প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি মহাক্কী য়ুমদা সিখ মীহুৎশিংগা উন্নখ্রে
মীহুৎশিং অদুনা পি.এম.গী মপোক নুমিৎতা ‘অখন্দ পাথ’ পাঙথোকখিবা গুরুদ্বারা শ্রী বালা সাহিবজীগী প্রসাদ অমসুং থৌজালশিং পীখি
মীহুৎশিংনা পি.এম.দা পগদী য়েৎপীদুনা অমসুং সিরোপা য়ানবীদুনা ইকাই খুম্নখি
পি.এম.না সিখ ফুরুপকী ইকাই খুম্ননবা অমসুং য়াইফনবা পাইখৎখিবা অনৌবা থৌশিলশিংগীদমক মীহুৎশিংনা থাগৎপা ফোঙদোকখি
19 SEP 2022 3:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ৭ লোক কল্যান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা সিখ মীহুৎশিংগা উন্নখ্রে।
দিল্লীগী গুরুদ্বারা শ্রী বালা সাহিব জীনা প্রধান মন্ত্রীগী মপোক কুমওন পালন তৌনবা ‘অখন্দ পাথ’ অমা পাঙথোকখি। ‘অখন্দ পাথ’ অসি সেপ্তেম্বর ১৫দা হৌখি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী মপোক নুমিৎ, সেপ্তেম্বর ১৭তা লোইশিনখি। সিখ মীহুৎশিং অদুনা প্রধান মন্ত্রীগী মনাক্তা লাকখি অমসুং গুরুদ্বারাগী প্রসাদ অমসুং থৌজালশিং পীখি।
মীফম অদুদা সিখ মীহুৎশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা পগদী য়েৎপীদুনা অমসুং সিরোপা য়ানবীদুনা ইকাই খুম্নখি। প্রধান মন্ত্রীগী পুন্সি শাংনবা অমসুং মশা-মউ ফনা লৈনবগীদমক অরদাসসু পাঙথোকখি। সিখ ফুরুপপু ইকাই খুম্ননবা অমসুং য়াইফনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা লৌখৎখিবা অনৌবা থৌশিলশিংগীদমক মীহুৎশিংনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। দিসেম্বর ২৬পু “বীর বাল দিবস” হায়না লাউথোকখিবা, কর্তারপুর সাহিব কোরিদোর হাংদোকখিবা, গুরুদ্বারাশিংনা চল্লাইবা লঙ্গরশিংদা জি.এস.তি. লৌথোকখিবা, অফঘানিস্তানদগী গুরু গ্রান্থ সাহিবকী কোপীশিং ভারত্তা পুরকখিবা য়াওনা প্রধান মন্ত্রীনা পাইখৎখিবা খোঙথাং কয়ামরুমগী মতাংদা নীংশিংখি।
সিখ মীহুৎশিং অদুদা ওল ইন্দিয়া কেন্দ্রিয়া গুরু সিংহ সভাগী প্রসিদেন্ত শ্রী তরবিন্দর সিংহ মারৱাহ; ওল ইন্দিয়া কেন্দ্রিয়া গুরু সিংহ সভাগী ৱার্কিং প্রসিদেন্ত শ্রী বীর সিংহ; কেন্দ্রিয়া গুরু সিংহ সভাগী দিল্লীগী মকোক শ্রী নবীন সিংহ ভন্দারী; তিলক নাগরগী গুরুদ্বারা সিংহ সভাগী প্রসিদেন্ত শ্রী হরবন্স সিংহ; অমসুং গুরুদ্বারা সিংহ সভাগী হেদ গ্রন্থী শ্রী রাজিন্দর সিংহ য়াওখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister meets Sikh Delegation at his residence today
Delegation offered prasad and blessings from Gurudwara Shri Bala Sahib Ji which had organised ‘Akhand paath’ on PM’ birthday
Delegation honoured PM by tying a Pagdi and offering a Siropa
Delegation thanked the PM for his path breaking initiatives for the honour and welfare of the Sikh community
19 SEP 2022 3:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with a Sikh delegation at his residence at 7 Lok Kalyan Marg today.
Delhi’s Gurudwara Shri Bala Sahib Ji had organised an ‘Akhand paath’ to mark the occasion of the Prime Minister’s birthday. The ‘Akhand paath’ which started on 15th September, culminated on the day of Prime Minister’s Birthday, 17th September. The Sikh delegation visited the Prime Minister and offered prasad and blessings from the Gurudwara.
During the meeting, the Sikh delegation honoured the Prime Minister by tying a Pagdi and offering a Siropa. An ardas was also performed for the Prime Minister’s long life and good health. The delegation also thanked the Prime Minister for the path breaking initiatives taken by him for the honour and welfare of the Sikh community. They recounted several efforts done by the Prime Minister including declaring 26 December as “Veer Baal Divas”, reopening the Kartarpur Sahib Corridor, removal of GST on langars run by gurudwaras, ensuring that the copies of Guru Granth Sahib reached India from Afghanistan, among others.
The Sikh delegation comprised of Shri Tarvinder singh Marwah, President of All India Kendriya Guru Singh Sabha; Shri Veer Singh, Working President of All India Kendriya Guru Singh Sabha; Shri Naveen Singh Bhandari, Delhi head of Kendriya Guru Singh Sabha; Shri Harbans Singh, President of Gurudwara Singh Sabha, Tilak Nagar; and Shri Rajinder Singh, Head Granthi of Gurudwara Singh Sabha.