ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମାଳଦୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଔପଚାରିକ ଭାରତ ଗସ୍ତର ପରିଣାମ ସୂଚୀ
02 AUG 2022 10:20PM by PIB Bhubaneswar
କ) ପ୍ରକଳ୍ପ ଶିଳାନ୍ୟାସ/ସମୀକ୍ଷା
୧. ଭାରତ ଦ୍ୱାରା ଅନୁଦାନପ୍ରାପ୍ତ ୫୦୦ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାରର ଗ୍ରେଟଲ ମାଲେ ସଂଯୋଗୀକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପର କଂକ୍ରିଟ କାମ- ସ୍ଥାୟୀ କାମ ଆରମ୍ଭର ପ୍ରତୀକ
୨. ଏକ୍ସିମ ବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ ଇଣ୍ଡିଆ ବାୟର୍ସ କ୍ରେଡିଟ ଫାଇନାନ୍ସ ଅନ୍ତର୍ଗତ ୨୨୭ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ପୁଞ୍ଜି ବିନିଯୋଗରେ ହୁଲହୁମାଲେ ଠାରେ ନିର୍ମିତ ହେଉଥିବା ୪୦୦୦ ସାମାଜିକ ଆବାସ ୟୁନିଟର ପ୍ରଗତି ସମୀକ୍ଷା
୩. ଆଡ୍ଡୁ ସଡକ ସମେତ ୩୪ ଦ୍ୱୀପରେ ପୁର୍ନବାସନ, ଜଳ ଓ ପରିମଳ ଏବଂ ଶୁକ୍ରବାର ମସଜିଦ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପ୍ରକଳ୍ପ ସହ ଭାରତ ମାଳଦୀପ ବିକାଶ ସହଯୋଗ ସମୀକ୍ଷା
ଖ) ରାଜିନାମା/ଏମଓୟୁ ଆଦାନପ୍ରଦାନ
୧. ମାଳଦୀପ ସ୍ଥାନୀୟ ପରିଷଦ ସଦସ୍ୟ ଓ ମାଳଦୀପ ମହିଳା ବିକାଶ ସମିତିଙ୍କ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଓ ତାଲିମ ପାଇଁ ଏନଆଇଆରଡିପିଆର, ଭାରତ ଓ ମାଳଦୀପର ସ୍ଥାନୀୟ ସରକାରୀ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
୨. ସମ୍ଭାବ୍ୟ ମାଛଧରା ଅଞ୍ଚଳ ପୂର୍ବାନୁମାନ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଓ ତଥ୍ୟ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ଓ ସାମୁଦ୍ରିକ ବିଜ୍ଞାନ ଗବେଷଣା ପାଇଁ ଆଇଏନସିଓଆଇଏସ, ଭାରତ ଏବଂ ମତ୍ସ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ, ମାଳଦୀପ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
୩. ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ସିଇଆରଟି- ଇଣ୍ଡିଆ ଓ ଏନସିଆଇଟି, ମାଳଦୀପଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
୪. ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପ୍ରବନ୍ଧନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଏନଡିଏମଏ, ଭାରତ ଓ ଏନଡିଏମଏ, ମାଲଦୀପଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
୫. ମାଲଦୀପ ପୁଲିସ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପାଇଁ ୪୧ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ବାୟର୍ସ କ୍ରେଡିଟ ଫାଇନାନ୍ସିଂ ପାଇଁ ଏକ୍ସିମ ବ୍ୟାଙ୍କ ଭାରତ ଓ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ, ମାଦୀପଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣା
୬. ହୁଲହୁମାଲେ ଠାରେ ଅତିରିକ୍ତ ୨ ହଜାର ସାମାଜିକ ଆବାସ ୟୁନିଟ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ୧୧୯ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ବାୟର୍ସ କ୍ରେଡିଟ ଫଣ୍ଡିଂ ଅନୁମୋଦନ ନିମନ୍ତେ ଏକ୍ସିମ ବ୍ୟାଙ୍କ ଭାରତ ଓ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ, ମାଦୀପ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
ଗ) ଘୋଷଣା
୧. ମାଳଦୀପରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକୁ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ୧୦୦ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାରର ନୂତନ କ୍ରେଡିଟ ଲାଇନ ସୃଷ୍ଟି
୨. ଲାଇନ ଅଫ କ୍ରେଡିଟ ଅନ୍ତର୍ଗତ ୧୨୮ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ହନିମଧୁ ବିମାନବନ୍ଦର ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ଇପିସି କଣ୍ଟ୍ରାକ୍ଟ ପ୍ରଦାନକୁ ଅନୁମୋଦନ
୩. ଲାଇନ ଅଫ କ୍ରେଡିଟ ଅନ୍ତର୍ଗତ ୩୨୪ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ଗୁଲିଫାହଲୁ ବନ୍ଦର ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ଡିପିଆର ଓ ଟେଣ୍ଡର ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଅନୁମୋଦନ
୪. ଲାଇନ ଅଫ କ୍ରେଡିଟ ଅନ୍ତର୍ଗତ ୩୦ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର କ୍ୟାନ୍ସର ହସ୍ପିଟାଲ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର୍ଯ୍ୟତା ରିପୋର୍ଟ ଓ ବିତ୍ତୀୟ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ଅନୁମୋଦନ
