কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারত্তা লৈখিবা জুলাই, ২০২২গী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর (বেজ ইয়রঃ ২০১১-১২)
16 AUG 2022 12:38PM by PIB Imphal
অল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দব্ল্যু.পি.আই.) নম্বরদা য়ুম্ফম ওইদুনা লৈখিবা চহিগী ইনফ্লেসনগী রেৎ অসি জুলাই, ২০২২ (জুলাই, ২০২১গী মথক্তা)গী ওইনা ১৩.৯৩% (প্রোভিজনেল)নি।দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন অসি জুন ২০২২দা ১৫.১৮%নি। জুলাই, ২০২২গী ইনফ্লেসন অসি মরুওইনা মিনরেল ওইল, ফুদ আর্তিকল, দ্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, বেসিক মেতল, ইলেক্ত্রিসিতী, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং, চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং অসিনচিংবদা মমাং চহিগী মান্নবা থাদুগী মমলগা চাংদম্নবদা হেনগৎলকপদগীনি। পোৎচৈ খুদিংমক্কী অমসুং দব্ল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তশিংগী হৌখিবা থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসন রেৎ মখাদা পীরিঃ
ইন্দেক্স নম্বর অমসুং চহিগী ইনফ্লেসনগী রেৎ (ৱাই-ও-ৱাই)*
কম্মোদিতী/মরুওইবা গ্রুপ খুদিংমক
অরূম্বা (%)
মে-22 (এফ)
জুন-22 (পি)
জুলাই-22 (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৫৫.০
১৬.৬৩
১৫৪.০
১৫.১৮
১৫৩.৮
১৩.৯৩
I. মরুওইবা আর্তিকলশিং
২২.৬
১৭৮.৫
১৮.৮৪
১৮২.৪
১৯.২২
১৭৭.৫
১৫.০৪
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৬৩.৬
৪৯.০০
১৫৫.৪
৪০.৩৮
১৬৫.৬
৪৩.৭৫
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২
১৪৫.০
১০.২৭
১৪৩.৭
৯.১৯
১৪৩.১
৮.১৬
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৭৫.৬
১০.৫৮
১৭৮.৪
১২.৪১
১৭৪.৪
৯.৪১
খঙজিনবীগদবাঃ পিঃ প্রোভিজনেল, এফঃ ফাইনেল, *মমাং চহিগী মান্নবা থা য়েংদুনা হোৎপা দব্ল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী চাং
২. থা-থাগী ওইনা অহোংবা লৈবা জুলাই, ২০২২গী দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স অসি জুনা ২০২২গা চাংদম্নবদা (-০.১৩)দা লৈখি। হৌখিবা থা তরুক্কী দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা লৈখিবা থাগী অহোংবশিং মখাদা পীরিঃ
দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা লৈবা থা-থাগী অহোংবা (এম.-.ও-এম) #
কম্মোদিতী/মরুওইবা গ্রুপ খুদিংমক
অরূম্বা
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২ (পি)
জুলাই-২২ (পি)
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০০
১.০৪
২.৪৮
২.২৮
১.৭৭
-০.৬৫
-০.১৩
I. মরুওইবা আর্তিকলশিং
২২.৬২
০.০০
২.০৩
২.১১
২.২৯
২.১৮
-২.৬৯
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
২.২২
৪.০৫
৫.০৭
৮.২০
-৫.০১
৬.৫৬
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১.২৪
২.৪৫
১.৬৯
০.২১
-০.৯০
-০.৪২
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
০.২৪
০.৯০
৩.০৩
১.৩৩
১.৫৯
-২.২৪
খঙজিনবীগদবাঃ পিঃ প্রোভিজনেল, # থা-থাদা লৈখিবা মমাং থাদা য়েংদুনা হোৎপা দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইদুনা পীবা থাগী ওইবা অহোংবা
৩. মরুওইবা দব্ল্যু.পি.আই.গী কাংলুপশিংদা লৈখিবা থা-থাগী অহোংবাঃ
i. প্রাইমরী আর্তিকল্স (অরূম্বা ২২.৬২%):- মরুওইবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি জুন, ২০২২দা ১৮২.৪ (প্রোভিজনেল) ওইরম্বদগী জুলাই ২০২২দা ১৭৭.৫ (প্রোভিজনেল)দা লৈদুনা ২.৬৯% হন্থখি। জুন, ২০২২গা চাংদম্নবা মতমদা জুলাই ২০২২দা মিনরেলগী মমল (০.৯৬%) হেনগৎখি। জুন, ২০২২গা চাংদম্নবা মতমদা জুলাই ২০২২গী চীঞ্জাক্কী পোৎলম (-২.৫৬%), চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলম (-২.৬১%) অমসুং ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (-৫.০৫%) হেনগৎখি।
