Ministry of Mines
Mineral Production Records 6.1 per cent
Cumulative Growth During April- July, 2022-23
21 SEP 2022 2:57PM by PIB Delhi
The index of mineral production of mining and quarrying sector for the month of July, 2022 (Base: 2011-12=100) at 101.1, was 3.3% lower as compared to the level in the month of July, 2021. As per the provisional statistics of Indian Bureau of Mines (IBM), the cumulative growth for the period April- July, 2022-23 over the corresponding period of previous year has increased 6.1 per cent.
Production level of important minerals in July, 2022 were: Coal 603 lakh tonnes, Lignite 33 lakh tonnes, Natural gas (utilized) 2811 million cu. m., Petroleum (crude) 25 lakh tonnes, Bauxite 1526 thousand tonnes, Chromite 192 thousand tonnes, Copper conc. 9 thousand tonnes , Gold 93 kg, Iron ore 155 lakh tonnes, Lead conc. 29 thousand tonnes, Manganese ore 153 thousand tonnes, Zinc conc. 127 thousand tonnes, Limestone 306 lakh tonnes, Phosphorite 160 thousand tonnes, Magnesite 10 thousand tonnes, and Diamond 22 carat.
Important minerals showing positive growth during July, 2022 over July, 2021 include: Phosphorite (39.3%), Coal (11.2%), Copper conc (8.8%), and Zinc conc (5.9%). Other important minerals showing negative growth include: Iron Ore (-21.5%), Manganese ore (-17.9%), Lignite (-16.6%), Gold (-10.6%), Magnesite (-10.5%), Chromite (-9.0%), Limestone (-8.8%), Lead conc (-3.9%), Petroleum (crude) (-3.8%), Bauxite (-1.4%), and Natural Gas (U) (-0.3%).

ଖଣି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଖଣିଜ ଉତ୍ପାଦନରେ ରେକର୍ଡ 6.1 ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି
ଏପ୍ରିଲ୍- ଜୁଲାଇ, 2022-23 ମଧ୍ୟରେ ପୁନଃପୌନିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି
21 SEP 2022 2:57PM by PIB Bhubaneswar
ଜୁଲାଇ, 2022 (ବେସ୍: 2011-12 = 100) ପାଇଁ ମାଇନିଂ ଏବଂ କ୍ବାରିଂ କ୍ଷେତ୍ରର ଖଣିଜ ଉତ୍ପାଦନର ସୂଚକାଙ୍କ 101.1 ରେ ରହିଛି ଯାହାକି, ଜୁଲାଇ 2021 ର ସ୍ତର ତୁଳନାରେ 3.3% କମ୍ ଥିଲା। ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ବ୍ୟୁରୋ ଅଫ୍ ମାଇନ୍ସ (ଆଇବିଏମ୍) ର ପ୍ରୋଭିଜନାଲ୍‌ ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଅନୁସାରେ, ଏପ୍ରିଲ୍-ଜୁଲାଇ, 2022-23 ଅବଧି ପାଇଁ ପୂର୍ବ ବର୍ଷର ସମାନ ଅବଧି ତୁଳନାରେ ଏହା 6.1 ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି।
ଜୁଲାଇ, 2022 ରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥର ଉତ୍ପାଦନ ସ୍ତର ହେଲା: କୋଇଲା 603 ଲକ୍ଷ ଟନ୍, ଲିଗ୍ନାଇଟ୍ 33 ଲକ୍ଷ ଟନ୍, ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ୍ (ବ୍ୟବହୃତ) 2811 ନିୟୁତ ଘ. ମି., ପେଟ୍ରୋଲିୟମ (ଅଶୋଧିତ) 25 ଲକ୍ଷ ଟନ୍, ବକ୍ସାଇଟ୍ 1526 ହଜାର ଟନ୍, କ୍ରୋମାଇଟ୍ 192 ହଜାର ଟନ୍, ତମ୍ବା 9 ହଜାର ଟନ୍, ସୁନା 93 କିଲୋଗ୍ରାମ, ଲୁହାପଥର 155 ଲକ୍ଷ ଟନ୍, ଲିଡ୍ 29 ହଜାର ଟନ୍, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍ ଓର୍ 153 ହଜାର ଟନ୍, ଜିଙ୍କ୍ 127 ହଜାର ଟନ୍, ଲାଇମଷ୍ଟୋନ 306 ଲକ୍ଷ ଟନ୍, ଫସଫୋରାଇଟ୍ 160 ହଜାର ଟନ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସାଇଟ୍ 10 ହଜାର ଟନ୍ ଏବଂ ହୀରା 22 କ୍ୟାରେଟ୍।
ଜୁଲାଇ, 2021 ତୁଳନାରେ ଜୁଲାଇ, 2022 ମଧ୍ୟରେ ସକରାତ୍ମକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଦେଖାଇଥିବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ: ଫସଫୋରିଟ୍ (39.3%), କୋଇଲା (11.2%), ତମ୍ବା (8.8%), ଏବଂ ଜିଙ୍କ୍ (5.9%)। ନେଗେଟିଭ୍ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଦେଖାଉଥିବା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି: ଆଇରନ୍ ଓର (-21.5%), ମାଙ୍ଗାନିଜ୍ ଓର୍ (-17.9%), ଲିଗିନାଇଟ୍ (-16.6%), ସୁନା (-10.6%), ମ୍ୟାଗ୍ନେସାଇଟ୍ (-10.5%), କ୍ରୋମାଇଟ୍ (-9.0%) ), ଚୂନ ପଥର (-8.8%), ଲିଡ୍ (-3.9%), ପେଟ୍ରୋଲିୟମ୍ (ଅଶୋଧିତ) (-3.8%), ବକ୍ସାଇଟ୍ (-1.4%), ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ୍ (ୟୁ) (-0.3%)।