ঙাকশেল মন্ত্রালয়
জপান-ইন্দিয়া মেরিতাইম বাইলেতরেল এক্সর্সাইজ-জিমেজ ২০২২
13 SEP 2022 4:04PM by PIB Imphal
ভারত নেভিনা য়ুম্বু ওইবা ৬শুবা জপান-ইন্দিয়া মেরিতাইম বাইলেতরেল এক্সর্সাইজ(জিমেজ ২০২২) সেপ্তেম্বর ১১, ২০২২দগী বে ওফ বেঙ্গলদা হৌখ্রে।
জপান মেরিতাইম সেল্ফ দিফেন্স ফোর্স(জে এম এস দি এফ)কী জহাজশিং কমান্দার ইস্কোর্ত ফ্লোতিল্লা ফোর, আর. এদমিরেল হিরাতা তোসিয়ুকিনা লুচিংখি অমসুং ভারত নেভিগী জহাজশিং ফ্লেগ ওফিসার কমান্দিং ইস্তর্ন ফ্লিত, আর.এদমিরেল সঞ্জয় ভাল্লানা লুচিংখি।
জে.এম.এস.দি.এফকী জহাজশিং হেলিকোপ্তর কেরিয়র ইজুমো অমসুং গাইদেদ মিসাইল দিস্ত্রোয়র তাকানামিনা বে ওফ বেঙ্গলদা থুংলবদা ভারত নেভিগী জহাজশিংনা ওকখি। ভারত নেভিগী মাইকৈদগী লৈবাক অসিনা মশানা দিজাইন তৌজবা অমসুং শাজবা লানগী জহাজশিং; হিরম কয়াদা শীজিন্নবা য়ারবা স্ত্রিল্থ ফ্রিগেদ সাহ্যদ্রি অমসুং এন্তি-সবমেরিন ৱারফিয়ার কোর্বেত্তস কাদমাত অমসুং কাভারাত্তি শরুক য়াখি। লান ঔরাইবা অদুদা অহেনবা ওইনা, গাইদেদ মিসাইল দিস্ত্রোয়র রনবিজয়, ফ্লিত তেঙ্কর জয়তি, ওফসোর পেত্রোল ভেসেল সুক্যা, সবমেরিনশিং, মিগ-২৯কে ফাইত্তর এয়রক্রাফশিং, লোং রেঞ্জ মেরিতাইম পেত্রোল এয়রক্রাফ অমসুং জহাজদা পুবা হেলিকোপ্তরশিং শরুক য়াখি।
জিমেজ ২২ তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোকখি; সমুদ্র অমসুং ভিসাখাপাতনমগী হিথাংফমদা পাংথোকখি।
হন্দক্কী ইদিসন অসি জিমেজ চহি ১০ মপুংফারকপা থৌরম্নি, মসি জপান্দা ২০১২দা হৌদোকখি। মসি ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা দিপ্লোমেতিক্কী মরী লৈনরকপা চহি ৭০ মপুংফারকপগা মপা চান্নরে। লৈমাই, ঈশিং মনুং অমসুং নোংথক্তা অরুবা লান কয়া ঔরাইদুনা লৈবাক অনিগী নেভিশিংগী মরক্তা অৱাংবা থাক্কী মতেং পাংন্নবা জিমেজ ২২না পান্দম থমখি।
YWQ4.jpeg)
(2)TXTL.jpeg)

Ministry of Defence
Japan-India Maritime Bilateral Exercise – Jimex 2022
13 SEP 2022 4:04PM by PIB Delhi
The sixth edition of Japan India Maritime Exercise 2022 (JIMEX 22) hosted by Indian Navy commenced in the Bay of Bengal on 11 Sep 22.
The Japan Maritime Self Defence Force (JMSDF) ships are being led by R Adm Hirata Toshiyuki, Commander Escort Flotilla Four, and Indian Naval ships by R Adm Sanjay Bhalla, Flag Officer Commanding Eastern Fleet.
The Indian Naval ships welcomed JMSDF ships Izumo, a Helicopter Carrier, and Takanami, a Guided Missile Destroyer, on their arrival in the Bay of Bengal. The Indian Navy is being represented by three indigenously designed and built warships; Sahyadri, a multi-purpose stealth frigate and Anti-Submarine Warfare Corvettes Kadmatt and Kavaratti. Additionally, Guided Missile Destroyer Ranvijay, Fleet Tanker Jyoti, Offshore Patrol Vessel Sukanya, submarines, MIG 29K fighter aircraft, Long Range Maritime Patrol Aircraft and ship borne helicopters are also participating in the exercise.
JIMEX 22 involves two Phases; exercises at sea and a harbour phase at Visakhapatnam.
This edition marks the 10th anniversary of JIMEX, which began in Japan in 2012. It also coincides with the 70th anniversary of establishing of diplomatic relations between India and Japan. JIMEX 22 seeks to consolidate the high degree of interoperability that exists between maritime forces of the two countries, through complex exercises in the surface, sub-surface and air domains.
YWQ4.jpeg)
(2)TXTL.jpeg)