Ministry of Women and Child Development
494 Working Women Hostels are functional in the country, with Day Care Facility for the children
08 FEB 2023 4:46PM by PIB Delhi
Under the newly approved Mission Shakti launched by the Ministry, Working Women Hostel(WWH) known as Sakhi Niwas is a centrally sponsored scheme under which financial assistance for working women hostels is directly released to States/UTs governments for implementing the scheme. There are 494 functional Working Women Hostels in the country, with Day Care Facility for the children. State/UT-wise number of functional Working Women Hostels is at Annexure-I.
During the last three years’ period, proposals received and sanctioned for construction of working women hostels is at Annexure-II. As per new Mission Shakti guidelines, no proposal for construction was received and approved in Financial Year 2022-23.
State/UT-wise details of funds released under Working Women Hostel Scheme known as Sakhi Niwas is at Annexure-III. During the current financial year, no complete proposal has been received from the States/UTs for release of funds under ‘Sakhi Niwas’ scheme.
********
Annexure-I
States/UTs wise number of Working Women Hostel functional with day care facility
S. No
Name of the state/UT
Number of Sakhi Niwas (Working Women Hostels) Functional with Day care facility
1.
Andhra Pradesh
12
2.
Arunachal Pradesh
05
3.
Assam
08
4.
Bihar
00
5.
Chhattisgarh
06
6.
Chandigarh
06
7.
Delhi
17
8.
Goa
00
9.
Gujarat
15
10.
Haryana
07
11.
Himachal Pradesh
06
12.
Jammu & Kashmir
00
13.
Jharkhand
02
14.
Karnataka
62
15.
Kerala
129
16.
Madhya Pradesh
02
17.
Maharashtra
77
18.
Manipur
15
19.
Meghalaya
03
20.
Mizoram
03
21.
Nagaland
12
22.
Odisha
12
23.
Puducherry
03
24.
Punjab
05
25.
Rajasthan
15
26.
Sikkim
01
27.
Tamil Nadu
54
28.
Telangana
09
29.
Tripura
00
30.
Uttarakhand
00
31.
Uttar Pradesh
08
32.
West Bengal
00
Total
494
********
Annexure II
State/UT-wise proposals received and sanctioned regarding Sakhi Niwas during last three years’ period.
Sl.
No.
Year
2019-20
2020-21
2021-22
Received
Sanctioned
Received
Sanctioned
Received
Sanctioned
1.
Andhra
Pradesh
01
-
-
-
-
-
2.
Gujarat
01
-
-
-
-
-
3
Kerala
04
04
-
-
-
-
4.
Manipur
13
-
-
04
-
-
5.
Nagaland
-
01
10
01
-
-
6.
Punjab
01
01
-
-
-
-
7.
Tamilnadu
04
--
-
02
01*
01*
8.
Telangana
14
05
-
-
-
-
9.
Uttarakhand
-
-
02
-
-
-
10.
Puducherry
-
-
01
-
-
-
11.
A&N Islands
01
-
-
-
-
-
Total
39
11
13
07
01
01
* The WWH sanctioned for Tamil Nadu has a capacity of 457 beds, which is equivalent to 9 WWH Units of standard capacity of 50 beds each.
*********
Annexure III
State/UT-wise funds released during the last three years under the scheme
(Rupees in Lakhs)
S.No.
