ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দ্রা (লাদাখ) তম্না চৎকদবা কার্গিল লান নীংশিং মোতোরসাইকল এক্সপিদিসন নৈ দিল্লীদগী লমথাখ্রে
18 JUL 2022 12:33PM by PIB Imphal
১৯৯৯গী কার্গিল লান্দা পাকিস্তানবু মায়থিবা পীখিবা চহি ২৩ মপুং ফারকপবু নীংশিং পালন পাঙথোক্নবা অমসুং 'অজাদি কা অমৃত মহোৎসব'কী ৱাখল্লোন পুদুনা ইন্দিয়ন আর্মিনা নৈ দিল্লীদগী দ্রাস (লাদাখ)তা লৈবা কার্হিল ৱার মেমোরিয়াল তম্না মোতোর বাইক এক্সপিদিসন অমা পাঙথোকখ্রে। মীওই ৩০না শাবা রেলী অদু লেফতনেন্ত জেনরেল বি. এস. রাজু, ভাইস চীফ ওব আর্মি স্তাফনা নেসনেল ৱার মেমোরিএল, নৈ দিল্লীদগী জুলাই ১৮, ২২দা লমথাখি।
লাক্কদবা নুমিৎ তরুকনি অসিদা, 'দ্রিম এক্সপিদিসন' অসিদা থাগদৌরিবা সর্ভিং পার্সনেল ৩০না শাবা কাংবু অসিনা কার্গিলগী মরিংজেল লৈরবা থৱাইশিং অদুগী মুৎপা নাইদ্রবা থৌনাবু ইন্দিয়ন আর্মিগী ৱাহন্থোক্কা মান্নরিবা ফোর্তিত্যুদ, থৌনা অমসুং এদভেঞ্চরগী ৱাখল্লোনবু অমুক নৌহৌননা মৈরি চুদুনা মহুৎ শিনগনি। বাইক রেলী অদুনা দ্রাস্তা লৈরিবা কার্গিল ৱার মেমোরিএলদা জুলাই ২৬, ২২দা য়ৌদ্রিঙৈদা হরিয়ানা, পঞ্জাব, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং লাদাখ লান্দুনা চৎকনি। মফম য়াম্না কোনবা ঙম্ননবগীদমক, রেলী অসি কাংলুপ অনি থোক্না খায়দোক্তুনা নাকন অনিদগী চৎকনি; হায়বদি জোজিলা পাস এক্সিস অমসুং রোতং পাস এক্সিস, মসিদা মথং মনাও নাইনা কিলোমিতর ১৪০০ অমসুং ১৭০০কী অরাপ্পা থৌগনি। রেলী অসিগী মনুংদা, কাংবু অসিনা অৱাংবা চীংগী পাস অমসুং লানবদা ৱারবা লম্বী কয়া ফাওদুনা লম্বীদা লৈরিবা অথাপ্পা লমশিং য়ৌগনি।
রেলী অসিনা লৈবাক্কী সেবাগীদমক মথৌ তৌরিবা থৌনা ফরবা ঐখোয়গী লান্মীশিংনা উৎলিবা থৌনা অমসুং অচেৎপা ফিরেপপু মশক তাক্তুনা ইমা লৈবাক নুংশিবগী পাউজেল শন্দোক্কনি।
O0Z0.jpeg)
IGN3.jpeg)

Ministry of Defence
KARGIL WAR COMMEMORATIVE MOTORCYCLE EXPEDITION TO DRAS (LADAKH) FLAGGED OFF FROM NEW DELHI
18 JUL 2022 12:33PM by PIB Delhi
To commemorate the 23 years of victory over Pakistan in Kargil War of 1999 and celebrate the spirit of ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’, the Indian Army has organised a Motor Bike expedition from New Delhi to the Kargil War Memorial at Dras (Ladakh). The 30-member rally was flagged off by Lt Gen B S Raju, the Vice Chief of Army Staff from the National War Memorial, New Delhi on 18 July 22.
Over the next six days, the team of 30 serving personnel who have embarked on this ‘dream expedition’ will endeavour to replicate the indomitable spirit of the Kargil brave-hearts by rekindling the spirit of fortitude, courage and adventure synonymous with the Indian Army. The bike rally would pass through Haryana, Punjab, Jammu & Kashmir and Ladakh before culminating the expedition at the Kargil War Memorial, Dras on 26 July 22. In order to cover maximum areas, the rally is being split into two teams, who will move along two different axes; i.e the Zojila Pass axis and Rohtang Pass axis, covering a distance of 1400 Km and 1700 Km respectively. During the rally, the team will traverse through high mountain passes and arduous tracks with an endeavour to reach remote localities along the route.
The rally intends to spread the message of patriotism by highlighting the grit & determination portrayed by our brave soldiers, deployed in service of the Nation.
O0Z0.jpeg)
IGN3.jpeg)