থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
ইকায়খুম্নরবা এম.ও.এস. পি.পি. দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ জীনা চানক্যপুরীগী সি.এস.ও.আই.দা ১৪.৯.২০২২দা স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ পোর্তেল হাংদোকপা
ভারত লৈঙাক্না লাউথোকখিবা ওক্তোবর ২দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২২ ফাওবা চত্থগদবা স্পিসিএল কেম্পেন ২.০গী শরুক অমনি
স্পিসিএল কেম্পেন ২.০গীদমক মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্তশিংনা ক্লীনলিনেস সাইত ৬৭,০০০ খঙদোক্লে
এস.সি.দি.পি.এম. ২০২২গী ফোকস মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্তশিংগী ফীল্দ/আউতস্তেসন ওফিসশিং অমসুং মখোয়গী এতেচ/সবওর্দিনেৎ ওফিসশিংদা পীগনি
স্পিসিএল কেম্পেন ২.০গীদমক মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্তশিংনা ক্লীনলিনেস সাইত ৬৭,০০০ খঙদোক্লে
13 SEP 2022 3:42PM by PIB Imphal
সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজীগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); আর্থ সাইন্সকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী এমওএস দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হয়েং সি.এস.ও.আই., চানক্যপুরীদা দি.এ.আর.পি.জি.গী সেক্রেতরী অমসুং ভারত লৈঙাক্কী মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্তশিংগী জোইন্ত সেক্রেতরী থাক্কী ওফিসর ৮৫না শরুক য়াগদবা লৈঙাক্কী থৌরম অমদা www.pgportal.govlin/scdpm22 ৱেবসাইত হাংদোক্কদৌরি‍।
হায়রিবা থৌরম অসিদা দি.এ.আর.পি.জি.গী রিপোর্ত অহুম, স্পিসিএল কেম্পেন জুলাই প্রোগ্রেস রিপোর্ত, সি.পি.জি.আর.এ.এম.এস. ৭.০ ব্রোচর অমসুং সি.পি.জি.আর.এ.এম.এস. মন্থলী প্রোগ্রেস রিপোর্ত ফোর ওগস্ত, ২০২২ হায়রিবশিং অসিসু পুথোক্কদৌরি‍।
ভারত লৈঙাক্না লু-নানবা অমদি লৈঙাক্কী থবক থৌরমশিং পন্দুনা লৈবা হন্থহন্নবগীদমক ওক্তোবর ২দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২২ ফাওবা স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ পাঙথোক্নবা লাউথোকখি‍। কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা ভারত লৈঙাক্কী সেক্রেতরী পুম্নমক্কী মফমদা ওগস্ত ২৩, ২০২২দা হীরমসিগী মতাঙদা ৱা ঙাঙখ্রে, অমদি মসিগী দি.এ.আর.পি.জি. গাইদলাইন নোৎ ওগস্ত ২৫, ২০২২দা থোকখ্রে‍। স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ অসিনা মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্তশিংগী ফীল্দ/আউতস্তেসন ওফিসশিং অমসুং মখোয়গী এতেচ/সবওর্দিনেৎ ওফিসশিংদা মীৎয়েঙ থম্লি‍। দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেদিব রিফোর্ম্স এন্দ পব্লিক গ্রীভান্সেস (দি.এ.আর.পি.জি.)না স্পিসিএও কেম্পেন ২.০ পায়খৎপগী থবক থৌরমশিং য়েংশিনগনি‍।
স্পিসিএল কেম্পেন ২.০গী শেম শাবগী শরুক দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা স্পিসিএল কেম্পেন ২.০ পোর্তেল হাংদোকপগা লোয়ননা হৌরগনি অমদি মন্ত্রালয়শিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংনা খনগৎলবা কাঙলুপশিংদা পন্দুনা লৈরিবশিং খঙদোক্তুনা মখোয়গী ওফিসশিংগী মরক্তগী কেম্পেনগী মফমশিং খঙদোকপগা লোয়ননা কেম্পেন অসি পাঙথোকপদা মথৌ তাগদবা থবক থৌওংশিং লোইশিন্নবগীদমক সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবা চত্থগনি‍। মন্ত্রালয়/ দিপার্তমেন্ত খুদিংমক্না শেম শাবগী তাঙ্কক অসিদা মখোয়গী ক্লীনলিনেস কেম্পেনগী মফমশিং তার্গেৎ পুম্নমক হাপচিন্নবা, লৌথোকখিগদবা ফাইলশিং, অমসুং এম.পি.গী রিফরেন্স, স্তেত লৈঙাক্কী রিফরেন্সনচিংবা পন্দুনা লৈরিবা ফিগরশিং লৌথোকখিনবগী থবকশিং পায়খৎপদা পোর্তেল অসি শীজিন্নগনি‍। ক্লীনলিনেস কেম্পেন চত্থনবগীদমক হৌজিক ফাওবদা ভারত লৈঙাক্কী মন্ত্রালয়শিং/ দিপার্তমেন্তশিংনা মফম ৬৭,০০০ মশক খঙদোক্লে‍।
