক্স টুৰিষ্ট ট্ৰেইন নৰ্থ ইষ্ট চাৰ্কিটত ১৫ দিনীয়া ভ্ৰমণৰ বাবে আৰম্ভ হ'ব
এই বিশেষ ভ্ৰমণত অসম, অৰুণাচল প্ৰদেশ, নাগালেণ্ড, ত্ৰিপুৰা আৰু মেঘালয়ক সামৰি ভাৰতৰ উত্তৰ-পূবলৈ ভ্ৰমণৰ সুযোগ প্ৰদান কৰা হৈছে
এই বহু প্ৰতীক্ষিত ট্ৰেইন ভ্ৰমণ "নৰ্থ ইষ্ট ডিস্কভাৰী: বিয়ণ্ড গুৱাহাটী" ২১ মাৰ্চ, ২০২৩ত দিল্লী ছফদৰজং ৰে'লৱে ষ্টেচনৰ পৰা ১৪ নিশা/১৫ দিনৰ এক যাত্ৰাৰ বাবে সাজু
আধুনিকতম ডিলাক্স এচি টুৰিষ্ট ট্ৰেইনখনত এচি l আৰু এচি ll ক্লাছত মুঠ ১৫৬জন পৰ্যটকৰ ব্যৱস্থা আছে
সামৰিব লগা ঠাইৰ ভিতৰত আছে অসমৰ গুৱাহাটী, শিৱসাগৰ, যোৰহাট আৰু কাজিৰঙা, ত্ৰিপুৰাৰ উনাকোটি, আগৰতলা আৰু উদয়পুৰ, নাগালেণ্ডৰ ডিমাপুৰ আৰু কোহিমা আৰু মেঘালয়ৰ শ্বিলং আৰু চেৰাপুঞ্জি
এই টুৰিষ্ট ট্ৰেইনত পৰ্যটকসকলে দিল্লী, গাজিয়াবাদ, আলিগড়, তুণ্ডলা, ইটাৱাহ, কাণপুৰ, লক্ষ্ণৌ আৰু বাৰাণসী ৰে'ল ষ্টেচনতো উঠা-নমা কৰিব পাৰিব
গ্ৰাহকসকলক ইএমআই পেমেণ্ট অপচন দিবলৈ আইআৰচিটিচিয়ে পেটিএম আৰু ৰেজৰপে' পৰিশোধ ব্যৱস্থাৰেও সংযুক্ত হৈছে
04 MAR 2023 1:15PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে'লৱেই ভাৰত গৌৰৱ ডিলাক্স এচি টুৰিষ্ট ট্ৰেইনৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহক সামৰি বিশেষভাৱে প্ৰস্তুত কৰা ভ্ৰমণ "নৰ্থ ইষ্ট ডিস্কভাৰী: বিয়ণ্ড গুৱাহাটী" শুভাৰম্ভ কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত কৰিছে। এই ট্ৰেইন টুৰ ২১ মাৰ্চ, ২০২৩ত দিল্লী ছফদৰজং ৰে'লৱে ষ্টেচনৰ পৰা আৰম্ভ হ'ব আৰু ১৫ দিনীয়া ভ্ৰমণত অসমৰ গুৱাহাটী, শিৱসাগৰ, যোৰহাট আৰু কাজিৰঙা, ত্ৰিপুৰাৰ উনাকোটি, আগৰতলা আৰু উদয়পুৰ, নাগালেণ্ডৰ ডিমাপুৰ আৰু কোহিমা আৰু মেঘালয়ৰ শ্বিলং আৰু চেৰাপুঞ্জি সামৰি ল'ব।
১৪টা নিশা আৰু ১৫টা দিনজোৰা, এই ট্ৰেইন প্ৰথম ৰখোৱা হ'ব গুৱাহাটীত য'ত পৰ্যটকসকলে কামাখ্যা মন্দিৰ ভ্ৰমণ কৰিব আৰু তাৰ পাছত উমানন্দ মন্দিৰ ভ্ৰমণ কৰাৰ লগতে ব্ৰহ্মপুত্ৰত এক সূৰ্যাস্ত ক্ৰুইজ কৰিব। ইয়াৰ পাছত ট্ৰেইনখন গোটেই নিশাজুৰি নাহৰলগুন ৰে'লৱে ষ্টেচন অভিমুখে ৰাওনা হ'ব যি পৰৱৰ্তী গন্তব্য তথা অৰুণাচল প্ৰদেশৰ ৰাজধানী ইটানগৰৰ পৰা ৩০ কিঃমিঃ নিলগত। ইয়াৰ পাছত যাবলগা নগৰখন হৈছে শিৱসাগৰ- অসমৰ উত্তৰাংশত থকা আহোম সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰাচীন ৰাজধানী। অন্যান্য ঐতিহাসিক স্থানসমূহৰ উপৰিও শিৱসাগৰত থকা বিখ্যাত শিৱ মন্দিৰ, শিৱদৌল আদি এই যাত্ৰাৰ অংশ হিচাপে থাকিব। তদুপৰি যোৰহাটৰ চাহ বাগিছাবিলাক আৰু কাজিৰঙাত এৰাতি থাকি পুৱা সোনকালেই কাজিৰঙা ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যানত জাংগল ছাফাৰিৰ অভিজ্ঞতা ল'ব পৰ্যটকসকলে।