State/UTs
2019-20
2020-21
2021-22
Funds
released
Funds
Utilized
Funds
released
Funds
Utilized
Funds
released
Funds
Utilized
1
Andhra
Pradesh
146.49
146.49
-
-
-
-
2
Assam
-
-
7.76
-
-
-
3
Chhattisgarh
-
-
-
-
5.45
5.45
4
Gujarat
-
-
-
-
69.70
69.70
5
Himachal
Pradesh
111.86
-
-
-
-
-
6
Karnataka
482.5
15.15
-
-
-
-
7
Kerala
901.5
480.00
-
-
273.97
273.97
8
Madhya
Pradesh
-
-
-
-
191.19
-
9
Maharashtra
-
-
36.38
36.38
-
-
10
Mizoram
136.50
-
-
-
40.88
40.88
11
Manipur
169.49
14.94
990.61
452.26
164.70
-
12
Nagaland
244.24
244.24
223.67
223.67
96.09
96.09
13
Punjab
136.50
-
-
-
-
-
14
Tamilnadu
-
392.18
392.18
350.25
350.25
15
Telangana
746.10
101.10
-
-
-
-
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Rajya Sabha.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
অঙাংশিংগী দে কেয়র ফোসিলিতীগা লোয়ননা লৈবাকসিদা ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল ৪৯৪ মথৌ তৌরি
08 FEB 2023 4:46PM by PIB Imphal
মন্ত্রালয়না নৌনা অয়াবা পীখিবা মিসন শক্তিগী মখাদা পায়খৎলিবা সখি নিৱাস হায়নসু খঙনবা ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল (দব্লিউ.দব্লিউ.ঐচ.) অসি স্কীম অসি পায়খৎনবগীদমক স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংদা ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল চলাইনবগী শেলগী তেংবাং হকথেংননা পীরিবা সেন্ত্রেলী স্পোন্সর স্কীম অমনি‍। লৈবাকসিদা অঙাংশিংগী দে কেয়র ফেসিলিতী য়াওবা ৱর্কিং ৱুনেম হোস্তেল ৪৯৪ মথৌ তৌরি। স্তেত-স্তেতশিংগী ওইনা মথৌ তৌরিবা ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল মশিং এনেক্সচর-১দা পীরি‍।
হৌখিবা চহি অহুমগী মতমদা, ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল শানবগী লাকখিবা প্রপোজেল অমদি শাগৎনবগী সেংসন তৌখিবশিং এনেক্সচর-২দা পীরি‍। মিসন শক্তিগী অনৌবা চৎন-পথাপকী মতুং ইন্না, শেনবা চহি ২০২২-২৩দা হোস্তেল শননবগী প্রপোজেল অমত্তা ফংখিদে অমদি সেংসন তৌখিদে‍।
সখি নিৱাস হায়না খঙনরিবা ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল স্কীমগী মখাদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা থাদোকখ্রবা শেনফমগী মচা খায়বা ৱাফম এনেক্সচর-৩দা পীরি‍। চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা, ‘সখি নিৱাস’ স্কীমগী মখাদা ফন্দ থাদোরক্নবা স্তেত/য়ু.তি.শিংদগী মপুং ফাবা প্রপোজেল অমত্তা ফংখিদে।
********
এনেক্সচর-১
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা মথৌ তৌরিবা দে কেয়র ফেসিলিতী য়াওবা ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল মশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.শিংগী মমিং
মথৌ তৌরিবা দে কেয়র ফেসিলিতী য়াওবা সখি নিৱাস (ৱর্কিং ৱুমেন হোস্তেল) মশিং
১.
অন্ধ্র প্রদেশ
১২
২.
অরুনাচল প্রদেশ
০৫
৩.
অসাম
০৮
৪.
বিহার
০০
৫.
ছত্তিসগর
০৬
৬.
চান্দিগর
০৬
৭.
দিল্লী
১৭
৮.
গোৱা
০০
৯.
গুজরাত
১৫
১০.
হরিয়ানা
০৭
১১.
হিমাচল প্রদেশ
০৬
১২.
জম্মু অমসুং কাস্মির
০০
১৩.
ঝার্খন্দ
০২
১৪.
কর্নাতকা
৬২
১৫.
কেরলা
১২৯
১৬.
মধ্য প্রদেশ
০২
১৭.
মহারাস্ত্র
৭৭
১৮.
মনিপুর
১৫
১৯.
মেঘালয়
০৩
২০.
মিজোরম
০৩
২১.
নগালেন্দ
১২
২২.
ওরিসা
১২
২৩.
পুদুচেরী
০৩
২৪.
পঞ্জাব
০৫
২৫.
রাজস্থান
১৫
২৬.
সিক্কিম
০১
২৭.
তামিল নাদু
৫৪
২৮.
