য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা নই দিল্লীদা পাংথোকপা ৩শুবা “নো মনী ফোর তেরর” কনফরেন্স (কাউন্তর তেরোরিজম ফাইনান্সিং) লোইশিনবগী সেসন্দা ঙসি থমখিবা ৱারোইশিন ৱারোল
19 NOV 2022 4:42PM by PIB Imphal
মরুপশিং,
ভারতকী নিংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকী মতমদা, ঙসি নই দিল্লিদা পাংথোক্লিবা ৩শুবা “নো মনী ফোর তেরর” কনফরেন্স (কাউন্তর তেরোরিজম ফাইনান্সিং) লোইশিনবগী সেসন্দা ৱাফম খরা থমজবা ফংবদা ঐহাক্না য়াম্না নুংঙাইজৈ।
ঐহাক্না খ্বাইদগী অহানবদা, তোঙানবা লৈবাকশিংদগী লাক্লিবা দেলিগেতশিংবু, মলতিলেতরেল ওর্গনাইজেসনবু কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াবগীদমক্তা থাগৎচরি।
নুমিৎ নিনি পাংথোকপা কনফরেন্স অসিগী মনুংদা দেলিগেতশিংনা তেরর ফাইনান্সিংগী অনৌবা চৎনবী, নৌনা থোক্লক্লিবা ফাইনেন্সিএল তেক্নোলোজী লান্না শিজিন্নবা অমসুং তেররগী হীরমদা মালেমগী থাক্তা তেংবাংনবগী থৌওংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। মসিগী মপুং ওইবা পান্দমদি “নো মনী ফোর তেরর”গী ঐখোয়গী পান্দম ফংবা ঙম্নবনি। ঙসিগী খন্ন-নৈনরিবশিং অসিবু ঐখোয়না লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা স্ত্রেতজিক থিঙ্কিংদা ওন্থোকপদসু তেংবাংগনি।
কনফরেন্স অসিদি মসিদা শরুক য়ারিবা লৈবাক অমসুং লুপশিংনা তেরর ফাইনান্সিং তৌবগী মাইয়োক্তা লান্থেংননবা হৌজিক লৈরিবা মালেমগী পথাপকী মথৌ পাংথোকপগী মতৌ অমসুং নৌনা থোক্লক্লিবা শিংনবশিংগী ৱারোইশিন পুরক্নবা খন্ন-নৈনবগী য়াম্না তোপ-তোপ্পা ফোরম অমা ওইরি।
তেরোরিজমগী থৌওংনা ঙসিদি য়াম্না অকীবা মশক অমা লৌরে, মসিগী ফত্তবশিং অসিসু থাক খুদিংদা য়াম্না লায়না উবা ফংলে। তেরোরিজম হায়বসি গনতন্ত্রা, মীওইবগী হক, শেন্মিৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং মালেমগী শান্তিগী খ্বাইদগী চাউবা য়েক্নবনি, মসি ঐখোয়না কৈদৌনুংদা মায় পাকহনবা য়াদে। লৈবাক অমা নত্ত্রগা লুপ অমনা তেরোরিজমগা মথন্তগা মায় পাক্না মাইয়োক্নবা ঙম্লোই। য়াম্না লুবা হেনগৎলক্লিবা অমসুং ঙমখৈ নাইদবা ফত্তবা অসিগী মাইয়োক্তা মালেমগী খুন্নাইনা লেং-মান্ননা লেপ্তনা লান্থেংনমিন্নগদবনি।
ভারতনা মমাংগী দিকেদ খরসিদা তেরোরিজম য়াওনা শিংনবা কয়াগা মায় পাক্না থেংনখ্রে। তেরোরিজমগী মাইয়োক্তা জিরো তোলরেন্স লৈবগী ভারতকী পোলিসী, কাউন্তর-তেরর লোগী মপাঙ্গল লৈবা ফ্রেমৱর্ক অমসুং এজেন্সীশিংদা মপাঙ্গল হাপ্পদগী ভারতনা তেরোরিজমগী থৌদোক কয়া মশক থোক্না হন্থহনবা ঙম্লে অমসুং তেরোরিজমগা মরী লৈনবা মীওইশিংদা অহকপা চৈরাক পীবা ঙমখ্রে। থিজিন হুমজিনবগী থবকশিংবু সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীনা তেংবাংবগী পান্দমগা লোয়ননা ফোরেন্সিক সাইন্সপু পুক্নিং থৌগৎলি। অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলানগী মখা পোন্না, মালেমগী অহানবা নেস্নেল ফোরেন্সিক সাইন্স য়ুনিভর্সিতীসু ভারত্তা লিংখৎখ্রে। তেরোরিজম, নার্কোতিক্স অমসুং শেন্মিৎলোনগী ক্রাইমগুম্বা আইন্না য়াদবা থৌওংশিংগী লৈবাক অমসুং মালেমগী দেতাবেজ শানবা ভারত সরকারনা ৱারেপ লৌখ্রে। সাইবরক্রাইম্বু য়াম্না পাক-শনবা মওংদা লান্থেংনবা ঙম্নবগীদমক্তা ভারত সরকারনা ইন্দিয়ন সাইবর্ক্রাইম কো-ওর্দিনেসন সেন্তর লিংখৎখ্রে। “কাউন্তর তেরোরিজম (সি.