হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না মহারাস্ত্রাগী পুনেদা লমদমসিগী অয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই. অমসুং অয়ুশমান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী থবক পাংথোকপগী ফিভম য়েংশিন্নবা অমসুং তুংগী থৌরাং য়াৎপগী ৱেস্তর্ন রিজন রিভিয়ু মীতিং শীনখ্রে
মীফম অসিগী তোঙানবা নাকল অমদা, দোক্তরশিংগী নুমিৎ লাকপদা চাউরাকপা দোক্তর ১০০০বু অয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মখাদা মখোয়না মশক থোকপা থৌদাং য়াবগীদমক্তা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
02 JUL 2022 12:32PM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না ৱেস্তর্ন রিজনগীদমক্তা জুন ৩০ অমসুং জুলাই ১, ২০২২দা মহারাস্ত্রাগী পুনেদা রিজনেল রিভিয়ু মীতিং – ‘অয়ুশমান শঙ্গম’গী মঙাশুবা ইদিসন শীনখ্রে। থৌরম অসিদা গুজরাত, গোৱা, রাজস্থান, মহারাস্ত্রা, দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী অমদি দামন অমসুং দ্যু রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী অয়ূশমান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনা (এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই.) অমসুং অয়ুশমান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী স্কিম অনিসিগা মরী লৈনবা সরকারগী সেনিয়র ওফিসিএল, পোলিসী শেম-শাবা অমসুং অখঙ-অহৈশিংনা শরুক য়াখি। হঙ্গৎনা য়েংশিংবগী মীফম অসিবু এন.ঐচ.এ.গী সি.ই.ও., দাঃ আর.এস. শর্মনা লুচিংখি। দাঃ শর্মনা থৌরম অসিদা ৱা ঙাঙবদা এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই.বু মায় পাক্না চলায়নবা হোৎনদুনা পায়খৎখিবা তোঙানবা থবক থৌরমশিংগীদমক্তা ৱেস্তর্ন জোনবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
নুমিৎ নিনিগী খন্ন-নৈনবগী থৌরম্না মপুং ওইবা ৱাখল্লোন লান্নবগী খুদোংচাবা কয়াগী থোঙ হাংদুনা নোংচুপলোমগী মফমশিংগী রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা অয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই. অমসুং এ.বি.দি.এম. স্কিম অনিমক্কী থবক-থৌরমশিংগী মায় পাক্লকপগী ফিভমশিং য়েংশিনবসু ঙমহনগনি।
প্রোগ্রাম অসিগী অতোপ্পা নাকল অমদা, দোক্তর ১০০০বু মখোয়না পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মখাদা মশক থোক্না তেংবাংখিবগীদমক্তা জুলাই ১দা ইকায় খুম্নবা উৎখি।
এন.ঐচ.এ.গী সি.ই.ও., দাঃ আর.এস. শর্মনা থৌরমসিগী মপুং ওইবা ৱারোল পীবদা ভারতনা লাইচৎকা মাইয়োক্নবা অমসুং তীকা থাবগী খোঙজং মায় পাক্না পাংথোকখিবদা দোক্তরশিংনা লৌখিবা মরু ওইবা থৌদাংশিংবু অখন্ননা তাকখি। দাঃ শর্মনা হায়খি, “ভারতকী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিদা কোৱিন প্লেতফোর্ম্না তেক-বেকবোন ওইরবসু, মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিবু তসেংনা মায় পাকহনখ্রিবা অসিদি ঐখোয়গী দোক্তর অমসুং মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিংগী তেংবাংনবা অসিননি। ঐখোয়গী কম্ম্যুনিতী দোক্তরশিংনা লাইচৎকা মাইয়োক্নবদা তেংবাংবা খক্তা নত্তনা অয়ুশমান ভারতকী অমব্রেল্লা স্কিম পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গুম্বা হেল্থকেয়রগী মরু ওইবা স্কিমশিংবু মায় পাক্না পাংথোকহনবদা মরু ওইবা থৌদাংসু য়ারিবনি”।
