হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
হর্দীপ এস. পুরিনা ‘স্বনিধি মহোৎসব’ – পি.এম. স্বনিধি স্কিম মাইপাকপগী নুংঙাইবা ফোঙদোকপা ওইনা পাঙথোকপা কলচরেল ফেস্তিবেল অমা হৌদোকখ্রে
রেহরী পদরী ৱালো কী হে রাস্ত্র নির্মান মে ভাগীদারী, স্বনিধি মহোৎসব মে আনে কী কর লো তেয়ারী;
07 JUL 2022 3:51PM by PIB Imphal
হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা হায়খি মদুদি স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং অসি ফোর্মেল ইকনোমীগা লোয়ননা লিঙ্ক তৌবনা ভারতকী ইকনোমিক গ্রোথ স্তোরীগী মরু ওইবা শরুক অমা ওইখি অমসুং অহোংবা মমলশিংদা গুদস অমসুং সর্ভিসেস ফংহন্দুনা হিংবদা চংবা শেল হন্থহনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরি। মহাক্না ঙসি পি.এম. স্বনিধি স্কিম মাইপাকপগী নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা পাঙথোকপা কলচরেল ফেস্তিবেল – স্বনিধি মহোৎসব অমসুং স্বনিধি ৱেবসাইৎ হৌদোক্লবা মতুংদা পাউমীশিংদা ৱা ঙাংখি। থৌরম অসিদা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরী, শ্রী মনোজ জোশি, এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী সঞ্জয় কুমার অমসুং অতোপ্পা দিগনিতরীশিং শরুক য়াখি।
শ্রী পুরিনা হায়খি এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না পি.এম. স্বনিধি স্কিম মাইপাকপগী অমসুং বেনিফিসরী স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা কলচরেল ফেস্তিবেল – স্বনিধি মহোৎসব অসি জুলাই ০৯দগী জুলাই ৩১, ২০২২ ফাওবা লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি ৩৩দা লৈবা সহর ৭৫দা পাঙথোক্কনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি স্বনিধি মহোৎসব অসি বেনিফিসরী স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংগী গ্রোথ স্তোরী অমসুং মখোয়না ভারতকী শেন্মীৎলোন্দা শরুক তম্লিবা অদুবু নুংঙাইবা ফোঙদোক্লিবা অমসুং শকখঙবীরিবা ফেস্তিবেল অমনি। ফেস্তিবেল অসিনা ভারতকী নীংতম্বা ফংখিবগী চহি ৭৫ শুরকপা অসি নেনো-ওন্তপ্রিনোরশিংগা লোয়ননা মখোয়না পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা ক্রেদিৎ দিস্সিপ্লিন, দিজিতেল বিহেবিয়র দেমোনস্ত্রেৎ তৌখিবা অমসুং মখোয়গী হৈ শিংলবা বিজিনেসকী লৌশিং উৎখিবগী মখোয়গী খোঙচৎ অদুবু ইকাই খুম্নবা ওইনা পাঙথোক্নবা পান্দম থম্মি।
শ্রী পুরিনা হায়খি পি.এম. স্বনিধি স্কিম অসি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা থমখিবা লোকদাউন্না মরম ওইদুনা চাউনা শাফু পীখিবা মখোয়গী বিজিনেসশিং অদু অমুক হৌদোকচনবা হোৎনবদা মতেং পাংনবা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংদা ৱার্কিং কেপিতেল লোনশিং পীনবা জুন ১, ২০২২দা হৌদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি স্কিম অসি স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংগী ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনগী অহানবা কমপ্রিহেন্সিব ওইবা থৌশিল অমনি। স্কিম অসিগী মমাংদা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংনা শেন্দোই ৱাংনা থীদুনা ইনফোর্মেল ক্রেদিৎ চেনেলশিংগী মপাল তাংলমখি।
