Prime Minister's Office
PM pays tribute to Mulayam Singh Yadav on his demise
10 OCT 2022 10:22AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the demise of veteran politician Shri Mulayam Singh Yadav. The Prime Minister remarked that Shri Yadav served the people diligently and devoted his life towards popularising the ideals of Loknayak JP and Dr. Lohia. Shri Modi recalled the time when Shri Yadav was the Defence Minister and worked for a stronger India. Recalling his close association with with Shri Yadav, the Prime Minister said that he always looked forward to hearing his views and also shared photographs of their meetings. The Prime Minister expressed deep grief on Shri Yadav’s demise.
In a series of tweets, the Prime Minister tweeted;
“Shri Mulayam Singh Yadav Ji was a remarkable personality. He was widely admired as a humble and grounded leader who was sensitive to people’s problems. He served people diligently and devoted his life towards popularising the ideals of Loknayak JP and Dr. Lohia.”
“Mulayam Singh Yadav Ji distinguished himself in UP and national politics. He was a key soldier for democracy during the Emergency. As Defence Minister, he worked for a stronger India. His Parliamentary interventions were insightful and emphasised on furthering national interest.”
“I had many interactions with Mulayam Singh Yadav Ji when we served as Chief Ministers of our respective states. The close association continued and I always looked forward to hearing his views. His demise pains me. Condolences to his family and lakhs of supporters. Om Shanti.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମୁଲାୟମ ସିଂହ ଯାଦବଙ୍କ ପରଲୋକରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 OCT 2022 10:22AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବରିଷ୍ଠ ରାଜନେତା ଶ୍ରୀ ମୁଲାୟମ ସିଂହ ଯାଦବଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ଯାଦବ ଆଗ୍ରହର ସହିତ ଲୋକଙ୍କର ସେବା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଲୋକନାୟକ ଜେପି ଏବଂ ଡକ୍ଟର ଲୋହିଆଙ୍କ ଆଦର୍ଶକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ଦିଗରେ ନିଜ ଜୀବନକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଯାଦବ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଥିବା ଏବଂ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଭାରତ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ସମୟକୁ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଯାଦବଙ୍କ ସହ ତାଙ୍କର ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କକୁ ମନେ ପକାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେ ତାଙ୍କ ମତାମତ ଶୁଣିବାକୁ ସର୍ବଦା ଅପେକ୍ଷା କରିଥାନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସଭାର ଫଟୋ ମଧ୍ୟ ସେୟାର କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଯାଦବଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗଭୀର ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକାଧିକ ଟୁଇଟ୍ ହୋଇଛି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି;
“ଶ୍ରୀ ମୁଲାୟମ ସିଂହ ଯାଦବ ଜୀ ଜଣେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ । ଜଣେ ନମ୍ର ତଥା କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରର ନେତା ଭାବରେ ସେ ଲୋକମାନଙ୍କ ସମସ୍ୟା ପ୍ରତି ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ଥିଲେ । ସେ ଲୋକମାନଙ୍କର ଯତ୍ନ ସହକାରେ ସେବା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଲୋକନାୟକ ଜେପି ଏବଂ ଡକ୍ଟର ଲୋହିଆଙ୍କ ଅ ।ଦର୍ଶକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବାରେ ନିଜ ଜୀବନକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ ।”
“ମୁଲାୟମ ସିଂହ ଯାଦବ ଜୀ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ଜାତୀୟ ରାଜନୀତିରେ ନିଜକୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କରିଥିଲେ । ଜରୁରୀକାଳୀନ ସମୟରେ ସେ ଗଣତନ୍ତ୍ର ପାଇଁ ଜଣେ ପ୍ରମୁଖ ସୈନିକ ଥିଲେ । ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ସେ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଭାରତ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ । ତାଙ୍କର ସଂସଦୀୟ କାର୍ଯ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ନିହିତ ଥିଲା ଏବଂ ଜାତୀୟ ସ୍ୱାର୍ଥକୁ ଆଗକୁ ବଢାଇବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଥିଲା ।”
“ଯେତେବେଳେ ଆମେ ନିଜ ନିଜ ରାଜ୍ୟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲୁ ସେତେବେଳେ ମୁଲାୟମ ସିଂହ ଯାଦବ ଜୀଙ୍କ ସହ ମୋର ଅନେକ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା । ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କ ଜାରି ରହିଥିଲା ଏବଂ ମୁଁ ତାଙ୍କ ମତାମତ ଶୁଣିବାକୁ ସବୁବେଳେ ଅପେକ୍ଷା କରିଥିଲି । ତାଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ମୋତେ କଷ୍ଠ ଦେଉଛି । ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ସମର୍ଥକଙ୍କ ପ୍ରତି ସମବେଦନା । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି ।”