তেলঙ্গনা
০৯
২৯.
ত্রিপুরা
০০
৩০.
উত্তরাখন্দ
০০
৩১.
উত্তর প্রদেশ
০৮
৩২.
ৱেস্ত বেঙ্গল
০০
Total
৪৯৪
********
এনেক্সচর ২
হৌখিবা চহি অহুমদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদগী সখি নিৱাসকী মতাঙদা ফংখিবা অমদি সেংসন তৌখিবা প্রপোজেলশিং
সেরিএল মশিং
চহি
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
ফংখিবা
সেংসন তৌখিবা
ফংখিবা
সেংসন তৌখিবা
ফংখিবা
সেংসন তৌখিবা
১.
অন্ধ্র
প্রদেশ
০১
-
-
-
-
-
২.
গুজরাত
০১
-
-
-
-
-
৩
কেরলা
০৪
০৪
-
-
-
-
৪.
মনিপুর
১৩
-
-
০৪
-
-
৫.
নগালেন্দ
-
০১
১০
০১
-
-
৬.
পঞ্জাব
০১
০১
-
-
-
-
৭.
তামিল নাদু
০৪
--
-
০২
০১*
০১*
৮.
তেলঙ্গনা
১৪
০৫
-
-
-
-
৯.
উত্তরাখন্দ
-
-
০২
-
-
-
১০.
পুদুচেরী
-
-
০১
-
-
-
১১.
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
০১
-
-
-
-
-
Total
৩৯
১১
১৩
০৭
০১
০১
* তামিল নাদুগী ওইনা সেংসন তৌখিবা দব্লিউ.দব্লিউ.ঐচ. অসি ফমুং ৪৫৭গী কেপাসিতী লৈদুনা, ফমুং ৫০ লৈবা দব্লিউ.দব্লিউ.ঐচ. য়ুনিৎ ৯গা মান্নরি‍।
*********
এনেক্সচর ৩
স্কীম অসিগী মখাদা হৌখিবা চহি অহুমদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা থাদোকখিবা ফন্দশিং
(লুপা লাখকী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
থাদোকখ্রবা ফন্দ
শীজিন্নখ্রবা ফন্দ
থাদোকখ্রবা ফন্দ
শীজিন্নখ্রবা ফন্দ
থাদোকখ্রবা ফন্দ
শীজিন্নখ্রবা ফন্দ
১
অন্ধ্র
প্রদেশ
১৪৬.৪৯
১৪৬.৪৯
-
-
-
-
২
অসাম
-
-
৭.৭৬
-
-
-
৩
ছত্তিসগর
-
-
-
-
৫.৪৫
৫.৪৫
৪
গুজরাত
-
-
-
-
৬৯.৭০
৬৯.৭০
৫
হিমাচল
প্রদেশ
১১১.৮৬
-
-
-
-
-
৬
কর্নাতকা
৪৮২.৫
১৫.১৫
-
-
-
-
৭
কেরলা
৯০১.৫
৪৮০.০০
-
-
২৭৩.৯৭
২৭৩.৯৭
৮
মধ্য
প্রদেশ
-
-
-
-
১৯১.১৯
-
৯
মহারাস্ত্র
-
-
৩৬.৩৮
৩৬.৩৮
-
-
১০
মিজোরম
১৩৬.৫০
-
-
-
৪০.৮৮
৪০.৮৮
১১
মনিপুর
১৬৯.৪৯
১৪.৯৪
৯৯০.৬১
৪৫২.২৬
১৬৪.৭০
-
১২
নগালেন্দ
২৪৪.২৪
২৪৪.২৪
২২৩.৬৭
২২৩.৬৭
৯৬.০৯
৯৬.০৯
১৩
পঞ্জাব
১৩৬.৫০
-
-
-
-
-
১৪
তামিল নাদু
-
৩৯২.১৮
৩৯২.১৮
৩৫০.২৫
৩৫০.২৫
১৫
তেলঙ্গনা
৭৪৬.১০
১০১.১০
-
-
-
-
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা নুপী অমদি অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।