ii. ফ্যুল অমসুং পাৱর (অরূম্বা ১৩.১৫%):- মরুওইবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি জুন, ২০২২দা ১৫৫.৪ (প্রোভিজনেল) ওইরম্বদগী জুলাই, ২০২২দা ১৬৫.৬ (প্রোভিজনেল)দা লৈদুনা (৬.৫৬%) হেনগৎখি। জুন, ২০২২গা চাংদম্নবা মতমদা মিনরেল ওইলগী মমল (৭.৯৫%) অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী (৬.৩৮%) হেনগৎখি।
iii. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত (অরূম্বা ৬৪.২৩%):- মরুওইবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি জুন, ২০২২দা ১৪৩.৭ (প্রোভিজনেল) ওইরম্বদগী জুলাই, ২০২২দা ১৪৩.১ (প্রোভিজনেল) ওইদুনা ০.৪২% হন্থখি। মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্তশিংগী এন.আই.সি. তু দিজিত গ্রুপ ২২গী মনুংদগী গ্রুপ ৯না মমল হেনগৎখি অদুগা গ্রুপ ১২না মমল হন্থখি। মমল হেনগৎপগী মরম অসি মেচিরি অমসুং খুজু খুৎলাই, ফর্নিচর, অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইক্বিপমেন্ত, লিৎনা ফি, হিদাক মনাগী পোত্থোক, শউন অমসুং শউনগী পোত্থোক, কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোত্থোক অসিনচিংবশিং নৎতনা অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং, মেচিনরী অমসুং খুজু-খুৎলাইশিং, ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্তশিংদি জুন ২০২২গা চাংদম্নবা মতমদা জুলাই, ২০২২দা মমল হেনগৎখি। মমল হন্থখিবা কাংলুপশিং অসিদগী খরদি চীঞ্জাক্কী পোত্থোক, বেসিক মেতল, ফিরোল, উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোকশিং, রব্বর অমসুং পালস্তিক্কী পোত্থোক, ইলেক্ত্রিকেল ইক্বিপমেন্ত, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং অসিনচিংবশিং অসি জুন, ২০২২গা চাংদম্নবা মতমদা, জুলাই ২০২২দা হন্থখি।
৪. দব্ল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরূম্বা ২৪.৩৮%): প্রাইমরী আর্তিকল গ্রুপশিংদগী 'চীঞ্জাক্কী আর্তিকল' য়াওবা ফুদ ইন্দেক্স অমসুং মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্তশিংগী কাংলুপতগী 'চীঞ্জাক্কী প্রদক্ত' অসি জুন, ২০২২দা ১৭৮.৪ ওইরম্বদগী জুলাই, ২০২২দা ১৭৪.৪দা হন্থনখি। দব্ল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং অসি জুন, ২০২২দা ১২.৪১% ওইরম্বদগী জুলাই, ২০২২দা ৯.৪১%দা হন্থখি।
৫. মে, ২০২২গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ ইয়রঃ ২০১১-১২=১০০): মে, ২০২২গী ওইনা লৈবা ফাইনেল হোলসেল প্রাইজ ইন্দেক্স অমসুং 'অল কম্মোদিতীস'কী ইনফ্লেসন রেৎ (বেজঃ ২০১১-১২=১০০) অসি মথংশিৎনা ১৫৫.০ অমসুং ১৬.৬৩%দা লৈখি। তোঙান-তোঙানবা কম্মোদী গ্রুপশিংগী জুলাই, ২০২২গী ওইনা লৈবা ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইজ ইন্দাইসেস অমসুং রেৎ ওব ইনফ্লেসন অসি এনেক্স ১দা য়াওরি। দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী হৌখিবা থা তরুক্কী চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.-ও-ৱাই)না এনেক্স ২দা পীরি। তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী হৌখিবা থা তরুক্কী দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সনা এনেক্স ৩দা পীরি।
