Ministry of Housing & Urban Affairs
Extension of PMAY-Urban Mission upto March 2024 is under consideration
101.94 lakh houses have been grounded for construction of which 61.15 lakh are completed/ delivered to beneficiaries
21 JUL 2022 3:32PM by PIB Delhi
Ministry of Housing and Urban Affairs is implementing Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban (PMAY-U) – ‘Housing for All’ Mission, since 25.06.2015 for giving Central assistance to States/ Union Territories (UTs) for providing all-weather pucca houses to all eligible urban beneficiaries. Based on the project proposals submitted by States/ UTs, a total of 122.69 lakh houses have been sanctioned during the Mission period i.e. till 31 March 2022.
Against the sanctioned houses, 101.94 lakh have been grounded for construction; of which 61.15 lakh are completed/ delivered to beneficiaries. Central assistance of ₹2,03,427 crore has been approved; out of which ₹1,20,130 crore have been released. State-wise and Year-wise details of number of houses constructed and Central assistance released during last three years are at Annexure.
A proposal seeking extension of the Mission upto March 2024, to complete all houses sanctioned under the scheme upto 31 March 2022 without changing the funding pattern and implementation methodology, is under consideration. Meanwhile, an interim extension of 6 months for all verticals except Credit Linked Subsidy Scheme has been granted.
Annexure
State/UT-wise details of number of houses completed and Central assistance released during each of the last three years (FY2019-2022) under PMAY-U
Sl.No.
State/UT
Number of Houses Completed
Central Assistance Released
(₹ in Cr.)
2019-20
2020-21
2021-22
2019-20
2020-21
2021-22
1
A&N Island (UT)
-
23
1
0.17
0.46
1.06
2
Andhra Pradesh
30,100
98,115
64,352
918.78
2,419.06
2,475.25
3
Arunachal Pradesh
385
1,222
556
21.31
8.57
27.70
4
Assam
3,953
10,245
15,663
494.46
125.57
180.48
5
Bihar
13,229
23,628
13,184
528.23
572.14
93.37
6
Chandigarh (UT)
363
406
144
8.24
9.18
3.45
7
Chhattisgarh
35,423
48,442
13,575
724.64
690.18
380.89
8
UT of DNH&DD
1,483
1,811
1,127
35.90
45.57
26.06
9
Delhi (NCR)
6,320
6,311
1,748
144.27
145.09
44.65
10
Goa
425
1,579
358
9.82
37.00
9.17
11
Gujarat
1,11,871
1,64,759
1,62,709
2,254.24
3,241.67
4,192.91
12
Haryana
10,644
19,008
7,074
247.72
290.17
172.77
13
Himachal Pradesh
1,268
1,877
1,681
29.96
32.81
46.49
14
J&K (UT)
1,877
3,643
3,758
99.78
131.54
43.67
15
Jharkhand
12,775
24,029
10,985
331.12
535.22
260.35
16
Karnataka
30,591
66,857
27,190
702.37
1,142.07
529.76
17
Kerala
24,314
22,863
8,398
265.94
173.63
371.92
18
Ladakh (UT)
28
41
132
-
0.43
4.46
19
Lakshadweep (UT)
-
-
-
-
-
-
20
Madhya Pradesh
50,505
1,09,151
61,757
1,044.94
2,411.97
1,977.88
21
Maharashtra
1,17,042
1,54,873
1,91,395
2,405.44
3,943.22
3,358.43
22
Manipur
647
1,580
430
65.09
99.94
0.13
23
Meghalaya
-
57
261
0.64
1.30
16.77
24
Mizoram
1,832
1,394
1,000
7.89
71.92
14.34
25
Nagaland
276
1,552
2,882
14.48
106.43
34.19
26
Odisha
15,413
25,939
10,199
320.96
386.57
328.49
27
Puducherry (UT)
919
2,193
1,041
51.08
37.11
16.67
28
Punjab
12,272
16,345
10,441
188.08
507.35
252.69
29
Rajasthan
28,425
43,074
32,104
600.89
789.30
995.61
30
Sikkim
18
97
33
0.38
1.57
1.35
31
TamilNadu
66,089
1,21,239
52,166
1,942.30
1,627.37
1,569.99
32
Telangana
39,144
88,615
23,474
384.76
777.17
297.90
33
Tripura
6,261
10,281
3,956
166.45
233.95
61.69
34
Uttar Pradesh
1,65,638
2,99,327
2,79,947
4,046.35
4,913.38
3,942.93
35
Uttarakhand
5,137
5,120
5,490
79.95
160.84
89.21
36
West Bengal
45,997
75,974
23,507
931.36
1,606.51
420.50
Grand Total
8,40,664
14,51,670
10,32,718
19,067.99
27,276.26
22,243.18
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Lok Sabha today.

