কল্চর মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ থাকুর অমসুং শ্রী কিশন রেদ্দীনা নই দিল্লীদা বরে চালোগী গ্রেন্দ ফিনালেদা শরুক য়াগদৌরি
11 AUG 2022 8:26PM by PIB Imphal
আজাদি কা অমৃত মহোতসবকী মনুং চন্না, কলচরগী মন্ত্রালয়না ২০২২গী অগস্তকী তাং ৫দগী ‘বরে চলো” শিনখ্রে। ভারত পুম্বদা নুমিৎ ৭ নি চুপ্না থৱায়-হকচাং য়াওবা থৌরম কয়া পাংথোক্লবা মতুংদা, হয়েং নুমিদাংৱাইরমগী পুং ৬.৩০ তাবা মতমদা নই দিল্লীগী তালকতোরা স্তেদিয়মদা গ্রেন্দ ফিনালে পাংথোক্লগা লোইশিল্লগনি।
বরে চলো অসি হৌরক্লিবা নহারোলশিংগী থমোয়দা মরৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোন অদুবু অমুক্কসু হেন্না ফাউহন্নবা কলচর মন্ত্রালয়না হৌদোকপা নহারোলশিংগীদমক ওইবা থৌরম অমনি। ফিনালে অসিদা ইন্দিয়ন-আইদোলগী স্তার ও্রিবা পৱনদিপ রাজন অমসুং অরুনিতা কঞ্জিলালনা মখোয়গী পর্ফোর্মেন্স উৎকনি। ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং য়ুথ অফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী মন্ত্রী, শ্রী অনুরাগ থাকুরনা থৌরম অসিগী চীফ গেস্ত ওইরগনি অমসুং কলচর, তুরিজম, অমসুং দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজনগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা থৌরম অসিগী গেস্ত ওফ ওনর ওইনা শরুক য়ারগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা হায়খিবা অদুগী মতুংদগী লৈবাক শিনথুংনা “হর ঘর তিরঙ্গা”বু থৱায় য়ওনা মীয়াম্না শরুক য়াবা হেনগৎলিঙৈ শরক অসিদা, বরে চলোনা নোংপোকরোমদা ইতানগর, দিমাপুর, ইম্ফালদগী হৌনা নোংচুপতা ৱাগাহ বোর্দর, সুরত, দমন অমসুং অৱাং রোমদনা শ্রীনগর অমসুং জম্মু অমসুং খা রোমদনা চেন্নাই অমসুং বেঙ্গলোর অমসুং খ্বায়দগী অরাপ্পদা লৈবা দমন অমসুং পোর্ত ব্লেয়রগুম্বা মফমশিংদসু মীয়াম্না থৱায় য়াওনা শরুক য়ানরি ।
লৈবাক অসিগী নহারোলশিংনা মখোয়গা চুনবা অমসুং পামজবা মওংদা খুদম ওইনা ইশৈ অমসুং চগোইগী খুত্থাংদা বরে চলোগী ইহৌ অসিদা থৱায় য়াওনা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা মওংদা ইহৌ অসিবু ইনোৎ হাপ্লক্লি।। ৱাগাহ বোর্দরদা পাংথোকখিবা থৌরম য়েংবদা পুক্নিং হুনিংঙাই অমসুং কাওঙম্লোইদবা মশক অমা ওইখি। মফম অয়াম্বদা ফ্লাশ দান্সতা মীয়ামনা শরুক য়াদুনা থৌরমশিং অদু অমুক্কসু হেন্না য়েংবদা পেনবা অমা ওইহনখি। বরে চলোগী এন্থেম অসি মীপুম খুদিংমক, নহা অমসুং অহল অনিমক্না পাম্নখি। থৌরম অসিনা ঐখোয় পুম্নমকক্কী থমোয়দা ইরৈবাক নিংবগী ইথিল অমা ফাওহনগনি, মসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিগীদমক্তা থমোয়দা ঈখৌ পোংনা চাউথোকচবা অমসুং কোক ৱাংনা থাংগত্তুনা অগস্তকী তাং ১৩দগী ১৫ ফাওবা তিরঙ্গাবু ইশা-ইশাগী য়ুমদা চিংখৎনবা পুক্নিং থৌগৎলি।
মফম - ইম্ফাল
•
মফম-ৱাগাহ বোর্দর
মফম - চেন্নাই
মফম – ইতানাগর

Ministry of Culture
Shri Anurag Thakur and Shri G. Kishan Reddy to attend the Grand Finale of Badhe Chalo Tomorrow in New Delhi
11 AUG 2022 8:26PM by PIB Delhi
Under the aegis of Azadi ka Amrit Mahotsav, Ministry of Culture organized “Badhe Chalo” since the 5th of August 2022. After 7 days of Power-Packed performances across 70 cities of India, it will culminate with a Grand Finale tomorrow at the Talkatora Stadium, New Delhi at 6:30 p.m.
Badhe Chalo is a youth centric activation conceived by Ministry of Culture to instill a deeper sense of love for the country amongst young hearts This Finale will be a spectacular star-studded event with performances by Indian Idols Pawandeep Rajan and Arunita Kanjilal. The event will be graced by the Chief Guest, Minister of Information & Broadcasting and Youth Affairs and Sports, Shri Anurag Thakur, and Guest of Honor, Minister of Culture, Tourism and Development of North Eastern Region; Shri G. Kishan Reddy.
As the fervor of “Har Ghar Tiranga” is picking up across the country after the clarion call of Prime Minister, Badhe Chalo added to the excitement with mass participation from Itanagar, Dimapur, Imphal in East to the Wagah Border, Surat, Goa, Daman in West and from Srinagar and Jammu in North to Chennai and Bengaluru in South, and even the remotest places like Daman & Port Blair.
Badhe Chalo movement received encouraging response from the youth of our nation in a way that resonates with them i.e. through song and dance. The Wagah Border event was a sight to behold and remember. In most places, crowds joined in the Flash Dance making it even more spectacular. The Badhe Chalo Anthem has been appreciated by one and all, both young and old. This event is sure to rekindle the fire of patriotism in one and all, encouraging us to hoist a Tiranga in our homes from 13th to 15th August with swelling national pride in our hearts, and our heads held high.
•
LOCATION – IMPHAL
•
LOCATION – WAGAH BORDER
•
LOCATION – CHENNAI
•
LOCATION – ITANAGAR