কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারতকী লৌউ-শিংউগী অমদি প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবা অসি মমাং চহিগী মান্নবা থাগা চাংদম্নবদা চৎলিবা ফিস্কল (২০২২-২৩)গী অহানবা থা অহুমগী মনুংদা চাদা ৩১ হেনগৎলক্তুনা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৭৪০৮ ওইখি
ফিস্কল অসিদা উহৈ-ৱাহৈ, মনা-মশিং, সিরিএলশিং, লাইবস্তোক অমসুং প্রোসেস তৌবা অচা-অথকশিং এক্সপোর্ত তৌবদা হেনগৎলকপা উবা ফংখি
২০২২-২৩গী এক্সপোর্ত তার্গেৎ ওইরিবা অপুনবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৩.৫৬কী মনুংদা অহানবা থা অহুমদা চাদা ৩১.৪ য়ৌবা ঙমখি
হৱায়শিং য়াওনা প্রোসেস তৌবা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিং এক্সপোর্ত তৌবা অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগা চাংদম্নবদা চৎলিবা ফিস্কলগী ওইনা ক্যু১ অসিদা চাদা ৫৯.৭১ হেনগৎলক্তুনা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৪৯০ য়ৌখি
এফ.ৱাই. ২০২২-২৩গী অহানবা থা অহুমদা বাস্মতী চেং এক্সপোর্ত তৌবদা চাদা ২৫.৫৪গী শাহৌ লৈবা উবা ফংখি
06 AUG 2022 2:14PM by PIB Imphal
নই দিল্লী: মমাং চহিগী মওং-মতৌ অদু মখা চত্থরকপা ওইনা লৌউ-শিংউগী অমদি প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবা অসি শেনবা চহি ২০২১-২২গী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চৎলিবা শেনবা চহি ২০২২-২৩(এপ্রিল-জুন)গী অহানবা থা অহুমগী মনুংদা চাদা ৩১ হেনগৎলকখি।
দিরেক্তোরেৎ জেনরেল ওফ কম্মর্সিএল ইন্তেলিজেন্স এন্দ স্তেতিস্তিক্স (দি.জি.সি.আই.এন্দ এস.)না থাদোরকপা প্রোবিজনেল দেতাগী মতুং ইন্না এ.পি.ই.দি.এ.গী পোৎলমশিংগী অপুনবা এক্সপোর্ত অসি মমাংগী ফিস্কলগী চপ মান্নবা মতমদা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৫৬৬৩ ওইরম্বদগী এপ্রিল-জুন ২০২২দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৭৪০৮দা হেনগৎলকখি। এপ্রিল-জুন ২০২২-২৩গী এক্সপোর্ত তার্গেৎ অসি য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৫৮৯০দা লেপখি।
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী মখাদা মথৌ তৌরিবা এগ্রিকলচরেল এন্দ প্রোসেস ফুদ প্রদক্স এক্সপোর্ত দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (এ.পি.ই.দি.এ.)না পাইখৎখিবা থৌশিলশিংনা লৈবাক অসিনা চৎলিবা ফিস্কল অসিগী অহানবা ক্বাতরদা অপুনবা এক্সপোর্ত তার্গেৎকী চাদা ৩১ ফংবা ঙম্বদা লৈবাক অসিগী মতেং পাংখি।
২০২২-২৩গী চহি অসিদা লৌউ-শিংউ অমসুং প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিংগী বাস্কেৎকী ওইনা এক্সপোর্ত তার্গেৎ অসি য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ২৩.৫৬তা লেপখি।
দি.জি.সি.আই. এন্দ এস.কী প্রোবিজনেল দেতাগী মতুং ইন্না অতেকপা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিংনা চাদা মরিগী শাহৌ লৈখি হায়না রেজিস্তর তৌখি, অমরোমদনা প্রোসেস তৌবা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিংনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা ৫৯.৭১ (এপ্রিল-জুন ২০২২)গী চাউনা শাহৌ লৈখি হায়না রেকোর্দ তৌখি।
