Ministry of Civil Aviation
Kolhapur Airport to get new terminal building with enhanced capacity and world-class facilities
The terminal building will be ready by 31stMarch 2023
World-class terminal will enhance the connectivity to this industrial city, boosting tourism industry of the region
18 AUG 2022 3:17PM by PIB Delhi
Considering the tremendous passenger traffic growth at the Kolhapur airport, Airports Authority of India has undertaken the work for developing the airport for enhanced capacity. The development project includes construction of a new terminal building, strengthening of existing runway, extension of runway, construction of new apron and isolation bay.
Kolhapur Airport has been identified for RCS operations under UDAN scheme and is presently connected to Hyderabad, Bangalore, Mumbai and Tirupati. Recently Airport Aerodrome license has been upgraded to 24*7 flight operations.
The new terminal building is being constructed in an area of 4000 sqm and will be able to process 300 passengers during peak hours. With 10 check-in counters, the Terminal will be equipped with all modern passenger amenities. The building will be a Four-Star GRIHA rated energy efficient building with sustainability features.The interiors of the terminal building will reflect the art and culture of local culture & heritage. The big archways at the front façade of the new terminal building is influenced and derived from the commonly used arches in the heritage structures like Maharaja Palace, Bhavani Mandap, Panhala Fort of Kolhapur city.
More than 60% of the work for extension of terminal building is complete and the building will be ready by 31stMarch 2023. Work of upgrading of the airside facilities is completed. Apart from this, a new Air Traffic Control Tower is also being constructed to cater for future traffic growth. Parking area with capacity for 110 car, 10 buses are also part of the development activities.
Kolhapur city is situated on the banks of Panchganga river and is surrounded by Sahyadri mountain ranges. It is a city known for its historical forts, temples and royal places of erstwhile royals. Kolhapur is one of the most agriculturally advanced districts in Maharashtra and is known for being a leading district in agro based industry. It is also a front runner for manufacturing engineering products, refined sugar and textiles.
The new world-class terminal building of the airport will enhance the connectivity to this industrial city, boosting tourism industry of the region. The increased connectivity will not only create new employment opportunities for the local community provide access to better educational and medical facilities.
Perspective Image -Kolhapur Airport New Terminal Building
Terminal Building Work in Progress
Work in Progress- ATC
RUNWAY RECARPETING
Work in Progress- Runway Extension
Apron

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
