ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা মঙ্গোলিয়াদা চৎকনি
স্ত্রেতেজিক ইস্ত এসিয়া লৈবাক্তা ভারতকী ঙাকশেল মন্ত্রীনা চৎপা খ্বাইদগী অহানবা খোঙচৎ ওইরগনি
04 SEP 2022 12:01PM by PIB Imphal
ইস্ত এসিয়াগী লৈবাকশিংগা লৈনরিবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপপু শাহৌ পীরদুনা ঙাকশেল মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংহনা সেপ্তেম্বর ৫ -৭, ২০২২ দা মঙ্গোলিয়াদা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎকনি। ঙাকশেল মন্ত্রীগী চৎকদৌরিবা খোঙচৎ অসি মঙ্গোলিয়াদা ভারতকী ঙাকশেল মন্ত্রীনা চৎপা খ্বাইদগী অহানবা খোঙচৎ ওইরগনি অমসুং মসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা দিফেসন্স কোওপরেসন অমসুং স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপপু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
খোঙচৎ অসিগী মনুংদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা মঙ্গোলিয়াগী ঙাকশেল মন্ত্রী, লেফতনেন্ত জেনরেল সাইখানবায়রগা লোয়ননা বাইলেতরেলগী মীফম পাঙথোক্কনি। মহাক্না মঙ্গোলিয়াগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. শ্রী. য়ু. খুরেলসুখ অমসুং মঙ্গোলিয়াগী স্তেৎ গ্রেত খুরালগী চিয়রমেন, ঐচ.ই. শ্রী জি. জন্দনশাতরগা উন্নগনি। দিমোক্রেসী অনি অসিদা অপুনবা লমদম অসিদা শান্তি অমদি চাউখৎপা পুরক্নবা মান্নবা অপাম্বা লৈ।
ভারত অমসুং মঙ্গোলিয়াকী মরক্তা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ লৈ অমসুং পার্তনরশিপ অসিগী মরু ওইবা য়ুম্বীনা ঙাকশেলনা ওইরি। মঙ্গোলিয়াগা লোয়ননা লৈরিবা বাইলেতরেলগী ওইবা দিফেন্সকী থবক থৌরমশিং অসিদা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ মীতিং, মিলিতরী তু মিলিতরী একচেঞ্জশিং, অৱাংবা থাক্কী খোঙচৎশিং, কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং অমসুং বাইলেতরেলগী এক্সর্সাইজ য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা মখল কয়া শুরবা কন্তেক্তশিং য়াওহন্নবা মতম মতমগী ওইনা পাকথোক-চাউথোকহন্দুনা লাকখি।
বাইলেতেলগী ওইবা মীফম অদুগী মনুংদা ঙাকশেল মন্ত্রী অনিনা ভারত অমসুং মঙ্গোলিয়াগী মরক্তা লৈরিবা বাইলেতরেল দিফেন্স কোওপরেসন অসি য়েংশিনগনি অমসুং বাইলেতরেলগী থবক-থৌরমশিং অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অনৌবা থৌরাংশিং পাইখৎনবা খন্নগনি। লুচিংবা অনিনা রিজনেল অমসুং গ্লোবেলগী সমস্যাশিংদা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নগনি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh to visit Mongolia
First Ever Visit by Indian Defence Minister to strategic East Asian Country
04 SEP 2022 12:01PM by PIB Delhi
Giving push to strategic partnership with East Asian countries, Raksha Shri Rajnath Singh will pay an official visit to Mongolia from 05-07 September, 2022. The upcoming visit by Raksha Mantri is the first ever visit by an Indian Defence Minister to Mongolia and will further consolidate the defence cooperation and strategic partnership between the two countries.
During the visit, Shri Rajnath Singh will hold bilateral talks with Mongolia’s Minister of Defence, Lt Gen. Saikhanbayar. He shall call on the President of Mongolia, H.E. Mr. U. Khurelsukh and Chairman of the State Great Khural of Mongolia, H.E. Mr. G Zandanshatar. The two democracies have a common interest infostering peace and prosperity in the entire region.
India and Mongolia share a strategic partnership and the defence is a key pillar of this partnership. The bilateral defence engagements with Mongolia have been expanding over a period of time to include wide ranging contacts between the two countries, including Joint Working Group meeting, military to military exchanges, high level visits, capacity building and training programmes and bilateral exercises.
During bilateral talks, the two Defence Ministers shall review the bilateral defence cooperation between India and Mongolia,and explore new initiatives to further strengthen bilateral engagements. The two leaders will also exchange views on regional and global issues of shared interest.