প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. ইমেনুএল মেক্রোন্না তেলিফোন্দা ৱারী শাবা
16 AUG 2022 9:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ফ্রেঞ্চ রিপাব্লিক্কী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. ইমেনুএল মেক্রোনগা লোয়ননা তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মেক্রোনদা ফ্রান্সতা থোক্লিবা ইকং অমসুং লামৈ চাকপগী হৌজিক অৱাবা তারিবা অসিদা মখোয়গীদমক অমত্তা ওইনা লেপ্পি হায়না ফোঙদোকখি।
লুচিংবশিংনা দিফেন্স কোওপরেসন প্রোজেক্তশিং অমসুং সিভিল ন্যুক্লিয়র ইনর্জীদা কোওপরেসন পীনবা য়াওনা হৌজিক চত্থরিবা নাকল অনিগী ওইবা থৌশিলশিং য়েংশিনখি।
মখোয়না গ্লোবেল ফুদ সেক্যুরিতীগা মরী লৈনবা হীরমশিং য়াওনা মরুওইবা জিওপোলিতিকেলগী ওইবা শীংনবশিংগী মতাংদসু খন্নখি।
হৌখিবা চহি খরা অসিদা ইন্দিয়া-ফ্রান্স স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ হেনগৎলকপা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎলকপা অসিদা লুচিংবা অনিনা অপেনবা ফোঙদোক্নখি অমসুং তেংবাং পীনবগী অনৌবা লমশিংদা মরী চেৎশিনহন্নবগীদমক মখা তানা পুন্না থবক তৌমিন্ননবসু য়ান্নখি।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between Prime Minister and H.E. Emmanuel Macron, President of France
16 AUG 2022 9:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H. E. Emmanuel Macron, President of the French Republic.
Prime Minister conveyed his solidarity to President Macron for the ongoing drought and wildfires in France.
The leaders reviewed ongoing bilateral initiatives including defence cooperation projects and cooperation in civil nuclear energy.
They also discussed important geopolitical challenges including those related to global food security.
The two leaders expressed satisfaction at the depth and strength that the India-France Strategic Partnership has acquired in recent years and agreed to continue working closely together to expand the relationship to new areas of cooperation.