তি.) অমসুং কম্বেতিং ফাইনান্সিং ওফ তেরোরিজম (সি.এফ.তি.)”গী হীরমদা মালেমগী মরক্তা তেংবাংনবগী মতাংদা ভারতনা খ্বাইদগী ময়োলদা লৈগনি হায়লো প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোংদোকখিবা লৈখ্রবনি।
তেরোরিজমগী শক্লোন খুদিংগী মাইয়োক্তা নীংথিনা, অশাংবা মতমগী ওইনা অমসুং পুম্নমক্না পুন্দুনা লান্থেংনদ্রিবমখৈ অকীনা লৈতবা, খুন্নাই অমসুং অকীবা লৈতবা মালেম অমগীদমক্তা ঐখোয়না কৈদৌনুংদা খনবা ঙম্লোই। ঐখোয়গী লৈবাক মীয়াম্না মখোয়বু ঙাক শেনবগী অচৌবা থৌদাং অমা মখোয়গী লুচিংবশিংদা শিন্নরে অমসুং থৌদাং অসি পাংথোকপনা ঐখোয়গী ইথৌনি। মসিগুম্বা শিংনবা অসিগা মাইয়োক্ননবগীদমক্তা য়ুনাইতেদ নেসন্সকী সেক্যুরিতী কাউন্সিলনা “কাউন্তর তেরোরিজম সেঙ্কসন রেজিম” অমা শেম্বগী মরু ওইবা পান্দমগা লোয়ননা মমাংগী দিকেদ অনিদা ফ্রেমৱর্ক অমা শেমখ্রে। য়ূনাইতেদ নেসন্সনা শেম্লিবা পথাপ অসিনা তেরোরিজম্বু থাক খরদা মায় পাক্না লাকশিনবা ঙমখ্রে, তেরোরিজম্বু লৈবাক্না শেল-থাদবা ইন্তর্প্রাইস ওইহল্লিবা মদুগুম্বা লৈবাক খরগী থবক-থৌরমদা অথিংবা পীখ্রে, অদুবু থৌওং অসিগী মপাঙ্গল হেনগৎহনবা, নুং-পান ফাওনা উহনবা অমসুং হেন্না হকচিনবগী তঙাই ফদবদি অদুমক লৈরি।
ঐখোয়না খ্বাইদগী হান্না খোঙফম চেৎকদবসিদি নুং-পান ফাওনা উদুনা তেংবাংনবা অমসুং লৈবাক অমসুং লুপশিংনা মখোয়গী ইন্তেল্লিজেন্স লান্নবদা হেন্না নুং-পান ফাওনা উহন্দুনা অমসুং নীংথিনা পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌবগী মথৌদি তারি। জিওগ্রাফিকেল অমসুং ভর্চুএল স্পেস খুদিংমক্তা ঐখোয়না তেরোরিজম অমসুং তেরোরিস্ত কাঙবুগী মাইয়োক্তা লান্থেংনগদবনি। থবক অমা পাংথোক্লি হায়বগী মরুমদা লুপ খরনা তেরোরিজম শৌগৎপা অমসুং লৈবাক অমসুং মালেমগী থাক্তা রেদিকেলাইজ তৌবগী থবক পাংথোকপগী মতৌ কয়া ঐখোয়না মমাংদা উবা ফংখ্রে। মসিগুম্বা লুপশিং অসিনা তেরর ফাইনান্সিং তৌবগী পাম্বৈ ওই হায়বসু খঙবা ঙমখ্রবনি। নহাশিংবু লান্না লমজিংনবা হোৎনরম্বা লুপ অমা ভারত সরকারনা হন্দক্তা থিংজিনখ্রে অমসুং লৈবাক খুদিংনা মসিগুম্বা লুপশিংবু মশক খঙদোক্তুনা মখোয়গী মথক্তা অহকপা থবক পায়খৎফম থোকই।
লৈবাক খরা অমসুং মখোয়গী সরকার অমদি এজেন্সীশিংনা “তেরোরিজম”বু মখোয়গী লৈবাক্কী থৌশিল-থৌরাং ওইহল্লি; তেরোরিস্তশিংগী তেক্ত-কায়দবা মসিগুম্বা মফমশিংদা শেন্মিৎলোনগী লমদা অথিংবা থম্বগা লোয়ননা মিৎয়েং চঙবীদ্রবা মখোয়গী থৌওংশিংবু থিংবা হায়বসি য়াম্না তঙাই ফদবা ওইরে, অমসুং মালেমগী লৈবাক খুদিংনা মখোয়গী জিও-পোলিতিকেল অপাম্বগী ৱাংমা লান্থোক্তুনা হীরম অসিগী মতাংদা অচেৎপা ৱারেপ লৌফম থোক্লবনি। লৈবাক খরদি তেরোরিজম্বু হঞ্জিন হঞ্জিন্না শৌগৎলি অমসুং তেরোরিজম্বু য়োকখৎলি, অদুবু তেরোরিজমগীদি মালেমগী ঙমখৈ হায়বদু লৈতবনি, অদুনা লৈবাক খুদিংনা মখোয়গী রাজনিতীগী ৱাংমা লান্না খনফম থোকই অমসুং অমগা অমগা মতেং পাংনফম থোকই। লৈবাক খুদিংনা ‘তেরোরিজম’ অমসুং ‘তেরর ফাইনান্সিং’গী পুম্নমক্না য়ানবা ৱাহন্থোক অমা শেম্ফম থোকই, মরমদি, মসিদি ঐখোয়গী মীয়াম, মখোয়গী মীওইবা ওইবা অমসুং গনতন্ত্রগী হক ঙাক শেনবগী মতাংনি, অদুনা হীরম অসিবু ঐখোয়না রাজনিতীগী হীরম ওইহল্লোইদবনি।