স্কিম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ইলিজিবল এপ্লিকেসন লাখ ৫৩.৭ লাকখি হায়না ফোঙদোক্লদুনা মন্ত্রীনা হায়, মসিগী মনুংদা লোন লাখ ৩৬.৬ সেঙ্কসন তৌখ্রে অঞসুং লোন লাখ ৩৩.২ কাইথখ্রে। হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা শেনফম অসি লুপা করোর ৩,৫৯২নি অমসুং স্ত্রীৎ ভেন্দর লাখ ১২রোমনা মখোয়গী অহানবা লোন শিংগৎলকখ্রে।
পুরিনা হায়খি মদুদি থৌরম অসিদা দিগনিতরীশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিং য়াওদুনা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগা ৱারী শাগনি। মহাক্না লৈবাক অসিগী স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংবু স্বনিধি মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা হায়খি।
ৱেবসাইৎকী লিঙ্ক: https://t.co/১nhOAt৭y৬z
মহোৎসব অসিদা এক্তিবিতী কয়া উৎকনি, খুদম ওইনা:
- নাৎকী ওইবা এক্তিবিতীশিং
- দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন ত্রেনিং,
- লোন মেলা,
- অখন্নবা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংবু ওকপগী থৌরম,
- এক্সপরিয়েন্স পাউদমবা
- স্কিম অসিগী মওং-মতৌ অমদি কান্নবশিং খঙহন্নবা নুক্কর নাতকশিং
সহর ৭৫গী সেদ্যুল্দ অদু এনেক্সর-এদা পীরি।
স্কিমগী মওং-মতৌ অমসুং মাইপাক্নবা লৌখৎখিবা থৌরাংশিং:
১. স্কিম অসিনা চহি ১গী তেনরদা লুপা ১০,০০০গী কোল্লাতরেক ফ্রী ৱার্কিং কেপিতেল লোন পীরি, লোয়ননা বিজিনেস পাকথোক-চাউথোকহন্নবা মমাংগী লোনশিং শিংগৎলক্লবদি মথং শিৎনা অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা তর্মদা লুপা ২০,০০০ অমসুং লুপা ৫০,০০০দা লোন হেনগৎহনগনি।
২. স্কিম অসিনা থা অমদা লুপা ১০০ ফাওবগী কেসবেক লাকহল্লিবা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং তৌহল্লি মসিনা লেন্দিং ইন্সতিত্যুসনশিংদগী মখোয়গী তুংদা লোনশিং লৌবা য়ানবা ক্রেদিৎ প্রোফাইল শেমগৎপীরি।
৩. স্কিম অসিনা ইন্তরেস্ত সবসিদী ৭%দা শিংগৎপা য়াহল্লি।
৪. করিগুম্বা ভেন্দরশিংনা লোনশিং অসি ই,এম.আই.শিংদা মতম চানা থীরবদি অমসুং মথৌ তাবা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিংগী মশিং অদু য়ৌরবদি ইন্তরেস্ত সবসিদী অমসুং কেসবেক অসিনা লোন অদু ইন্তরেস্ত ফ্রী ওইগদবা মওংদা প্রদক্ত অসি স্ত্রকচর তৌখি।
৫ ‘লেত্তর ওফ রিকম্মেন্দেসন’ (এল.ও.আর.)গী ৱাখল্লোন অসি পুথোক্তুনা দিমান্দ বেজ রেজিস্ত্রেসন পুক্নিং থৌগৎতুনা অনৌবা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং মশক খঙদোক্লি।
৬. এল.ও.আর.গী কান্নবা অসি ইনস্ত্রুমেন্ত অসিগী খুত্থাংদা অনৌবা ভেন্দর লাখ ৩০ হেন্না মশক খঙদোকপা ঙমখিবা অসিনা তাক্লি, মসিনা শকখঙলবা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংগী মশিং অসি শরুক অনি হেনগৎহন্দুনা লাখ ৬০ য়ৌহনখি।