সিরিএল অমসুং মিসেলেনস প্রোসেস আইতেমশিংগুম্বা প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিং অসিদসু মমাং চহিগী অহানবা ক্বাতরগা চাংদম্নবদা চাদা ৩৭.৬৬কী শাহৌ লৈখি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি।
এপ্রিল-জুন, ২০২১দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৩৯৪গী অতেকপা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিং এক্সপোর্ত তৌখি হায়রিবা অসি চৎলিবা ফিস্কলগী মান্নবা থাদা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৪০৯দা হেনগৎলকখি। প্রোসেস তৌবা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিং এক্সপোর্ত তৌবা অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগা চাংদম্নবদা চৎলিবা ফিস্কলগী ক্যু১দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৪৯০দা হেনগৎলকখি।
বাস্মতী চেং এক্সপোর্ত তৌবা অসি এফ.ৱাই. ২০২২-২৩গী অহানবা থা অহুমদা চাদা ২৫.৫৪গী শাহৌ লৈবা উবা ফংখি অমদি মসি এক্সপোর্ত তৌবা অসি য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৯২২ (এপ্রিল-জুন ২০২১)দগী য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১১৫৭ (এপ্রিল-জুন, ২০২২)দা হেনগৎলকখি, অমরোমদনা বাস্মতী নত্তবা চেং এক্সপোর্ত অসি চৎলিবা ফিস্কলগী ক্যু১দা চাদা ৫গী শাহৌ লৈ হায়না রেজিস্তর তৌখি। বাস্মতী নত্তবা চেং এক্সপোর্ত তৌবা অসি মমাং চহিগী থাদা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন১৪৯১ ওইরম্বদগী চৎলিবা ফিস্কলগী অহানবা থা অহুমদা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১৫৬৬তা হেনগৎলকখি।
শা-ঙা, শঙ্গোমগী পোৎলম অমসুং য়েন-ঙনুগী পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবদা চাদা ৯.৫ হেনগৎলকখি অমসুং অতোপ্পা সিরিএলশিংগী এক্সপোর্ত অসি চৎলিবা ফিস্কলগী ক্যু১দা চাদা ২৯গী শাহৌ লৈ হায়না রেকোর্দ তৌখি। শঙ্গোমগী পোৎলম খক্তদা চাদা ৬৭.১৫গী শাহৌ লৈখি মরমদি মমাং চহিগী মান্নবা থাদা মসিগী এক্সপোর্ত অসি য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১১৪ ওইরম্বদগী চৎলিবা ফিস্কলগী অহানবা থা অহুমদা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১৯১দা হেনগৎলকখি।
অতোপ্পা সিরিএলশিং এক্সপোর্ত তৌবা অসি এপ্রিল-জুন ২০২১দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ২৩৭ ওইরম্বদগী এপ্রিল-জুন ২০২২দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৩০৬তা হেনগৎলকখি অমসুং লাইবস্তোক্কী পোৎলম এক্সপোর্ত তৌবা অসি এপ্রিল-জুন ২০২১দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১০২২ ওইরম্বদগী এপ্রিল-জুন ২০২২দা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১১২০দা হেনগৎলকখি।
এ.পি.ই.দি.এ.গী চিয়রমেন দা. এম. অঙ্গামুতুনা হায়খি, “ঐখোয়না লৈবাক্কী অখন্নবা পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবা থৌগৎনবগীদমক এগ্রিকলচরেল গুদস ভেল্যু চেনশিংদা তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংদা তেক্নিকেল অমসুং ফাইনান্সিএল এসিস্তেন্স মখা তানা পীখি”।