ডিলাক্স এচি টুৰিষ্ট ট্ৰেইনখন তাৰপাছত ফৰকাটিং ৰে'লৱে ষ্টেচনৰ পৰা ত্ৰিপুৰা অভিমুখে ৰাওনা হ'ব য'ত বিখ্যাত ঐতিহ্য ক্ষেত্ৰ উনাকোটি আৰু আগৰতলা চোৱাৰ লগতে প্ৰসিদ্ধ উজ্জয়ন্ত প্ৰাসাদ চাব। পাছদিনা, এই যাত্ৰাত উদয়পুৰৰ নীৰমহল প্ৰাসাদ আৰু ত্ৰিপুৰা সুন্দৰী মন্দিৰ সামৰি লোৱা হ'ব। ত্ৰিপুৰাৰ পাছত, ট্ৰেইনখন নাগালেণ্ড ৰাজ্য ভ্ৰমণৰ উদ্দেশ্যে ডিমাপুৰলৈ ৰাওনা হ'ব। বদৰপুৰ ষ্টেচনৰ পৰা লামডিং জংচনলৈ নৈসৰ্গিক ৰে'ল যাত্ৰাৰ সুখানুভূতি যাত্ৰীসকলে নিচেই পুৱাতে তেওঁলোকৰ আসনৰ পৰাই উপভোগ কৰিব পাৰিব। ডিমাপুৰ ষ্টেচনৰ পৰা পৰ্যটকসকলক বাছেৰে কোহিমালৈ নিয়া হ'ব য'ত খনমা গাঁৱত নাগা জীৱনশৈলীৰ বুজ লোৱাৰ লগতে তাৰ বিভিন্ন স্থান ভ্ৰমণৰ আনন্দ লাভ কৰিব। তাৰ পাছত ট্ৰেইনখন গুৱাহাটীলৈ আহিব আৰু পৰ্যটকসকলক মেঘালয়ৰ ৰাজধানী শ্বিলঙলৈ স্থলপথেৰে নিয়াৰ পথত প্ৰখ্যাত উমিয়াম হ্ৰদত ৰোৱা হ'ব। পাছদিনা ইষ্ট খাচী হিলছত থকা চেৰাপুঞ্জিলৈ যাত্ৰা কৰা হ'ব। সেইদিনাৰ স্থান দৰ্শনৰ ভিতৰত থাকিব শ্বিলং পীক, এলিফেণ্ট ফলছ, নওখালিকাই ফলছ আৰু মওছমাই গুহা আদি। চেৰাপুঞ্জিৰ পৰা পৰ্যটকসকল গুৱাহাটী ষ্টেচনলৈ উভতি আহিব আৰু দিল্লীলৈ ওভতনি যাত্ৰা আৰম্ভ কৰিব। এই সমগ্ৰ যাত্ৰাত অতিথিসকলে ট্ৰেইনেৰে প্ৰায় ৫৮০০ কিঃমিঃ ভ্ৰমণ কৰিব।
আধুনিক ডিলাক্স এচি টুৰিষ্ট ট্ৰেইনখনত দুখন সুন্দৰ ডাইনিং ৰেষ্টুৰেণ্টকে ধৰি এটা আধুনিক ৰন্ধনশালা, ডবাবোৰত শ্বাৱাৰ কিউবিকলছ, ছেন্সৰযুক্ত ধোৱা-পখলাৰ ব্যৱস্থা, ফুট মেছেজাৰ আৰু এটা সৰু লাইব্ৰেৰীৰ সুবিধা আছে। সম্পূৰ্ণৰূপে বাতানুকূল ৰে'লগাড়ীখনত দুইপ্ৰকাৰৰ আৱাসী সুবিধা এচি l আৰু এচি ll প্ৰদান কৰা হৈছে। ৰে'লখনত চিচিটিভি কেমেৰা, ইলেক্ট্ৰনিক ছেফ আৰু প্ৰতিটো ডবাৰ বাবে নিযুক্ত বিশেষ সুৰক্ষা কৰ্মীৰ দৰে নিৰাপত্তাৰ সুবিধা বঢ়োৱা হৈছে।
ভাৰত গৌৰৱ পৰ্যটক ৰে'লগাড়ীৰ শুভাৰম্ভ ঘৰুৱা পৰ্যটনক উদগণি যোগাবলৈ ভাৰত চৰকাৰৰ পদক্ষেপ "এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত" আৰু "দেখো অপনা দেশ"ৰ অনুৰূপ। এই ভ্ৰমণ এচি 2 টিয়েৰত প্ৰতিজন লোকৰ ১,০৬,৯৯০/- টকা, এচি 1 (কেবিন)ৰ বাবে ১,৩১,৯৯০/- টকা আৰু প্ৰতিজন লোক এচি (কুপ)ৰ বাবে ১,৪৯,২৯০/- টকাৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা মূল্য সীমাত আইআৰচিটিচি টুৰিষ্ট ট্ৰেইন ১৫ দিনৰ সম্পূৰ্ণ সমাৱেশী টুৰ পেকেজ হ'ব। ৰে'লগাড়ীখনৰ ভাৰাত সংশ্লিষ্ট শ্ৰেণীত ট্ৰেইন যাত্ৰা, এচি হোটেলত ৰাত্ৰিযাপন, সকলো ধৰণৰ ভোজন (কেৱল