ই.এ.সি.-পি.এম.
ই.এ.সি.-পি.এম.না ইন্দিয়া@১০০গী কম্পিতিতিবনেস রোদ্মেপ ফোংখ্রে
25 AUG 2022 11:59AM by PIB Imphal
একনোমিক এদভাইজরী কাউন্সিল তু প্রাইম মিনিস্তরনা ওগস্ত ৩০, ২০২২দা ইন্দিয়া@১০০গী কম্পিতিতিবনেস রোদ্মেপ ফোংখ্রে। কম্পিতিতিবনেস রোদ্মেপ অসি দা. অমিত কাপুরনা লুচিংবা ই.এ.সি.-পি.এম., দি ইন্সতিত্যুৎ ফোর কম্পিতিতিবনেস অমসুং হার্ভার্দ বিজিনেস স্কুলদগী প্রোফেসর মাইকেল ই পোর্তর অমসুং দা. খৃস্তিয়ন কেতেলসগী মরক্তা অপুনবা ওইনা চত্থবা থৌরাং অমনি।
দোক্যুমেন্ত অসি দা. বিবেক দিব্রোই, চীয়রমেন ই.এ.সি.-পি.এম, অমিতাব কান্ত, শেরপা, জি.২০, সঞ্জীব সনিয়াল, মেম্বর ই.এ.সি.-পি.এম.না শরুক য়াদুনা ফোংগনি। থৌরম অসিদা দা. অমিত কাপুর, ওনরেরী চীয়রমেন, ইন্সতিত্যুৎ ফোর কম্পিতিতিবনেস অমসুং ভিজিতিং লেকচরর, স্তানফোর্দ য়ুনিভর্সিতী; প্রোফেসর মাইকেল ই. পোর্তর অমসুং হার্ভার্দ বিজিনেস স্কুলনা ৱা ঙাংগনি অমসুং থৌরম অসিগী মরু ওইবা ৱারোলনা দা. বিবেক দিব্রোই, অমিতাব কান্ত অমসুং সঞ্জীব সনিয়ালনা পীগনি। ফোংবগী থৌরম অসিদা স্তেকহোল্দরশিংগী কাংলুপশিংগী ওইবা থৌরাং অসিগী শরুক অমা ওইনা খন্ন-নৈনবগী থবক অমসু য়াওগনি। পেনেল অসিদা হরি মেনন, দিরেক্তর ইন্দিয়া কন্ত্রী ওফিস, বি.এম.জি.এফ.; রভি ভেঙ্কতেসন, চীয়রমেন, গ্লোবেল এনর্জী এলাইএন্স ফোর পীপল অমসুং প্লানেৎ; গুর্চরন দা, অইবা অমসুং থিঙ্কর; সুমন্ত সিনহা, চীয়রমেন অমসুং এম.দি., রিন্যু পাৱর এত অল য়াওরি। কম্পিতিতিবনেস রোদ্মেপ ফোর ইন্দিয়া @১০০ অসি লৈবাক অসিনা চহি ১০০ শুরকপা খোঙচৎকী রোদ্মেপ অমনি, ঐখোয়গী লৈবাক অসিগীদমক অদোমগী মফমদা লৈরিবা অচৌবা মঙলানশিং অসিবু মঙফাওননবা হোৎনবদা চঙলিবা খোঙথাংশিং খঙদোক্নবা হোৎনবনি। রোদ্মেপ অসিনা ভারতনা ২০৪৭ ফাওবদা অৱাংবা ইঙ্কম লৈবা লৈবাক অমা ওইনবগীদমক তঙাইফদবা লম্বীশিং তাক্কনি। মসিনা ভারতকী শেন্মিৎলোনবু তুং কোইবা অমসুং খাঙবা কনবা, খুন্নাই চাউখৎপা অমসুং মান্ননা চাউখৎমিন্নবগী পান্দমদা পোলিসী গোলশিং, প্রিন্সিপলশিং অমসুং লম্বীশিং পুথোক্লি। রোদ্মেপ অসিনা ভারতকী হৌজিক লৈরিবা শেন্মিৎলোনগী ফিভম অমসুং কম্পিতিতিব এদভান্তেজ কুপ্না য়েংশিনবদা য়ুম্ফম ওইদুনা মাং থানা পুখৎকদবা এজেন্দা পীরি। অদোমগী লৈঙাকসিনা পুখৎখিবা রিফোর্মশিংদা শাগৎতুনা ভারতনা হৌজিক করি তৌবা তঙাইফদবা লৈ অমসুং মতৌ করম্না থবক তৌবদা কান্নবা ফংহনগনি হায়বসিদা মীৎয়েং থম্লি।
দোক্যুমেন্ত অসিনা হায়রি মদুদি অথোই অহেন তান্নবগী লম্বী অসিনা ভারতকী চাউখৎলোনবু মখা তানা অমসুগ তুং কোইনা চৎপা য়াবা ওইহন্নবা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী অমসুং সোসিএল পোলিসীগী কোর্নরস্তোন ওইগনি।
ফোংবগী থৌরম অসি ইন্দিরা গান্ধী নেসনেল সেন্তর ফোর দি আর্তস (আই.জি.এন.সি.এ.), জনপথ, নই দিল্লীদা ১১:০০ এম.এম.দা পাঙথোকখি। থৌরম অসি প্রেসতা হাংদোক্লি অমসুং www.YouTube.com/arthsastra দা য়ুত্যুবতা লাইব স্ত্রীম তৌগনি।

EAC-PM
EAC-PM to release the Competitiveness Roadmap for India@100
25 AUG 2022 11:59AM by PIB Delhi
