প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মুলায়ম সিংহ য়াদবনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
10 OCT 2022 10:22AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভেতরেন পোলিতিসিয়ন শ্রী মুলায়ম সিংহ য়াদবনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী য়াদবনা থৌদাং মশক খঙনা মীয়ামগী শেবা তৌরমখি অমসুং লোকনায়ক জে.পি. অমসুং দা. লোহিয়াগী ৱাখল্লোনশিং অসি চাউখৎহন্নবগী মাইকৈদা চংশিন্দুনা মহাক্কী পুন্সি কত্থোকখি হায়না ফোঙদোকখি। শ্রী য়াদবনা ঙাকশেল মন্ত্রী ওইরমখিবা অমসুং মপাঙ্গল কনবা ভারত অমগীদমক থবক তৌরমখিবশিং অদুবু শ্রী মোদীনা নীংশিংখি। শ্রী য়াদবকী পুন্না থবক তৌখিবা অদুবু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক্না মতম চু্প্পদা শ্রী য়াদবকী ৱাখল্লোনশিং তানবা খৌরাংনা ঙাইদুনা লাকখি অমসুং মখোয়না উন্নখিবশিংগী ফোতোগ্রাফশিং শিয়র তৌখি। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী য়াদবনা লৈখিদবদা থমোয় শোক্না অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
ত্বিত মথং-মথং তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“শ্রী মুলায়ম সিংহ য়াদবজী অসি ফীদম্নফম ওইরবা মীশক অমা ওইরমখি। মহাক অসি মীয়ামগী অৱাবা খঙবীবা, নোলুকপা অমসুং ৱাখল লৈবা লুচিংবা অমা ওইনা মীয়াম্না খঙনৈ। মহাক্না থৌদাং মশক খঙনা মীয়ামগী শেবা তৌরমখি অমসুং লোকনায়ক জে.পি. অমসুং দা. লোহিয়াগী ৱাখল্লোনশিং অসি চাউখৎহন্নবগী মাইকৈদা চংশিন্দুনা মহাক্কী পুন্সি কত্থোকখি।”
“মুলায়ম সিংহ য়াদবজী অসি য়ু.পি. অমসুং নেস্নেল পোলিতিক্সকী লমদা মশক থোকপা মীশক্নি। মহাক্না ইমর্জেন্সীগী মতমদা দেমোক্রেসীগী মরু ওইবা লান্মী অমা ওইখি। ঙাকশেল মন্ত্রী ওইনা মহাক্না মপাঙ্গল কনবা ভারত অমগীদমক থবক তৌরমখি। মহাক্কী পার্লিয়ামেন্তরী ইন্তর্ভেন্সনশিং অদু লৌশিংনা থনখি অমসুং জাতিগী য়াইফনবা হেন্না মীৎয়েং চংলমখি।”
“ঐখোয়না ইশাগী রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিং ওইনা থৌ পুরিঙৈ মতমদা ঐহাক্না মুলায়ম সিংহ য়াদবজীগা লোয়ননা ৱারী কয়ারক শাখি। মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্নখি অমসুং মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং তানবা মতম চুপ্পদা ঐহাক্না খৌরাংনা ঙাইখি। মহাক্না লৈখিদবদা ঐহাক্না থমোয় শোক্না নুংঙাইতবা ফাওই। মহাক্কী ইমুং মনুং অমসুং মহাকপু শৌগৎলিবা মীওই লাখ কয়াগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ওম শান্তি।”

Prime Minister's Office
PM pays tribute to Mulayam Singh Yadav on his demise
10 OCT 2022 10:22AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the demise of veteran politician Shri Mulayam Singh Yadav. The Prime Minister remarked that Shri Yadav served the people diligently and devoted his life towards popularising the ideals of Loknayak JP and Dr. Lohia. Shri Modi recalled the time when Shri Yadav was the Defence Minister and worked for a stronger India. Recalling his close association with with Shri Yadav, the Prime Minister said that he always looked forward to hearing his views and also shared photographs of their meetings. The Prime Minister expressed deep grief on Shri Yadav’s demise.
In a series of tweets, the Prime Minister tweeted;
“Shri Mulayam Singh Yadav Ji was a remarkable personality. He was widely admired as a humble and grounded leader who was sensitive to people’s problems. He served people diligently and devoted his life towards popularising the ideals of Loknayak JP and Dr. Lohia.”
“Mulayam Singh Yadav Ji distinguished himself in UP and national politics. He was a key soldier for democracy during the Emergency. As Defence Minister, he worked for a stronger India. His Parliamentary interventions were insightful and emphasised on furthering national interest.”
“I had many interactions with Mulayam Singh Yadav Ji when we served as Chief Ministers of our respective states. The close association continued and I always looked forward to hearing his views. His demise pains me. Condolences to his family and lakhs of supporters. Om Shanti.”