শাকাহাৰী), বাছত সকলো যাত্ৰা স্থানান্তৰণ আৰু দৰ্শনীয় স্থল, যাত্ৰা বীমা আৰু গাইডৰ সেৱা অন্তৰ্ভুক্ত হ'ব। যাত্ৰাৰ সময়ত সকলো আৱশ্যকীয় স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় উপায়ৰ ধ্যান ৰখা হ'ব আৰু আইআৰচিটিচিয়ে অতিথিসকলক এক সুৰক্ষিত তথা স্মৰণীয় অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰাৰ প্ৰয়াস কৰিব।
বৰ্তমান কোভিড ১৯ পৰিদৃশ্যত ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষাৰ উপায় সুনিশ্চিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে ১৮ বছৰ বা তাৰ ওপৰৰ বয়সৰ অতিথিসকলৰ বাবে পূৰ্ণ টীকাকৰণ (দুপালি লোৱা) হোৱা অনিবাৰ্য। ইয়াৰ উপৰিও, আইআৰচিটিচিয়ে সকলো পৰ্যটকক এটা সুৰক্ষা কিটো প্ৰদান কৰিব, য'ত ফেচ মাস্ক, হাতমোজা আৰু ছেনিটাইজাৰ অন্তৰ্ভুক্ত আছে। সকলো পৰ্যটক আৰু কৰ্মচাৰীৰ তাপমাত্ৰাৰ নিয়মিত পৰীক্ষা, হল্ট ষ্টেচনত বাৰেবাৰে ট্ৰেইন চাফা কৰা, আৰু অন্য সাৱধানতা অৱলম্বন কৰা হ'ব। কৰ্মচাৰীৰ সম্পূৰ্ণ ৰূপে পৰীক্ষা কৰা হ'ব আৰু প্ৰতিবাৰ ভোজন সেৱাৰ পাছত ৰন্ধনশাল আৰু ৰেষ্টুৰেণ্ট চাফা কৰা হ'ব।
আইআৰচিটিচিয়ে বৃহৎ সংখ্যাৰ বাবে এই পেকেজ অধিক আকৰ্ষণীয় তথা লাভজনক কৰি তোলাৰ উদ্দেশ্যে পেটিএম আৰু ৰেজৰপে' পেমেণ্ট গেটৱেৰ সৈতে চুক্তি কৰিছে যাতে মুঠ পৰিশোধ ক্ষুদ্ৰ ধনৰাশিৰ ইএমআইলৈ সলনি কৰিবলৈ ইএমআই পৰিশোধৰ বিকল্প উপলব্ধ কৰাব পৰা যায়।
অধিক জানিবৰ বাবে আপুনি আইআৰচিটিচিৰ ৱেবছাইট: https://www.irctctourism.comত লগ অন কৰিব পাৰে আৰু ৱেব পৰ্টেলত হ'বলগা বুকিং "প্ৰথমে আহক প্ৰথমে পাওক"ৰ ভিত্তিত অনলাইন উপলব্ধ।

Ministry of Railways
Indian Railways to launch Bharat Gaurav Train to North East on 21st March 2023
This much sought-after train tour Deluxe Tourist Train will start on North East Circuit for 15 days tour
This special tour offers tour opportunity to India’s North East covering Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Tripura and Meghalaya.
The much sought-after train tour “North East Discovery: Beyond Guwahati” is ready to depart on March 21, 2023 from Delhi Safdarjung Railway Station on a 14 nights/15 days itinerary.
State of the art Deluxe AC Tourist Train with AC I & AC II class will accommodate total 156 tourists.
The places covered are Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur & Kohima in Nagaland and Shillong & Cherapunji in Meghalaya.