|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম.এ.ৱাই.-অর্বান মিসন মার্চ ২০২৪ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱাফম খন্নরি
য়ুম লাখ ১০১.৯৪ শানবা য়ুম্ফম থোনখ্রে, মসিগী মনুংদা লাখ ৬১.১৫দি লোইরে/ বিনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে
21 JUL 2022 3:32PM by PIB Imphal
ইলিজিবল ওইবা ময়োল্লমগী বিনিফিসরী খুদিংমক্কী নোংজু নুংশা খায়দবা পক্কাগী য়ুম শাবিনবগীদমক স্তেত/য়ুনিয়ন তেরিতরী (য়ু.তি.)শিংদা কেন্দ্রগী তেংবাং পীথনবগীদমক ২৫.০৬.২০১৫দগী হৌনা হাউজিং অমসুং অর্বান এফ্যার্স মন্ত্রালয়না প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই-য়ু.) – ‘হাউজিং ফোর ওল’ মিসন পায়খত্তুনা লাক্লি‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংনা থাগৎলকপা প্রোজেক্ত প্রপোজেলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা, মিসনগী মতম হায়বদি মার্চ ২০২২ ফাওবদা য়ুম লাখ ১২২.৬৯ সেংসন তৌখ্রে‍।
হায়রিবা সেংসন তৌরবা য়ুম মশিংসিগী মনুংদা লাখ ১০১.৯৪দি শাননবা য়ুম্ফম থোনখ্রে; মসিগী মনুংদা লাখ ৬১.১৫না শাবা লোইরে/ বিনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে। লুপা করোর ২,০৩,৪২৭গী কেন্দ্রগী শেন্থং অয়াবা পীখ্রে; মসিগী মনুংদা লুপা করোর ১,২০,১৩০ থাদোকখ্রে‍। হৌখিবা চহি অহুমদা শাখ্রবা য়ুম মশিং অমসুং থাদোকখ্রবা কেন্দ্রগী শেন্থংগী স্তেত-স্তেতকী ওইবা অমদি চহি-চহিগী ওইবা মচা খায়বা ৱারোলশিং এনেক্সচরদা পীরি‍।
স্কিম অসিগী মখাদা মার্চ ৩১, ২০২২ ফাওবদা সেংসন তৌখ্রবা য়ুম খুদিংমক ফন্দিং পেত্তর্ন অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন মেথোদোলোজীদা অহোংবা লৈহন্দনা মিসন অসিবু মার্চ ২০২৪ ফাওবা শাংদোকহন্নবা ৱাফম হৌজিক খন্নরি। মরকসিদা, ক্রেদিৎ লিঙ্ক সবসিদী স্কিম নত্তনা ভর্তিকেল পুম্নমক মরক্কী ওইনা থা তরুক শাংদোক্নবা ৱাফমদি অয়াবা পীরে‍।
এনেক্সচর
হৌখিবা চহি অহুমদা (শেনবা চহি ২০১৯-২০২২) পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা শাখ্রবা য়ুম মশিং অমসুং থাদোকখ্রবা কেন্দ্রগী শেন্থংগী স্তেত-স্তেতকী ওইবা অমদি চহি-চহিগী ওইবা মচা খায়বা ৱারোলশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
শাবা লোয়রবা য়ুম মশিং
থাদোকখ্রবা কেন্দ্রগী শেন্থং
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ (য়ু.তি.)
-
২৩
১
০.১৭
০.৪৬
১.০৬
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩০,১০০
৯৮,১১৫
৬৪,৩৫২
৯১৮.৭৮
২,৪১৯.০৬
২,৪৭৫.২৫
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৮৫
১,২২২
৫৫৬
২১.৩১
৮.৫৭
২৭.৭০
৪
অসাম
৩,৯৫৩
১০,২৪৫
১৫,৬৬৩
৪৯৪.৪৬
১২৫.৫৭
১৮০.৪৮
৫
বিহার
১৩,২২৯
২৩,৬২৮
১৩,১৮৪
৫২৮.২৩
৫৭২.১৪
৯৩.৩৭
৬
চান্দিগর (য়ু.তি.)
৩৬৩
৪০৬
১৪৪
৮.২৪
৯.১৮
৩.৪৫
৭
ছত্তিসগর
৩৫,৪২৩
৪৮,৪৪২
১৩,৫৭৫
৭২৪.৬৪
৬৯০.১৮
৩৮০.৮৯
৮
দদ্রা এন্দ নগর হবেলি অমসুং দামন এন্দ দিউ য়ু.তি.
১,৪৮৩
১,৮১১
১,১২৭
৩৫.৯০
৪৫.৫৭
২৬.০৬
৯
দিল্লী (এন.সি.আর.)