৬. রেস্পোন্স রেৎঃ জুলাই ২০২২গী দব্ল্যু.পি.আই. অসি চাদা ৮৫.৭গী ৱৈতেদ রেস্পোন্স রেৎতা খোমজিল্লি, অদুগা মে, ২০২২গী ফাইনেল ফিগরনা চাদা ৯১.৬কী ৱৈতেদ রেস্পোন্স রেৎতা য়ুম্ফম ওই। দব্ল্যু.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগর অসি দব্ল্যু.পি.আই.গী অরোইবা রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না রিভিজন তৌখিগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বর অসি ঐখোয়গী হোম্পেজ http://eaindustry.nic.in দা ফংবীগনি।
৭. প্রেস রিলিজগী মথংগী তারিখঃ ওগস্ত, ২০২২ থাগী দব্ল্যু.পি.আই. অসি ১৪/৯/২০২২দা ফোংগনি।
খঙজিনবীগদবাঃ দি.পি.আই.আই.তি.না ভারতকী হোলসেল প্রাইজগী ইন্দেক্স নম্বর অসি থা থাগী ওইনা থা খুদিংগী ১৪দা (নৎত্রগা মথংগী ৱার্কিং দেদা) রিফরেন্স মন্থতগী চয়োল অনি চোন্থরগা ফোংই অমসুং ইন্দেক্স নম্বর অসিনা ইন্সতিত্যুসনেল সোর্সশিং অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা অখন্নবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী ফংবা দেতানা ফোংই। প্রেস রিলিজ অসিদা জুলাই, ২০২২ (প্রোভিজনেল)গী দব্ল্যু.পি.আই. (বেজ ইয়র ২০১১-১২=১০০), মে, ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং অতোপ্পা থা/চহিশিং য়াওরি। দব্ল্যু.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগর অসিনা চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেলাইজ তৌই অমসুং মসিদগী ফ্রোজন তৌই।
এনেক্স ১
জুলাই, ২০২২গী ওইনা ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইজ ইন্দাইসেস অমসুং রেৎ ওব ইনফ্লেসন (বেজ ইয়রঃ ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতীজ/মেজর গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম্স
অরূম্বা
হৌখিবা থা ৬কী দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২*
জুলাই-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪৫.৩
১৪৮.৯
১৫২.৩
১৫৫.০
১৫৪.০
১৫৩.৮
I. মরুওইবা আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৬৭.৫
১৭০.৯
১৭৪.৫
১৭৮.৫
১৮২.৪
১৭৭.৫
A. ফুদ আর্তিকল্স
১৫.২৬
১৭০.৪
১৬৯.৬
১৭৫.৩
১৭৮.৪
১৮৩.৬
১৭৮.৯
সেরিএল্স
২.৮২
১৬৪.২
১৬৭.৭
১৭০.৪
১৭১.৩
১৭০.৩
১৭২.১
ফৌ
১.৪৩
১৬১.৭
১৬৩.১
১৬৪.৪
১৬৫.১
১৬৫.৫
১৬৬.২
গেহু
১.০৩
১৬৬.১
১৭১.৪
১৭৩.৩
১৭৪.১
১৭১.৮
১৭৩.৬
পল্সেস
০.৬৪
১৭৩.৫
১৭৫.১
১৭৪.৭
১৭৩.৫
১৭২.৬
১৭৫.১
মনা মশীং
১.৮৭
২১২.৭
১৮০.০
১৮৬.৭
২২৪.২
২৫৯.১
২২৬.১
অলু
০.২৮
১৭০.৬
১৮১.৭
১৯৪.৫
২৩২.০
২৫৫.২
২৮৯.৫
তিলহৌ
০.১৬
২৬৬.৮
২১৮.৬
১৫৭.৫
১৩৯.৩
১৫০.৪
১৭২.৫
উহৈ
১.৬
১৬৮.০
১৭৭.৯
২১১.২
১৮৯.৯
১৯৪.১
১৮৮.২
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৭.৮
১৬১.৬
১৬৩.৩
১৬৩.৯
১৬৪.২
১৬৪.৪
য়েরূম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৬৭.৩
১৬৯.৬
১৬৯.৬
১৭৩.৬
১৭৭.৮
১৭৩.১
B. নোন-ফুদ আর্তিকল্স
৪.১২
১৭০.২
১৭৫.০
১৭৭.৫
১৭৯.৯
১৭৬.৩
১৭১.৭
থাউ থোকপা মরু
১.১২
২১৫.৪
২২৬.৬
২২৭.২
২২৩.৭
২১৭.৫
২০৮.১
C. মিনরেল
০.৮৩
২২৫.০
২২৮.৯
২০৮.২
২১০.২
২০৮.২
২১০.২
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১২৫.১
১৫১.৬
১৫২.৫
১৬৫.৫
১৭৬.৪
১৬৭.৫
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১২৯.১
১৬১.৯
১৪৭.৩
১৬৩.৩
১৭৩.৫
১৬২.১
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৩৮.৩
১৪৩.৯
১৫১.২
১৬৩.৬
১৫৫.৪
১৬৫.৬
এল.পি.জি.
০.৬৪
১২৬.৪
১৩৩.০
১৪৯.৭
১৫৪.৮
১৪৮.৬
১৩৫.৩
পেত্রোল
১.৬০
১৩৯.১
১৪৯.৭
১৫৭.১
১৭৩.৫
১৬৭.৬
১৮০.৩
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৪৭.৫
১৫৭.৮
১৬৯.৩
২০৪.৩
১৭৭.৪
২১০.০
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১৩৮.৯
১৪২.৩
১৪৪.৭
১৪৫.০
১৪৩.৭
১৪৩.১
এম.এফ./ও ফুদ প্রদক্ত
৯.১২
১৬০.৫
১৬৫.৭
১৬৯.৯
১৭০.৮
১৬৯.৬
১৬৭.০
মনা মশীং অমসুং শা-ঙাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৯০.১