Tourists can also board/deboard at Delhi, Ghaziabad, Aligarh, Tundla, Itawah, Kanpur, Lucknow and Varanasi. Railway Station on this tourist train.
IRCTC has also tied up with Paytm and Razorpay payment gateways for providing EMI payment option to the customers
04 MAR 2023 1:15PM by PIB Delhi
Indian Railways has decided to operate “North East Discovery: Beyond Guwahati”, specially designed tour to cover the North eastern states of India by Bharat Gaurav Deluxe AC Tourist train. The train tour will start from Delhi Safdarjung railway station on March 21, 2023 and will cover Guwahati, Sivasagar, Jorhat & Kaziranga in Assam, Unakoti, Agartala & Udaipur in Tripura, Dimapur & Kohima in Nagaland and Shillong & Cherapunji in Meghalaya in 15 days tour.
Spanning over 14 nights and 15 days, the first stop of this train is Guwahati where tourists will visit Kamakhya Temple followed by Umananda Temple and a sunset cruise on the Brahmaputra. This train will further depart on overnight journey for Naharlagun Railway Station which is 30 kms from the next destination Itanagar, the capital of Arunachal Pradesh. The next city to follow is Sivasagar - the old capital of the Ahom Kingdom in Eastern part of Assam. The famous Shiva temple at Sivasagar, Sivadol is a part of the itinerary besides other heritage sites. Further the tea gardens at Jorhat and an overnight stay at Kaziranga followed by an early morning jungle safari at Kaziranga National Park will be experienced by the tourists.
Legend of Kamakhya temple where rebel Sena MLAs sought blessings ahead of Maha floor test - India Today
Kaziranga National Park collects highest revenue of Rs 6 Cr: Over 2.7 Lakh tourist visited - TIME8 Nagaland to utilise satellite technology to monitor remote area projects | Technology News – India TV Ujjayanta Palace 43 | Tripura Urban Livelihoods Mission
The Deluxe AC Tourist Train next departs from the Furkating Railway Station for the state of Tripura where the sightseeing of famous heritage site of Unakoti and of Agartala including the famous Ujjayanta Palace. On the next day, the Neermahal palace and Tripura Sundari mandir at Udaipur will be covered in the itinerary. Post Tripura, the train departs to Dimapur for visiting the state of Nagaland. The scenic train journey between Badarpur station to Lumding Jn can be witnessed by the guests in the early hours of the morning from their seats. From Dimapur station tourists shall be taken to Kohima by buses for visiting the local sites including a tour of the Khonoma village to experience the Naga way of life. The next halt for the tourist train will be Guwahati and tourist will be taken to Shillong, the capital city of Meghalaya by road with a pit stop at the majestic Umium Lake enroute. The next day starts with an excursion to Cherrapunji nestled in the East Khasi Hills. Shillong Peak, Elephant Falls, Nawkhalikai falls and Mawsmai caves are a part of the day’s sightseeing. From Cherrapunji the tourists travel back to Guwahati Station to board the train for the return train journey to Delhi. Guests will be travelling roughly 5800 Kms in this entire tour by train.
The modern Deluxe AC Tourist Train has a host of amazing features including two fine dining restaurants, a contemporary kitchen, shower cubicles in coaches, sensor based washroom functions, foot massager and a mini library. The fully air-conditioned train provides two types of accommodation viz. AC I and AC II. The train has enhanced security features like CCTV cameras, electronic safes and dedicated security guards appointed for each coach.
Bharat Gaurav Tourist Train launch is in line with the Government of India initiative “Ek Bharat Shrestha Bharat” and “Dekho Apna Desh” to promote domestic tourism. At a price range starting from Rs.1,06,990/- per person in AC 2 Tier, Rs.1,31,990/- per person for AC 1 (Cabin) and Rs.1,49,290/- Per Person for AC 1 (Coupe) the IRCTC tourist train will be a 15 days all inclusive tour package and the price will cover train journey in respective class, Night stay at AC hotels, All meals (VEG ONLY), all transfer & sight-seeing in buses, Travel Insurance and services of guide etc. All necessary health precautionary measures will be taken care of and IRCTC will make efforts to provide a safe and memorable experience to the guests.
To ensure safety measures in the present COVID 19 scenario, full vaccination (double doses) for guests of age group 18 or above is mandatory. Besides, IRCTC will also provide a safety kit to all tourists, which would include a face mask, hand gloves and sanitizer. Regular temperature checking of all tourists and staff, frequent train sanitization at halt stations etc and other precautions has also been adopted. Staff shall be screened thoroughly and kitchen & restaurants shall be sanitized after every meal service.
In order to make this package more attractive and affordable to a large population, IRCTC has tied up with Paytm and Razorpay payment gateways for providing EMI payment option for breaking the total payment in small amount EMIs.
For more details you can visit IRCTC website: https://www.irctctourism.com and booking is available online, on first come first serve basis on the web portal.