পাৱর মন্ত্রালয়
অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসবকী শরুম অমা ওইনা অসামদা আর.ই.সি.না ‘বিজলী উৎসব’ পাঙথোকখ্রে
28 DEC 2022 3:25PM by PIB Imphal
১. থৌরম অদুদা য়ুতিলিতী ওফিসিএলশিংনা ইলেক্ত্রিসিগী কঞ্জ্যুমরশিংগী হক, ইলেক্ত্রিসিতীগী কান্নবশিং অমদি মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা মৈ ফংহনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী মরমদা অমদি মৈ ফংবনা পুন্সিগী মতিং কমদৌনা হেনগৎহনবগে হায়বগী মতাঙদা পাউদম্বা স্পীকর সেসনশিং য়াওখি‍।
২. ইলেক্ত্রিসিতী কঞ্জ্যুমরশিংগী হক, ইনর্জী কঞ্জার্বেসন অমদি ইলেক্ত্রিসিতীগী কান্নবা অসিনচিংবা হীরমশিংদা ৱাখল লৌশিং শন্দোক্নবগীদমক কুইজ কম্পিতিসন অমদি নুক্কর নাতক্নবচিংবশিংসু পাঙথোকখি‍।
৩. কম্পিতিসন থোইরবশিংদা মনা ওইনা এল.ই.দি. বল্বশিং য়েন্থোক্তুনা থৌরমদু লোইশিনখি‍।
আর.ই.সি. লিমিতেদনা অসামদা ‘বিজলী উৎসব’ পাঙথোকখ্রে
নীংতম্বা চহি ৭৫ ফারকপবু হরাও তয়াম্না পাঙথোকপা পাঙথোক্লিবা - ‘অজাদী কা অমৃৎ মহোৎসব’কী শরুক অমা ওইনা, ভারত লৈঙাক্কী পৱার মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা মহারত্ন কম্পেনী অমা ওইরিবা আর.ই.সি. লিমিতেদ অসামগী বক্সা দিস্ত্রিক্তকী অনন্দবুর গাও অমদি থংনবা খুঙ্গঙশিংদা ‘বিজলীই উৎসব’ পাঙথোকখ্রে‍। বোরোলেন্দ তেরিতোরিএল কাউন্সিলগী স্পীকর শ্রী কাতিরাম বোরো, বক্সাগী এদিস্নেল দিপুতী কম্মিস্নর দোক্তর অস্রাফুল অমিন, অনন্দপুর প্রাইমারী স্কুলগী প্রিন্সিপাল শ্রী খগেন্দ্রনাথ সরানিয়া, নেহরু অঞ্চালিক হায় স্কুলগী হান্নগী প্রিন্সিপাল শ্রী নাগেন চন্দ্র দাস, অসাম পৱার দিস্ত্রিব্যুসন কম্পেনী লিমিতেদ (এ.পি.দি.সি.এল.) বক্সাগী এ.জি.এম. (আর.ই.) শ্রী মানসজ্যোতী পাথক্নচিংবা মীথুংশিং অমদি অমদি গুৱাহাতীগী আর.ই.সি. রিজনেল ওফিসতগী ওফিসিএলশিংনা থৌরমদুদা শরুক শরুক য়াখি‍।
থৌরম অদুদা য়ুতিলিতী ওফিসিএলশিংনা ইলেক্ত্রিসিগী কঞ্জ্যুমরশিংগী হক, ইলেক্ত্রিসিতীগী কান্নবশিং অমদি মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা মৈ ফংহনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী মরমদা অমদি মৈ ফংবনা পুন্সিগী মতিং কমদৌনা হেনগৎহনবগে হায়বগী মতাঙদা পাউদম্বা স্পীকর সেসনশিং য়াওখি‍। খুঙ্গঙশিংদগী বিনিফিসরীশিং ফম্পাকথক্তা কৌখত্তুনা মখোয়না থেংনরকপশিং অমদি ইলেক্ত্রিসিতীনা মখোয়গী পুন্সিদা কমদৌনা অওনবা পুরকখিবগে হায়বগী মীৎয়েঙশিং পাউদমহনখি‍।
খুঞ্জাশিং অমদি অঙাংশিং মপুং ফানা শরুক য়াহন্নবগীদমক তোঙান তোঙানবা হেনদান্নবগী খৌরমশিং অমদি নাৎকী ওইবা থৌরমশিংসু পাঙথোকখি‍। ইলেক্ত্রিসিতী কঞ্জ্যুমরশিংগী হক, ইনর্জী কঞ্জার্বেসন অমদি ইলেক্ত্রিসিতীগী কান্নবা অসিনচিংবা হীরমশিংদা ৱাখল লৌশিং শন্দোক্নবগীদমক নুক্কর নাতক পাঙথোকখি‍। কম্পিতিসন থোইরবশিংদা মনা ওইনা এল.ই.দি. বল্বশিং য়েন্থোক্তুনা থৌরমদু লোইশিনখি‍।
আর.ই.সি. লিমিতেদকী মরমদা: আর.ই.সি. লিমিতেদ ভারত পুম্বদা পৱার সেক্তর ফাইনেন্সিং অমদি দিভেলপমেন্ততা মায় ওনশিল্লিবা এন.বি.এফ.সি. অমনি‍। ইং ১৯৬৯দা লিংখৎখিবা আর.ই.সি. লিমিতেদ মাগী থবক থৌরমগী লমদা থবক তৌরকপা চহি য়াঙ্খৈ হেল্লে‍। মসিনা স্তেত ইলেক্ত্রিসিতী বোর্দশিং, স্তেত লৈঙাকশিং, কেন্দ্র/স্তেত পৱার য়ুতিলিতীশিং, মনীং তম্বা পৱার প্রদ্যুসরশিং, রুরেল ইলেক্ত্রিক কোওপরেতিবশিং অমদি লনাই সেক্তর য়ুতিলিতীশিংদা শেলগী তেংবাং পীরি‍। মাগী থবক থৌরমশিং মপুং ফাবা পৱার সেক্তর ভেল্যু চেনদা পায়খৎলিবা প্রোজেক্তশিংদা; জেনেরেসন, ত্রান্সমিসন, দিস্ত্রিব্যুসন অমদি রিনিউএবল ইনর্জী য়াওনা তোঙান তোঙানবা মখলগী প্রোজেক্তশিংদা শেল থাদবা য়াওরি‍। আর.ই.সি.গী ফন্দিংনা ভারতকী মরিশুবা বল্ব খুদিংমক ঙানহল্লি‍।

