Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs and Sports invites nominations for Sports Awards 2022
18 OCT 2022 6:19PM by PIB Delhi
Ministry of Youth Affairs & Sports has invited the nominations for the National Youth Award 2020-21 through the Awards portal: https://awards.gov.in/ from 15th October, 2022 to 6th November 2022. Guidelines for the award are available on the above-mentioned portal.
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Govt. of India confers the National Youth Awards (NYA) every year to up to 25 individuals and up to 10 voluntary organizations with the objectives to motivate young persons (aged between 15 – 29 years) to achieve excellence in the field of national development or social service, to encourage young people to develop a sense of responsibility to the community and thus to improve their own personal potential as good citizens and to give recognition to the outstanding work done by voluntary organizations working with the youth for national development and / or social service.
The award is given for identifiable excellent work for youth in different fields of development activities and social service such as health, research and innovation, culture, promotion of human rights, art and literature, tourism, traditional medicine, active citizenship, community service, sports and academic excellence & smart learning.
The award consists of the following:
• Individual: A medal, a certificate and award money of Rs. 1,00,000/-.
• Voluntary organizations: A medal, a certificate and award money of Rs. 3,00,000/-.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়না নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ ২০২২গী নোমিনেসন কৌরি
18 OCT 2022 6:19PM by PIB Imphal
য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়না নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ ২০২০-২১গী নোমিনেসন ওক্তোবর ১৫, ২০২২দগী নবেম্বর ৬, ২০২২ ফাওবগী মনুংদা এৱার্দ পোর্তেল: https://awards.gov.in/ গী খুত্থাঙদা থাজিল্লক্নবা খঙহল্লক্লি‍। মনা অসিগী চৎন-পথাপ মথক্তা পল্লিবা পোর্তেল অসিদা ফংগনি‍।
য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়না নেস্নেল য়ুথ এৱার্দ অসি চহি খুদিংগী মীওই ২৫ অমসুং ভোলুন্তরী ওর্গনাইজেসন ১০ ফাওবদা নহাশিংবু (চহি ১৫-২৯) লৈবাক্কী চাওখৎ খোঙথাঙদা নৎত্রগ খুন্নাই থৌগলদা মশক নাইবা থবক তৌরক্নবগীদমক ইনোৎ হাপ্নবা, নহাশিংবু খুন্নাইগীদমক্তা থৌদাং য়ানবগী ৱাখল্লোন লৈহন্নবা পুক্নিং থৌগত্তুনা অফবা মীওই অমা ওইনা মখোয় মশাগী মতিং হেনগৎহন্নবা অমদি নহাশিংগী, লৈবাক চাওখৎ খোঙথাঙগী অমদি/ নৎত্রগা খুন্নাই থৌগলগী লমদা থবক তৌরিবা ভোলুন্তরী ওর্গনাইজেসনশিংবু মখোয়না তৌরিবা মশক নাইবা থবকশিংবু শকখঙবা ওইনা লান্থোকপনি‍।
মনা অসি তোঙান তোঙানবা হীরমদা চাওখৎ থৌরাংগী থবক থৌওংশিং অমদি হকশেল, রীছর্চ এন্দ ইনোভেসন, নাৎ, মীওইবগী হক য়োকখৎপা, আর্ত অমসুং লিতরেচর, তুরিজম, মহৌশাগী লায়েং, এক্তিব সিতিজনসিপ, মীয়ামগী থৌগল, শান্না-খোৎনবা অমদি মহৈ মশিংদা হৈথোই শিংথোইবা অমসুং স্মার্ত লর্নীংনচিংবা খুন্নাই থৌগলগী থবকশিং মশক থোক্না তৌথোরকপদা পীবনি‍।
মনা অসিদা মখাদা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
• লনাই মীওই: মেদল অমা, শকখঙচে অমা অমসুং লুপা ১,০০,০০০গী শেলগী মনা
• ভোলুন্তরী ওর্গনাইজেসনশিং: মেদল অমা, শকখঙচে অমা অমসুং লুপা ৩,০০,০০০গী শেলগী মনা