ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা কাইরোদা ইজিপকী রাস্ত্রপতি অবদেল ফাতাহ ইল-সিসিগা উনখ্রে
লান্মীগী মতেং পাংনবা মখা তানা হেনগৎহন্নবা লৈবাক অনিনা য়ানখি অমসুং অপুনবা ত্রেনিং, ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুন্না পুথোকমিন্ননবা অমসুং শেমজিন-শাজিন্নবা মীৎয়েং থমখি
19 SEP 2022 7:01PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ১৯, ২০২২দা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা কাইরোদা ইজিপকী রাস্ত্রপতি অবদেল ফাতাহ ইল-সিসিগা উনখ্রে। রাস্ত্রপতি ইল-সিসিনা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ তরাম্না ওকখি অমসুং পুৱারিদগী হৌনা ভারত অমসুং ইজিপকী মরক্তা লৈনরকপা লৈবাক অনিগী মরীশিং শিংথাখি। মহাক্না হায়খি লৈবাক অনিগী লান্মীশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবা অনৌবা থাক অমদা য়ৌবা অসি থাগৎনিঙাইনি অমসুং ঙাক-শেনগী লমদম মতেং পাংন্নবা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবা অসি অচৌবা মাইপাকপা অমনি।
অপুনবা ত্রেনিং, ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুন্না পুথোকমিন্ননবা অমসুং শেমজিন-শাজিন্নবা অমসুং লান্মীগী মতেং পীনবা মখা তানা হেনগৎহনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি। পুন্না পুথোকমিন্নবা অমসুং মসিগী মতাংদা অকক্নবা ৱাফমশিং খন্নবা হায়না মখোয়না অকনবা ৱাফম থমখি। তেরোরিজমগী মায়োক্তা ইজিপনা লৌখৎলিবা থবকশিং শ্রী রাজনাথ সিংহনা থাগৎখি। তেরোরিজমগী শিংনরকপশিং থেংন্নবা ভারত অমসুং ইজিপনা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পীথোক-পীশিন তৌনবগী তঙাইফবা অদু রাস্ত্রপতিনা সিসিনা থমখি।
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি অফ্রিকাদা ইজিপ অসি ভারতকী খ্বাইদগী মরুওইবা ললোন-ইতিক্কী মরুপনি। তোঙান-তোঙানবা ফোরমশিংদা ভারত অমসুং ইজিপকী মরক্তা মতেং পাংনবা অসিদা অপেনবা পোকই। নবেম্বর ২০২২দা মাইপাক্না কোপ-২৭ য়ুম্বু ওইবগীদমক রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh calls on President of Egypt Mr Abdel Fattah El-Sisi in Cairo
Both sides agree to further strengthen military cooperation and focus on joint training, defence coproduction & maintenance of equipment
19 SEP 2022 7:01PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh called on President of Egypt Mr Abdel Fattah El-Sisi in Cairo on September 19, 2022. The Raksha Mantri was received very warmly by President El-Sisi, who pointed out that bilateral relations between India and Egypt are well-established through history. He expressed appreciation that military-to-military cooperation between both the countries has reached a new level and that signing of MoU on defence cooperation is a major achievement.
Both leaders agreed to further develop military cooperation and focus on joint training, defence coproduction and maintenance of equipment. They emphasised the need for coproduction and to discuss specific proposals in that regard. Shri Rajnath Singh expressed appreciation for the firm stand taken by Egypt against terrorism. President Sisi emphasised that there is need for India & Egypt to exchange expertise and best practices in countering the threat of terrorism.
The Raksha Mantri acknowledged that Egypt is among the most important trading partners of India in Africa and that bilateral trade has expanded significantly. He noted with satisfaction the close cooperation in multilateral forums between India and Egypt. Shri Rajnath Singh conveyed his best wishes for the successful hosting of COP27 in November 2022.