৭. মন্ত্রালয় অসিনা লেপ্পা লৈতনা থাজবা পীরকপনা মরম ওইদুনা রাজ্য ২৫না পি.এম. স্বনিধি লোনশিংদা স্তাম্প দ্যুতী কোমথোকপা নত্ত্রগা লুপা ১০০ ফাওবগী অতাবা শেনফম লৌরি।
৮. আধার, উধ্যমিমিত্রা, এস.আই.দি.বি.আই., এন.পি.সি.আই., পাইসা পোর্তেল অসিনচিংবা দেতা-বেক ইন্তিগ্রেৎ তৌরিবা স্বনিধি সে সমৃধি য়াওনা স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক এন্দ আই.তি. সোল্যুসন অমা দিবেলপ তৌখি, মসিনা শেন্মীৎলোনগী ভলনরেবল সেক্সনশিংগীদমক দিজিতেল ইন্দিয়া ইনিসিএতিব চাউখৎহনখি।
৯. মন্ত্রালয়না পাইখৎখিবা মথক্তা পীরিবা থৌরাং পুম্নমক অসিনা পি.এম. স্বনিধিবু নীংতম্বা ফংলবা মতুংগী খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংনা চাউখৎলক্লিবা মাইক্রো ক্রেদিৎ স্কিম ওইহনখি।
১০. বেনিফিসরীশিংগী দিজিতেল ওন-বোর্দিং তৌবা অসি পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মরু ওইবা শরুক অমা ওইরি, মসিনা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংগীদমক ক্রেদিৎ প্রোফাইল শেমগৎপদা মতেং পাংলি। অসিগুম্বা ভেন্দরশিং অসিনা অর্বান লোকেসন ৪,৫০০ হেনবদা দিজিতেল মেসেঞ্জরশিং ওইনা থৌদাং লৌরি।
১১. দিজিতেল ওনবোর্দিং অমসুং ত্রেনিংদা মখা তানা শাহৌ পীনবা জনুৱারী – ফেব্রুৱারী ২০২১দা মে ভি দিজিতেল (এম.বি.দি.) কেম্পেন হৌদোকখি। এম.বি.দি. ২.০ অসি অমুক হন্না জুলাই ১ - ওগস্ত ১৫, ২০২১দগী ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। এম.দি.বি. ৩.০ অসি সহর ২২৩দা সেপ্তেম্বর ৯ – নবেম্বর ৩০, ২০২১ ফাওবা এম.ই.আই.তি.ৱাই. অমসুং থর্দ পার্তী প্রাইবেল দিজিতেল পেমেন্ত এগ্রিগেতরশিংগা (পেতি.এম., ফোন পে, ভারত পে, এমস্বাইপ অমসুং একৱেয়র য়াওনা) চুংশিন্নদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
১২. ঙসি ফাওবদা লাখ ১২. দিজিতেল ওইনা এক্তিব ওইরি অমসুং দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন করোর ১৯ রেকোর্দ তৌখ্রে। বেনিফিসরীশিং অসিনা লুপা করোর ১২ কেসবেক ওইনা লাকখি হায়না ফোঙদোরকখি।
১৩. স্বনিধি সে সমৃদ্ধি স্কিমগী খুত্থাংদা ঐখোয়না মখোয়গী হোলিস্তিক দিবেলপমেন্তগীদমক্তা ভেন্দরগী ইমুং-মনুংগীদমক সেফতী নেৎ অমা পাইখৎনবা অমসুং শেমগৎনবা মখোয়বু পুক্নিং থৌগৎখি।
১৪. স্বনিধি সে সমৃদ্ধিগী খুত্থাংদা পি.এম. স্বনিধি বেনিফিসতীশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মনুংগী মীওইশিংদা কেন্দ্র সরকারগী য়াইফ-থৌরাং স্কিম ৮গী সিঙ্গল ৱিন্দো এক্সেস ফংহল্লি। হৌজিক ফাওবদা স্কিমশিং অসিগী মখাদা বেনিফিসরী অমসুং ইমুংগী মীওই লাখ ১১ হেনবগী সোসিও-ইকনোমিক অপলিফমেন্তগীদমক লাখ ২৫ হেন্না সেঙ্কসন তৌখ্রে।
১৫. হৌজিক ফাওবদা স্কিমশিং অসিগী মখাদা বেনিফিসরী অমসুং ইমুংগী মীওই লাখ ১১ হেনবগী সোসিও-ইকনোমিক অপলিফমেন্তগীদমক লাখ ২৫ হেন্না সেঙ্কসন তৌখ্রে।
এনেক্সর-এ
স্বনিধি মহোৎসব: সহর ৭৫গী লিস্ত অমসুং তাংশিং
সিরিএল মশিং
তাং
নুমিৎ
থৌরম পাঙথোক্লিবা য়ু.এল.বি.গী মশিং
য়ু.এল.বি.গী মমিং
রাজ্য/য়ু.তি.