২০২.৫
২১০.৭
২১৩.৬
২০৭.৩
১৯৩.৪
এম.এফ./ও বেভরেজ
০.৯১
১২৭.৬
১২৭.০
১২৭.৭
১২৮.৪
১২৮.৫
১২৮.৪
এম.এফ./ও হিদাক মনাগী প্রদক্ত
০.৫১
১৫৯.৮
১৬২.৪
১৬৪.৬
১৬৪.৩
১৬৪.০
১৬৪.৮
এম.এফ./ও তেক্সতাইল্স
৪.৮৮
১৪২.৪
১৪৩.৯
১৪৫.৮
১৪৮.৫
১৪৮.৬
১৪৭.২
এম.এফ./ও তোংনবা এপেরল
০.৮১
১৪৪.৭
১৪৫.১
১৪৬.৫
১৪৬.৭
১৪৬.৭
১৪৭.৩
এম.এফ./ও শউন অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্ত
০.৫৪
১২১.৩
১২০.৪
১২১.০
১২১.৪
১২২.৫
১২২.৯
এম.এফ./ও উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোক
০.৭৭
১৪২.৯
১৪৪.৪
১৪৬.০
১৪১.৭
১৪৮.৩
১৪৩.০
এম.এফ./ও চে অমসুং চেগী পোত্থোক
১.১১
১৪৩.৩
১৪৮.৫
১৫৩.৭
১৫৬.৩
১৫৫.৮
১৫৩.৯
এম.এফ./ও কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১৩৯.২
১৪২.৩
১৪৫.৭
১৪৭.০
১৪৭.৫
১৪৭.২
এম.এফ./ও ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতনিকেল প্রদক্ত
১.৯৯
১৩৭.৯
১৩৮.০
১৩৯.৬
১৩৯.১
১৩৯.৯
১৩৯.৯
এম.এফ./ও রব্বর অমসুং প্লাস্তিক প্রদক্ত
২.৩০
১২৭.৩
১৩০.০
১৩১.৭
১৩২.০
১৩১.৬
১৩০.৫
এম.এফ./ও অতোপ্পা নোন-মেতলিক মিনরেল প্রদক্ত
৩.২০
১২৬.৭
১২৭.৭
১৩০.৫
১৩১.৯
১৩২.৬
১৩২.০
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৮.৪
১২৯.৮
১৩৩.৪
১৩৬.১
১৩৫.৯
১৩৪.৩
এম.এফ./ও বেসিক মেতল
৯.৬৫
১৪৭.১
১৫৭.৫
১৬১.২
১৫৮.২
১৫০.২
১৪৮.৯
মাইল্দ স্তীল - সেমি ফিনিশ স্তীল
১.২৭
১২২.৯
১৩২.৩
১৩৪.৫
১৩৩.৩
১২৯.০
১২৮.০
এম.এফ./ও ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্ত, এক্সেপ্ত মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত
৩.১৫
১৩৩.৫
১৩৫.৩
১৩৮.৮
১৪০.৬
১৩৯.৩
১৪০.৩
খঙজিনবীগদবাঃ *= প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেন্যুফেকচর ওব
এনেক্স ২
কম্মোদিতীজ/মেজর গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম্স
অরূম্বা
দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী থা তরুক্কী ফিগর
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২*
জুলাই-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৩.৪৩
১৪.৬৩
১৫.৩৮
১৬.৬৩
১৫.১৮
১৩.৯৩
I. মরুওইবা আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৩.৮৭
১৫.৯৪
১৫.১৮
১৮.৮৪
১৯.২২
১৫.০৪
A. ফুদ আর্তিকল্স
১৫.২৬
৮.১৯
৮.৪৪
৮.৪৮
১১.৭৮
১৪.৩৯
১০.৭৭
সেরিএল্স
২.৮২
৬.০৭
৮.১২
৮.০৫
৮.০৮
৭.৯৯
৯.৭৬
ফৌ
১.৪৩
০.০০
০.৯৯
১.৪৮
১.৭৯
২.৩৫
৩.১০
গেহু
১.০৩
১১.০৩
১৪.০৪
১১.০২
১০.৬১
১০.৩৪
১৩.৬১
পল্সেস
০.৬৪
২.৭২
২.২২
-০.৩৪
-৩.০৭
-২.৮২
১.৩৩
মনা মশীং
১.৮৭
২৬.৯৯
২০.০৮
২২.৫৯
৫৭.৫৫
৫৬.৭৫
১৮.২৫
অলু
০.২৮
১৫.৬৬
২৬.৩৬
১৯.৮৪
৩০.৩৪
৩৯.৩৮
৫৩.৫০
তিলহৌ
০.১৬
-২৬.৪২
-৯.৩৩
-৪.০২
-২০.৪০
-৩১.৫৪
-২৫.৯৩
উহৈ
১.৬
১০.২৪
১১.১২
১০.৫৮
৫.৯১
২০.৩৩
২৯.৪৪
শঙ্গোম
৪.৪৪
১.৮৭
৪.১২
৫.৫৬
৫.৮১
৬.৩৫
৫.৪৫
Eggs, Meat & Fish
২.৪
৮.১৪
৯.৪২
৪.৬৩
৬.৩৭
৭.২৪
৫.৫৫
B. নোন-ফুদ আর্তিকল্স
৪.১২
২৪.২৩
২৫.২৭
২৩.৯৫
২৪.০৭
১৮.৮০
১২.৮১
থাউ থোকপা মরু
১.১২
২২.৮৮
২২.৪৯
১৬.১০
৭.০৮
২.৭৪
-৪.০৬
C. মিনরেল
০.৮৩
২২.০৮
২১.৬৯
১২.০০
২৩.০০
৮.৫৫
১২.১৭
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৪৬.১৪
৬৯.২০
৬৯.০৭
৭৯.৫০
৭৭.২৯
৬৫.৮৪
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৫৫.১৭
৮৩.৫৬
৬৫.৬৯
৭৮.৬৭
৭২.৯৮
৫৮.৭৭
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৩০.৮৪
৩১.৭৮
৩৮.৮৪
৪৯.০০
৪০.৩৮
৪৩.৭৫
এল.পি.জি.
০.৬৪
২৬.২৭
২৪.৮৮
৩৮.৪৮
৪৭.৭১
৫৩.২০
৩২.০০
পেত্রোল
১.৬০
৫৬.৬৪
৫৩.৫৪
৬০.৬৩
৭১.১০
৫৭.৮২
৫৫.৩০
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৫৫.৫৯
৫২.৩২
৬৭.৬২
৯২.০১
৫৪.৯৩
৭২.৪১
