প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধান/মহা পৰিদৰ্শকৰ সৰ্ব ভাৰতীয় সন্মিলন’ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অংশগ্ৰহণ
আৰক্ষী বাহিনীসমূহক অধিক সংবেদনশীল কৰি তুলিবলৈ আৰু তেওঁলোকক নতুন প্ৰযুক্তি সন্দৰ্ভত প্ৰশিক্ষণ প্ৰদান কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
বিভিন্ন সংস্থাসমূহৰ মাজত তথ্যৰ মসৃণ বিনিময় সম্ভৱ কৰি তোলাৰ বাবে ‘ৰাষ্ট্ৰীয় তথ্য শাসন পৰিকাঠামো’ গঢ়ি তোলাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যিক আৰক্ষী আৰু কেন্দ্ৰীয় আৰক্ষীৰ মাজত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ পোষকতা কৰে
প্ৰাসংগিকতা হেৰুওৱা অপৰাধী আইন বাতিলৰ লগতে কাৰাগাৰ সংস্কাৰৰো পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
22 JAN 2023 7:56PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নতুন দিল্লীত ২১ আৰু ২২ জানুৱাৰীত অনুষ্ঠিত ‘আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধান/মহাপৰিদৰ্শকসকলৰ ৫৭ সংখ্যক সৰ্বভাৰতীয় সন্মিলন’ত অংশগ্ৰহণ কৰে।
আৰক্ষী বাহিনীসমূহক অধিক সংবেদনশীল কৰি তুলিবলৈ আৰু তেওঁলোকক নতুন প্ৰযুক্তিসমূহৰ সন্দৰ্ভত প্ৰশিক্ষণ দিয়াৰ পৰামৰ্শ দিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। তেওঁ বিভিন্ন সংস্থাত তথ্য বিনিময় মসৃণ কৰাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় তথ্য শাসন পৰিকাঠামো স্থাপনত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰামৰ্শ দিয়ে যে যদিও আমি বায়োমেট্ৰিক আদিৰ দৰে প্ৰযুক্তিগত সমাধানৰ অধিক সুবিধা ল'ব লাগে, তথাপিও পৰম্পৰাগত পুলিচিং প্ৰণালী যেনে ফুট পেট্ৰ'ল আদিক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰয়োজন আছে। তেওঁ ৰাজ্যজুৰি অপ্ৰাসংগিক হৈ পৰা অপৰাধী আইনসমূহ বাতিল কৰাৰ লগতে আৰক্ষী সংগঠনসমূহৰ বাবে মানক নিৰ্মাণৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। তেওঁ কাৰাগাৰসমূহৰ ব্যৱস্থাপনা উন্নত কৰিবলৈ কাৰাগাৰৰ সংস্কাৰৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰে। বিষয়াসকলৰ সঘন পৰিদৰ্শনৰ দিহা কৰি সীমান্তৰ লগতে উপকূলীয় নিৰাপত্তা শক্তিশালী কৰাৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সামৰ্থ্য ৰক্ষা আৰু সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ অনুশীলনসমূহৰ ভাগ বাটোৱাৰা কৰাৰ বাবে ৰাজ্যিক আৰক্ষী আৰু কেন্দ্ৰীয় সংস্থাসমূহৰ মাজত সহযোগিতা বৃদ্ধিত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ থন্ ধৰি উঠা প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰাৰ বাবে আৰু তেওঁলোকৰ দলসমূহৰ মাজত গা-কৰি উঠা সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ অনুশীলনসমূহৰ সম্পৰ্কে আলোনা কৰাৰ বাবে আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধান/মহাপৰিদৰ্শক সন্মিলনৰ আৰ্হিত ৰাজ্য/জিলা পৰ্যায়ত অনুৰূপ সন্মিলন অনুষ্ঠিত কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশিষ্ট সেৱাৰ বাবে আৰক্ষী পদকসমূহ বিতৰণ কৰাৰ পিছত এই সন্মিলনৰ সামৰণি পৰে।
সন্মিলনখনত সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী, বিদ্ৰোহ বিৰোধী আৰু চাইবাৰ নিৰাপত্তাকে ধৰি আৰক্ষী আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ বিভিন্ন দিশ সামৰি লোৱা হয়। কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী, গৃহ ৰাজ্যমন্ত্ৰী, ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা উপদেষ্টা, কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিব, ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত সংস্থাৰ আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধান/মহাপৰিদৰ্শক আৰু কেন্দ্ৰীয় আৰক্ষী সংগঠন/কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীৰ মুৰব্বীসকলো সন্মিলনখনত উপস্থিত আছিল। বিভিন্ন পৰ্যায়ৰ প্ৰায় ৬০০গৰাকী বিষয়াই সন্মিলনখনত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ পৰা ‘ভাৰ্চুৱেলী’ অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।

Prime Minister's Office
PM attends All India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police
PM suggests making police forces more sensitive and training them in emerging technologies
PM emphasises on importance of National Data Governance Framework for smoothening of data exchange across agencies
PM emphasises on enhanced cooperation between state police and central agencies
PM recommends repealing obsolete criminal laws; also suggests prison reforms
22 JAN 2023 7:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 57th All-India Conference of Director Generals/ Inspector Generals of Police on 21st and 22nd January in New Delhi.
Prime Minister suggested making the police forces more sensitive and training them in emerging technologies. He emphasised on the importance of National Data Governance Framework for smoothening of data exchange across agencies. Prime Minister suggested that while we should further leverage technological solutions like biometrics etc., there is also a need to further strengthen traditional policing mechanisms like foot patrols etc. He recommended repealing obsolete criminal laws and building standards for police organisations across states. He suggested prison reforms to improve jail management. He also discussed strengthening of border as well as coastal security by organising frequent visits of officials.
Prime Minister emphasised on enhanced cooperation between state police and central agencies to leverage capabilities and share best practices. He suggested replicating the model of the DGsP / IGsP Conference at the state/district levels for discussing emerging challenges and evolving best practices among their teams.
The Conference was concluded after Prime Minister distributed Police Medals for Distinguished Services.
The Conference covered various aspects of policing and national security, including Counter Terrorism, Counter Insurgency and Cyber Security. Union Home Minister, Ministers for State for Home, National Security Advisor, Union Home Secretary, DGsP/IGsP of States/UTs and Heads of the Central Police Organisations/Central Armed Police Forces were also present in the Conference. Around 600 more officers of various levels attended the Conference virtually from States/UTs.