କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବାଣିଜ୍ୟିକ ଖନନ ପାଇଁ କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମୀର ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ
02 NOV 2022 2:57PM by PIB Bhubaneswar
କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ନଭେମ୍ବର ୩, ୨୦୨୨ରୁ କୋଇଲା ବିକ୍ରି ପାଇଁ କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମୀର ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ କରିବେ । ଲିଗନାଇଟ ସହ କୋଇଲା ଖଣିଗୁଡିକରେ ସିଏମଏସପି ଓ ଏମଏମଡିଆର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ସନ୍ଧାନ କରାଯାଇଛି ତଥା ଆଂଶିକ ଭାବେ ସନ୍ଧାନ କରାଯାଇଥିବା କୋକିଂ, ନନ-କୋକିଂ ଆଦିର ମିଶ୍ରଣ ରହିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ଓ କର୍ପୋରେଟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ଭାବେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ନିଲାମୀ ଆରମ୍ଭ କରିବେ । କେନ୍ଦ୍ର କୋଇଲା, ଖଣି ଓ ସଂସଦୀୟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ଯୋଶୀ ଓ କେନ୍ଦ୍ର କୋଇଲା, ଖଣି ଓ ରେଳବାଇ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଓସାହେବ ପାଟିଲ ଦାନବେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସମ୍ମାନିତ ଅତିଥି ଭାବେ ଯୋଗ ଦେବେ ।
ନଭେମ୍ବର ୩, ୨୦୨୨ରୁ ଟେଣ୍ଡର ଦସ୍ତାବେଜ ବିକ୍ରୟ ଆରମ୍ଭ ହେବ । ଖଣିର ବିବରଣୀ, ନିଲାମୀ ସର୍ତ୍ତ, ସମୟସୀମା ଆଧି ଏମଏସଟିସି ଅକ୍ସନ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ମିଳିପାରିବ । ଏହି ନିଲାମୀ ପ୍ରତିଶତ ରାଜସ୍ୱ ଭାଗିଦାରୀକୁ ଭିତ୍ତି କରି ଅନଲାଇନ ମାଧ୍ୟମରେ ଦୁଇ ସ୍ତରର ସ୍ୱଚ୍ଛ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ହେବ ।

Ministry of Coal
Launch of 6th Tranche of Auction of Coal Mines for Commercial Mining
02 NOV 2022 2:57PM by PIB Delhi
The Ministry of Coal, will be launching the 6th tranche of auction of coal mines for sale of coal on November 03, 2022. The coal mines including the lignite mines are a mix of CMSP & MMDR, fully explored and partially explored Coking, Non – Coking etc.
The Union Minister of Finance and Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman, will be the chief guest and will be launching the next tranche of auctions. Union Minister of Coal, Mines and Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi and Minister of State for Coal, Mines and Railways, Shri Raosaheb Patil Danve will be the guests of honour for the event.
The commencement of sale of tender document shall start from November 03, 2022. Details of the mines, auction terms, timelines etc. can be accessed on MSTC auction platform. The auction shall be held online through a transparent two stage process, on the basis of Percentage Revenue Share.