তেরোরিস্তশিংনা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং সাইবর্স্পেস নীংথিজনা খঙই অমসুং মখোয়না মীয়াম্না করি পাম্বগে হায়বসু খঙবনা মরম ওইরগা মদুগী কান্নবা লৌগে হায়নসু খল্লি। তেরোরিজমগী মাইয়োক্তা লান্থেংনবদা সাইবর্স্পেসনা ঙসিদি অচৌবা লানফম অমা ওইরে। খুৎলায়গী তেক্নোলোজীশিংদসু অহোংবা কয়া লৈরে অমসুং হৌজিক্কী ২১শুবা চহি-চাগী শাথীনা মাঙহন তাকহনবা ঙম্বা তেক্নোলোজী অমসুং দ্রোন তেক্নোলোজীশিংবু তেরোরিস্তশিংগী মনাক্তা লৈরে। তেরোরিজম অমসুং নার্কোতিক্স, কৃপ্তো করেন্সী অমসুং হৱালাগুম্বা ওর্গনাইজ ক্রাইমশিংগা নক্নবা মরী লৈনবা হেনগৎলক্লিবা অসিনা তেরর ফাইনান্সিং তৌবগী চাংসু মশক থোক্না হেনগৎহল্লে। কনফরেন্স অসিগী মপুং ওইবা পান্দমদি তেরর ফাইনান্সিংগী তোঙানবা লম্বী কয়া মশক খঙদোকপা অমসুং মসিগী মাইয়োক্তা থেংনবা ঙম্নবগীদমক্তা থবক ওইবা পাংথোকপা য়াবা থৌরাং য়াৎপনি।
আই.এম.এফ. অমসুং ৱর্ল্দ বেঙ্কনা পাবা ৱাফমগী মতুং ইন্না, মালেম শিনবা থুংবগী ক্রিমিনেলশিংনা চহিদা চাউরাক্না ত্রিলিয়ন দোল্লর ২দগী ৪ ফাওবা আইনগী মিৎয়েংগী ৱাংমদা থাদোক থাজিন তৌই, শিজিন্নৈ। মসিগী অচৌবা শরুক অমদি তেররদা মতেং পাংবদা শিজিন্নৈ। মসিগী চাং অমসুং শিংনবশিংবু ইয়েংলুরবা মতুংদা, কাউন্তর-তেরর অমসুং তেরর ফাইনান্সিংগী হীরমদা থবক তৌরিবা এজেন্সী অমসুং ওথোরিতীশিংনা অশাংবা মতমগী থৌরাং য়াৎপগী মথৌ তাই। ঐহাক্না গেলিগেতশিংগী পুক্নিংবু অহেনবা মিৎয়েং চঙফম থোকপা হীরম কয়াদা চিংশিঞ্জরি।
১) ফাইনেন্সিএল নেতৱর্কশিংদা শকখঙদবা মীওই লৈবগী মতৌগা মাইয়োক্নদুনা লিগেল ফাইনেন্সিএল ইন্সত্রুমেন্তশিংদগী নাথৈবগী থৌওং থিংবা,
২) অতোপ্পা ক্রাইমশিংদগী তানবা শেলবু তেরোরিস্তকী থৌওংদা শিজিন্নবদা অথিংবা থম্বা,
৩) অনৌবা ফাইনেন্সিএল তেক্নোলোজী, কৃপ্তোকরেন্সী, ৱালেতনচিংবা ভর্চুএল এসেতশিংবু তেররগী থবক্তা শিজিন্নহন্দবা,
৪) ইল্লেগেল চেনেল, কেশ কুরিয়র, হৱালাবু তেরর নেতৱরক্না শিজিন্নবা য়াহন্দবা,
৫) নন-প্রোফিত ওর্গনাইজেসন, এন.পি.ও. সেক্তরশিংবু তেররগী ৱাখল্লোন শন্দোকপদা শিজিন্নবা থিংবা,
৬) লৈবাক খুদিংগী কাউন্তর-তেরর অমসুং ইন্তেল্লিজেন্স এজেন্সীশিংগী কেপাসিতী বিলদিং লেপ্তনা তৌবীবা।
লৈবাক খুদিংনা ফাইনেন্সিএল এক্সন তাস্ক ফোর্স, এফ.এ.তি.এফ.না থম্বা পাউতাক অমসুং কাঙলোনশিংবু চেদা খক্তা নত্তনা থবক ওইনা তুং ইনফম থোকই। তেরর ফাইনেন্সিংগী মাইয়োক্তা লেপ্নবগীদমক্তা ঐখোয়গী থবকশিং অসি য়ুম্বী মঙাগী মখা পোনগদবনি।
১) ইন্তেল্লিজেন্স অমসুং ইনভেস্তিগেতিব এজেন্সীশিংগী মরক্তা তেংবাংনবগী থৌওং য়েংশিন্নবা ফ্রেমৱর্ক অমা শেম্বা।
২) ত্রেস, তার্গেত, অমসুং তর্মিনেত”কী থৌরাং অসি লো-লেভেল ইকোনোমিক ওফেন্সতগীনা নীংথিনা পোরম য়াত্তুনা পাংথোকপা ইকোনোমিক ক্রাইম ফাওবগী মাইয়োক্তা চত্থবা।