Economic Advisory Council to Prime Minister will release the Competitiveness Roadmap for India@100 on 30th August 2022. The Competitiveness Roadmap is a collaborative edndevour between EAC-PM, The Institute for Competitiveness headed by Dr Amit Kapoor, and Professor Michael E. Porter and Dr Christian Ketels from Harvard Business School.
The document will be released in the presence of Dr Bibek Debroy, Chairman EAC-PM, Amitabh Kant, Sherpa, G-20, Sanjeev Sanyal, Member, EAC-PM. The program shall have insights and remarks by Dr Amit Kapoor, Honorary Chairman, Institute for Competitiveness and Visiting Lecturer, Stanford University; Professor Michael E. Porter and Dr Christian Ketels of Harvard Business School and keynotes by Dr Bibek Debroy, Amitabh Kant and Sanjeev Sanyal. The release will also have a panel discussion of the members of the Stakeholder Group constituted as part of the initiative. The panel includes Hari Menon, Director India Country Office, BMGF; Ravi Venkatesan, Chairman, Global Energy Alliance for People and Planet; Gurcharan Das, Author and Thinker; Sumant Sinha, Chairman & MD, Renew Power et al.
The Competitiveness Roadmap for India@100 is based on the framework developed by Professor Michael E. Porter. India@100 is a roadmap for our country’s journey towards its centennial year, identifying the steps required to realize the vast potential and huge ambitions that you have outlined for our nation. The roadmap stands to inform and guide the way for India to become a higher-income country by 2047. It proposes policy goals, principles and approaches to further drive India’s economy in the direction of sustainability and resilience, embedded in social progress and shared prosperity. The roadmap presents an integrated agenda of prioritised initiatives based on a thorough examination of India’s present economic state and competitive advantages. Building on the many reforms your government has enacted over recent years, it addresses both what actions India needs to prioritize now and how it needs to organize itself to deliver these actions effectively.
The document also asserts that the competitiveness approach should serve as the cornerstone of India’s economic and social policy to drive India’s growth further and sustain it over the long term.
The release event takes place at Indira Gandhi National Center for the Arts (IGNCA), Janpath, New Delhi at 11:00 AM. The event is open to press and will be live streamed on YouTube at www.YouTube.com/arthsastra.