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১০.২৪
১১.২৬
১১.৩৯
১০.২৭
৯.১৯
৮.১৬
এম.এফ./ও ফুদ প্রদক্ত
৯.১২
৯.৪৮
১০.৬১
১০.১৮
৮.৫৮
৮.৮৬
৭.১৯
মনা মশীং অমসুং শা-ঙাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৫.৬৩
১৭.৩৯
১৫.৩৩
১১.৮৩
১২.৩৬
৪.২০
এম.এফ./ও বেভরেজ
০.৯১
২.৪১
১.৬০
১.৫৯
২.০৭
২.৩১
১.৫০
এম.এফ./ও হিদাক মনাগী প্রদক্ত
০.৫১
০.৫০
২.৯২
২.৬৮
৩.১৪
৪.০৬
২.৩০
এম.এফ./ও তেক্সতাইল্স
৪.৮৮
১৪.০১
১২.৯৫
১৩.২৯
১৫.৫৬
১৪.৫৭
১২.৫৪
এম.এফ./ও তোংনবা এপেরল
০.৮১
৩.৬৫
৩.৬৪
৪.৪২
৪.৮৬
৩.৯০
৩.৮৮
এম.এফ./ও শউন অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্ত
০.৫৪
৩.৯৪
২.৩৮
২.৩৭
১.৫৯
৪.০৮
৪.৭৭
এম.এফ./ও উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোক
০.৭৭
৪.৯২
৪.৮৭
৫.৪৯
২.৪৬
৬.৯২
২.০০
এম.এফ./ও চে অমসুং চেগী পোত্থোক
১.১১
১৪.০০
১৩.৬২
১৫.৭৪
১৭.৮৭
১৭.১৪
১৫.২৮
এম.এফ./ও কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১৩.০৮
১৩.৩০
১৩.৮৩
১৪.৪৯
১৪.৯৬
১৩.৮৪
এম.এফ./ও ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতনিকেল প্রদক্ত
১.৯৯
৩.৮৪
৩.৪৫
৩.৬৪
১.৬১
৩.৮৬
৪.১৭
এম.এফ./ও রব্বর অমসুং প্লাস্তিক প্রদক্ত
২.৩০
৯.৪৬
৮.৭৯
৭.৭৭
৮.৯১
৯.১২
৭.৫০
এম.এফ./ও অতোপ্পা নোন-মেতলিক মিনরেল প্রদক্ত
৩.২০
৭.৪৬
৬.২৪
৭.৬৭
৯.১০
৯.২৩
৭.৬৭
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৭.১৮
৫.০২
৬.৯৮
৯.৭৬
৯.১৬
৬.৪২
এম.এফ./ও বেসিক মেতল
৯.৬৫
২১.৪৭
২৭.০২
২৫.৩৫
১৮.৫০
১২.০৯
১১.১২
মাইল্দ স্তীল - সেমি ফিনিশ স্তীল
১.২৭
১৬.৩৮
১৯.৯৫
১৯.০৩
১৩.৯৩
১০.৭৩
১১.১১
এম.এফ./ও ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্ত, এক্সেপ্ত মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত
৩.১৫
১০.৬০
১১.০৮
১৩.২১
১১.১৫
৯.২৫
৮.৫১
খঙজিনবীগদবাঃ *= প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেন্যুফেকচর ওব
এনেক্স ৩
কম্মোদিতীজ/মেজর গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম্স
অরূম্বা
থা ৬কী দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২*
জুলাই-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪৫.৩
১৪৮.৯
১৫২.৩
১৫৫.০
১৫৪.০
১৫৩.৮
I. মরুওইবা আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৬৭.৫
১৭০.৯
১৭৪.৫
১৭৮.৫
১৮২.৪
১৭৭.৫
A. ফুদ আর্তিকল্স
১৫.২৬
১৭০.৪
১৬৯.৬
১৭৫.৩
১৭৮.৪
১৮৩.৬
১৭৮.৯
সেরিএল্স
২.৮২
১৬৪.২
১৬৭.৭
১৭০.৪
১৭১.৩
১৭০.৩
১৭২.১
ফৌ
১.৪৩
১৬১.৭
১৬৩.১
১৬৪.৪
১৬৫.১
১৬৫.৫
১৬৬.২
গেহু
১.০৩
১৬৬.১
১৭১.৪
১৭৩.৩
১৭৪.১
১৭১.৮
১৭৩.৬
পল্সেস
০.৬৪
১৭৩.৫
১৭৫.১
১৭৪.৭
১৭৩.৫
১৭২.৬
১৭৫.১
মনা মশীং
১.৮৭
২১২.৭
১৮০.০
১৮৬.৭
২২৪.২
২৫৯.১
২২৬.১
অলু
০.২৮
১৭০.৬
১৮১.৭
১৯৪.৫
২৩২.০
২৫৫.২
২৮৯.৫
তিলহৌ
০.১৬
২৬৬.৮
২১৮.৬
১৫৭.৫
১৩৯.৩
১৫০.৪
১৭২.৫
উহৈ
১.৬
১৬৮.০
১৭৭.৯
২১১.২
১৮৯.৯
১৯৪.১
১৮৮.২
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৭.৮
১৬১.৬
১৬৩.৩
১৬৩.৯
১৬৪.২
১৬৪.৪
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৬৭.৩
১৬৯.৬
১৬৯.৬
১৭৩.৬
১৭৭.৮
১৭৩.১
B. নোন-ফুদ আর্তিকল্স
৪.১২
১৭০.২
১৭৫.০
১৭৭.৫
১৭৯.৯
১৭৬.৩
১৭১.৭
থাউ থোকপা মরু
১.১২
২১৫.৪
২২৬.৬
২২৭.২
২২৩.৭
২১৭.৫
২০৮.১
C. মিনরেল
০.৮৩
২২৫.০
২২৮.৯
২০৮.২
২১০.২
২০৮.২
২১০.২
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১২৫.১
১৫১.৬
১৫২.৫
১৬৫.৫
১৭৬.৪
১৬৭.৫
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১২৯.১
১৬১.৯
১৪৭.৩
১৬৩.৩
১৭৩.৫
১৬২.১
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৩৮.৩
১৪৩.৯
১৫১.২
১৬৩.৬
১৫৫.৪
১৬৫.৬
এল.পি.জি.