৩) তেরর ফাইনান্সকা মরী লৈনবা লিগেল স্ত্রকচরশিংবু মপাঙ্গল হাপ্তুনা মখোয়গী মরক্তা তেংবাংনবা হেনগৎহনবা।
৪) নেক্স জেনেরেসন তেক্নোলোজী লান্না শিজিন্নবগী মাইয়োক্তা অচৌবা মেকানিজম অমা শেম্বা।
৫) এসেত লৌশিন্নবগীদমক্তা লৈবা লিগেল অমসুং রেগ্যুলেতরী ফ্রেমৱর্ক মপাঙ্গল কনখৎহনবা।
তেরোরিজম্বু শৌগৎপা ওইনা ঙমখৈ নাইদনা শেল-থুম থাদবগী থৌওং থিংনবগীদমক্তা, ঐখোয় মশেলগী মরক্তা “ঙমখৈ ৱাংমা লান্না তেংবাংনবা” হায়বা ৱাখল্লোন ঐখোয়না ইনবা তাই, মসি পাংথোক্লবা মতমদখক্তা ঐখোয়না ঐখোয়গী পান্দমদা মায় পাক্কনি।
ঐহাক্না লোইশিল্লকপদা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা ভারতনা তেরর ফাইনান্সিং অমসুং তেরোরিজমগী মাইয়োক্তা লেপ্লি হায়না অমুক হন্না হায়জরি। মনী লোন্দরিং তৌবা, দিজিতেল ফাইনেন্সিএল প্লেতফোর্ম লান্না শিজিন্নবা, হৱালানচিংবগুম্বা তেরর ফাইনান্স তৌবগী শক্লোন খুদিংমক অতোপ্পা লৈবাকশিংগা তেংবাংনদুনা তেরর থিংনবা হোৎনমিন্নসি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা চেৎনা লেপ্লি।
ৱারী কয়া শান্নখিবশিং অসিদা, এন.এম.এফ.তি.গী তোপ-তোপ্পা থৌওংশিংবু মত্ম চুপ্পগী ওইহনবগী তঙাই ফদবা খঙবা ঙমখি। হৌজিক্তি, থৌওং অসিগীদমক্তা মতম পুম্বগী লৈগদবা সেক্রেতরিএত অমগী মতম চপচারে। ৱাখল্লোন অসিবু মখা তানা চত্থহন্নবগীদমক্তা, লৈবাক খুদিংদা পর্মানেন্ত সেক্রেতরিএত অমা লৈহনবা হায়বা ৱাফম অসি মরু ওইবা ৱারোলশিংগী মনুং চল্লবনি, অদুগা থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবা জুরিসদিক্সন পুম্নমক্কী মফমদা দিসকসন পেপর ভারতনা য়ৌহল্লগনি।
ঐহাক্না লৈবাক পুম্নমক অমসুং ওর্গনাইজেসন পুম্নমক্কী দেলিগেসনশিংবু নই দিল্লীদা পাংথোক্লিবা ‘নো মনী ফোর তেরর’ কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াবগীদমক্তা অমুক্কা হন্না থাগৎচরি। ঐহাক্না ৱারোল লোইশিনবসিদা, পুম্নমকপু য়াইফ পাউজেল পীজবগা লোয়ননা য়ুমদা তেক্ত কায়দনা য়ৌবীয়ু হায়জরি।
থাগৎচরি।

Ministry of Home Affairs
Full text of concluding remarks of Union Home Minister Shri Amit Shah at the closing session of 3rd “No Money For Terror” Conference (Counter-Terrorism Financing) in New Delhi today
19 NOV 2022 4:42PM by PIB Delhi
Friends,
On the occasion of the Amrit Mahotsav of India's Independence, it gives me immense pleasure to address the concluding session of the 3rd Ministerial Conference on "No Money for Terror" being held in New Delhi.
First of all, I would like to thank the delegations from different countries and multilateral organizations from all over the world for their participation.
During these two days, the delegates discussed Emerging Trends in terror financing, misuse of New Emerging Financial Technologies, and international cooperation in the field of terror financing to effectively achieve our objective of 'No Money for Terror'. It will also help to mould this discussion into strategic thinking in the days to come.
