PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
20 JUL 2022 6:01PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ পুন্না করোর ২০০.৬১ (অনিশুবা দোজ করোর ৯২.৭১ অমসুং প্রিকোসন দোজ করোর ৬.১১) কাপখ্রে‍
• হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ ২৬,০৪,৭৯৭ কাপখ্রে
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৪৫,৬৫৪ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.৩৩% দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৪৭% দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৮,৫১৭ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,৩১,৩২,১৪০ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,৫৫৭ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.১৩%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.৬৪%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৭.০৬ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৪,৯৮,০৩৪ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ২০০.৬১ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৮১ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৪৫,৬৫৪ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,৫৫৭ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৪৭%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৪.৬৪% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ২০০.৬১ (২,০০,৬১,২৪,৬৮৪) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৬৪,৫৮,৮৭৫গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৮১ (৩,৮১,৪৭,৮৯৭)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪১০৫৩৯
অনিশুবা দোজ
১০০৮১১৮২
প্রিকোসন দোজ
৬০৬৬৭৬০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪২৮০৭০
অনিশুবা দোজ
১৭৬৫৪৯৮৩
প্রিকোসন দোজ
১১৫৭৭৫৫১
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩৮১৪৭৮৯৭
অনিশুবা দোজ
২৬৪৭৮৯৭৮
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৬০৮৯৭২৯৫
অনিশুবা দোজ
৫০২৬৯৭৩৩
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৮৯৮৯৬৭৩
অনিশুবা দোজ
৫০৬৩৭৭৭২৭
প্রিকোসন দোজ
৮৪৩৪০৩৭
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০৩৫৮৫৬৮২
অনিশুবা দোজ
১৯৪৬৮১৭০১
প্রিকোসন দোজ
৬১৯৫২৭৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৭৩৭৩১১৪
অনিশুবা দোজ
১২১৬৪৭০০৫
প্রিকোসন দোজ
২৮৮২৭৪৮৩
প্রিকোসন দোজ
৬,১১,০১,১০৫
অপুনবা
২,০০,৬১,২৪,৬৮৪
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৪৫,৬৫৪ দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.৩৩% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৪৭%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৮,৫১৭ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,৩১,৩২,১৪০ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,৫৫৭ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,৯৮,০৩৪ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৭.০৬ (৮৭,০৬,৫৩,৪৮৬) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৬৪% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.১৩% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1842921
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৮.৬০ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(জুলাই ২০, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৮,৬০,৪৬,৩৬৫
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ (১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৮.৬০ (৮,৬০,৪৬,৩৬৫) ময়া নক্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1842915

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
20 JUL 2022 6:01PM by PIB Delhi
• 200.61 cr Total Vaccine doses (92.71 cr Second Dose and 6.11 cr Precaution Dose) have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 26,04,797 doses administered in last 24 hours
• India's Active caseload currently stands at 1,45,654
• Active cases stand at 0.33%
• Recovery Rate currently at 98.47%
• 18,517 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,31,32,140
• 20,557 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (4.13%)
• Weekly Positivity Rate (4.64%)
• 87.06 cr Total Tests conducted so far; 4,98,034 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 200.61 Cr
Over 3.81 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 1,45,654
20,557 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.47%
Weekly Positivity Rate is presently at 4.64%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 200.61 Cr (2,00,61,24,684) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,64,58,875 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.81 Cr (3,81,47,897) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10410539
2nd Dose
10081182
Precaution Dose
6066760
FLWs
1st Dose
18428070
2nd Dose
17654983
Precaution Dose
11577551
Age Group 12-14 years
1st Dose
38147897
2nd Dose
26478978
Age Group 15-18 years
1st Dose
60897295
2nd Dose
50269733
Age Group 18-44 years
1st Dose
558989673
2nd Dose
506377727
Precaution Dose
8434037
Age Group 45-59 years
1st Dose
203585682
2nd Dose
194681701
Precaution Dose
6195274
Over 60 years
1st Dose
127373114
2nd Dose
121647005
Precaution Dose
28827483
Precaution Dose
6,11,01,105
Total
2,00,61,24,684
India’s Active Caseload currently stands at 1,45,654. Active cases now constitute 0.33% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.47%. 18,517 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,31,32,140.
20,557 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,98,034 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 87.06 Cr (87,06,53,486) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 4.64% and the Daily Positivity rate is reported to be 4.13%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1842921
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 193.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 8.60 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 20th July 2022)
SUPPLIED
1,93,53,58,865
BALANCE AVAILABLE
8,60,46,365
More than 193.53 crore (1,93,53,58,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 8.60 Cr (8,60,46,365) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1842915
Centre Reviews COVID-19 Situation in 115 districts of 9 States showing an Upsurge in COVID Cases and Positivity; Flags Concerns regarding low levels of testing and vaccination
States to report & monitor district-wise SARI and ILI cases on a daily basis
Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary chaired a high-level meeting today to review the COVID-19 situation in 9 states of Kerala, West Bengal, Tamil Nadu, Maharashtra, Assam, Andhra Pradesh, Himachal Pradesh, Mizoram and Arunachal Pradesh. These States are either reporting a surge in new daily COVID cases or a rise in positivity. The public health measures for surveillance, containment and management of COVID19 were also reviewed. Dr Vinod Paul, Member (Health), NITI Aayog was also present.
Expressing concern regarding the surge in cases in these states in the past one month, Dr V. K. Paul reiterated, “We need to be mindful that COVID has not gone. Looking at the global scenario, we need to be at high alert. There is poor surveillance, poor testing and below average vaccination in many states undergoing the present surge”, he pointed out. He urged states to improve the testing in areas with high positivity, increase surveillance as per the revised surveillance strategy and speed up COVID vaccination.
For details :- https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1843015