০.৬৪
১২৬.৪
১৩৩.০
১৪৯.৭
১৫৪.৮
১৪৮.৬
১৩৫.৩
পেত্রোল
১.৬০
১৩৯.১
১৪৯.৭
১৫৭.১
১৭৩.৫
১৬৭.৬
১৮০.৩
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৪৭.৫
১৫৭.৮
১৬৯.৩
২০৪.৩
১৭৭.৪
২১০.০
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১৩৮.৯
১৪২.৩
১৪৪.৭
১৪৫.০
১৪৩.৭
১৪৩.১
এম.এফ./ও ফুদ প্রদক্ত
৯.১২
১৬০.৫
১৬৫.৭
১৬৯.৯
১৭০.৮
১৬৯.৬
১৬৭.০
মনা মশীং অমসুং শা-ঙাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৯০.১
২০২.৫
২১০.৭
২১৩.৬
২০৭.৩
১৯৩.৪
এম.এফ./ও বেভরেজ
০.৯১
১২৭.৬
১২৭.০
১২৭.৭
১২৮.৪
১২৮.৫
১২৮.৪
এম.এফ./ও হিদাক মনাগী প্রদক্ত
০.৫১
১৫৯.৮
১৬২.৪
১৬৪.৬
১৬৪.৩
১৬৪.০
১৬৪.৮
এম.এফ./ও তেক্সতাইল্স
৪.৮৮
১৪২.৪
১৪৩.৯
১৪৫.৮
১৪৮.৫
১৪৮.৬
১৪৭.২
এম.এফ./ও তোংনবা এপেরল
০.৮১
১৪৪.৭
১৪৫.১
১৪৬.৫
১৪৬.৭
১৪৬.৭
১৪৭.৩
এম.এফ./ও শউন অমসুং মরী লৈনবা প্রদক্ত
০.৫৪
১২১.৩
১২০.৪
১২১.০
১২১.৪
১২২.৫
১২২.৯
এম.এফ./ও উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোক
০.৭৭
১৪২.৯
১৪৪.৪
১৪৬.০
১৪১.৭
১৪৮.৩
১৪৩.০
এম.এফ./ও চে অমসুং চেগী পোত্থোক
১.১১
১৪৩.৩
১৪৮.৫
১৫৩.৭
১৫৬.৩
১৫৫.৮
১৫৩.৯
এম.এফ./ও কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৬.৪৭
১৩৯.২
১৪২.৩
১৪৫.৭
১৪৭.০
১৪৭.৫
১৪৭.২
এম.এফ./ও ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতনিকেল প্রদক্ত
১.৯৯
১৩৭.৯
১৩৮.০
১৩৯.৬
১৩৯.১
১৩৯.৯
১৩৯.৯
এম.এফ./ও রব্বর অমসুং প্লাস্তিক প্রদক্ত
২.৩০
১২৭.৩
১৩০.০
১৩১.৭
১৩২.০
১৩১.৬
১৩০.৫
এম.এফ./ও অতোপ্পা নোন-মেতলিক মিনরেল প্রদক্ত
৩.২০
১২৬.৭
১২৭.৭
১৩০.৫
১৩১.৯
১৩২.৬
১৩২.০
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৮.৪
১২৯.৮
১৩৩.৪
১৩৬.১
১৩৫.৯
১৩৪.৩
এম.এফ./ও বেসিক মেতল
৯.৬৫
১৪৭.১
১৫৭.৫
১৬১.২
১৫৮.২
১৫০.২
১৪৮.৯
মাইল্দ স্তীল - সেমি ফিনিশ স্তীল
১.২৭
১২২.৯
১৩২.৩
১৩৪.৫
১৩৩.৩
১২৯.০
১২৮.০
এম.এফ./ও ফেব্রিকেতেদ মেতল প্রদক্ত, এক্সেপ্ত মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত
৩.১৫
১৩৩.৫
১৩৫.৩
১৩৮.৮
১৪০.৬
১৩৯.৩
১৪০.৩
খঙজিনবীগদবাঃ *= প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেন্যুফেকচর ওব

Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of July, 2022(Base Year: 2011-12)
16 AUG 2022 12:38PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation based on All-India Wholesale Price Index (WPI) Number is 13.93% (Provisional) for the month of July, 2022 (over July, 2021). WPI-based inflation was 15.18% in June 2022. Inflation in July, 2022 is primarily contributed by rise in prices of mineral oils, food articles, crude petroleum & natural gas, basic metals, electricity, chemicals & chemical products, food products etc. as compared to the corresponding month of the previous year. The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below:
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
May-22 (F)
Jun-22 (P)
Jul-22 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
155.0
16.63
154.0
15.18
153.8
13.93
I. Primary Articles
22.6
178.5
18.84
182.4
19.22
177.5
15.04
II. Fuel & Power
13.2
163.6
49.00
155.4
40.38
165.6
43.75
III. Manufactured Products
64.2
145.0
10.27
143.7
9.19
143.1
8.16
Food Index
24.4
175.6
10.58
178.4
12.41
174.4
9.41
Note: P: Provisional, F: Final, *Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
2. The month over month change in WPI index for the month of July, 2022 stood at (-0.13%) as compared to June, 2022. The monthly change in WPI index for last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22 (P)
Jul-22 (P)
All Commodities
100.00
1.04
2.48
2.28
1.77
-0.65
-0.13
I. Primary Articles
22.62
0.00
2.03
2.11
2.29
2.18
-2.69
II. Fuel & Power
13.15
2.22
4.05
5.07
8.20
-5.01
6.56
III. Manufactured Products
64.23
1.24
2.45
1.69
0.21
-0.90
-0.42
Food Index
24.38
0.24
0.90
3.03
1.33
1.59
-2.24
Note: P: Provisional, #Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
3. Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):- The index for this major group declined by 2.69% to 177.5 (provisional) in July, 2022 from 182.4 (provisional) for the month of June, 2022. Prices of Minerals (0.96%) increased in July, 2022 as compared to June, 2022. Prices of Food Articles (-2.56%), Non-food Articles (-2.61%) and Crude Petroleum & Natural Gas (-5.05%) declined in July, 2022 as compared to June, 2022.
1. Fuel & Power (Weight 13.15%):- The index for this major group increased by (6.56%) to 165.6 (provisional) in July, 2022 from 155.4 (provisional) for the month of June, 2022. Prices of Mineral Oils (7.95%) and Electricity (6.38%) increased in July, 2022 as compared to June, 2022.
1. Manufactured Products (Weight 64.23%):- The index for this major group declined by 0.42% to 143.1 (provisional) in July, 2022 from 143.7 (provisional) for the month of June, 2022. Out of the 22 NIC two-digit groups for manufactured products, 9 groups have witnessed an increase in prices while 12 groups that have witnessed a decrease in prices. The increase in prices is mainly contributed by other manufacturing, machinery and equipment, fabricated metal products, except machinery and equipment, furniture, other transport equipment, wearing apparel, tobacco products, leather and leather products, computer, electronic and optical products etc. in July, 2022 as compared to June, 2022. Some of the groups that have witnessed decrease in prices are food products, basic metals, textiles, wood and of products of wood and cork, rubber and plastics products, electrical equipment, chemical and chemical products etc. in July, 2022 as compared to June, 2022.
4. WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have decreased from 178.4 in June, 2022 to 174.4 in July, 2022. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 12.41% in June, 2022 to 9.41% in July, 2022.
5. Final index for the month of May, 2022 (Base Year: 2011-12=100): For the month of May, 2022 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 155.0 and 16.63 % respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups for July, 2022 are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI Index for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
6. Response Rate: The WPI for July, 2022 have been compiled at a weighted response rate of 85.7 percent, while the final figure for May, 2022 is based on the weighted response rate of 91.6 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
7. Next date of Press Release: WPI for the month of August, 2022 would be released on 14/9/2022.
Note: The DPIIT released index numbers of wholesale price in India on monthly basis on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month, and the index numbers is compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. This press release contains WPI (Base Year 2011-12=100) for the month of July, 2022 (Provisional), May, 2022 (Final) and other months/years. Provisional figures of WPI is finalised after 10 weeks, and then frozen thereafter.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for July, 2022
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (Jul-22) *
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2021-2022
2022-2023*
2021-2022
2022-2023*
Jul-21
Jul-22*
ALL COMMODITIES
100
153.80
0.97
-0.13
11.87
15.27
11.57
13.93
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
177.50
0.85
-2.69
8.54
17.06
6.34
15.04
A. Food Articles
15.26
178.90
0.62
-2.56
3.03
11.35
0.12
10.77
Cereals
2.82
172.10
-0.57
1.06
-2.83
8.47
-2.91
9.76
Paddy
1.43
166.20
-0.31
0.42
-1.54
2.18
-2.77
3.10
Wheat
1.03
173.60
-1.86
1.05
-2.58
11.38
-2.86
13.61
Pulses
0.64
175.10
-2.70
1.45
10.70
-1.25
8.41
1.33
Vegetables
1.87
226.10
15.67
-12.74
-6.41
37.63
-8.30
18.25
Potato
0.28
289.50
3.00
13.44
-31.30
36.40
-36.69
53.50
Onion
0.16
172.50
6.01
14.69
28.63
-21.73
72.01
-25.93
Fruits
1.60
188.20
-9.86
-3.04
11.31
15.72
-3.45
29.44
Milk
4.44
164.40
0.97
0.12
2.13
5.79
2.50
5.45
Eggs, Meat & Fish
2.40
173.10
-1.09
-2.64
9.57
5.95
7.97
5.55
B. Non-Food Articles
4.12
171.70
2.56
-2.61
18.88
19.80
22.94
12.81
Oil Seeds
1.12
208.10
2.46
-4.32
35.90
5.20
40.75
-4.06
C. Minerals
0.83
210.20
-2.29
0.96
15.40
13.70
12.55
12.17
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
167.50
1.51
-5.05
55.40
72.86
42.25
65.84
Crude Petroleum
1.95
162.10
1.79
-6.57
96.66
68.85
68.48
58.77
II. FUEL & POWER
13.15
165.60
4.07
6.56
28.35
43.00
27.01
43.75
LPG
0.64
135.30
5.67
-8.95
36.42
42.68
38.14
32.00
Petrol
1.60
180.30
9.32
7.58
57.45
60.97
59.04
55.30
HSD
3.10
210.00
6.38
18.38
53.16
71.51
53.79
72.41
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
143.10
0.53
-0.42
10.78
9.75
11.46
8.16
Mf/o Food Products
9.12
167.00
0.00
-1.53
13.77
8.70
13.06
7.19
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
193.40
0.60
-6.71
45.64
10.92
42.66
4.20
Mf/o Beverages
0.91
128.40
0.72
-0.08
0.54
1.87
1.20
1.50
Mf/o Tobacco Products
0.51
164.80
2.22
0.49
0.81
3.04
2.22
2.30
Mf/o Textiles
4.88
147.20
0.85
-0.94
12.86
13.98
15.85
12.54
Mf/o Wearing Apparel
0.81
147.30
0.42
0.41
2.21
4.26
3.96
3.88
Mf/o Leather and Related Products
0.54
122.90
-0.34
0.33
0.30
3.19
-0.34
4.77
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
143.00
1.08
-3.57
4.03
4.21
4.39
2.00
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
153.90
0.38
-1.22
10.42
16.51
11.34
15.28
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
147.20
0.78
-0.20
11.18
14.28
11.56
13.84
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
139.90
-0.30
0.00
4.32
3.31
3.31
4.17
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
130.50
0.66
-0.84
12.96
8.32
13.14
7.50
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
132.00
0.99
-0.45
3.07
8.41
4.52
7.67
Cement, Lime and Plaster
1.64
134.30
1.37
-1.18
1.96
8.07
3.87
6.42
Mf/o Basic Metals
9.65
148.90
0.00
-0.87
26.85
16.68
29.09
11.12
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
128.00
-1.12
-0.78
21.60
13.67
21.39
11.11
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
140.30
1.41
0.72
11.26
10.50
14.12
8.51
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22*
Jul-22*
ALL COMMODITIES
100.0
13.43
14.63
15.38
16.63
15.18
13.93
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
13.87
15.94
15.18
18.84
19.22
15.04
A. Food Articles
15.26
8.19
8.44
8.48
11.78
14.39
10.77
Cereals
2.82
6.07
8.12
8.05
8.08
7.99
9.76
Paddy
1.43
0.00
0.99
1.48
1.79
2.35
3.10
Wheat
1.03
11.03
14.04
11.02
10.61
10.34
13.61
Pulses
0.64
2.72
2.22
-0.34
-3.07
-2.82
1.33
Vegetables