୫. ୬. ହୁଲହୁମାଲେ ଠାରେ ଅତିରିକ୍ତ ୨ ହଜାର ସାମାଜିକ ଆବାସ ୟୁନିଟ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ୧୧୯ ମିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ବାୟର୍ସ କ୍ରେଡିଟ ଫଣ୍ଡିଂ ଅନୁମୋଦନ ନିମନ୍ତେ ଏକ୍ସିମ ବ୍ୟାଙ୍କ ଭାରତ ଓ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ, ମାଳଦୀପ ମଧ୍ୟରେ ରାଜିନାମା
୬. ଭାରତ ଓ ମାଳଦୀପ ମଧ୍ୟରେ ଟିକସ ମୁକ୍ତ ଟୁନା ରପ୍ତାନୀ ସୁବିଧା
୭. ପୂର୍ବରୁ ମାଳଦୀପ ଜାତୀୟ ସେନା ବାହିନୀକୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ସିଜିଏସ ହୁରାଭି ବଦଳରେ ଆଉ ଏକ ଜାହାଜ ଯୋଗାଣ
୮. ମାଳଦୀପ ଜାତୀୟ ସେନା ବାହିନୀକୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଲ୍ୟାଣ୍ଡିଂ କ୍ରାଫ୍ଟ ଆସଲ୍ଟ (ଏଲସିଏ) ଯୋଗାଣ
୯. ମାଳଦୀପ ଜାତୀୟ ସେନା ବାହିନୀକୁ ୨୪ଟି ୟୁଟିଲିଟି ଭେହିକିଲ ଉପହାର

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Official visit of President of Maldives to India
02 AUG 2022 10:20PM by PIB Delhi
A. Groundbreaking/Review of Projects
1. Pouring of first concrete of the Greater Male Connectivity Project- an USD 500 Mn India funded project- marking the commencement of permanent works
2. Review of the progress on the construction of 4,000 social housing units in Hulhumale being funded under Exim Bank of India Buyer’s credit finance of USD 227 Mn
3. Overview of India Maldives development cooperation including Addu roads and reclamation, water and sanitation in 34 islands and Friday Mosque restoration projects
B. Agreements/MoUs Exchanged
1. MoU on Capacity Building & Training of Members of Local Councils & Women Development Committee of Maldives between NIRDPR, India and Local Government Authority, Maldives
2. MoU on Collaboration in potential fishing zone forecast capacity building and data sharing and marine scientific research between INCOIS, India and Ministry of Fisheries, Maldives
3. MoU for Cooperation in the area of Cyber Security between CERT-India and NCIT, Maldives
4. MoU for cooperation in the field of disaster management between NDMA, India and NDMA, Maldives
5. Agreement between EXIM Bank, India and Ministry of Finance, Maldives for USD 41 Mn Buyer’s Credit Financing of Police Infrastructure in Maldives
6. Letter of Intent between Exim Bank of India and Ministry of Finance, Maldives on Buyer’s Credit funding approval of USD 119 Mn for additional 2,000 social housing units to be constructed in Hulhumale
C. Announcements
1. Extension of USD 100 Mn new Line of Credit to finance infrastructure projects in Maldives
2. Approval for award of EPC contract for the USD 128 Mn Hanimadhoo Airport Development project under Line of Credit
3. Approval of DPR and commencment of tendering proces of the USD 324 Mn Gulhifahlu Port development project under Line of Credit
4. Approval of Feasibility Report and financial closure for the USD 30 Mn Cancer Hospital project under Line of Credit
5. USD 119 Mn Buyer’s Credit financing by Exim Bank of India for additional 2,000 social housing units in Hulhumale
6. Facilitation of duty free tuna exports to India from Maldives
7. Supply of a replacement ship for the earlier provided ship-CGS Huravee -to Maldives National Defence Force
8. Supply of the second Landing Craft Assault (LCA) to Maldives National Defence Force
9. Gifting of 24 utility vehicles to Maldives National Defence Force