কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
এম.সি.এ.না ভারত্তা লৈবা চাইনিজ সেল কম্পেনীশিং চপখৎখ্রে
এস.এফ.আই.ও.না মাস্তরমাইন্দ অমসুং মরুওইবা থৌরাং শীল্লিবা মীওই ফারে
11 SEP 2022 7:49AM by PIB Imphal
কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়না সেপ্তেম্বর ৮, ২০২২দা গুর্গাওদা লৈবা জিলিয়ন হোং কোং লিমিতেদ, বেঙ্গলোরদা লৈবা ফিনিন্তী প্রাইবেৎ লিমিতেদ অমসুং হান্না হায়দেরবাদতা লৈরম্বা হসিস কসলতিং লিমিতেদকী মপুং ওইনা চলাইবা সবসিদিয়রী অমা ওইরিবা জিলিয়ন কন্সলতেন্তস ইন্দিয়া প্রাইভেৎ লিমিতেদকী ওফিসশিংদা অমুক্তদা চপ মান্নবা মতমদা থিবা হুম্বগী থবক অমসুং ফাগৎপগী থবক চত্থরকপদা দি সেরিয়স ফ্রোদ ইনভেস্তিগেসন ওফিস (এস.এফ.আই.ও.)না ঙরাং মিস্তর দোর্তসে ফাখ্রে। মিস্তর দোর্তসে অসি জুলিয়ন ইন্দিয়া লিমিতেদকী বোর্দতা য়াওরি অমসুং চাইনাগা লিঙ্ক লৈবা সেল কম্পেনী মশিং কয়া অমা পুশিনবগী রেকেৎতা মাস্তরমাইন্দ অমা ওইবতা নত্তনা মখোয়গী বোর্দতা অশাবা দিরেক্তরশিং হাপ্লম্মি। ফারবা মীওই মিস্তর দোর্তসেনা মশামকপু কম্পেনীগী রেজিস্ত্রারগী মতুং ইন্না হিমাচল প্রদেশকী মন্দিদা লৈবা মীওইনি হায়না উৎলি।
আর.ও.সি. দিল্লীনা চত্থবা ৱাহং পাউহংদগী ফংবা খুদম চাংদমগী মতুং ইন্না অমসুং অমুক্তদা মান্নবা মতমদা চত্থবা থিব-হূম্বগী ওপরেসন অসিনা ময়েক শেংনা তাক্লে মদুদি শাশিন্নবা দিরেক্তরশিং অসিবু জিলিয়ন ইন্দিয়া লিমিতেদনা তোঙান-তোঙানবা সেল কম্পনেসীশিংদা দম্মি ওইনা লৈনবা তোলোপ পীরম্মি। কম্পেনীগী সিলশিং অমসুং শাশিন্নবা দিরেক্তরশিংগী দিজিতেল সিগ্নেচর য়াওবা বোক্সশিং সাইত অদুদগী ফংখি। ইন্দিয়ন ইমপ্লোইয়ীশিংনা চাইনিজ ইন্সতেন্ত মেসেজিং এপকী খুত্থাংদা চাইনাগী মপাংশিংগা পাউ ফাওনৈ। হুসিস লিমিতেদনা জুলিয়ন ইন্দিয়া লিমিতেদকী মহুৎ থবক পায়খৎলম্মি। হুসিস লিমিতেদনা জিলিয়ন হোং কোগ লিমিতেদকা মরী লৈনৈ হায়বা অহানবদা খঙবা ঙমখি। মখা তাবা ৱাহং পাউহংদা খঙবা ঙমখি মদুদি হায়রিবা সেল কম্পেনীশিং অসিনা শাথিবা শেলথুমগী ক্রাইমশিংদা শরুক য়াবসিনা লৈবাক অসিগী ফাইনান্সিএল সেক্যুরিতীদা অকায়বা লাকপা য়াই হায়বসিনি।
কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়না মহাক্কী মখাদা চলাইরিবা এস.এফ.আই.ও.বু সেপ্তেম্বর ৯, ২০২২দা জিলিয়ন কন্সলতেন্ত ইন্দিয়া প্রাইবেৎ লিমিতেদ অমসুং অতোপ্পা কম্পেনী ৩২বু থিজিন হুমজিনবগী থবক পায়খৎনবা হায়খি। মিস্তর দোর্তসে অমসুং চাইনা মচা অমনা জিলিয়ন কন্সলতেন্ত ইন্দিয়া প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দিরেক্তরশিং ওইনা লৈরমখি। মরক্তগী ফংবা পাউ অমসুং থিজিন হুমজিনবদা য়ুম্ফম ওইদুনা খঙবা ঙমখি মদুদি মিস্তর দোর্তসেনা দিল্লী এন.সি.আর.দগী বিহারগী অথাপ্পা মফম অমদা চেনখ্রে, অমসুং মখা লম্বীদা চত্তুনা ভারত্তগী নান্থোক্নবা হোৎনরে হায়বা খঙবা ঙমখি। খুদক্তা, হায়রিবা অথাপ্পা লম অসিদা থানবগীদমক এস.এফ.আই.ও.দা অখন্নবা কাংবু অমা শেমখি। ১০ সেপ্তেম্বর ২০২২গী নুমিৎ য়ুংবা মতুংদা, এস.এফ.আই.ও.না মিস্তর দোর্তসেবু ফাখি অমসুং তুংদা জুরিসদিক্সনেল কোর্ততা পুথোকখি অমসুং মহাকপু পুথোক পুশিন য়ানবগী ওর্দর লৌখি।

