রেলৱে মন্ত্রালয়
সিক্কিমদা রেল কনেক্তিবিতীদা খোংজেল য়াংনা থবক পাইখৎখ্রে
সিৱোক রাংপো রেল প্রোজেক্তনা শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা কুমাং চাউশিল্লি
মরু ওইবা তনেল ১৪দা মাইনিংগী থবক ৫৮% লোইশিনখ্রে – কি.মি.৩৮.৬৫কী মনুংদা কি.মি. ২২.২৩
মরু ওইবা থোং ১৩গী মনুংদা ৪২% থবক লোইশিনখ্রে
20 OCT 2022 4:28PM by PIB Imphal
রেলৱেজ মন্ত্রালয়না নোর্থ-ইস্তর্ন রিজনদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ফগৎ্হন্নবা মরু ওইবা মিৎয়েং থমদুনা লাক্লি। নোর্থ-ইস্তর্ন রিজন অসি নোর্থইস্ত ফ্রন্তিয়র রেলৱেনা থবক তৌরি, মসিদা রাজ্য ৮ য়াওরি খুদম ওইনা অসাম, অরুনাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরাম, ত্রিপুরা, মেঘালয় অমসুং সিক্কিম য়াওরি।
নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী রাজ্য ৮গী মনুংদা, রেল নেতৱার্ক কেনেক্তিবিতী অসি হৌজিক্তি রাজ্য ৭তা লৈরে। সিক্কিমগীদমক্তা অনৌবা লাইন প্রোজেক্ত সিৱোক-রাংপো (কি.মি. ৪৪) অসি সেঙ্কসন তৌখি। মসিগী প্রোজেক্ত অসি ৩০.১০.২০০৯দা সিৱোক (ৱেস্ত বেঙ্গল)দা ভারত সরকারগী রেলৱে মন্ত্রী অমসুং ভারতকী ঊপ রাস্ত্রপতিনা রাংপো (সিক্কিমদা) নুমিৎ অমত্তদা উরেপ-উয়ুং তমখি।
পুন্না কি.মি. ৪৪.৯৬ শাংবা অসিগী মনুংদা, কি.মি. ৩৮.৫৬ (৮৬%)দি তনেলশিংনি, কি.মি. ২.২৪ (৫%)দি থোংশিংনি অমসুং কি.মি. ৪.৭৯ (৯%)গী শাংবনা স্তেশন য়ার্দশিংগী অহাংবা কত্তিং/ফিল্লিংশিংনি। প্রোপোজ তৌখিবা লাইন অসিদা তন্নেল ১৪ লৈ, মসিদা খ্বাইদগী শাংবা তনেল অদুনা কি.মি.৫.৩০ শাংই অমসুং খ্বাইদগী তেনবা অদুনা মিতর ৫৩৮ শাংই। সিৱোক অমসুং রাংপো য়াওনা প্রোপোজতৌখিবা রেলৱে লাই অসিদা স্তেশন মঙা য়াওরি। স্তেশ মরিদি ওপন ক্রোসিং স্তেশন ওইগনি হায়না প্রোপোজ তৌখি খুদম ওইনা সিৱোক, রিয়াং, মেল্লি অমসুং রাংপো অমসুং অন্দরগ্রাউন্দ হাল্ত স্তেশন খুদম ওইনা তীস্তা বাজারনি।
অপুনবা অশাংবা অদুগী চাউরাক্না ৮৬% ওইবা তনেল হুৎপগী থবক অসি এন.এ.তি.এম. (ন্যু ওস্ত্রিয়ান তনেলিং মেথদ) কৌবা খ্বাইদগী অনৌবা তেক্নিক শিজিন্নদুনা শাখি। মসিগী প্রোজেক্ত অসিগী থবক অসি সেফ্তী অমসুং ক্বালিতী লৈহন্নবগীদমক্তা ইন্তর্নেস্নেল কন্সল্তেন্তশিংনা য়েংশিনখি। আই.আর.সি.ও.এন.না মহৌশাগী ফিভম অমসুং উমং-ৱামংশিংদা য়ারিবমখৈ অকাইবা পীদনবা লৌখৎপা য়াবা চেকশিন-থৌরাংগী পাম্বৈশিং পুম্নমক লৌখৎলি।
প্রোজেক্ত অদুগী ভীদিও:

Ministry of Railways
Rail Connectivity to Sikkim gets fast tracked
Sivok Rangpo Rail project shows perceptible progress
58% mining work completed in 14 Main Tunnels- 22.23 km of 38.65 km
42% work completed of 13 Major bridges
20 OCT 2022 4:28PM by PIB Delhi
Ministry of Railways has been laying great emphasis on improvement in Railway infrastructure in the North-eastern region. North Eastern Region is served by Northeast Frontier Railway consisting of 8 states i.e. Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura, Meghalaya and Sikkim.
Out of 8 States of North Eastern Region, rail network connectivity now exists in 7 States. For, Sikkim, the new line project Sivok-Rangpo (44 km) was sanctioned. The foundation stone of this project was done by Minister of Railway, Govt. of India at Sivok (West Bengal) on 30.10.2009 & at Rangpo (in Sikkim) by Vice President of India on the same day.
Out of Total length of 44.96 km, 38.65 km (86%) is in tunnels, 2.24 km (5%) in Bridges and4.79 km (9%) length in open cutting/filling of station yards. The proposed line consists of 14 tunnels with longest tunnel of 5.30 km& the smallest tunnel covers 538 metres. Five stations including Sivok and Rangpo are planned on proposed Railway Line. Four stations are proposed to be open crossing stations e.g., Sivok, Riyang, Melli & Rangpo and one underground halt station e.g. Teesta Bazar.
The Tunnelling which is about 86% of the total length is constructed by the latest Technique called NATM (New Austrian Tunnelling Method). The works of this project is supervised by the International Consultants so that the Safety and Quality is ensured. IRCON is taking all the measures so that there is minimum disturbance to the Environment and Forest.
Video of the project: