ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী লোইশঙ
ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরনা মন্থন হৌদোকখ্রে
মন্থন অসি য়াম্না চাউনা আর. অমসুং দি. খুৎশম্নদুনা থবক তৌনবা থৌগৎনবগীদমক্তা অমসুং ভারতকী সাইন্তিফিক মিসনশিং অমসুং য়ু.এন. এস.দি.জি.শিং অদু ফংনবগীদমক্তা ভারত খক্তগী ওইবা প্লেতফোর্মনি
16 AUG 2022 12:58PM by PIB Imphal
ভারত সরকার (জি.ও.আই)গী ওফিস ওফ প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর (পি.এস.এ.); লৈবাক অসিদা সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজীগী হীরম খুদিমক্তা মতিক চাবা অমসুং চাউখৎহন্নবগী ৱিজন অদু শিন্নরবদা, মন্থন প্লেতফোর্ম লোঞ্চ তৌবগী লাউথোকখি, মসিনা য়ু.এন. দিফাইন্দ সস্তেনেবল দেবেলপমেন্ত গোলশিং (এস.দি.জি.) চার্তরগা লোইননা ভারতকী সস্তেনেবিলিতী গোলশিং অদুবু মনিং থুংবা ঙম্নবা ইন্দস্ত্রী অমসুং সাইন্তিফিক রিসর্চ অমসুং দেবেলপমেন্ত ইকোসীস্তেমগগী মরক্তা কোলাবোরেশন তৌববু প্রোমোত তৌনবা পান্দম থম্লি। লোঞ্চ তৌবা অসিনা ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫ – অজাদি কা অমৃত মাহোতসব অদুবু নিংশিংলি অমসুং লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী কম্যুনিতীশিংদা ভারতকী তেক্নোলোজী রিভোল্যুশন পুরক্নবগী খুদোংচাবা অদু পীরি।
পি.এস.এ.গী ওফিসনা লুচিংদুনা, মন্থন না ভারত্তা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা সোসিয়েল ইমপেক্ত ইন্নোভেশন অমসুং সোল্যুশনশিংগী লেন্দস্কেপ অদু হোংহল্লগনি। প্লেতফোর্ম অসিনা তুংগী সাইন্স, ইন্নোভেশন অমসুং তেক্নোলোজীনা লমজিংবা গ্রোথ অমা দেবেলপ তৌনবা ইনফোর্মেশন এক্সচেঞ্জ সেসনশিং, এক্জিবিশনশিং অমসুং ইভেন্তশিংগী খুত্থাংদানোলেজ ত্রান্সফরশিং অমসুং ইন্তরেক্সনশিং ফেসিলিতেত তৌগনি।
এন.এস.ই.আই.তি.না চলাইবা, মসিগী প্লেতফোর্ম অসিনা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা ইন্তরেক্সনশিং হেনগৎহল্লগনি, রিসর্চ অমসুং ইন্নোভেশনদা মতেং পাংলগনি অমসুং সোসিয়েল ইমপেক্ত লৈবা য়াোনা নৌনা থোরক্লিবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং সাইন্তিফিক ইন্তর্ভেন্সনশিংদা থেংনরিবা শিংনবশিং অদুবু শিয়র তৌগনি।
লাউথোকখিবা অদুগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অদু ফোংদোক্লদুনা, ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর, প্রোফেসর অজয় কুমার সুদনা হায়খি, “ভারত সরকার অসিনা রিয়ল-ৱার্লদ এপ্লিকেশনশিংগীদমক্তা লৈবাক অসিবু সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী চাউখৎপদা মাংজিল থাদুনা চৎহন্নবগীদমক্তা অচেৎপা ফিরেপ লৌরি। ইন্দস্ত্রীনা আর.অমসুং দি.দা শরুক য়ানবা শাগৎপা অমসুং শেমগৎপদা ঐখোয়না হোৎনরিবশিং অসিদা অনৌবা ইনোৎ অমা হাপকদৌরিবা প্লেতফোর্ম, মন্থন অসি লোঞ্চ তৌবা অসিনা য়ু.এন.গী এস.দি.জি. গোলশিংদা ঐখোয়গী কমিৎমেন্ত অদুগী খুদম্নি। ঐহাক্না মসিগী খুদোংচাবা অসি লৌরগা মসিগী প্লেতফোর্ম অসি দেবেলপ তৌবদা শরুক য়াখিবা কো-ফাইন্দরশিং, নোলেজ পার্তনরশিং, ইনদস্ত্রী ওফিসিয়েলশিং অমসুং ঐগী তীমবু থাগৎপা ফোংদোক্লি।
“মন্থন প্লেতফোর্ম অসি য়াম্না তোপ-তোপ্পি অমসুং ঐখোয়গী সস্তেনেবিলিতী গোলশিং ফংবা ঙম্নবা ইন্নোভেতিপ আইদিয়াশিং, ইনভেন্তিব মাইল্দশিং, অমসুং পব্লিক-প্রাইভেত-একাদেমিয়াগা খুৎশম্ননা থবক তৌদুনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু অওনবা অমা পুরক্নবগীদমক্তা মথৌ তাবা মতেং অদু পীরগনি। ঐহাক্না তেক-ইনস্পায়র্দগীদমক্তা তেক প্লেতফোর্ম অমা পুথোরকপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখিবা মীপুম খুদিংমকপু থাগৎপা পাম্লি,” হায়না ভারত সরকারগী ওফিস ওফ প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী সাইন্তিফিক সেক্রেতরী, দা. পর্বিন্দর মাইনিনা হায়খি।