Ministry of Power
'Bijli Utsav' organized by REC in Assam as a part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
28 DEC 2022 3:25PM by PIB Delhi
1. Event witnesses speaker sessions by utility officials highlighting consumer rights of electricity, benefits of electricity and the challenges faced during electrification in remote areas and how the quality of life improves with access to power
2. Quiz competition and Nukkad Natak held to impart knowledge on subjects such as consumer rights of electricity, energy conservation and the benefits of electricity
3. Event conclude with distribution of LED bulbs as prizes to the winners of the competitions
REC Limited organized ‘Bijli Utsav’ in Assam
As a part of ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ – to celebrate 75 years of Independence, REC Limited, a Maharatna Company under the Ministry of Power, Govt. of India organized ‘Bijli Utsav’ in Anandapur Gaon of Baksa district and adjoining villages in Assam. Numerous dignitaries such as Shri Katiram Boro, Speaker – Bodoland Territorial Council, Dr. Ashraful Amin – Addl. Deputy Commissioner - Baksa, Shri Khagendranath Sarania, Principal - Anandapur Primary School, Shri Nagen Chandra Das, Retd. Principal - Nehru Anchalik High School, Shri Manasjyoti Pathak, AGM (RE) Baksa – Assam Power Distribution Co. Ltd. (APDCL) and officials from REC Regional Office in Guwahati had graced the occasion.
The event witnessed speaker sessions by dignitaries and esteemed guests highlighting the consumer rights of electricity, benefits of electricity and the challenges faced during electrification in remote areas and how the quality of life improves with access to power. Beneficiaries from the villages were also invited on stage to share their experience and views on how electricity has transformed their lives.
To engage with the villagers and children, various competitions and cultural programs were also held. Nukkad Natak was also performed to impart knowledge on subjects such as consumer rights of electricity, energy conservation and the benefits of electricity. The event concluded with distribution of LED bulbs and geometry boxes as prizes to the winners of the competitions.
About REC Limited: REC Limited is an NBFC focusing on Power Sector Financing and Development across India. Established in 1969, REC Limited has completed over fifty years in the area of its operations. It provides financial assistance to state electricity boards, state governments, central/state power utilities, independent power producers, rural electric cooperatives and private sector utilities. Its business activities involve financing projects in the complete power sector value chain; for various types of projects including Generation, Transmission, Distribution and Renewable Energy. REC’s funding illuminates every fourth bulb in India.