৬,৩২০
৬,৩১১
১,৭৪৮
১৪৪.২৭
১৪৫.০৯
৪৪.৬৫
১০
গোৱা
৪২৫
১,৫৭৯
৩৫৮
৯.৮২
৩৭.০০
৯.১৭
১১
গুজরাত
১,১১,৮৭১
১,৬৪,৭৫৯
১,৬২,৭০৯
২,২৫৪.২৪
৩,২৪১.৬৭
৪,১৯২.৯১
১২
হরিয়ানা
১০,৬৪৪
১৯,০০৮
৭,০৭৪
২৪৭.৭২
২৯০.১৭
১৭২.৭৭
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১,২৬৮
১,৮৭৭
১,৬৮১
২৯.৯৬
৩২.৮১
৪৬.৪৯
১৪
জে. এন্দ কে. (য়ু.তি.)
১,৮৭৭
৩,৬৪৩
৩,৭৫৮
৯৯.৭৮
১৩১.৫৪
৪৩.৬৭
১৫
ঝার্খন্দ
১২,৭৭৫
২৪,০২৯
১০,৯৮৫
৩৩১.১২
৫৩৫.২২
২৬০.৩৫
১৬
কর্নাতকা
৩০,৫৯১
৬৬,৮৫৭
২৭,১৯০
৭০২.৩৭
১,১৪২.০৭
৫২৯.৭৬
১৭
কেরলা
২৪,৩১৪
২২,৮৬৩
৮,৩৯৮
২৬৫.৯৪
১৭৩.৬৩
৩৭১.৯২
১৮
লদাখ (য়ু.তি.)
২৮
৪১
১৩২
-
০.৪৩
৪.৪৬
১৯
লক্সদ্বীপ (য়ু.তি.)
-
-
-
-
-
-
২০
মধ্য প্রদেশ
৫০,৫০৫
১,০৯,১৫১
৬১,৭৫৭
১,০৪৪.৯৪
২,৪১১.৯৭
১,৯৭৭.৮৮
২১
মহারাস্ত্র
১,১৭,০৪২
১,৫৪,৮৭৩
১,৯১,৩৯৫
২,৪০৫.৪৪
৩,৯৪৩.২২
৩,৩৫৮.৪৩
২২
মনিপুর
৬৪৭
১,৫৮০
৪৩০
৬৫.০৯
৯৯.৯৪
০.১৩
২৩
মেঘালয়
-
৫৭
২৬১
০.৬৪
১.৩০
১৬.৭৭
২৪
মিজোরম
১,৮৩২
১,৩৯৪
১,০০০
৭.৮৯
৭১.৯২
১৪.৩৪
২৫
নগালেন্দ
২৭৬
১,৫৫২
২,৮৮২
১৪.৪৮
১০৬.৪৩
৩৪.১৯
২৬
ওরিসা
১৫,৪১৩
২৫,৯৩৯
১০,১৯৯
৩২০.৯৬
৩৮৬.৫৭
৩২৮.৪৯
২৭
পুদুচেরী (য়ু.তি.)
৯১৯
২,১৯৩
১,০৪১
৫১.০৮
৩৭.১১
১৬.৬৭
২৮
পঞ্জাব
১২,২৭২
১৬,৩৪৫
১০,৪৪১
১৮৮.০৮
৫০৭.৩৫
২৫২.৬৯
২৯
রাজস্থান
২৮,৪২৫
৪৩,০৭৪
৩২,১০৪
৬০০.৮৯
৭৮৯.৩০
৯৯৫.৬১
৩০
সিক্কিম
১৮
৯৭
৩৩
০.৩৮
১.৫৭
১.৩৫
৩১
তামিল নাদু
৬৬,০৮৯
১,২১,২৩৯
৫২,১৬৬
১,৯৪২.৩০
১,৬২৭.৩৭
১,৫৬৯.৯৯
৩২
তেলঙ্গনা
৩৯,১৪৪
৮৮,৬১৫
২৩,৪৭৪
৩৮৪.৭৬
৭৭৭.১৭
২৯৭.৯০
৩৩
ত্রিপুরা
৬,২৬১
১০,২৮১
৩,৯৫৬
১৬৬.৪৫
২৩৩.৯৫
৬১.৬৯
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১,৬৫,৬৩৮
২,৯৯,৩২৭
২,৭৯,৯৪৭
৪,০৪৬.৩৫
৪,৯১৩.৩৮
৩,৯৪২.৯৩
৩৫
উত্তরাখন্দ
৫,১৩৭
৫,১২০
৫,৪৯০
৭৯.৯৫
১৬০.৮৪
৮৯.২১
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪৫,৯৯৭
৭৫,৯৭৪
২৩,৫০৭
৯৩১.৩৬
১,৬০৬.৫১
৪২০.৫০
অপুনবা
৮,৪০,৬৬৪
১৪,৫১,৬৭০
১০,৩২,৭১৮
১৯,০৬৭.৯৯
২৭,২৭৬.২৬
২২,২৪৩.১৮
ৱাফম অসি হাউজিং এন্দ অর্বান এফ্যার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কৌসাল কিসোরনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।