Ministry of Corporate Affairs
MCA crackdown on Chinese shell companies in India
SFIO arrests mastermind & chief plotter
11 SEP 2022 7:49AM by PIB Delhi
After the simultaneous search and seizure operations conducted by the Ministry of Corporate Affairs on 8th Sept. 2022, on the offices of Jillian Consultants India Private Ltd, a wholly owned subsidiary of Jilian Hong Kong Ltd., at Gurgaon, Fininty Pvt Ltd at Bangalore and Husys Consulting Ltd, an erstwhile listed company at Hyderabad, the Serious Fraud Investigation Office (SFIO) has arrested Mr Dortse yesterday.
Mr Dortse is on the Board of Jillian India Ltd and has clearly emerged as the mastermind of the whole racket of incorporating large number of shell companies with Chinese links in India and providing dummy Directors on their Boards. The arrested person Mr. Dortse had shown himself to be a resident of Mandi in Himachal Pradesh as per the records filed with the Registrar of Companies.
​Evidence procured during the enquiry by ROC Delhi and the simultaneous search operations clearly points to dummy Directors being paid by Jilian India Ltd. to act as dummies in several shell companies. Boxes filled with company seals and digital signatures of dummy directors have been recovered from the site. The Indian employees were in touch with the Chinese counterparts through a Chinese instant messaging app. Husys Ltd. was also found to be acting on behalf of Jilian India Ltd.. Initial observations reveal that Husys Ltd. had a pact with Jilian Hong Kong Ltd. Investigations so far have revealed the possible involvement of these shell companies in serious financial crimes detrimental to the financial security of the country.
The Ministry of Corporate Affairs, under whose aegis SFIO operates, had assigned the investigation of Jilian Consultants India Private Limited and 32 other companies to SFIO on 9th Sept., 2022. Mr. Dortse and one Chinese national are the two directors in Jilian Consultants India Private Limited. Based on inputs and the investigations carried out, it was gathered that Mr. Dortse had fled from Delhi NCR to a remote place in the state of Bihar and was attempting to escape India through the road route. Immediately, a special team was constituted in SFIO which was deputed to the said remote place. In the evening of 10th Sept., 2022, SFIO had arrested Mr. Dortse, who was later produced in the Jurisdictional Court and Orders for his transit remand were obtained.