হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
নেস্নেল মীন্স কম মেরিৎ স্কোলার্সিপকী এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং ওক্তোবর ১৫, ২০২২ ফাওবা শাংদোকখ্রে
03 OCT 2022 3:52PM by PIB Imphal
ইং ২০২২-২৩গী এস.এম.সি.এম.এস.এস.গী এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং ওক্তোবর ১৫, ২০২২ ফাওবা শাংদোকখ্রে‍। ‘নেস্নেল মীন্স-কম-মেরিৎ স্কোলারসিপ স্কীম’গী মখাদা, শেন্থোক হন্থবা কাঙলুপকী লাইরিক ফবা মহৈরোয়শিং ক্লাস ৮ তম্বা লোইরগা মহৈ তম্বা তোকখিদনবা অমদি সেকেন্দরী থাক ফাওবা মহৈ মশিং তমহন্নবগীদমক্তা স্কোলারসিপশিং পীরি‍। চহি খুদিংগী স্তেত লৈঙাক্কী, গভর্নমেন্ত এদেদ অমসুং লোকেল বোদীশিংগী স্কুলশিংদা ক্লাস ৯ তম্লিবা খনগৎলবা মহৈরোয়শিংদা ফ্রেস স্কোলারসিপ লাখ অমা পীরি অমদি মখোয়না ক্লাস ১০দগী ১২ ফাওবা তমথবদা মখা তানা / রিনিউ তৌদুনা লাক্লি‍। স্কোলারসিপকী শেনফম অসি চহিদা লুপা ১২০০০নি‍।
নেস্নেল মীন্স কম মেরিৎ স্কোলারসিপ স্কীম (এন.এম.এম.এস.এস.) অসি মহৈরোয়শিংদা পীবা স্কোলারসিপ স্কীমশিংগী ৱন স্তোপ পোর্তেল অমা ওইরিবা নেস্নেল স্কোলারসিপ পোর্তেল (এন.এস.পি.)দা হাপ্লে‍। এন.এম.এম.এস.এস. স্কোলারসিপ অসি খনগৎলবা মহৈরোয়শিং অদুগী মশা মশাগী বেঙ্ক একাউন্ততা দি.বি.তি. মোদকী মতুং ইন্না পব্লিক ফাইনেন্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেম (পি.এফ.এম.এস.)কী খুত্থাঙদা ইলেক্ত্রোনিক ত্রান্সফর তৌদুনা হকথেংননা থাজিনবনি‍। মসি ১০০% সেন্ত্রেলী স্পোন্সর স্কীম অমনি‍।
চহিদা শেন্থোক লুপা ৩,৫০,০০০দগী হেন্দবা মমা মপাগী মচাশিংনা স্কোলার্সিপ অসি ফংবা য়াই‍। স্কোলার্সিপকী খন্নবগী চাংয়েংদা শরুক য়ানবগীদমক মহৈরোয়শিংনা ক্লাস ৭গী চাংয়েংদা য়ামদ্রবদা মার্ক ৫৫% নৎত্রগা মান্নবা গ্রেদ ফংগদবনি (এস.সি./এস.তি. মহৈরোয়শিংগী ৫% কোমথোক্লি‍)।
আই.এন.ও. (এল১) ভেরিফিকেসনগী অরোইবা তাং ওক্তোবর ৩১, ২০২২নি অদুগা দি.এন.ও. থাক্কী (এল২) ভেরিফিকেসনগী অরোইবা তাংনা নবেম্বর ১৫, ২০২২নি‍।

Ministry of Education
Last date to submit application for National Means cum Merit Scholarship scheme extended till 15th October, 2022
03 OCT 2022 3:52PM by PIB Delhi
The last date for submission of application for ‘NMCMSS for the year 2022-23 extended till 15th October, 2022’ Under the ‘National Means-cum-Merit Scholarship Scheme’ scholarships are awarded to meritorious students of economically weaker sections to arrest their drop out at class VIII and encourage them to continue their education at secondary stage. One lakh fresh scholarships are awarded to selected students from class IX every year and their continuation / renewal in classes X to XII for students studying in State Government, Government-aided and local body schools. The amount of scholarship is Rs. 12000/- per annum.
The National Means cum Merit Scholarship Scheme (NMMSS) is boarded on the National Scholarship Portal (NSP) - a one stop platform for scholarship schemes given to students. NMMSS scholarships are disbursed directly into the bank accounts of selected students by electronic transfer through Public Financial Management System (PFMS) following DBT mode. This is a 100% centrally sponsored scheme.
Students whose parental income from all sources is not more than Rs. 3,50,000/- per annum are eligible to avail the scholarships. The students must have minimum of 55% marks or equivalent grade in Class VII examination for appearing in the selection test for award of scholarship (relaxable by 5% for SC/ST students).
The last date of INO level (L1) verification is 31st October, 2022 and of DNO level (L2) verification is 15th November, 2022