হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা ২০২৩গী ফেব্রুৱারী ২৫দা ‘হার্নেশিং য়ুথ পাৱর থ্রু স্কিল্লিং এন্দ এজুকেসন’দা পাংথোকপা পোস্ত-বজেত ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
মসি ৱজেত্তা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক ৱাখল্লোনশিং থিনবা সরকারনা শিনবা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার ১২গী শরুক অমনি
ৱেবিনারদা ব্রেকআউত সেসন ৬ লৈগনি মদুদা স্কিল অমসুং এজুকেসন সেক্তরগী বজেত্তা লাউথোকখিবশিং, ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা সজেসনশিং অমসুং মাংলোমদা চংশিনবগী লম্বী য়াওগনি
24 FEB 2023 8:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৩গী ফেব্রুৱারী ২৫গী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা ‘হার্নেশিং য়ুথ পাৱর থ্রু স্কিল্লিং এন্দ এজুকেসন’দা পাংথোকপা পোস্ত-বজেত ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি। মসি য়ুনিয়ন ৱজেত্তা লাউথোকখিবা ইনিসিএতিবশিং ইফেক্তিব ওইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক ৱাখল্লোন অমসুং সজেসনশিং থিনবা সরকারনা শিনবা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার ১২গী পরিংগী শরুক অমনি। সুনিয়ন বজেতনা প্রায়োরিতী তরেৎ এদোপ্ত তৌরি মদুনা অমনা অমবু কমপ্লিমেন্ত তৌই অমদি ‘সপ্তারিশি’ ওইনা এক্ত তৌদুনা অমৃতকালগী থোংদা ঐখোয়বু লমজিংলি। ইনক্লুসিব দিবলপমেন্ত অসি সরকারগী প্রায়োরিতীশিংগী মরক্তা অমনি, মদুদা এজুকেসন অমসুং স্কিল্লিং য়াওরি।
ৱেবিনার অসিদা স্কিল অমসুং এজুকেসন সেক্তর অনিমক য়াওবা ব্রেকআউত সেসন তরুক লৈগনি। মরী লৈনবা সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত মিনিস্ত্রিশিংগী মিনিস্তরশিং অমসুং সেক্রেতরীশিংগী মথক্তা রাজ্য সরকারশিংগী এজুকেসন অমসুং স্কিল দিপার্তমেন্তশিং, ইন্দস্ত্রি রিপ্রজেন্তেতিবশিং, স্কুল অমসুং য়ুনিভর্সিতীশিং, একাদেমিয়া অমসুং রিসর্স ইন্সতিত্যুতশিং, স্কিল দিবলপমেন্ত বোদীশিং, সেক্তর স্কিল কাউন্সিলশিং, এফ.আই.সি.সি.আই., সি.সি.আই., নাসকোমনচিংবদগী মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমসুং ফেকলতীশিংনা ৱেবিনারশিং অসিদা শরুক য়াগনি অমদি বজেত্তা লাউথোকখিবশিং হেন্না ফবা মওংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক সজেসনশিংগী থোংদা থৌদাং লৌগনি।
ব্রেকআউত সেসনশিংগী থিমশিং অদুদি প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা ৪.০, স্কিল ইন্দিয়া দিজিতেল প্লেতফোর্ম, স্কিল ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল সেন্তর্স, নেস্নেল এপ্পরেনতিসশিপ প্রমোসন স্কিমস অমসুং নেস্নেল দিজিতেল লাইব্রেরী ফোর চিলদ্রেন এন্দ এদোলেস্সেন্ত এন্দ তিচর্স ত্রেনিং।
থৌরম য়েংনবগীদমক মখাগী লিংঙ্ক অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু: https://www.youtube.com/watch?v=k-Gh0Klm-1s

Ministry of Education
Prime Minister to address the post-budget webinar on ‘Harnessing youth power through Skilling and Education’ on 25th February, 2023
It is a part of 12 post-budget webinars being organized by government to seek ideas for implementation of budgetary announcements
Webinar will have 6 breakout sessions covering Budget announcements of Skill and Education Sector, suggestions on implementation and way forward
24 FEB 2023 8:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the post-budget webinar on ‘Harnessing youth power through Skilling and Education’ on 25th February, 2023 at 10 AM. It is a part of a series of 12 post-budget webinars being organized by the Government to seek ideas and suggestions for effective implementation of the initiatives announced in Union Budget. The Union Budget adopts seven priorities which complement each other and act as the ‘Saptarishi’ guiding us through the AmritKaal. Inclusive development is one of the priorities of the Government, which include Education and Skilling.
The webinar will have six breakout sessions covering both Skill and Education sectors. Besides Ministers and Secretaries of the concerned Central Government Ministries, a host of stakeholders drawn from Education & Skill Departments of the State Governments, industry representatives, students, teachers and faculty from schools and universities, academia & research institutions, Skill Development Bodies, Sector Skill Councils, ITIs, bodies like FICCI, CII, NASSCOM etc would attend these webinars and contribute through suggestions for better implementation of budgetary announcements.
The themes of the breakout sessions are PradhanMantriKaushalVikasYojna 4.0, Skill India Digital Platform, Skill India International Centres, National Apprenticeship Promotion Scheme, and National Digital Library for Children and Adolescents and Teacher's Training.
Click the link below to watch the event: https://www.youtube.com/watch?v=k-Gh0Klm-1s