PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
15 JUL 2022 5:57PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৯৯.৪৭ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৩৯,০৭৩ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.৩২% দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৪৮% দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৬,৯৯৪ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,৩০,৪৫,৩৫০ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,০৩৮ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.৪৪%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.৩০%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৬.৮৬ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৪,৫০,৮২০ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৯৯.৪৭ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৭৮ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৩৯,০৭৩ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,০৩৮ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৪৮%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৪.৩০% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৯৯.৪৭ (১,৯৯,৪৭,৩৪,৯৯৪) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৬২,৩৯,২৪৮গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৭৮ (৩,৭৮,১৭,০৮৫)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,১০,১২২
অনিশুবা দোজ
১,০০,৭৭,৯২৩
প্রিকোসন দোজ
৫৯,৭৬,৪৬৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,২৭,০১৮
অনিশুবা দোজ
১,৭৬,৪৮,৯২৪
প্রিকোসন দোজ
১,১৩,৪০,৪৮১
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,৭৮,১৭,০৮৫
অনিশুবা দোজ
২,৫৮,৮৫,৫৪৩
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৬,০৭,৯৫,৬৪৩
অনিশুবা দোজ
৪,৯৯,৬৬,৩২৭
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৮৮,০৫,২১৬
অনিশুবা দোজ
৫০,৫৩,৭৮,৬২৪
প্রিকোসন দোজ
৪৫,২৬,৪২২
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩৫,৫৩,৪৪০
অনিশুবা দোজ
১৯,৪৪,৪০,৬৬০
প্রিকোসন দোজ
৩২,৮৪,৭২৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭৩,৪৮,৯০৩
অনিশুবা দোজ
১২,১৪,৯৮,১৪৪
প্রিকোসন দোজ
২,৭৫,৫৩,৩৩১
প্রিকোসন দোজ
৫,২৬,৮১,৪২২
অপুনবা
১,৯৯,৪৭,৩৪,৯৯৪
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৩৯,০৭৩দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.৩২% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৪৮%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৬,৯৯৪ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,৩০,৪৫,৩৫০ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০,০৩৮ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,৫০,৮২০ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৬.৮৬ (৮৬,৮৬,১৫,১৬৮) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৩০% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৪৪% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1841613
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৯.৭০ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(জুলাই ১৫, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৯,৭০,৬২,১৮৫
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ (১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৯.৭০ (৯,৭০,৬২,১৮৫) ময়া নক্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1841608
কোভেক্সিন্না লাইনাগী হকচিনবগী চাং হন্থহন্দুনা এস.এ.আর.এস.-কোব-২ অমসুং মসিগী ভেরিএন্তশিংগী ভাইরস লোদ লাকশিনবদা তেংবাংবা ঙমগনি: স্তদীনা হায়রি
মথৌ পাংথোকপা ঙমহন্দ্রবা হোল-ভিরিওন ভেক্সিন অমা ওইরিবা কোভেক্সিন্না এস.এ.আর.এস.-কোব-২ অমসুং মিৎয়েং চঙবা য়াবা ভেরিএন্তশিংদা মসিবু কাপ্লবা থা ৬ ফাওবা চাউরবা ইম্ম্যুন মেমোরী লৈহল্লি অমসুং ভেরিএন্তশিংগী মাইয়োক্তা মপাঙ্গল চাউনা থেংনবা ঙম্বা মেমোরী তি. সেল লৈহল্লি হায়বা সাইন্তিস্তশিংনা খঙবা ঙম্লে। মসিনা ভাইরস লোদ লাকশিনবদা তেংবাংবা ঙমগনি অমসুং লাইনা অসিগী হকচিংবগী চাং হন্থহনগনি।
বি.বি.ভি.১৫২/কোভেক্সিন ভেক্সিন অসি এ.এস.পি.৬১৪গি.এল.ৱাই. ভেরিএন্ততা য়ুম্ফম ওইবনি অমসুং এলমদা চুপশিনবা তোলগা মান্নবা রিসেপ্তর (তি.এল.আর.) ৭/৮ এগোনিস্ত মোলিক্যুল (আইমিদাজোকুইনোলিন)গা লোয়ননা শেম্বনি। মসিনা ভারত্তা শাবা অমসুং অয়াম্বা মীশিংদা শিজিন্ননবগীদমক্তা দবল্যু.ঐচ.ও.দগী খুদক্কী ওইবা ফিভমদা শিজিন্নবগী অয়াবা ফংলবা এলম-আইমিদাজোকুইনোলিন এদজুভেন্ত তৌরবা খ্বাইদগী অহানবা ভেক্সিন্নি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:- https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1841775
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
15 JUL 2022 5:57PM by PIB Delhi
• 199.47 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 1,39,073
• Active cases stand at 0.32%
• Recovery Rate currently at 98.48%
• 16,994 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,30,45,350
• 20,038 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (4.44%)
• Weekly Positivity Rate (4.30%)
• 86.86 cr Total Tests conducted so far; 4,50,820 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 199.47 Cr
Over 3.78 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 1,39,073
20,038 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.48%
Weekly Positivity Rate is presently at 4.30%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 199.47 Cr (1,99,47,34,994) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,62,39,248 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.78 Cr (3,78,17,085) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,10,122
2nd Dose
1,00,77,923
Precaution Dose
59,76,465
FLWs
1st Dose
1,84,27,018
2nd Dose
1,76,48,924
Precaution Dose
1,13,40,481
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,78,17,085
2nd Dose
2,58,85,543
Age Group 15-18 years
1st Dose
6,07,95,643
2nd Dose
4,99,66,327
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,88,05,216
2nd Dose
50,53,78,624
Precaution Dose
45,26,422
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,35,53,440
2nd Dose
19,44,40,660
Precaution Dose
32,84,723
Over 60 years
1st Dose
12,73,48,903
2nd Dose
12,14,98,144
Precaution Dose
2,75,53,331
Precaution Dose
5,26,81,422
Total
1,99,47,34,994
India’s Active Caseload currently stands at 1,39,073. Active cases now constitute 0.32% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.48%. 16,994 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,30,45,350.
20,038 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,50,820 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 86.86 Cr (86,86,15,168) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 4.30% and the Daily Positivity rate is reported to be 4.44%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1841613
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 193.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 9.70 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 15th July 2022)
SUPPLIED
1,93,53,58,865
BALANCE AVAILABLE
9,70,62,185
More than 193.53 crore (1,93,53,58,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 9.70 Cr (9,70,62,185) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1841608
Covaxin can help in controlling the virus load of SARS-CoV-2 & its variants, reducing disease severity: Study
Scientists have found that Covaxin, which is an inactivated whole-virion vaccine, induces robust immune memory to SARS-CoV-2 and variants of concern that persist for at least 6 months after vaccination and induces memory T cells that can respond robustly against the variants. This may help in controlling the virus load and thus, reduce the disease severity.
BBV152/Covaxin vaccine is based on an Asp614Gly variant and formulated with a toll-like receptor (TLR) 7/8 agonist molecule (imidazoquinolin) adsorbed to alum. It was the first alum-imidazoquinolin adjuvanted vaccine produced in India and received emergency use authorization from WHO for use in a large population.
For Details:- https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1841775
Tweet Links