কোলহাপুর এয়রপোর্ত মালেমগী থাক্তা লৈবা খুদোংচাবশিং অমসুং অহেনবা কেপাসিতী পীবগা লোইননা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শারগনি
তর্মিনেল বিল্দিং অসি মার্চ ৩১, ২০২৩ ফাওবদা শাবা লোইশিনগনি
মালেমগী থাক্তা লৈবা তর্মিনেল অসিনা ইন্দস্ত্রিএল সিতী অসিগা শম্নবগী চাং হেনগৎলগনি অমসুং লমদম অসিগী তুরিজম ইন্দস্ত্রীদা হেন্না খুমাং চাউশিল্লগনি
18 AUG 2022 3:17PM by PIB Imphal
কোলহাপুর এয়রপোর্ত্তা মী কুংবগী চাং কা হেন্না হেনগৎলকপবু মরুওইনা লৌরদুনা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওব ইন্দিয়ানা এয়রপোর্ত অসিবু অহেনবা খুদোংচাবশিং শেমগৎ-শাগৎপগী থবক পায়খৎখ্রে। চাউখৎ খোঙথাংগী থবক অসিদা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শাবা, লৈরিবা রনৱে অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কলহনবা, রনৱে শাংদোকপা, অনৌবা এপ্রোন অমসুং আইসোলেসন বে শাগৎপগী থবক য়াওরি।
কোলহাপুর এয়রপোর্ত অসি উরান স্কিমগী মখাদা আর.সি.এস. ওপরেসনগীদমক শকখঙবীখি অমসুং হৌজিক হৌজিক হায়দেরবাদ, বেঙ্গলোর, মুম্বাই, অমসুং তিরুপতিগা শম্নরি। হন্দক্তা এয়রপোর্ত এরোদ্রোম লাইসেন্সসু ২৪*৭ ফ্লাইৎ ওপরেসনগীদমক অপগ্রেদ তৌখ্রে।
অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি স্ক্বার কিলোমিতর ৪০০০গী লমদা শাগৎলি অমসুং মসিনা থবক হেন্না চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ৩০০ প্রোসেস তৌবা ঙমগনি। চেক-ইন কাউন্তর ১০ লৈবগা লোইননা, তর্মিনেল অসি তুং কোইনা চৎপা য়াবা ফোর-স্তার গৃহ রেতেদ এনর্জী ইফিসিএন্ত বিল্দিং অমা ওইরগনি। তর্মিনেল বিল্দিং অসিগী মনুংশিংদা লোকেল কলচরেল অমসুং হেরিতেজকী আর্ত অমসুং কলচর কয়া উৎকনি। অণৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিগী মমাঙ থংবদা লৈরিবা অচৌবা মী চৎফম লম্বী অসিসু কোলহাপুর শহরগী মহারাজাগী কোনুং, ভাবনি মান্দপ, পনহালা লানবনগুম্বা ইপা ইপুনা থম্বীরম্বা স্ত্রকচরশিংদা শীজিন্নরিবশিং অসিনা ইথিল পীদুনা লৌরকপনি।
তর্মিনেল বিল্দিং অসিবু পাকথোক চাউথোকপগী থবক ৬০% হেন্না লোইশিনলে, অমসুং বিল্দিং অসি মার্চ ৩১, ২০২৩ ফাওবদা শীজিন্নবা য়ারগনি। এয়রসাইদ ফেসিলিতীশিং অপগ্রেদ তৌবগী থবকশিং লোইরে। মসিগী মথক্তা, অনৌবা এয়র ত্রাফিক কন্ত্রোল তাৱর অমসু শাগৎলি, মসিনা তুংগী ত্রাফিক গ্রোথ লাকশিনবা ঙম্লগনি। কার ১১০, বস ১০ খাম্বা য়াগদবা পার্কিং অমসু শেমগৎনবা হোৎনরি।
কোলহাপুর শহর অসি পঞ্চগঙ্গা তুরেলগী তোর্বান্দা লৈ অমসুং মসি সহ্যাদ্রি চীংশাং পরেংনা কোইশিল্লি। শহর অসি পুৱারীগা শাগোন্নরবা লানবন, লাইশঙ অমসুং কোনুং কয়াগীদমক শকখঙনরি। কোলহাপুর অসি মহারাস্ত্রাগী লৌউশিংউদা খ্বাইদগী চাউখৎপা মফমশিংগী মরক্তা অমনি অমসুং লৌউশিংউগা মরী লৈনবা ইন্দস্ত্রী কয়াগী লুচিংবা ওইবগীদমক শকখঙনরি। মসি ইঞ্জিনীয়রিংগী পোত্থোক, রিফাইন্দ সুগর অমসুং তেক্সতাইলশিং পুথোকপদা মাঙজিল থানা চেল্লি।
এয়রপোর্ত অসিগী অনৌবা মালেমগী থাক্তা লৈবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা ইন্দস্ত্রিএল শহর অসিগা শম্নবগী চাং হেনগৎহল্লগনি, মসিনা লমদম অসিগী তুরিজম ইন্দস্ত্রীদা অহেনবা চাউখৎপা পুরক্লগনি। শম্নবগী চাং হেনগৎলকপা অসিনা লোকেল কম্ম্যুনিতীশিংগী থবক ফংবগী চাং হেনগৎহনবদা নত্তনা হেন্না ফরবা এজুকেসনেল অমসুং মেদিকেল ফেসিলিতীশিং পীবা ঙমগনি।
পর্স্পেক্তিব ইমেজ – কোলহাপুর এয়রপোর্ত ন্যু তর্মিনেল বিল্দিং
তর্মিনেল বিল্দিং শাগৎপগী শক্তম
এ.তি.সি. শেমগৎপগী শক্তম
রনৱে নৌনা কার্পেৎ থাবা
রনৱে শাংদোকপগী থবক চত্থবা
এপ্রোন