Prime Minister's Office
PM inaugurates Maharashtra Samriddhi Mahamarg, Nagpur
11 DEC 2022 2:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated Phase - I of Hindu Hrudaysamrat Balasaheb Thackeray Maharashtra Samruddhi Mahamarg in Nagpur today, which covers a distance of 520 kilometres and connects Nagpur and Shirdi.
The Prime Minister tweeted:
“We are committed to delivering on top quality infrastructure and the Mahamarg between Nagpur and Shirdi is an example of this effort. Inaugurated this modern road project and also drove on the Mahamarg. I am sure it will contribute to further economic progress of Maharashtra.”
The Prime Minister was felicitated upon his arrival and was accompanied by Chief Minister of Maharashtra, Shri Eknath Shinde, Governor of Maharashtra, Shri Bhagat Singh Koshyari, Deputy Chief Minister of Maharashtra, Shri Devendra Fadnavis and Union Minister of Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari.
Background
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated Phase - I of Hindu Hrudaysamrat Balasaheb Thackeray Maharashtra Samruddhi Mahamarg, covering a distance of 520 Kms and connecting Nagpur and Shirdi.
Samruddhi Mahamarg or Nagpur-Mumbai Super Communication Expressway Project is a major step towards realising the Prime Minister’s vision of improved connectivity and infrastructure across the country. The 701 Km expressway - being built at a cost of about Rs 55,000 crore - is one of India's longest expressways, passing through Maharashtra’s 10 districts and prominent urban regions of Amravati, Aurangabad and Nashik. The expressway will also help improve the connectivity of adjoining 14 other districts, thus helping in the development of about 24 districts of the state including the regions of Vidarbha, Marathwada and North Maharashtra.
Espousing the Prime Minister’s vision of integrated planning and coordinated implementation of infrastructure connectivity projects under PM Gati Shakti, the Samruddhi Mahamarg will connect to the Delhi Mumbai Expressway, Jawaharlal Nehru Port Trust and tourist locations like Ajanta Ellora Caves, Shirdi, Verul, Lonar, etc. Samruddhi Mahamarg will be a game-changer in providing a major boost to the economic development of Maharashtra.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নাগপুরদা মহারাস্ত্র সমৃদ্ধি মহামার্গ শঙ্গাখ্রে
11 DEC 2022 2:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কিলোমিতর ৫২০ শাংবা অমসুং নাগপুর অমসুং শির্দী ফাওবা ফাওনহল্লিবা হিন্দু হরুদয় সম্রাদ বালাসাহেব থাকরে মহারাস্ত্র সমৃদ্ধি মহামার্গকী ফেস-১ শঙ্গাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি:
“ঐখোয়না ক্বালিতী লৈবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্নবা অমসুং নাগপুর অমসুং শির্দীগী মরক্তা মহামার্গ শারিবা অসিনা খোঙথাং অসিগী খুদম অমনি। মোদর্ন রোদ প্রোজেক্ত অসি শঙ্গাখ্রে অমসুং মহামার্গতা চৎলুরে। মসিনা মহারাস্ত্রগী শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা মতেং পাংলগনি।”
প্রধান মন্ত্রীনা থুংবদা মহাকপু তরাম্না ওকখি অঞসুং মহাক্কা মহারাস্ত্রগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী একনাথ শিন্দে, মহারাস্ত্রগী রাজ্যপাল, শ্রী ভগত সিংহ কোশয়ারি, মহারাস্ত্রগী উপ মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী দেবেন্দ্র ফদনাবিস অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱাজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরি লোইনরকখি।
বেকগ্রাউন্দ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কিলোমিতর ৫২০ শাংবা অমসুং নাগপুর অমসুং শির্দী ফাওবা ফাওনহল্লিবা হিন্দু হরুদয় সম্রাদ বালাসাহেব থাকরে মহারাস্ত্র সমৃদ্ধি মহামার্গকী ফেস-১ শঙ্গাখ্রে।
সমৃদ্ধি মহামার্গ নৎত্রগা নাগপুর-মুম্বাই সুপর কম্ম্যুনিকেসন এক্সপ্রেৱে, অসি লৈবাক শিনবা থুংনা কন্নেক্তিভিতী অমদি ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবগী প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওনহন্নবগী মায়কৈদা থাংজিনবা অচৌবা খোঙথাঙ অমনি‍। কিলোমিতর ৭০১ শাংবা এক্সপ্রেসৱে – লুপা করোর ৫৫,০০০রোম চঙনা শেমগৎলিবা – অসি মহারাস্ত্রগী দিস্ত্রিক্ত ১০ অমদি মমিং লৈরবা ময়োল্লমগী মফম অম্রাবতী, ঔরঙ্গবাদ অমসুং নাসিক ফাওনা চত্তুনা, ভারতকী খ্বায়দগী শাংবা এক্সপ্রেৱেশিংগী মরক্তা অমা ওইরি‍। এক্সপ্রেসৱে অসিনা অতোপ্পা থংনবা দিস্ত্রিক্ত ১৪গী কন্নেক্তিভিতীগী ফীভম ফগৎহনবদসু মতেং ওইদুনা, বিদর্ভা, মরাথ্বারা অমদি অৱাং মহারাস্ত্র রীজন য়াওনা স্তেত অসিগী দিস্ত্রিক্ত ২৪রোমদা চাওখৎপা পুরকপদা মতেংসু ওইগনি‍।
পি.এম. গতি শক্তিগী মখাদা ইনফ্রাস্ত্রকচর কন্নেক্তিভিতী প্রোজেক্তশিং পুন্না থৌরাং য়াৎমিন্নবা অমদি খুৎশম্ননা পাইখৎমিন্নবা হায়রিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েং অসিগী পরিংদা, সমৃদ্ধি মহামার্গ অসিনা দিল্লী মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে, জৱাহরলাল নেহরু পোর্ত ত্রস্ত অমদি অজন্তা এল্লোরা কেব্স, সির্দি, ভেরুল, লোনারনচিংবা লমকোয় মফমশিং শম্নহনগনি‍। সমৃদ্ধি মহামার্গনা মহারাস্ত্রগী শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদা অচৌবা ইনোৎ হাপ্পদা চাউনা মতেং পীগনি‍।