ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
নেস্নেল গোপাল রত্না এৱার্দ – ২০২২
নেস্নেল এৱার্দ পোর্তলগী খুত্থাংদা ওনলাইন্দা এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লক্নবা খঙহল্লি
এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং ১৫.০৯.২০২২নি
24 AUG 2022 3:08PM by PIB Imphal
ফিশরিজ, এনিমেল হসবেন্দরী এন্দ দাইরিয়িং মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগনা ০১.০৮.২০২২দগী নেস্নেল এৱার্দ পোর্তেল হায়বদি https://awards.gov.inগী খুত্থাংদা ওনলাইন্দা নেস্নেল গোপাল রত্না এৱার্দ ২০২২গীদমক এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লক্নবা খঙহল্লি। এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং ১৫.০৯.২০২২নি। এৱার্দশিং অসি নেস্নেল মিল্ক দে (নবেম্বর ২৬, ২০২২)গী থৌরমদা পীগদবনি। ইলিজিবিলিতীগী মতাংদা অহেনবা ৱারোলশিং খঙনবা অমসুং ওনলাইন্দা এপ্লাই তৌনবগীদমক ৱেবসাইৎ অসিদা https://awards.gov.in চংবীবা য়াগনি। এনেক্সরদা রেজিস্তর তৌরবা কেত্তল অমসুং ইরোইগী ব্রীদশিংগী মমিং পীরি।
এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগনা লৌমীশিংদা সস্তেনেবল লাইবলিহুদ ফংহন্নবগীদমক এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরি সেক্তরবু মপুং ফানা চাউখৎহন্নবগীদমক খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎলি। ভারতকী ইন্দিজিনস বোবাইন ব্রীদশিং অসি মপাঙ্গল কল্লি অমসুং জাতিগী শেন্মীৎলোন্দা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌনবগীদমক জেনেতিক পোতেন্সিএল লৈজৈ। সাইন্তিফিক ওইবা মওংদা ইন্দিজিনস বোবাইন ব্রীদশিং অসিবু য়োকখৎনবা অমসুং চাউখৎহন্নবা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা অহানবা ওইনা দিসেম্বর ২০১৪দা “রাস্ত্রিয়া গোকুল মিসন (আর.জি.এম)’ হৌদোকখি।
আর.জি.এম.গী মখাদা শঙ্গোম পুথোক্লিবা লৌমীশিং, সেক্তর অসিদা তোঙাননা থবক তৌরিবা অমসুং শঙ্গোম পুথোক্লিবশিংদা মার্কেৎ এক্সেস ফংহল্লিবা দাইরী কোওপরেতিব সোসাইতীশিং থৌগৎনবগী পান্দমগা লোয়ননা বিভাগ অসিনা মখাদা পীরিবা কেতগোরীশিং অসিদা ২০২২গী নেস্নেল গোপাল রত্না এৱার্দ পীরগনি:
1. বেস্ত দাইরী ফার্মর রীয়রিং ইন্দিজিনস কেত্তল/বফেলো ব্রীদস (রেজিস্তর তৌরবা ব্রীদশিংগী লিস্ত এনেক্সরদা পীরি)
2. বেস্ত আর্তিফিসিএল ইনসেমিনেসন তেক্নিসিয়ন (এ.আই.তি.)
3. বেস্ত দাইরী কোওপরেতিব সোসাইতী/ মিল্ক প্রদ্যুসর কম্পনী/ দাইরী ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসন
নেস্নেল গোপাল রত্না এৱার্দ অসিদা কেতগোরী অমমমদা মখাদা পীরিবা সর্তিফিকেৎ ওফ মেরিৎ, মেমেন্তো, অমসুং শেনফম অসি য়াওরি:
• লুপা ৫,০০,০০০/-(লুপা লাখ মঙা খক্তা) – অহানবা রেঙ্ক
• লুপা ৩,০০,০০০ /- (লুপা লাখ অহুম খক্তা) – ২শুবা রেঙ্ক অমসুং
• লুপা ২,০০,০০০ /- (লুপা লাখ অনি খক্তা) - ৩শুবা রেঙ্ক

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
National Gopal Ratna Awards -2022
Applications invited online through National Award portal
​​​​​​​Last date for submission of applications is 15.09.2022
24 AUG 2022 3:08PM by PIB Delhi
Department of Animal Husbandry and Dairying under the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying invites applications for National Gopal Ratna Awards during 2022, online through the National Award portal i.e., https://awards.gov.in starting from 01.08.2022. The closing date for the submission of applications is 15.09.2022. The awards are to be conferred on the occasion of National Milk Day (26th Nov, 2022). For more details about eligibility etc., and for applying online, the websitehttps://awards.gov.in may be referred. The name of registered breeds of cattle and buffaloes are available in the Annexure.
The Department of Animal Husbandry and Dairying is making all efforts for the effective development of the Animal Husbandry and Dairy sector to provide sustainable livelihood to the farmers. Indigenous bovine breeds of India are robust and possess the genetic potential to play a crucial role in the national economy. The “Rashtriya Gokul Mission (RGM)”, was launched in December 2014 for the first time in the country, with a view to conserve and develops indigenous bovine breeds in a scientific manner.
Under RGM, with an objective to encourage the Milk producing farmer, individuals working in this sector, and Dairy cooperative societies who provide market access to the milk producers, this department has continued to confer National Gopal Ratna Award during 2022 in the following categories:
1. Best Dairy farmer rearing indigenous cattle/buffalo breeds (list of registered breeds annexed)
2. Best Artificial Insemination Technician (AIT)
3. Best Dairy Cooperative Society/ Milk producer Company/ Dairy Farmer Producer Organisation
The National Gopal Ratna Award consists of a Certificate of merit, a memento, and amount in each category as under:
• Rs. 5,00,000/-(Rupee five lakh only) -1st rank
• Rs. 3,00,000/- (Rupee three lakh only) -2nd rank and
• Rs. 2,00,000/- (Rupee two lakh only) -3rd rank