লৈবাক অমনা চাউখৎনবগীদমক্তা, শেবা তৌনবা অমসুং উৎথোক্নবা প্লেতফোর্ম অমা য়াম্না মরু ওই। মন্থন প্লেতফোর্মনা দিমান্দ সাইদ অমসুং সপ্লাই সাইত য়ুজরশিংগী মরক্তা থাক অমদা কোলাবোরেশন প্রোমোত তৌনবা মথৌ তাবা ইথিল অদু পীরি, মসিনা মরম ওইরগা হিংবা ঙম্নবা আইদিয়াশিং, কম্যুনিতীশিং ফগৎহন্নবা তেক্নোলোজী, লৈবাক অসিবু মীংচৎ লৈরবা পন্দুপ কয়া অমদা পুখৎকদবা রিজল্তশিং পীরি,” হায়না ভারত সরকারগী ওফিস ওফ প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী স্ত্রেতেজিক এলাইন্সকী দাইরেক্তর, দা. সপ্না পোতিনা হায়খি।
“মন্থনদা গ্লোবল প্লেতফোর্ম অমা ওইবগী মগুন পুম্নমক য়াওই। ঐহাক্না দিজিতেল ইন্দিয়া অমসুং এক ভারত শ্রেস্থ ভারতকীদমক্তা ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শাগৎলিবা ৱিজন অসিবু থাগৎপা ফোংদোক্লি অমসুং পি.এস.এ.গী ওফিস অমসুং মখোয়গী পার্তনরশিংবু মালেম অসিগীদমক্ত শেম-শাদুনা লৈরবা য়াম্না ইঞ্জেনস অমসুং ইন্নভেতিব ওইবা প্লেতফোর্ম অমা শেমগৎপগীদমক্তা থাগৎলি,” হায়না নেস্নেল স্তোক এক্সচেঞ্জ ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদকী এম.দি. অমসুং সি.ই.ও. আশিস কুমার চৌহননা হায়খি।
এন.এস.ই.আই.তি.গী এম.দি. অমসুং সি.ই.ও, শ্রী. অন্থারামন স্রীনিভাসন্না প্লেতফোর্ম লোঞ্চ তৌবগী থৌরমদা হায়খি, মন্থন না লৈবাক শিনবা থুংনা অনৌবা কন্সেপশিং, সাইন্সনা লমজিংবা আইদিয়াশিং, অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজীগী ফলশিং অদুবু মীয়াম্না য়াম্না য়াংনা শিজিন্নবদা ঔবদা মতেং পাংগনি। “ময়াম্না থাজবা নোলেজ অমসুং তেক্নোলজীগী পার্তনর অমা ওইনা, এন.এস.ই.আই.তি.দা লেরিবা ঐখোয়না পি.এস.এ.গী ওফিসকা মরী থম্বদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই অমসুং মখোয়বু মসিগী য়াম্না মরু ওইবা অনৌবা খোংথাং অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোক্লি, ” হায়না মহাক্না মখা তাখিরম্মি।

Office of Principal Scientific Advisor to GoI
Principal Scientific Adviser to the Government of India unveils Manthan
Manthan is India’s exclusive platform for driving R&D collaboration at scale and achieving India’s scientific missions and UN SDGs
16 AUG 2022 12:58PM by PIB Delhi
The Office of the Principal Scientific Adviser (PSA) to the Government of India (GoI); entrusted with the vision to enable and empower all spheres of science and technology within the country, announced the launch of the Manthan platform, which aims to promote collaboration at scale between industry and the scientific research and development ecosystem to help meet India’s sustainability goals in alignment with the UN defined Sustainable Development Goals (SDG) charter. The launch commemorates India’s 75 years of independence – Azadi ka Amrit Mahotsav and presents an opportunity to bring national and global communities closer to India’s technology revolution.
Led by the Office of PSA, Manthan can potentially change the landscape of science and technology-based social impact innovation and solutions in India. The platform will facilitate knowledge transfers and interactions through Information Exchange Sessions, Exhibitions, and Events to develop a framework for future science, innovation, and technology-led growth.
Powered by NSEIT, this platform will empower to scale up the interactions among stakeholders, facilitate research and innovation, and share challenges in various emerging technologies and scientific interventions, including those that make a Social Impact.
Sharing his views on the announcement, Prof. Ajay Kumar Sood, Principal Scientific Adviser to the Government of India said, “The Government of India is committed to taking the country to the forefront of science and technological advancement for real-world applications. The launch of Manthan, a platform that promises to augment our efforts to build and nurture industry participation in R&D, is also a testimony of our commitment to the UN’s SDG goals. I take this opportunity to congratulate the co-funders, knowledge partners, industry officials, and my team who contributed to the development of this platform.
The Manthan Platform is unique and will provide the necessary fulcrum for transforming our nation through innovative ideas, inventive minds, and public-private-academia collaboration to achieve our sustainability goals. I wish to congratulate everyone who has been instrumental in birthing a tech platform for the tech-inspired," said Dr. Parvinder Maini, Scientific Secretary, Office of Principal Scientific Adviser to the Government of India.
For a nation to prosper, a platform to Serve and Perform is essential. The Manthan Platform provides the necessary impetus to promote collaboration at scale between the demand side and supply side users, thereby helping ideas to thrive, technology to enhance communities, and deliver results that can catapult the nation towards many more glorious chapters,” said Dr. Sapna Poti, Director – Strategic Alliances, Office of Principal Scientific Adviser to the Government of India.
Manthan has all the makings of becoming a global platform. I congratulate the vision outlined by the Honourable Prime Minister, Shri Narendra Modi for Digital India and Ek Bharat Shreshtha Bharat and commend the Office of the PSA and its partners for building an ingenious and innovative platform, that is ready for the world,” said Ashishkumar Chauhan, MD & CEO, National Stock Exchange of India Limited.
Mr. Anantharaman Sreenivasan, MD & CEO, NSEIT, at the platform launch event, said, Manthan will help new concepts, science-led ideas, and new technology outcomes find swifter adoption across the country. “As a trusted knowledge and technology partner, we at NSEIT are thrilled to be associated with the Office of PSA and congratulate them on this prestigious initiative,” he added.