This is a unique forum for participating countries and organizations to discuss the effectiveness of the current international regime of combating the Financing of Terror, and to discuss solutions to emerging challenges.
Terrorism, today, has taken such a formidable form, that its effects are visible at every level.
I strongly believe that,
“Terrorism is the biggest enemy of democracy, human rights, economic progress, and world peace, which we cannot allow to succeed”
No country or organization can successfully combat terrorism, alone! The international community must continue to fight shoulder-to-shoulder against this increasingly complex and borderless threat.
In the last few decades, India has successfully tackled many challenges, including terrorism. With India’s policy of Zero Tolerance against Terrorism, a strong framework of counter-terror laws, and empowerment of agencies, India has seen a significant reduction in incidences of terrorism and has succeeded in ensuring strict punishment in the cases of terrorism.
Forensic science is being promoted with the aim of equipping the investigation with science and technology. In this direction, with the vision of Prime Minister Modi, the world's first National Forensic Science University has been established.
The Government of India has also decided to develop national and global databases on crimes such as terrorism, narcotics, and economic offenses.
In order to combat cybercrime in a comprehensive manner, the Government of India has established the Indian Cybercrime Coordination Center. I would like to reiterate Prime Minister Modi's resolve that India will be the focal point of international cooperation for "Counter-Terrorism (CT) and Combating Financing of Terrorism (CFT)".
We cannot think of a fear-free society, a fear-free world without an effective, long-term, concerted fight against all forms of terrorism. The citizens of our nations have entrusted a bigger responsibility of their protection to the leadership. And it is our duty to live up to this responsibility.
Over the past two decades, the United Nations Security Council has developed a framework to deal with this threat, with the main objective of creating a "counter-terrorism sanctions regime". This system established by the United Nations has successfully curbed to some extent, the actions of countries that make terrorism a state-funded enterprise. But it has to be further strengthened, made more rigorous, and transparent.