১
০৯-জুলাই
থাংজ
১
গঙ্গাঘাত তাউন পঞ্চায়ৎ
উত্তর প্রদেশ
১০-জুলাই
নোংমাইজিং
নিল
(বাক্রিদ)
২
১১-জুলাই
নীংথৌকাবা
২
বরগর ম্যুনিসিপালিতী
ওরিশা
৩
মীরুৎ এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
৪
১২-জুলাই
লৈবাকপোকপা
১
তিরুপতি
আন্ধ্র প্রদেশ
৫
১৩-জুলাই
য়ুমশকৈশা
২
সিলবাসা
দি.এন.ঐচ. এন্দ দি.দি.
৬
আগ্রা এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
৭
১৪-জুলাই
শগোলশেন
২
মাপুসা ম্যুনিসিপালিতী
গোৱা
৮
নাশিক এম.সি.
মহারাস্ত্র
৯
১৫-জুলাই
ইরাই
২
লেহ নোতিফাইস এরিয়া কাউন্সিল
লদাখ
১০
বারানসী এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
১১
১৬-জুলাই
থাংজা
১
কল্যান দোম্বলি
মহারাস্ত্র
১২
১৭-জুলাই
নোংমাইজিং
১
তিরুবন্তপুরম এম.সি.
কেরলা
১৩
১৮-জুলাই
নীংথৌকাবা
৩
কর্নাল এম.সি.
হরিয়ানা
১৪
কত্তক ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন
ওরিশা
১৫
কোয়ম্বতুর এম.সি.
তামিল নাদু
১৬
১৯-জুলাই
লৈবাকপোকপা
১
বি.বি.এম.পি. এম.সি.
কর্নাতকা
১৭
২০-জুলাই
য়ুমশকৈশা
৬
গায়া এম.সি.
বিহার
১৮
মন্দি
হিমাচল প্রদেশ
১৯
অনন্তাগ তাউন পঞ্চায়ৎ
জে এন্দ কে
২০
হুব্বলি-ধারৱাদ এম.সি.
কর্নাতকা
২১
জলন্ধর এম.সি.
পঞ্জাব
২২
ননিতাল
উত্তরাখন্দ
২৩
২১-জুলাই
শগোলশেন
৩
রাঞ্চি এম.সি.
ঝার্খন্দ
২৪
বিজয়াপুরা এম.সি.
কর্নাতকা
২৫
আিজোল এম.সি.
মিজোরাম
২৬
২২-জুলাই
ইরাই
৭
ইতানগর ম্যুনিসিপালিতী
অরুনাচল প্রদেশ
২৭
চান্দিগর এম.সি.
চান্দিগর
২৮
এম.সি. ওফ দিল্লী
দিল্লী
২৯
কার্গিল
লদাখ
৩০
মুর্তিজাপুর ম্যুনিসিপালিতী
মহারাস্ত্র
৩১
নগরকোইল এম.সি.
তামিল নাদু
৩২
নালগোন্দা ম্যুনিসিপালিতী
তেলঙ্গানা
৩৩
২৩-জুলাই
থাংজ
৫
উধমপুর ম্যুনিসিপাল কাউন্সিল
জে এন্দ কে
৩৪
গ্বালিয়র এম.সি.
মধ্য প্রদেশ
৩৫
দিমাপুর ম্যুনিসিপাল কাউন্সিল ম্যুনিসিপালিতী
নাগালেন্দ
৩৬
চেন্নাই এম.সি.
তামিল নাদু
৩৭
কানপুর এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
৩৮
২৪-জুলাই
নোংমাইজিং
৪
পোর্ত ব্লেয়র
এ এন্দ এন ঈথৎশিং
৩৯
রাইপুর এম.সি.
ছত্তিসগর
৪০
নেগপুর এম.সি.
মহারাস্ত্র
৪১
নোখা তাউন পঞ্চায়ৎ
রাজস্থান
৪২
২৫-জুলাই
নীংথৌকাবা
৩
পঞ্চকুলা এম.সি.
হরিয়ানা
৪৩
শ্রীনগর ম্যুনিসিপালিতী
জে এন্দ কে
৪৪
অদিলাবাদ ম্যুনিসিপালিতী
তেলঙ্গানা
৪৫
২৬-জুলাই
লৈবাকপোকপা
৪
মুজাফরপুর
বিহার
৪৬
ভদোদরা এম.সি.