দি.জি.সি.আই. এন্দ এস.কী দেতা মতুং ইন্না লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউগী পোৎলম এক্সপোর্ত তৌবা অসি ২০২১-২২দা চাদা ১৯.৯২গী শাহৌ লৈদুনা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৫০.২১ য়ৌখি। গ্রোথ রেৎ অসি ময়েক শেংনা উবা ফংখি মরমদা ২০২০-২১দা য়ৌখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪১.৮৭ ওইদুনা চাদা ১৭.৬৬কী শাহৌ লৈখিবা অদুদগী হেনখি অমসুং মসি ফ্রেত রেৎ ৱাংখৎলকপা অমসুং কন্তেনরগী অৱাৎপশিংগী মওংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা লোজিস্তিক্কী ওইবা শীংনবশিং মায়োক্নরবসু ফংবা ঙমখি।
এ.পি.ই.দি.এ.না ২০২১-২২দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৫.৬ য়ৌদুনা লৌউ-শিংউ অমসুং প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবদা অনৌবা পুৱারী অমা শেম্বা ঙমখি, মসি ভারতকী অপুনবা লৌউ-শিংউগী পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবা অদুগী চাদা ৫১ রোম ওইদুনা য়ু,এস.দি. বিলিয়ন ৫০ হেনখি।
অঙ্গামুতুনা হায়খি, “এগ্রী-এক্সপোর্তস ভেল্যু চেনশিংদা মরু ওইবা স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা এক্সপোর্তকী মথৌ তাবা ইকো-সিস্তেম শেম্বগী খুত্থাংদা ঐখোয়না চৎলিবা ফিস্কল অসিদসু ভারতকী লৌউ-শিংউ অমসুং প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলম এক্সপোর্ত তৌবদা গ্রোথ অদুমক লৈহন্নবা পান্দম থম্মি”।
লৌউ-শিংউ অমসুং প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলম এক্সপোর্ত তৌবদা হেনগৎলক্লিবা অসি এ.পি.ও.দি.এ.না লৌউ-শিংউ অমসুং প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলম এক্সপোর্ত তৌবা থৌগৎনবা ইন্দিয়ন এম্বেসীগা থবক তৌমিন্নদুনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা বি২বি একজিবিসনশিং পাঙথোকপা, প্রদক্ত স্পেসিফিক অমসুং জেনরেল মার্কেতিং কেম্পেনশিংগী খুত্থাংদা অনৌবা পোতেন্সিএল মার্কেৎশিং খঙদোকপা অসিগুম্বা তোঙান-তোঙানবা থৌশিল পাইখৎপগী মহৈনি।
এ.পি.ই.দি.এ.না য়ুনাইরেস অরাব ইমরেৎকা লোয়ননা লৌউ-শিংউ অমসুং প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিংগী মতাংদা, য়ু,এস.এ.গা লোয়ননা হেন্দিক্রাফশিং য়াওনা জি.আই. প্রদক্তশিং ভর্চুএল বায়র সেল্লর মীতশিং পাঙথোক্তুনা ভারত্তা লৈরিবা রেজিস্তর তৌরবা জিওগ্রাফিকেল ইন্দিকেসন (জি.আই.)গী পোৎলমশিং চাউখৎহন্নবা থৌশিল কয়ামরুমসু পাইখৎলি।
ভারতকী য়ু এক্সপোর্ত তৌবা থৌগৎনবা খোঙথাং অমদা এ.পি.ই.দি.এ.না জুন ৭-৯, ২০২২দা লন্দন ৱায়ন ফিয়রদা ৱায়ন এক্সপোর্তর ১০ শরুক য়াহনখি।
এ.পি.ই.দি.এ.না হন্দক্ত অসামগী গুৱাহাতিদা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদগী নেচরেল, ওর্গানিক অমসুং জি.আই.-এগ্রো প্রদক্তশিং এক্সপোর্ত তৌবগী মতিক-ময়াই হেনগৎহন্নবা কনফরেন্স অমা শিনখি। কনফরেন্স অসিগী পান্দমদি অসাম অমসুং য়ুমলোন্নরিবা রাজ্যশিংদগী পুথোকপা নেচরেল, ওর্গানিক অমসুং জি.আই.-এগ্রো প্রদক্তশিং অসি ইন্তর্নেস্নেল মার্কেৎ লিঙ্কেস তৌদুনা মসি এক্সপোর্ত তৌবদা থৌগৎপা হায়বা অসিনি।