1.87
26.99
20.08
22.59
57.55
56.75
18.25
Potato
0.28
15.66
26.36
19.84
30.34
39.38
53.50
Onion
0.16
-26.42
-9.33
-4.02
-20.40
-31.54
-25.93
Fruits
1.6
10.24
11.12
10.58
5.91
20.33
29.44
Milk
4.44
1.87
4.12
5.56
5.81
6.35
5.45
Eggs, Meat & Fish
2.4
8.14
9.42
4.63
6.37
7.24
5.55
B. Non-Food Articles
4.12
24.23
25.27
23.95
24.07
18.80
12.81
Oil Seeds
1.12
22.88
22.49
16.10
7.08
2.74
-4.06
C. Minerals
0.83
22.08
21.69
12.00
23.00
8.55
12.17
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
46.14
69.20
69.07
79.50
77.29
65.84
Crude Petroleum
1.95
55.17
83.56
65.69
78.67
72.98
58.77
II. FUEL & POWER
13.15
30.84
31.78
38.84
49.00
40.38
43.75
LPG
0.64
26.27
24.88
38.48
47.71
53.20
32.00
Petrol
1.60
56.64
53.54
60.63
71.10
57.82
55.30
HSD
3.10
55.59
52.32
67.62
92.01
54.93
72.41
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
10.24
11.26
11.39
10.27
9.19
8.16
Mf/o Food Products
9.12
9.48
10.61
10.18
8.58
8.86
7.19
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
15.63
17.39
15.33
11.83
12.36
4.20
Mf/o Beverages
0.91
2.41
1.60
1.59
2.07
2.31
1.50
Mf/o Tobacco Products
0.51
0.50
2.92
2.68
3.14
4.06
2.30
Mf/o Textiles
4.88
14.01
12.95
13.29
15.56
14.57
12.54
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.65
3.64
4.42
4.86
3.90
3.88
Mf/o Leather and Related Products
0.54
3.94
2.38
2.37
1.59
4.08
4.77
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
4.92
4.87
5.49
2.46
6.92
2.00
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
14.00
13.62
15.74
17.87
17.14
15.28
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
13.08
13.30
13.83
14.49
14.96
13.84
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
3.84
3.45
3.64
1.61
3.86
4.17
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
9.46
8.79
7.77
8.91
9.12
7.50
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
7.46
6.24
7.67
9.10
9.23
7.67
Cement, Lime and Plaster
1.64
7.18
5.02
6.98
9.76
9.16
6.42
Mf/o Basic Metals
9.65
21.47
27.02
25.35
18.50
12.09
11.12
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
16.38
19.95
19.03
13.93
10.73
11.11
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
10.60
11.08
13.21
11.15
9.25
8.51
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22*
Jul-22*
ALL COMMODITIES
100.0
145.3
148.9
152.3
155.0
154.0
153.8
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
167.5
170.9
174.5
178.5
182.4
177.5
A. Food Articles
15.26
170.4
169.6
175.3
178.4
183.6
178.9
Cereals
2.82
164.2
167.7
170.4
171.3
170.3
172.1
Paddy
1.43
161.7
163.1
164.4
165.1
165.5
166.2
Wheat
1.03
166.1
171.4
173.3
174.1
171.8
173.6
Pulses
0.64
173.5
175.1
174.7
173.5
172.6
175.1
Vegetables
1.87
212.7
180.0
186.7
224.2
259.1
226.1
Potato
0.28
170.6
181.7
194.5
232.0
255.2
289.5
Onion
0.16
266.8
218.6
157.5
139.3
150.4
172.5
Fruits
1.6
168.0
177.9
211.2
189.9
194.1
188.2
Milk
4.44
157.8
161.6
163.3
163.9
164.2
164.4
Eggs, Meat & Fish
2.4
167.3
169.6
169.6
173.6
177.8
173.1
B. Non-Food Articles
4.12
170.2
175.0
177.5
179.9
176.3
171.7
Oil Seeds
1.12
215.4
226.6
227.2
223.7
217.5
208.1
C. Minerals
0.83
225.0
228.9
208.2
210.2
208.2
210.2
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
125.1
151.6
152.5
165.5
176.4
167.5
Crude Petroleum
1.95
129.1
161.9
147.3
163.3
173.5
162.1
II. FUEL & POWER
13.15
138.3
143.9
151.2
163.6
155.4
165.6
LPG
0.64
126.4
133.0
149.7
154.8
148.6
135.3
Petrol
1.60
139.1
149.7
157.1
173.5
167.6
180.3
HSD
3.10
147.5
157.8
169.3
204.3
177.4
210.0
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
138.9
142.3
144.7
145.0
143.7
143.1
Mf/o Food Products
9.12
160.5
165.7
169.9
170.8
169.6
167.0
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
190.1
202.5
210.7
213.6
207.3
193.4
Mf/o Beverages
0.91
127.6
127.0
127.7
128.4
128.5
128.4
Mf/o Tobacco Products
0.51
159.8
162.4
164.6
164.3
164.0
164.8
Mf/o Textiles
4.88
142.4
143.9
145.8
148.5
148.6
147.2
Mf/o Wearing Apparel
0.81
144.7
145.1
146.5
146.7
146.7
147.3
Mf/o Leather and Related Products
0.54
121.3
120.4
121.0
121.4
122.5
122.9
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
142.9
144.4
146.0
141.7
148.3
143.0
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
143.3
148.5
153.7
156.3
155.8
153.9
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
139.2
142.3
145.7
147.0
147.5
147.2
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
137.9
138.0
139.6
139.1
139.9
139.9
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
127.3
130.0
131.7
132.0
131.6
130.5
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
126.7
127.7
130.5
131.9
132.6
132.0
Cement, Lime and Plaster
1.64
128.4
129.8
133.4
136.1
135.9
134.3
Mf/o Basic Metals
9.65
147.1
157.5
161.2
158.2
150.2
148.9
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
122.9
132.3
134.5
133.3
129.0
128.0
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
133.5
135.3
138.8
140.6
139.3
140.3
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of