গুজরাত
৪৭
ইম্ফাল এম.সি.
মনিপুর
৪৮
অগরতলা এম.সি.
ত্রিপুরা
৪৯
২৭-জুলাই
য়ুমশকৈশা
৫
পত্না এম.সি.
বিহার
৫০
কূল্লু ম্যুনিসিপালিতী
হিমাচল প্রদেশ
৫১
অল্লহাবাদ এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
৫২
রাজকোৎ এম.সি.
গুজরাত
৫৩
উত্তর কাশি
উত্তরাখন্দ
৫৪
২৮-জুলাই
শগোলশেন
৫
বাপতলা ম্যুনিসিপালিতী
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৫
বোঙ্গাইগোন ম্যুনিসিপালিতী
অসাম
৫৬
সাগর এম.সি.
মধ্য প্রদেশ
৫৭
অমৃতসর এম.সি.
পঞ্জাব
৫৮
লখনৌ এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
৫৯
২৯-জুলাই
ইরাই
৮
জগদলপুর এম.সি.
ছত্তিসগর
৬০
অহমদাবাদ এম.সি.
গুজরাত
৬১
ইন্দোর এম.সি.
মধ্য প্রদেশ
৬২
পোন্দিচেরী ম্যুনিসিপালিতী
পুদুচেরী
৬৩
অজমের এম.সি.
রাজস্থান
৬৪
গ্রেতর হায়দরাবাদ এম.সি.
তেলঙ্গানা
৬৫
শিল্লোং ম্যুনিসিপালিতী
মেঘালয়
৬৬
গোরাখপুর এম.সি.
উত্তর প্রদেশ
৬৭
৩০-জুলাই
থাংজ
৬
কদাপা এম.সি.
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৮
সুরৎ এম.সি.
গুজরাত
৬৯
চাস এম.সি.
ঝার্খন্দ
৭০
দেৱাস এম.সি.
মধ্য প্রদেশ
৭১
গ্রেতর ৱারঙ্গল এম.সি.
তেলঙ্গানা
৭২
অন্দোল-জোগিপেৎম্যু নিসিপালিতী
তেলঙ্গানা
৭৩
৩১-জুলাই
নোংমাইজিং
৩
জি.ভি.এম.সি. এম.সি.
আন্ধ্র প্রদেশ
৭৪
গুৱাহাতি এম.সি.
অসাম
৭৫
ভোপাল এম.সি.
মধ্য প্রদেশ

Ministry of Housing & Urban Affairs
Shri Hardeep S. Puri launches ‘SVANidhi Mahotsav’ - a cultural festival for celebrating the success of PM SVANidhi Scheme
Rehri patri waalo ki hai rashtra nirman mein bhaagidaari, SVANidhi Mahotsav mein aane ki kar lo tayaari;
07 JUL 2022 3:51PM by PIB Delhi
The Minister for Housing and Urban Affairs, Shri Hardeep Singh Puri has said that Street Vendors have been an essential part of India’s economic growth story with linkages with the formal economy and play a significant role in reducing cost of living, by providing goods and services at affordable rates. He was addressing the Media Persons after launching SVANidhi Mahotsav – a cultural festival for celebrating the success of PM SVANidhi Scheme and SVANidhi Mahotsav website, here today. The Secretary, MoHUA, Shri Manoj Joshi, the Additional Secretary, MoHUA, Shri Sanjay Kumar and other dignitaries were present on the occasion.
Shri Puri said that MoHUA is organising ‘SVANidhi Mahotsav’ – a cultural festival for celebrating the success of PM SVANidhi Scheme and the beneficiary street vendors & their families, from 09 July to 31 July, 2022 in 75 cities across 33 States/UTs of the country. He further said that SVANidhi Mahotsav is a festival for celebrating and recognizing beneficiary street vendor’s growth story and their contribution towards Indian economy. The festival aims to celebrate 75 years of India’s independence with these nano-entrepreneurs, honoring their journey under PM SVANidhi scheme for demonstrating credit discipline, digital behavior and displaying their astute business acumen, he added.