য়ুনিয়ন তেরিতোরী ওইরিবা লদাখকা খুৎশম্নদুনা এ.পি.ই.দি.এ.না লদাখতগী চুমব্রৈ অমসুং অতোপ্পা এগ্রি-প্রদক্তশিং এক্সপোর্ত তৌবা থৌগৎনবা পান্দম থম্মিবা ইন্তর্নেস্নেল বায়র সেল্লর মীত অমা পাঙথোকখি। লদাখ অমসুং জম্মু অমদি কাশ্মির য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অসিদগী ওন্তপ্রিনোর ১৮না চুমব্রৈ অমসুং অতোপ্পা এগ্রি-প্রদক্তশিংগী মখল অদু উৎখি। থৌরম অসিদা ভারত, য়ু.এস.এ. বাংলাদেশ, ওমান, দুবাইদগী বায়র কুন্না শরুক য়াখি।
এ.পি.ই.দি.এ.না জুন ১৩দা কিংদম ওফ বহরীন্দা নুমিৎ নিপান্নিগী মেঙ্গো ফেস্তিবেল হৌদোকখি। শো অদুদা নোংচুপ বেঙ্গল, বিহার, ঝারখন্দ অমসুং ওরিশা য়াওনা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংদগী হৈনৌ মখল ৩৪ বহরীনগী অল জাজিরা গ্রুপ সুপরমার্কেত্তা উৎখি।
বহরীনদা উৎখিবা মেঙ্গো শো অসি এ.পি.ই.দি.এ.গী ‘মেঙ্গো ফেস্তিবেল ২০২২’গী মখাদা ভারতকী হৈনৌশিংগীদমক মালেমগী কৈথেল থীনবা অনৌবা থৌশিলগী শরুক অমনি। মসি এ.পি.ই.দি.এ.না ভারতকী হৈনৌগীদমক গ্লোবেল প্লেৎফোর্ম অমা পীনবা লৌখিবা ফিরেপকী মহৈনি, বহরীনদা নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদগী হৈনৌ মখল ৩৪ উৎখি। মমাংদা অলফোন্সো, কেসর, বাঙ্গানপল্লি অসিগুম্বা খা থংবা লৈবাকশিংদগী হৈনৌ মখলশিংসু গ্লোবেল শো কয়দা উৎখ্রে।
প্রদক্তশিংগী ক্বালিতী সর্তিফিকেসন তৌবদা অপনবা পীদনবগীদমক এ.পি.ই.দি.এ.না ভারত শিনবা থুংবদা লেব ২২০ শকখঙদুনা প্রদক্তশিংগী মখল কয়া অমসুং এক্সপোর্তরশিংগীদমক এস্তিং সর্ভিস ফংহল্লি।
ভারতকী এক্সপোর্ত কম্পরেতিব স্তেৎমেন্ত: এ.পি.ই.দি.এ.গী প্রদক্তশিং
প্রদক্ত হেদ
এপ্রিল-জুন, ২০২১
এপ্রিল-জুন, ২০২২
অহোংবগী % (এপ্রিল-জুন, ২০২২)
য়ু.এস.দি. মিলিয়ন
উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিং
৩৯৪
৪০৯
৩.৭৪
সিরিএল প্রিপরেসন অমসুং মিসিলেনস প্রোসেস আইতেমশিং
৮৩০
১১৪৩
৩৭.৬
শা-ঙা, শঙ্গোল অমসুং য়েন-ঙানুগী পোৎলমশিং
১০২২
১১২০
৯.৫
বাস্মতী চেং
৯২২
১১৫৭
২৫.৫
বাস্মতী নত্তবা চেং
১৪৯১
১৫৬৬
মিসিলেনস প্রদক্তশিং
১০০৪
২০১৩
৫০
অপুনবা
৫৬৬৩
৭৪০৮
৩০.৮১
সোর্স: দি.জি.সি.আই.এস. প্রিন্সিপল কম্মোদিতীজ দেতা এপ্রিল-জুন, ২০২২ (প্রোবিজনেল দেতা)
ভারতকী এক্সপোর্ত কম্পরেতিব স্তেৎমেন্ত: এ.পি.ই.দি.এ.গী প্রদক্তশিং
প্রদক্ত হেদ
এপ্রিল-জুন, ২০২১
এপ্রিল-জুন, ২০২২
অহোংবগী % (এপ্রিল-জুন, ২০২২)
য়ুনিত: য়ু.এস.দি. মিলিয়ন
ফ্লোরিকলচর অমসুং মরুশিং
৫৪
৫৮
৭.৬১
উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিং
৩৯৪
৪০৯
৩.৭৪
প্রোসেস তৌবা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিং
৩০৭
৪৯০
৫৯.৭১
লাইবস্তোক প্রদক্তশিং
১০২২
১১২০
৯.৫০
অতোপ্পা প্রোসেস তৌবা চানবা পোৎলমশিং
৮৩০
১১৪৩
৩৭.৬৬
সিরিএল
২৯৪১
৪১০৩
৩৯.৫২
কাজু
১১৪
৮৫
-২৫.৪২
অপুনবা
৫৬৬৩
৭৪০৮
৩০.৮১
সোর্স: দি.জি.সি.আই.এস. প্রিন্সিপল কম্মোদিতীজ দেতা এপ্রিল-জুন, ২০২২ (প্রোবিজনেল দেতা)

Ministry of Commerce & Industry
India’s agricultural and processed food products exports up by 31 percent to USD 7408 Million in first three months of current fiscal (2022-23) compared to the same period last year.
