Ministry of Finance
Government withdraws export duty on Steel
19 NOV 2022 12:54PM by PIB Delhi
The Central Government has restored the status quo as was prevailing prior to 22nd May,2022 and withdrawn the export duty on iron ores lumps & Fines below 58% Fe content, iron ore pellets and the specified steel products including pig iron. The import duty concessions on Anthracite / PCI coal, coking coal, coke & semi coke and ferronickel have also been withdrawn.
Thus with effect from 19 Nov, 2022,-
• Exports of iron ore lumps and fines < 58% Fe will attract nil export duty.
• Exports of iron ore lumps and fines > 58% Fe will attract lower export duty of 30%.
• Exports of iron ore pellets will attract nil export duty.
• Exports of pig iron and steel products classified under HS 7201, 7208, 7209,7210,7213, 7214, 7219, 7222 & 7227 will attract nil export duty
• Anthracite/PCI & coking coal and ferronickel will attract import duty of 2.5%.
• Coke and Semi coke will attract 5% import duty.
In May, 2022 , in the wake of a sharp and steady rise in prices of steel and in order to augment the availability both of finished steel as well as raw materials or intermediates required for steel manufacture, the Government took several tariff measures earlier this year. With effect from 22nd May, 2022, export duty on iron ore lumps with more than 58% Fe content was raised from 30% to 50% ad valorem; export duty of 50% was imposed on iron ore with Fe content below 58%; export duty of 45% was imposed on iron ore pellets; export duty of 15% ad valorem was imposed on different forms of alloy and non-alloy steel including pig iron (HS 7201,7208,7209, 7210, 7213, 7214, 7219, 7222, 7227) and import duty exemptions were given to Anthracite / PCI coal, coking coal, coke & semi coke and ferronickel.
The current measures will provide a fillip to the domestic steel industry and boost exports.

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇସ୍ପାତ ଉପରୁ ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ପ୍ରତ୍ୟାହାର କଲେ ସରକାର
19 NOV 2022 12:54PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ୨୨ ମେ’, ୨୦୨୨ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଚଳିତ ସ୍ଥିତାବସ୍ଥାର ପୁନଃ ଲାଗୁ କରିଛନ୍ତି । ୫୮%ରୁ କମ୍ ଲୌହ ମାତ୍ରା ଥିବା ଲୁହା ପଥର ଲମ୍ପ୍ସ ଓ ଫାଇନ୍ସ, ଲୁହା ପଥର ପେଲେଟ ଏବଂ ପିଗ୍ ଆଇରନ୍ ସମେତ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଇସ୍ପାତ ଉତ୍ପାଦରେ ଥିବା ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରି ନେଇଛନ୍ତି । ଆନ୍ଥ୍ରାସାଇଟ୍ / ପିସିଆଇ କୋଇଲା, କୋକିଂ କୋଇଲା, କୋକ୍ ଏବଂ ସେମି କୋକ୍ ଏବଂ ଫେରୋ ନିକେଲ୍ ଉପରୁ ଆମଦାନୀ ଶୁଳ୍କ ରିହାତି ମଧ୍ୟ ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରାଯାଇଛି।
