কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
মন্ত্রী-মন্দলনা য়ুনিভর্সেল পোস্তেল য়ুনিয়নগী কন্সতিত্যুসন্দা য়াওবা তরামাথোইশুবা অহেনবা প্রোতোকোলগী রেতিফিকেসন অয়াবা পীখ্রে
10 AUG 2022 6:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ওগস্ত ৯-২৭, ২০২২দা আবিদজান (কোত দঈ আইবর)দা পাঙথোকখিবা য়ুনিভর্সেল পোস্তেল য়ুনিয়নগী ২৭শুবা কোংগ্রেসকী মনুংদা খুৎয়েক পীনখিবা কন্সতিত্যুসনগী তরামাথোইশুবা প্রোতোকোলদা য়াওবা কন্সতিত্যুসন ওফ দি য়ুনিভর্সেল পোস্তেল য়ুনিয়ন (য়ু.পি.য়ু.)দা অমেন্দ তৌবগী রেতিফিকেসন অয়াবা পীখ্রে।
অয়াবা পীখিবা অসিনা ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তসনা ইকাই খুম্নরবা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা খুৎয়েক পীবা “ইনস্ত্রুমেন্ত ওফ রেতিফিকেসন” ফংলগনি অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ব্যুরো ওফ য়ুনিভর্সেল পোস্তেল য়ুনিয়নগী দিরেক্তর জেনরেলদা হায়রিবা অসি পীশিনবা য়ারগনি।
মসিনা য়ু.পি.য়ু. কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকেল ২৫ অমসুং ৩০দা য়াওরিবা তৌদবা য়াদ্রবা চৎনবীশিং অদু থুংহল্লগনি, হায়রিবা অসিনা মেম্বর ওইরিবা লৈবাকশিংনা অথুবদা কোংগ্রেসনা শীজিন্নরিবা কন্সতিত্যুসনগী অমেন্দমেন্তশিং অদু রেতিফিকেসন তৌবা য়াহল্লি।
শম্লপনা হায়রবদা, ২৭শুবা য়ু.পি.য়ু. কোংগ্রেসনা পাস তৌখিবা য়ু.পি.য়ু. কন্সতিত্যুসনদা অমেন্দমেন্ত তৌবা অসিনা য়ুনিয়ন অসিগী এক্তশিংগী লিগেল ক্লেরিতী অমসুং স্তেবিলিতী হেনগৎহল্লগনি, তর্মিনোলোজীদা মান্নহনবা ঙম্লগনি, তেক্সতা য়াওরিবা মতম শাংনা খেন্নদুনা লাক্লবশিং অদুবু কোকহল্লগনি অমসুং লো ওফ ত্রীতিজ, ১৯৬৯গী বিয়না কনভেন্সন্সশিংগী মখাদা য়াওরিবা এক্তশিংগী ‘এসেপতেন্স ওর এপ্রুবেল’গী প্রোবিজনশিং হাপচিল্লগনি।