ইলেক্সন কমিসন
ত্রিপুরাগী কাউন্সিল ওফ স্তেতকী মরক্কী মীখল
31 AUG 2022 12:20PM by PIB Imphal
মখাদা পীরিবা অসিগী মতুং ইন্না কাউন্সিল ওফ স্তেত্তা ত্রিপুরাদগী ফম অমা কেজুএল ওইনা হাঙদুনা লৈরে‍।
স্তেত
মেম্বর মমিং
মরম
হাঙবগী তারিখ
তর্ম লোইবা মতম
ত্রিপুরা
দোক্তর মনিক সাহা
তোকখিবা
০৪.০৭.২০২২
০২.০৪.২০২৮
২. মথক্তা পল্লিবা হাঙলিবা ফম অসি মেনশিন্নবগীদমক মখাদা পীরিবা মতমসিদা ত্রিপুরাদা কাউন্সিল ওফ স্তেতকী মরক্কী মীখল পাঙথোক্নবা কম্মিসন্না লেপ্লে‍।
সেরিএল মশিং
থৌরম
তারিখ
নোতিফিকেসন থোকপা
সেপ্তেম্বর ০৫, ২০২২ (নিংথৌকাবা)
নোমিনেসন তৌবগী অরোইবা নুমিৎ
সেপ্তেম্বর ১২, ২০২২ (নিংথৌকাবা)
নোমিনেসনগী স্ক্রুতিনী
সেপ্তেম্বর ১৩, ২০২২ (লৈবাকপোকপা)
মীরেপচে লৌথোকপগী অরোইবা নুমিৎ
সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২২ (শগোলশেন)
মীখল পাঙথোক্কদবা নুমিৎ
সেপ্তেম্বর ২২, ২০২২ (শগোলশেন)
মীখল পাঙথোক্কদবা মতম
অয়ুক ০৯:০০ – নুংথিল পুং ০৪:০০
ভোৎ মশিং থিবা
সেপ্তেম্বর ২২, ২০২২ (শগোলশেন) নুংথিল পুং ০৫:০০
মীখলগী থবক থৌরম লোইশিনগদবা অরোয়বা নুমিৎ
সেপ্তেম্বর ২৬, ২০২২ (নিংথৌকাবা)
৩. লিঙ্ক https://eci.gov.in/files/file/14151-schedule-for-bye-election-in-3-assembly-constituencies-of-odisha-kerala-and-uttarakhand%E2%80%93-reg/ অসিদা ফংলিবা ০২.০৫.২০২২দা থোকখিবা প্রেস নোৎকী পেরা ০৬তা পল্লিবা ই.সি.আই.না পীবা কোবিদ-১৯গী চাউরাকপা চৎন-পথাপশিং, মথৌ তাবা মফম খুদিংদা, মীপুম খুদিংনা মীখলগী থবক থৌওং খুদিংদা ইনগদবনি‍।
৪. চীফ সেক্রেতরী, ত্রিপুরাগী মফমদা হায়রিবা মরক্কী মীখল অসি পাঙথোক্নবা শেম শাবদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা থৌরাংশিং শোয়দনা ঙাক্না চৎহন্নবগীদমক স্তেত অদুদগী মকোক থোংবা ওফিসর অমদা শিন্ননবা পাউতাক পীখ্রে‍।

Election Commission
Bye Election to the Council of States from Tripura-reg.
31 AUG 2022 12:20PM by PIB Delhi
There is a casual vacancy in the Council of States from Tripura as per following details: -
State
Name of Members
Reason
Date of vacancy
Term Up to
Tripura
Dr. Manik Saha
Resignation
04.07.2022
02.04.2028
2. The Commission has decided to hold bye-election to the Council of States from Tripura to fill up the above-mentioned vacancy in accordance with the following schedule:-
Sl. No
Events
Dates
Issue of Notifications
05th September, 2022 (Monday)
Last date of making nominations
12th September, 2022 (Monday)
Scrutiny of nominations
13th September, 2022 (Tuesday)
Last date for withdrawal of candidatures
15th September, 2022 (Thursday)
Date of Poll
22nd September, 2022 (Thursday)
Hours of Poll
09:00 am- 04:00 pm
Counting of Votes
22nd September, 2022 (Thursday) at 05:00 pm
Date before which election shall be completed
26th September, 2022 (Monday)
3. Broad Guidelines of Covid-19 issued by ECI as contained in para 06 of Press Note, dated 02.05.2022, available at link https://eci.gov.in/files/file/14151-schedule-for-bye-election-in-3-assembly-constituencies-of-odisha-kerala-and-uttarakhand%E2%80%93-reg/ to be followed, wherever applicable, during entire election process by all persons.
4. The Chief Secretary, Tripura is being directed to depute a senior officer from the State to ensure that the extant instructions regarding COVID-19 containment measures are complied with while making arrangements for conducting the said bye election.