তুরিজম মন্ত্রালয়
শ্রী জি. কিসন রেদ্দিনা নবেম্বর ১৭তা আইজোলদা পাংথোক্কদবা অৱাং-নোংপোক লমদমগী ১০শুবা ইন্তরনেসনেল তুরিজম মার্ত্তা ৱা ঙাংগনি
ইন্তরনেসনেল তুরিজম মার্ত ২০২২না “তুরিজম ত্রেক্কীদমক জি-২০গী মরুওইবা’ হায়বা অসিদা মীৎয়েং থমগনি
16 NOV 2022 5:47PM by PIB Imphal
মরুওইবা ৱাফমশিং:
• আই.তি.এম ২০২২গী পান্দমদি লৈবাক মনুং অমসুং মালেমগী মীয়ামদা অৱাং-নোংপোক লমদমগী তুরিজমগী মগুনশিং খঙহনবনি
• মার্ত অদুদা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপালনা মখোয়গী তুরিজমগী মফমশিং উৎকনি, কলচরগী থৌরমশিং পাংথোক্কগনি, আইজোল মনুং অমসুং অকোয়বদা লৈবা ফজরবা মফমশিং য়েংহনবা য়াওরি
ভারত সরকারগী তুরিজম মিনিস্ত্রিনা শীন্দুনা মিজোরমগী আইজোলদা নবেম্বর ১৭দগী নবেম্বর ১৯ ফাওবা ১০শুবা ইন্তরনেসনেল তুরিজম মার্ত(আই তি এম) পাংথোক্কনি। য়ুনিয়ন তুরিজম মিনিস্তর শ্রী জি. কিসন রেদ্দিনা অৱাং-নোংপোক লমদমগী ১০শুবা ইন্তরনেসনেল তুরিজম মার্ত হৌদোকপা থৌরমদা ৱা ঙাংগনি। আই.তি.এম ২০২২গী পান্দমদি লৈবাক মনুং অমসুং মালেমগী মীয়ামদা অৱাং-নোংপোক লমদমগী তুরিজমগী মগুনশিং খঙহনবনি। হৌদোকপা থৌরম অদুদা মিজোরমগী চীফ মিনিস্তর শ্রী জোরমথাঙ্গাশু শরুক য়াগনি।
নুমিৎ অহুম্নিগী আই.তি.এম অদুদা অৱাং-নোংপোক লমদমগী তুরিজম মিনিস্তরশিং, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং, রাজ্য সরকারশিং অমসুং তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতি এসোসিএসনশিংগী লুচিংবশিং শরুক য়াগনি।
লাক্লিবা দিশেম্বর ১, ২০২২দগী চহি অমগী ওইনা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইগদৌরিবা অসি য়েংলগা, থৌরম অসি “তুরিজম ত্রেক্কীদমক জি-২০গী মরুওইবা’ হায়বা অসিদা মীৎয়েং থমগনি। মার্ত অসিনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী তুরিজমগী বিজিনেসকী লমদা থবক থৌরিবশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং অমতা ওইনা পুন্নবা খুদোংচাবা পীগনি। থৌরম অসিগী থৌরাং তৌবা লোইরে অমসুং বয়রশিং, সেল্লরশিং, মেদিয়া, সরকারগী এজেন্সিশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিং ৱা তান্নগনি।
মার্ত অদুদা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপালনা মখোয়গী তুরিজমগী মফমশিং উৎকনি, কলচরগী থৌরমশিং পাংথোক্কগনি, আইজোল মনুং অমসুং অকোয়বদা লৈবা ফজরবা মফমশিং য়েংহনবা য়াওরি। মার্ত অসিদা বি২বি মীফম পাংথোক্তুনা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী লাকপা বয়রশিংগা অৱাং-নোংপোক্কী সেল্লরশিংগা অমমমতা ওইনা মীফমশিং পাংথোক্কনি। শরুক য়াগদৌরিবা রাজ্যশিংগী তুরিজমগী পোৎথোকশিং উৎনবা ফজরবা হেন্দিক্রাফ অমসুং হেন্দলুমগী পোৎথোকশিং একজিবিসন অমসু পাংথোক্কনি।
মফম হোঙ-হোঙদুনা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদা ইন্তরনেসনেল তুরিজম মার্ত পাংথোক্লি। অহানবা ওইনা মিজোরমদা মার্ত অসি পাংথোক্কদবনি। মার্ত অসিগী ইদিসনশিং গুৱাহাতি, তৱাং, সিল্লোং, গেঙতোক, অগর্তালা, ইম্ফাল অমসুং কোহিমাদা পাংথোকখ্রে।

Ministry of Tourism
Shri G. Kishan Reddy to address the 10th International Tourism Mart for the North East Region on 17th November in Aizawl
International Tourism Mart 2022 will focus on "Priorities of G20 for Tourism Track"
16 NOV 2022 5:47PM by PIB Delhi
Key Highlights:
• Objective of ITM 2022 is to highlight tourism potential of the Northeast region in domestic and international markets
• The mart will include presentations by eight North Eastern States on their tourism potential, cultural evenings, sightseeing visits to local attractions in and around Aizawl
Ministry of Tourism, Government of India is organizing the 10th International Tourism Mart (ITM) for the North East Region from 17th to 19thNovember 2022 in Aizawl, Mizoram. Union Minister for Tourism Shri G. Kishan Reddy will address the inaugural session of 10th ITM for the North East Region on 17th November 2022. Objective of ITM 2022 is to highlight tourism potential of the Northeast region in domestic and international markets. Chief Minister of Mizoram Shri Zoramthanga will also grace the event.
The three-day ITM event will be attended by North-eastern Tourism Ministers, Seniors Officials of North-eastern states, State Governments, and Heads of the Tourism & Hospitality Associations.
The event will focus on "Priorities of G20 for Tourism Track", since India will assume the forthcoming G20 Presidency for a year starting from 1st December 2022. The Mart will bring together the tourism business fraternity and entrepreneurs from the eight North Eastern States. The event has been planned and scheduled to facilitate interaction between buyers, sellers, media, Government agencies and other stakeholders to create a buzz.
The mart will include presentations by eight North Eastern States on their tourism potential, cultural evenings, sightseeing visits to local attractions in and around Aizawl. It will also include B2B meeting where buyers from different regions of the country will engage in one-on-one meetings with sellers from the North-East Region. Also, an exhibition including display of beautiful handicrafts and handlooms will also be organized to show case the tourism products of respective participating States.
The International Tourism Marts are organized in the North-Eastern States on rotation basis. Mizoram is hosting this Mart for the first time. The earlier editions of this mart have been held in Guwahati, Tawang, Shillong, Gangtok, Agartala, Imphal and Kohima.