Our first commitment should be cooperation with transparency. All countries, all organizations, must pledge complete transparency in sharing intelligence in a better and more effective manner.
We have to fight this war against terrorism and terrorist groups, in every geographical space, in every virtual space.
There have been many instances when, under the guise of other motives, some organizations promote terrorism and radicalization at the national and international levels. It has also been found that these organizations tend to become the medium of financing terrorism. Recently, the Government of India has banned an organization that conspired to radicalize the youth and push them towards terrorism. I believe that every country should identify and take stringent action against such organisations.
Some countries, their governments, and their agencies have made 'Terrorism' their State Policy. In these Terror havens, it is necessary to shackle their unrestrained activities along witha strict economic crackdown. All the countries of the world will have to make up their minds on this, rising above their geo-political interests.
We observe that some countries repeatedly support terrorists and those who harbour terrorism. I believe that terrorism has no international boundaries, so all countries should think beyond politics and cooperate with each other.
At the same time, all countries will have to agree on one common the definition of 'terrorism' and 'terror financing'. It is an issue of the protection of our citizens, and their human and democratic rights, it should not become a political issue!
Terrorists understand information technology and cyberspace very well. They also understand the sensitivity of the public and tend to exploit them. Cyberspace today has become a major battleground in the fight against terrorism.
There have also been multiple changes in Weapons Technology too. These 21st-century lethal technologies and drone technologies are also accessible to terrorists now.
The growing links of terrorism with organized crimes such as narcotics, crypto-currency, and hawala, have increased the possibility of terror financing manifold. The primary goal of this conference is to identify various channels and ideate a practical and workable roadmap against terror financing, identifying its various channels.
According to an estimate by the IMF and the World Bank, criminals around the world launder around 2 to 4 trillion dollars every year. And a major part of it goes to fuel terrorism.
Considering the quantum and challenges, the agencies and authorities working in the areas of counter-terror and terror financing, have to adopt a long-term strategy.
In this perspective, today I would like to draw the attention of this august gathering towards some priority issues,
1. Preventing diversion from legal financial instruments by fighting anonymity in financial networks,
2. Restricting the use of proceeds of other crimes for terrorist activities,
3. Preventing use of new financial technologies, virtual assets like crypto-currencies, wallets etc., for terror activities,
4. Eliminate the use of Illegal Channels, Cash Couriers, Hawala by Terror Networks
5. Prevent the use of Non-Profit Organisation, NPOs Sector to Spread Terror Ideology
6. Continuous capacity building of counter-terror and financial intelligence agencies of all countries.
Across all stages of terror financing, such as fund-raising, fund movement, layering through other crimes, and finally, usage for terrorist activities, have to be cracked down at each stage. Each stage requires a “specific but collective approach” on a global scale.
All countries must implement the standards, and recommendations set by the Financial Action Task Force, FATF, not just on paper, but in spirit.
I believe that to combat the financing of terrorism, our approach must be based on five pillars:
1. The first pillar is to establish a comprehensive monitoring framework involving cooperation, coordination, and collaboration among all intelligence and investigative agencies.
1. The second pillar, the strategy of “Trace, Target, and Terminate”, to be adopted from low-level economic offenses to more organized economic crimes,
1. The third pillar, strengthening and harmonizing the legal structures related to terror finance,
1. The fourth pillar, developing a robust mechanism against the misuse of Next Generation Technology, and
1. The fifth pillar, strengthening the legal and regulatory framework for asset recovery.
To stop the borderless finance movement that supports terrorism, we also have to accept the approach of ‘Beyond-Border Cooperation’, among us, only then this platform will be successful.
In conclusion, I would like to reiterate my commitment on behalf of India, against terrorism and terror financing. Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi Ji, India is committed to work with all countries to combat terror financing in all its forms, such as money laundering, misuse of digital financial platforms, hawala, etc.
During the deliberations, India has sensed the need for permanency of this unique initiative of NMFT, in order to sustain the continued global focus on countering the financing of terrorism. Time is ripe for a permanent Secretariat to be established.
In order to take this thought forward, the Chair Statement includes the offers to establish a Permanent Secretariat in the country. Shortly, India will circulate a discussion paper to all Participating Jurisdictions for their valuable comments.
A Chair’s Statement will shortly be issued to all participating jurisdictions.On behalf of the host nation, I would like to thank the delegations of all countries and organizations for participating in this 'No Money for Terror' conference in New Delhi. As I conclude my speech, I would like to wish everyone a happy and safe journey home.
Thank you!