Ministry of Home Affairs
The Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah expresses gratitude to the Prime Minister, Shri Narendra Modi, for the approval of the Taranga Hill-Ambaji-Abu Road new rail project by the cabinet at a cost of Rs.2,798 crore
Shri Narendra Modi is constantly working to revive ancient pilgrimage sites connected with Indian culture and providing facilities to devotees
Today is an important day for Gujarat, Shri Narendra Modi has decided to connect two famous pilgrimage sites of Gujarat; Maa Ambaji Temple and Shri Ajitnath Jain Temple by railway
This 116.65 km long railway line will facilitate local people along with devotees visiting these places and the development of the area will receive further impetus
The approved rail line will pass through the districts of Sirohi in Rajasthan and Banaskantha, Sabarkantha and Mehsana districts of Gujarat, which will not only benefit the people of both States, it will also enable faster transportation of agricultural produce and local products and will also generate employment
This rail line will not only make it easy for pilgrims from India and abroad to reach these places, but will also boost religious tourism in Gujarat and Rajasthan
13 JUL 2022 6:39PM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah has expressed his gratitude to the Prime Minister for approving the Taranga Hill-Ambaji-Abu Road new rail project with a cost of Rs.2,798 crore by the cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi.
Through tweets, Shri Amit Shah saidv“Shri Modi is constantly working to revive ancient pilgrimage sites connected with Indian culture and providing facilities to devotees. Today is an important day for Gujarat. Shri Modi has decided to connect two famous pilgrimage places in Gujarat; Maa Ambaji Temple and Shri Ajitnath Jain Temple by railway.
The Union Home and Cooperation Minister said that this 116.65 km long rail line will facilitate local people along with devotees coming to these places and will give further impetus to the development of the area. I express my gratitude to Prime Minister Narendra Modi for approving the Taranga Hill-Ambaji-Abu Road new railway project by the Union Cabinet at a cost of ₹2,798 crore.
Taranga Hill-Ambaji-Abu Road under the approved new railway project will open alternate railway route between Ahmedabad and Abu Road, which will not only facilitate smooth rail transport for the people of the region, but will also open the door for social and economic development. The approved railway line will pass through Sirohi in Rajasthan and Banaskantha, Sabarkantha and Mehsana districts of Gujarat. The new railway route will not only benefit people of both the States, as well as speedy transportation of agricultural produce and local products will be possible and employment will also be generated.
The new railway line will increase investment in the area and promote economic development. Ambaji in Gujarat is a famous pilgrimage center and one of the 51 Shaktipeeths. By increasing the connectivity of this railway line to Ambaji Temple and the famous Ajitnath Jain Temple at Taranga Hill, not only will pilgrims visiting from India and abroad get easy access here, but will also boost religious tourism in Gujarat and Rajasthan.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুপা করোর ২,৭৯৮গী শেনফম চংনা শাগদবা তারঙ্গা হিল-অম্বাজী-আবু রোদকী অনৌবা রেল প্রোজেক্ত মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখিবগীদমক কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে
শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী নাৎকা মরী লৈনবা অরিবা মতমগী ত্রীর্থ য়াত্রাগী মফমশিং হিংগৎহন্নবা অমসুং ভক্তাশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি
ঙসি অসি গুজরাতকী ওইনা মরু ওইবা নুমিৎ অমনি, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মমিং লৈরবা ত্রীর্থ য়াত্রাগী মফম অনি, মা অম্বাজী মন্দির অমসুং শ্রী অজিতনাথ জেন মন্দিরবু রেলৱেনা শম্নহন্নবা ৱারেপ লৌখি
কিমি ১১৬.৬৫ শাংবা রেলৱে লাইন অসিনা ভক্তাশিংগা লোয়ননা লমদম অসিগী মীয়াম্না মফমশিং অসিদা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাবা পীরগনি অমসুং মফম অসিগী চাউখৎ-থৌরাংদা হেন্না শাহৌ পীরগনি
অয়াবা পীখ্রবা রেল লাইন অসিনা রাজস্থানগী সিরোহি জিলা অমসুং গুজরাতকী বনাসকান্থা অমসুং মহেসানা জিলাশিং ফাওদুনা চৎকনি, মসিনা রাজ্য অনিগী মীয়ামদা কান্নবা পীবা খক নত্তনা মসিনা লৌউ-শিংউ অমসুং লমদম অসিগী পোত্থোকশিং খোঙজেল য়াংনা পুথোক পুশিন তৌবা য়াহল্লগনি অমসুং থবকসু পীরগনি
রেল লাইন অসিনা ভারত অমসুং মীরৈবাক্তগী লাকপা ত্রীর্থ য়াত্রীশিংনা মফমশিং অসিদা লাকপদা খুদোংচাহনবা খক নত্তনা মসিনা গুজরাত অমসুং রাজস্থানগী লাইনিং-লাইশোনগী ওইবা তুরিজমদসু শাহৌ পীরগনি
13 JUL 2022 6:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর ২,৭৯৮গী শেনফম চংনা শাগদবা তারঙ্গা হিল-অম্বাজী-আবু রোদকী অনৌবা রেল প্রোজেক্ত অয়াবা পীখিবগীদমক কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে।
ত্বিতশিংগী খুত্থাংদা শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী নাৎকা মরী লৈনবা অরিবা মতমগী ত্রীর্থ য়াত্রাগী মফমশিং হিংগৎহন্নবা অমসুং ভক্তাশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। ঙসি অসি গুজরাতকী ওইনা মরু ওইবা নুমিৎ অমনি, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মমিং লৈরবা ত্রীর্থ য়াত্রাগী মফম অনি, মা অম্বাজী মন্দির অমসুং শ্রী অজিতনাথ জেন মন্দিরবু রেলৱেনা শম্নহন্নবা ৱারেপ লৌখি”।
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি কিমি ১১৬.৬৫ শাংবা রেলৱে লাইন অসিনা ভক্তাশিংগা লোয়ননা লমদম অসিগী মীয়াম্না মফমশিং অসিদা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাবা পীরগনি অমসুং মফম অসিগী চাউখৎ-থৌরাংদা হেন্না শাহৌ পীরগনি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর ২,৭৯৮গী শেনফম চংনা শাগদবা তারঙ্গা হিল-অম্বাজী-আবু রোদকী অনৌবা রেলৱে প্রোজেক্ত অয়াবা পীখিবগীদমক ঐহাক্না তৌবিমল খঙবা উৎচরি।
অনৌবা রেলৱেজ প্রোজেক্তকী মখাদা অয়াবা পীখিবা তারঙ্গা হিল-অম্বাজী-আবু রোদ অসিনা অহমদাবাদ অমসুং আবু রোদকী মরক্তা অতোপ্পা মহুৎ শিনবা য়াবা রুত অমা পীরগনি, মসিনা লমদম অসিগী মীয়ামদা অপনবা লৈতবা রেল ত্রান্সপোর্ত ফংহনবা খক নত্তনা সমাজিক-শেন্মীৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংগী থোংসু হাংলগনি। অয়াবা পীখিবা রেলৱে লাইন অসিনা রাজস্থানগী সিরোহি জিলা অমসুং গুজাতকী বনাসকান্থা অমসুং মহেসানা জিলাশিং ফাওদুনা চৎকনি। অনৌবা রেলৱে রুত অসিনা রাজ্য অনিমক্কী মীয়ামদা খনবা ফংহনবা খক নত্তনা মসিনা লৌউ-শিংউ অমসুং লমদম অসিগী পোত্থোকশিং খোঙজেল য়াংনা পুথোক পুশিন তৌবা য়াহল্লগনি অমসুং থবকসু পীরগনি।
অনৌবা রেল লাইন অসিনা লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্ত লাকপা হেনগৎহল্লগনি অমসুং শেন্মীৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংদা শরুক তমগনি। গুজরাতকী অম্বাজী অসি মরু ওইবা ত্রীর্থ য়াত্রাগী লমথুংফম অমনি অমসুং শক্তিপীথ ৫১গী মনুংদা অমনি। তারঙ্গং হিলদা লৈবা অম্বাজী মন্দির অমসুং অজিতনাথ জেন মন্দির ফাওবা রেলৱে লাইনগী কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনবা অসিনা ভারত অমসুং মীরৈবাক্তগী লাকপা ত্রীর্থ য়াত্রীশিংনা মফমশিং অসিদা লাকপদা খুদোংচাহনবা খক নত্তনা মসিনা গুজরাত অমসুং রাজস্থানগী লাইনিং-লাইশোনগী ওইবা তুরিজমদসু শাহৌ পীরগনি।