Shri Puri said that the PM SVANidhi scheme was launched on June 1, 2020 to facilitate working capital loans to the street vendors to help them restart their businesses which were adversely impacted due to the lockdowns imposed during COVID-19 pandemic. He further said that this scheme is the first comprehensive effort for financial inclusion of the street vendors. Prior to this Scheme, street vendors were dependent on the informal credit channels paying high rates of interest, he added.
Saying that 53.7 lakh eligible applications have been received so far under the scheme, the Minister said that out of these, 36.6 lakh loans have been sanctioned and 33.2 lakh loans have been disbursed. The amount disbursed so far is ₹3,592 Cr and about 12 lakh street vendors have repaid their first loan.
Shri Puri said that the event will engage the street vendors & families in the esteemed presence of dignitaries and other stakeholders. He welcomed the street vendors of the nation to be a part of SVANidhi Mahotsav.
Website Link: https://t.co/1nhOAt7y6z
The Mahotsav will showcase a series of activities like:
1. Cultural activities,
2. Digital transaction training,
3. Loan mela,
4. Felicitation ceremony for distinguished street vendors,
5. Experience Sharing
6. Nukkad nataks to propagate the features and benefits of the Scheme
The Schedule of the 75 cities is at Annexure-A.
Features and Measures taken for the Success of the Scheme:
1. The scheme facilitates collateral free working capital loan upto ₹10,000, of 1 year tenure, with enhanced loan of ₹20,000 and ₹50,000 in the second and third term respectively, on repayment of earlier loans, to enable business expansion.
2. The Scheme incentivizes adoption of digital transactions by way of cashback of upto ₹ 100 per month which in turn would build their credit profile facilitating future loans from the Lending Institutions
3. The Scheme incentivises the repayment by way of 7% interest subsidy
4. The structuring of the product was done in such a way that if a Street Vendors repays the loan EMIs promptly and conducts the required number of digital transactions, the interest subsidy and the cashback availed would make the loan interest free.
5. The Novel concept of ‘Letter of Recommendation’ (LoR) was introduced to recognise new street vendors by encouraging demand based registration.
6. The importance of LoR can be gauged from the fact that more than 30 lakh new vendors have been recognised through this instrument, thereby doubling the number of recognised street vendors to around 60 lakhs.
7. Due to the constant persuasion of this Ministry, 25 States have either exempted the stamp duty on PM SVANidhi loans or charging a nominal amount of up to ₹ 100.
8. An end-to-end IT solution has been developed for implementation of the Scheme including Svanidhi Se Samridhi, integrating the data-base of Aadhar, Udyamimitra, SIDBI, NPCI, PAiSA portal etc. thus promoting the Digital India initiative for the most vulnerable sections of the economy.
9. All the above measures taken by the Ministry have made PM SVANidhi the fastest growing micro credit scheme since independence.
10. Digital on-boarding of beneficiaries is an integral part of PM SVANidhi Scheme, which helps build credit profile of the street vendors. Such vendors are acting as Digital Messengers in more than 4,500 urban locations.
11. To further give an impetus to the Digital onboarding and training, Main Bhi Digital (MBD) campaign was launched in January – February 2021. MBD 2.0 was again implemented from July 1- August 15, 2021. MDB 3.0 was implemented in coordination with MeiTY and 3rd Party private digital payment aggregators (PayTM, Phone Pe, Bharat Pe, MSwipe and Aceware participated) select 223 cities from September 9 – November 30, 2021.
12. Till date, 12.8 lakh are digitally active and have recorded 19 crore digital transactions. These beneficiaries have claimed ₹12 crore as cashback.
13. Through SVANidhi Se Samriddhi scheme, we encourage them to adopt and to build a safety net for the vendors' families for their holistic development.
14. Through SVANidhi Se Samriddhi, PM SVANidhi beneficiaries & their family members are provided single window access to 8 Central Government welfare schemes. Till date more than 25 lakh sanctions have been made under these schemes facilitating socio-economic upliftment of more than 11 Lakh beneficiaries and family members.
15. Till date more than 25 lakh sanctions have been made under these schemes facilitating socio-economic upliftment of more than 11 Lakh beneficiaries and family members.
Annexure-A
SVANidhi Mahotsav: List of 75 Cities and Dates
S.No.