୧୯ ନଭେମ୍ବର, ୨୦୨୨ ରୁ ନିମ୍ନୋକ୍ତ ନିୟମ ଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରଭାବୀ ହେବ –
- ୫୮ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ ଏଫଇ ଥିବା ଲୁହା ପଥର ଲମ୍ପ୍ସ ଓ ଫାଇନ୍ସ ଉପରେ କୌଣସି ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହେବ ନାହିଁ
- ୫୮%ରୁ ଅଧିକ ଏଫଇ ଥିବା ଲୁହା ପଥର ଲମ୍ପ୍ସ ଓ ଫାଇନ୍ସ ଉପରେ ୩୦% କମ ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହେବ
- ଲୁହପଥର ପେଲେଟ୍‌ ରପ୍ତାନି ଉପରେ କୌଣସି ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହେବ ନାହିଁ
- ଏଚ୍‌ଏସ୍ ୭୨୦୧, ୭୨୦୮, ୭୨୦୯, ୭୨୧୦, ୭୨୧୩, ୭୨୧୪, ୭୨୧୯, ୭୨୨୨ ଏବଂ ୭୨୨୭ ଅଧୀନରେ ବର୍ଗୀକୃତ ପିଗ୍ ଆଇରନ୍ ଏବଂ ଇସ୍ପାତ ଉତ୍ପାଦ ଉପରେ କୌଣସି ଉତ୍ପାଦ ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହେବ ନାହିଁ ।
- ଆନ୍ଥ୍ରାସାଇଟ୍ / ପିସିଆଇ ଏବଂ କୋକିଂ କୋଇଲା ଏବଂ ଫେରୋ ନିକେଲ୍ ଉପରେ ୨.୫ % ଆମଦାନୀ ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହେବ ।
- କୋକ୍ ଏବଂ ସେମି କୋକ୍ ଉପରେ ୫% ଆମଦାନୀ ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହେବ ।
ମେ’, ୨୦୨୨ରେ, ଇସ୍ପାତ ମୂଲ୍ୟରେ ଉଚ୍ଚ ଏବଂ କ୍ରମାଗତ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଥିଲା। ଏହାପର ଇସ୍ପାତ ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ କଞ୍ଚା ମାଲ କିମ୍ବା ମଧ୍ୟବର୍ତ୍ତୀ ସାମଗ୍ରୀର ଉପଲବ୍ଧତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ସରକାର ଚଳିତ ବର୍ଷ ପ୍ରାରମ୍ଭରେ ଅନେକ ଶୁଳ୍କ ସମ୍ବନ୍ଧିତ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଥିଲେ । ୫୮% ରୁ ଅଧିକ ଏଫ୍‌ଇ ଥିବା ଲୁହା ପଥର ଉପରେ ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ୩୦% ରୁ ୫୦% ବିଜ୍ଞାପନ ଭାଲୋରେମକୁ ବୃଦ୍ଧି କରା ଯାଇଥିଲା ଏବଂ ଏହା ୨୨ ମେ’ ୨୦୨୨ରୁ ଲାଗୁ ହୋଇଥିଲା । ଲୁହା ପଥର ଉପରେ ୫୮% ର ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ ହୋଇଥିଲା । ଲୁହା ପଥର ପେଲେଟ ଉପରେ ୪୫% ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ କରା ଯାଇଥିଲା । ପିଗ୍ ଆଇରନ୍ (ଏଚ୍‌ଏସ୍ ୭୨୦୧, ୭୨୦୮, ୭୨୦୯, ୭୨୧୦, ୭୨୧୩, ୭୨୧୪, ୭୨୧୯, ୭୨୨୨ ଏବଂ ୭୨୨୭) ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ଆଲୟ ଏବଂ ଅଣ- ମିଶ୍ରିତ ଇସ୍ପାତ ଉପରେ ୧୫% ବିଜ୍ଞାପନ ଭାଲୋରେମର ରପ୍ତାନି ଶୁଳ୍କ ଲାଗୁ କରା ଯାଇଥିଲା । ଆନ୍ଥ୍ରାସାଇଟ୍ / ପିସିଆଇ କୋଇଲା, କୋକିଂ କୋଇଲା, କୋକ୍ ଓ ସେମି କୋକ୍ ଓ ଫେରୋ ନିକେଲ୍ ଉପରେ ଆମଦାନୀ ଶୁଳ୍କ ଛାଡ କରା ଯାଇଥିଲା ।
ବର୍ତ୍ତମାନର ପଦକ୍ଷେପ ଗୁଡିକ ଦ୍ୱାରା ଘରୋଇ ଇସ୍ପାତ ଉଦ୍ୟୋଗ ଏବଂ ରପ୍ତାନିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ମିଳିବ ।