স্পিসিএল কেম্পেন ২০২২ অসিনা রিফরেন্সশিং মতম চানা লোইশিন্দুনা লু-নানবা থবক মফমঅমা লৈহনবগী মরুওইবা ৱাফমশিং নৌনা পুখৎলি‍। থা অমা চত্থগদবা কেম্পেন অসিনা মিসন মোদতা পোস্ত ওফিস, ওভরসী মিসন/পোস্ত, রেলৱে স্তেসন অমসুং পব্লিক ওফিস লাখ ১.৫ কোনশিনগনি হায়না পানরি‍। স্পিসিএল কেম্পেন অসিগী পোর্তেল শীজিন্নবগী ত্রেনিং নোদেল ওফিসরশিংদা দি.এ.আর.পি.জি.না মাঙজৌননা পীখ্রে‍। থৌরমসিগী মিনৎ তু মিনৎ প্রোগ্রামশিং হাপ্লি‍।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Launch of Special Campaign 2.0 Portal by Hon’ble MOS PP, Dr Jitendra Singh Ji, on 14.9.2022 at CSOI, Chankyapuri
Part of Special Campaign 2.0 Launch by Government of India Between October 2nd – October 31st, 2022
67,000 Cleanliness Sites Already Identified by Ministries/Departments for Special Campaign 2.0
Focus of the SCDPM 2022 will Field/Outstation Offices of the Ministries/ Departments and Their Attached/Subordinate Offices
67,000 Cleanliness Sites Already Identified by Ministries/Departments For Special Campaign 2.0
13 SEP 2022 3:42PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh will launch the website, www.pgportal.govlin/scdpm22, tomorrow in CSOI, Chankayapuri in a Government function attended by Joint Secretary Level Officers of 85 Ministries/Departments of Government of India in the presence of Secretary, DARPG.
In the same gathering three reports of DARPG, the Special Campaign July Progress Report, the CPGRAMS 7. 0 Brochure and the CPGRAMS Monthly Progress Report for August, 2022 will also be launched in the same function.
The Government of India has announced Special Campaign 2.0 from 2nd October to 31st October, 2022 with a focus on Swachhata and Reducing Pendency in Government. Cabinet Secretary has addressed all Secretaries of Government of India on 23rd August, 2022 and DARPG Guidelines note for the same was issued on 25th August, 2022. The Special Campaign 2.0 will focus more on field/outstation offices in addition to the Ministries/ Departments and their attached/subordinate offices. The Department of Administrative Reforms and Public Grievances (DARPG) will oversee implementation of the Special campaign 2.0.
The Preparatory Part of the Special Campaign 2.0 will commence with this launch of the Special Campaign 2.0 portal by Dr. Jitendra Singh and it will continue till September 30, 2022 when, Ministries and Departments will identify the pendency in selected categories and finalize the campaign sites across their offices and complete necessary procedural requirements to conduct the Campaign. Every Ministry/ Department is expected to use the portal during the preparatory phase to enter targets of their cleanliness campaign sites, Files to be Weeded out, and various pendency Figures like MP’s References, State Government References etc. Until now more than 67,000 Sites have been identified by Ministries/ Departments of Government of India for conducting the cleanliness campaigns.
The Special Campaign 2022 reinforces importance of timely disposal of references and a clean work space. The Campaign 2022 is expected to cover over 1.5 lakh Post Offices, overseas mission/posts, Railway Stations, and other public offices in mission mode during the month-long campaign. Training of nodal officers with respect to the portal of the Special Campaign has already been conducted by DARPG. The Minute to Minute program of the event is enclosed.