Fruits & vegetables, cereals, livestock and processed foods witnessed a spike in exports this fiscal
Of total USD 23.56 billion export target for 2022-23,31.4 percent achieved in first three months
Export of processed fruits & vegetables including pulses up by 59.71 percent to USD 490 million in Q1 of current fiscal in compare to corresponding months of previous year
​​​​​​​Basmati Rice exports witnessed a growth of 25.54 percent in the first three months of FY 2022-23
06 AUG 2022 2:14PM by PIB Delhi
New Delhi: Continuing with the trend from the previous year, the exports of agricultural and processed food products rose by 31 percent in the first three months of the current Financial Year 2022-23 (April-June) in compare to the corresponding period of FY 2021-22.
According to the provisional data released by the Directorate General of Commercial Intelligence and Statistics (DGCI&S), the overall export of APEDA products increased to USD 7408 million in April-June 2022 from USD 5663 million over the same period of the last fiscal. The export target for April-June 2022-23 was fixed at USD 5890 million.
The initiatives taken by the Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA) that works under the Ministry of Commerce and Industry have helped the country in achieving 31 percent of the total export target in the first quarter of the current fiscal.
For the year 2022-23, an export target of USD 23.56 billion has been fixed by APEDA for the agricultural and processed food products basket.
As per the DGCI&S provisional data, fresh fruits & vegetables registered four percent growth, while processed fruits and vegetables recorded a significant growth of 59.71 percent (April-June 2022) in compare to corresponding months of the previous year.
Also, processed food products like cereals and miscellaneous processed items reported a growth of 37.66 percent in compare to the first quarter of the previous year.
In April-June, 2021, fresh fruits and vegetables were exported to the tune of USD 394 million that increased to USD 409 million in the corresponding months of the current fiscal. Exports of processed F&V jumped to USD 490 million in Q1 of the current fiscal from USD 307 million in the corresponding months of the previous year.
Basmati Rice exports witnessed a growth of 25.54 percent in the first three months of FY 2022-23 as its export increased from USD 922 million (April-June 2021) to USD 1157 million (April-June 2022), while the export of non-Basmati rice registered a growth of 5 percent in Q1 of current fiscal. Non-basmati rice export increased to USD 1566 million in the first three months of the current fiscal from USD 1491 million in the corresponding months of the previous year.
The export of meat, dairy & poultry products increased by 9.5 percent and the export of other cereals recorded a growth of 29 percent in Q1 of the current fiscal. The dairy products alone recorded a growth of 67.15 percent as its export rose to USD 191 million in the first three months of the current fiscal from USD 114 million in corresponding months of the previous year.
Other cereals’ export increased from USD 237 million in April-June 2021to USD 306 million in April-June 2022 and the export of livestock products increased from USD 1022 million in April-June 2021 to USD 1120 million in April-June 2022.