Date
Day
No of ULB conducting event
ULB Name
State/UT
1
09-Jul
Saturday
1
Gangaghat Town Panchayat
Uttar Pradesh
10-Jul
Sunday
Nil
(Bakrid)
2
11-Jul
Monday
2
Bargarh Municipality
Odisha
3
Meerut MC
Uttar Pradesh
4
12-Jul
Tuesday
1
Tirupati
Andhra Pradesh
5
13-Jul
Wednesday
2
Silvassa
DNH&DD
6
Agra MC
Uttar Pradesh
7
14-Jul
Thursday
2
Mapusa Municipality
Goa
8
Nashik MC
Maharashtra
9
15-Jul
Friday
2
Leh Notified Area Council
Ladakh
10
Varanasi MC
Uttar Pradesh
11
16-Jul
Saturday
1
Kalyan Dombvli
Maharashtra
12
17-Jul
Sunday
1
Thiruvananthapuram MC
Kerala
13
18-Jul
Monday
3
Karnal MC
Haryana
14
Cuttack Municipal Corporation
Odisha
15
Coimbatore MC
Tamil Nadu
16
19-Jul
Tuesday
1
Bbmp MC
Karnataka
17
20-Jul
Wednesday
6
Gaya MC
Bihar
18
Mandi
Himachal Pradesh
19
Anantnag Town Panchayat
J & K
20
Hubballi-Dharwad MC
Karnataka
21
Jalandhar MC
Punjab
22
Nainital
Uttarakhand
23
21-Jul
Thursday
3
Ranchi MC
Jharkhand
24
Vijayapura MC
Karnataka
25
Aizawl MC
Mizoram
26
22-Jul
Friday
7
Itanagar Municipality
Arunachal Pradesh
27
Chandigarh MC
Chandigarh
28
MC of Delhi
Delhi
29
Kargil
Ladakh
30
Murtijapur Municipality
Maharashtra
31
Nagercoil MC
Tamil Nadu
32
Nalgonda Municipality
Telangana
33
23-Jul
Saturday
5
Udhampur Municipal Council
J & K
34
Gwalior MC
Madhya Pradesh
35
Dimapur Municipal Council Municipality
Nagaland
36
Chennai MC
Tamil Nadu
37
Kanpur MC
Uttar Pradesh
38
24-Jul
Sunday
4
Port Blair
A&N Islands
39
Raipur MC
Chhattisgarh
40
Nagpur MC
Maharashtra
41
Nokha Town Panchayat
Rajasthan
42
25-Jul
Monday
3
Panchkula MC
Haryana
43
Srinagar Municipality
J & K
44
Adilabad Municipality
Telangana
45
26-Jul
Tuesday
4
Muzaffarpur
Bihar
46
Vadodara MC
Gujarat
47
Imphal MC
Manipur
48
Agartala MC
Tripura
49
27-Jul
Wednesday
5
Patna MC
Bihar
50
Kullu Municipality
Himachal Pradesh
51
Allahabad MC
Uttar Pradesh
52
Rajkot MC
Gujarat
53
Uttarkashi
Uttarakhand
54
28-Jul
Thursday
5
Bapatla Municipality
Andhra Pradesh
55
Bongaigon Municipality
Assam
56
Sagar MC
Madhya Pradesh
57
Amritsar MC
Punjab
58
Lucknow MC
Uttar Pradesh
59
29-Jul
Friday
8
Jagdalpur MC
Chhattisgarh
60
Ahmadabad MC
Gujarat
61
Indore MC
Madhya Pradesh
62
Pondicherry Municipality
Puducherry
63
Ajmer MC
Rajasthan
64
Greater Hyderabad MC
Telangana
65
Shillong Municipality
Meghalaya
66
Gorakhpur MC
Uttar Pradesh
67
30-Jul
Saturday
6
Kadapa MC
Andhra Pradesh
68
Surat MC
Gujarat
69
Chas MC
Jharkhand
70
Dewas MC
Madhya Pradesh
71
Greater Warangal MC
Telangana
72
Andol-Jogipet Municipality
Telangana
73
31-Jul
Sunday
3
GVMC MC
Andhra Pradesh
74
Guwahati MC
Assam
75
Bhopal MC
Madhya Pradesh