“We continue to provide technical and financial assistance to various stakeholders in the agricultural goods value chains for boosting exports of unique products from the country,”Dr. M. Angamuthu, Chairman, APEDA, said.
As per the DGCI&S data, the country’s agricultural products exports had grown by 19.92 per cent during 2021-22 to touch USD 50.21 billion. The growth rate is significant as it is over and above the growth of 17.66 per cent at USD 41.87 billion achieved in 2020-21 and has been achieved in spite of unprecedented logistical challenges in the form of high freight rates and container shortages, etc.
APEDA had scripted a new history by exporting agricultural and processed food products to the tune of USD 25.6 billion in 2021-22, which was around 51 per cent of India's total agricultural goods exports of more than USD 50 billion.
“Through creating a necessary eco-system of exports along with collaboration with key stakeholders in the agri-exports value chains, we are aiming to sustain the growth in India’s agricultural and processed food exports in the current fiscal as well,” Angamuthu, said.
The rise in the export of agricultural and processed food products is the outcome of APEDA’s various initiatives taken for the export promotion of agricultural and processed food products such as organising B2B exhibitions in different countries, exploring new potential markets through product-specific and general marketing campaigns by the active involvement of Indian Embassies.
The APEDA has also taken several initiatives to promote products having reigstered geographical indications (GI) in India by organising virtual Buyer Seller Meets on agricultural and food products with the United Arab Emirates and on GI products, including handicrafts with the USA.
In a bid to give a boost to the export of Indian wine, the APEDA facilitated participation of 10 wine exporters in the London Wine Fair held between June 7- 9, 2022.
APEDA recently organized a conference on the boosting export potential of natural, organic and GI-agro Products from the north-eastern states in Guwahati, Assam. The objective of the conference is to promote the export of natural, organic and GI agro-products grown in Assam and neighbouring states by creating international market linkages.
In collaboration with the Union Territory of Ladakh, APEDA recently organized an International Buyer Seller Meet, which aimed at boosting exports of Apricots and other agri-products from Ladakh. Eighteen entrepreneurs from UTs of Ladakh and Jammu and Kashmir displayed a range of Apricots and other Agri Products. Twenty buyers from India, USA, Bangladesh, Oman, Dubai participated in this event.
APEDA launched an eight-day-long Mango Festival in the Kingdom of Bahrain on June 13. At the show, 34 varieties of mangoes from eastern states, including West Bengal, Bihar, Jharkhand, and Odisha, were displayed at Bahrain's Al Jazira group supermarket.
The mango show in Bahrain is part of APEDA’s new initiatives to explore international markets for Indian mangoes under the ‘Mango Festival 2022’. It’s the outcome of APEDA’s commitment to provide a global platform for Indian mangoes that for the time 34 varieties of mangoes from eastern states have been showcased in Bahrain. On earlier occasions, mango varieties from Southern states like Alphonso, Kesar, Banganpalli, etc were showcased in most of the global shows.
In order to ensure seamless quality certification of products to be exported, APEDA has recognised 220 labs across India to provide services of testing to a wide range of products and exporters.
Ends
India’s Export Comparative Statement: APEDA Products
Product Head
April-June,2021
April-June,2022
% Change (April-June,2022)
USD Million
Fruits & Vegetables
394
409
3.74
Cereal preparations & Miscellaneous processed items
830
1143
37.6
Meat, dairy & poultry products
1022
1120
9.5
Basmati Rice
922
1157
25.5
Non Basmati Rice
1491
1566
5
Miscellaneous products
1004
2013
50
Total
5663
7408
30.81
Source: DGCIS Principal commodities data April-June, 2022) (Provisional data)
India’s Export Comparative Statement: APEDA Products
Product Head
April-June,2021
April - June (2022)
% Change (April-June,2022)
Unit: USD Million
Floriculture & seeds
54
58
7.61
Fruits & vegetables
394
409
3.74
Processed fruits &vegetable
307
490
59.71
Livestock products
1022
1120
9.50
Other processed foods
830
1143
37.66
Cereals
2941
4103
39.52
Cashew
114
85
-25.42
Total
5663
7408
30.81
Source: DGCIS Principal commodities data April-June, 2022) (Provisional data)