মহারাস্ত্রা সরকারগী পব্লিক হেল্থ বিভাগকী এদিস্নেল চীফ সেক্রেতরী, দাঃ প্রদীপ ব্যাসনা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা দাক্তর অমসুং মেদিকেল ফ্রেতর্নিতীগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখি। মহাক্না হায়খি, “মশাগী ওইজবা য়েংদনা, নীংহন্নবা লৈতনা হোৎনরিবা ঐখোয়গী লৈবাক্কী দাক্তরশিংগী হোৎনজমন খুদিংবু ঐখোয়না শকখঙফম থোকই। ঙসিদি, ঐখোয়গী খুন্নাইগীদমক্তা দাক্তর কয়ানা পুন্না তেংবাংখিবা অসিগীদমক্তা ঐখোয়না মখোয়গী মরক্তগী খনগৎলবা দাক্তর খরগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎলি অমসুং মখোয় পুম্নমক্না ক্বালিতী হেল্থকেয়র পীনবগীদমক্তা মশাবু কত্থোক্লিবা অসিগীদমক্তা ঐহাক্না মখোয়গী মফমদা কোক নোঞ্জরি। ঐখোয়না লৈবাক্কী সেবা পাংথোকপদা খ্বাইদগী নীংথিবা মওংদা পাংথোকপা ঙম্নবা ঐখোয় পুন্না খোঙফম চেৎমিন্নরসি”।
এন.ঐচ.এ.গী দেপ্যুতী সি.ই.ও., দাঃ বিপুল অগর্ৱালনা থৌরম মনুংদা ৱা ঙাঙবদা অসুম্না হায়খি, “ঐহাক্কী মিৎয়েংদদি, মখোয়না পাংথোক্লিবশিংবু থবক অমনি হায়না উদে, ঐখোয়না দাক্তরশিংনা মমায়দা পেন্দবগী শকফম অমত্তা তাহন্দনা শিংনবা অমগা লোয়ননা খোঙফম চেৎনা সেবা তৌবনি হায়না উই। ঐখোয়না মখা তানা চত্থরিবসিদা লাইচৎনা লেপ্তনা ইভোল্ব তৌগনি হায়না ঐখোয়না খঙলি অমসুং মখোয়গী ইভোল্যুসন অসিগী মাং থানা লৈনবা হেল্থ কেয়র কম্ম্যুনিতীনা শেম-শাদুনা লৈগদবনি অমসুং অনাবা খুদিংগী মফমদা ক্বালিতী হেল্থ কেয়র ফংহনগদবনি”।
মহারাস্ত্রা সরকারগী পব্লিক হেল্থ বিভাগকী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, দাঃ নীলিমা কেরকাত্তা অমসুং মহারাস্ত্রাগী স্তেত হেল্থ ওথোরিতী এস্যুরেন্স সোসাইতীগী সি.ই.ও., দাঃ সুধাকর শিন্দেসু মীফম অসিদা শরুক য়াখি।
পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গা মরী লৈনবা মেদিকেল ফ্রেতরীনিতীশিংবু চাং নাইনা শকখঙবা অমসুং মনা পীবগী থবক অমা লেপ্তনা চত্থবগী পান্দমগা লোয়ননা, এন.ঐচ.এ.না মখাগী মরু খোঙথাংশিং লাউথোকখ্রেঃ
• অয়ুশমান ভারত উৎকৃস্ত চিকিৎশক সম্মান: অয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই. ইকোসীস্তেমদা থবক তৌরিবা মথৌ খ্বাইদগী নীংথিনা পাংথোকপা দাক্তর মঙাবু ইকায় খুম্নবগী মনা।
• অয়ুশমান ভারত উৎকৃস্ত চিকিৎশলায়া সম্মান: অয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মখাদা এম্পেনেল তৌরবা খ্বাইদগী নীংথিজনা মথৌ পাংথোকপা রাজ্য খুদিংগী হোস্পিতাল অমমমদা মনা পীবা।
• অয়ুশমান ভারত পি. এম.-জে.এ. ৱাই. ফেল্লোশিপ: মসিগী মখাদা, য়াম্লবদা হেল্থ কেয়র প্রোফেস্নেল মঙাদা অয়ুশমান ভারত পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মখাদা রিসর্চ তৌনবগীদমক্তা চহি অমগী ফেল্লোশিপ গ্রান্ত পীগনি।
মনাশিং অসি সেপ্তেম্বর ২০২২দা পাংথোক্কদবা এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী চহি ফাবগী থৌরমদা পীথোক্কনি। পি.এম.-জে.এ.ৱাই. চত্থরিবা রাজ্য/য়ু.তি. শিনবা থুংবগী স্তেত হেল্থ এজেন্সীশিংগী ওফিসিএল অমসুং দাক্তরশিংনা ইকায় খুম্নবা উৎপগী থৌরমদা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা শরুক য়াখি অমসুং মসিনা দাক্তরশিংবু শকখঙনবগীদমক্তা ভারত শিনবা থুংবদা মান্নবা ফেলিসিতেসন থৌরম কয়া অমুক্তদা হৌদোকখি।
এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই. স্কিমগী মখাদা ৱেস্তর্ন রিজনগী রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা মতিক চারবা বেনিফিশরীশিংবু নীংথিনা লাইয়েংবগী থৌওংশিংগী মরোল মখাদা পীরিঃ
ৱেস্তর্ন রিজনগী রাজ্য/য়ু.তি.
এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মখাদা লৈবা হোস্পিতালশিংদা এদমিৎ তৌবগী অপুনবা মশিং
লাইয়েংবগী হান্না কাইথোক্লবা শেনফম
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
৭৭,১৩৬
করোর ৪৯.০২
গোৱা
১০,৪৮৩
করোর ৩৩.৫৮
গুজরাত
৩০,৪৩,৬১০
করোর ৫৫২২.১৫
মহারাস্ত্রা
৫,৮৩,৯২৩
করোর ১৫১৬.৯৬
রাজস্থান
২,৬৬,৯৯৬
করোর ২৯৮৫.৫০

Ministry of Health and Family Welfare
National Health Authority (NHA) organised Western Region Review Meeting in Pune, Maharashtra to assess implementation progress and draw future roadmap for Ayushman Bharat PM-JAY & Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) schemes across the region.
Along the side-lines of the meeting, around 1000 Doctors were felicitated for their remarkable & exemplary performance under Ayushman Bharat PM-JAY Scheme on the occasion of Doctor’s Day.
02 JUL 2022 12:32PM by PIB Delhi
The fifth edition of Regional Review Meeting – ‘Ayushman Sangam’ was organised by National Health Authority (NHA) in Pune, Maharashtra for the Western region on 30th June and 1st July 2022. The event saw a gathering of senior government officials, policymakers and experts associated with the two schemes of Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB PM-JAY) and Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) from the states/UT of Gujarat, Goa, Rajasthan, Maharashtra, Dadra and Nagar Haveli & Daman and Diu. The review meeting was chaired by Dr. R. S. Sharma, CEO, NHA. Addressing the event, Dr Sharma lauded the efforts and contribution made by the Western Zone towards the successful implementation of AB PM-JAY.
The two-day interaction created avenues of cohesive thought exchange facilitating assessment of progress made by both Ayushman Bharat PM-JAY & ABDM schemes in the States/UTs of Western Region.
Along the side-lines of the programme, around 1000 Doctors were felicitated on 1st July, 2022 for their exemplary contribution provided under PM-JAY scheme.
Dr. R. S. Sharma, CEO NHA while giving the keynote address highlighted upon the role played by the doctors in India’s fight against the pandemic and the roll out of the vaccination drive. Dr. Sharma said, ‘On the face of it, the COWIN platform is the tech-backbone of India’s vaccination drive but in spirit it is the network of our doctors and medical professionals who have made the world’s largest vaccination drive successful. Our community of doctors have been instrumental not only in our fight against the pandemic but have also played a crucial part in ensuring the successful implementation of the key healthcare schemes like the Ayushman Bharat umbrella scheme PM-JAY.’
While addressing the gathering, Dr Pradeep Vyas, Additional Chief Secretary, Public Health Department, Government of Maharashtra expressed his gratitude to the doctors and the medical fraternity. He said ‘The doctors of our country who work selflessly need to be recognised for their exemplary service. Today, we are felicitating a few among them as a token of gratitude to the collective contribution of doctors to our society and I salute all of them for their dedication to provide quality healthcare. Let us all commit to continuously strive for excellence in our service to the nation.’
Speaking during the event Dr. Vipul Aggarwal, Deputy CEO, NHA said: ‘In my view it is not just a job, it’s a challenging commitment and service which our doctors manage to do without a single frown upon their face. As we move forward, we know that the pandemic would continue to evolve, and the health care community would also need to match the pace of this evolution to stay ahead of the game and deliver high-quality care to all patients.’
Dr. Neelima Kerkatta, Principal Secretary, Public Health Department, Government of Maharashtra and Dr. Sudhakar Shinde, CEO State Health Authority Assurance Society, Maharashtra were also present during the meeting.
With an objective to continue with its endeavour to reward and recognise the medical fraternity associated with the PM-JAY scheme on a regular basis, NHA announced the launch of following key initiatives:
• Ayushman Bharat Utkrist Chikitsak Samman: An award to felicitate five best performing doctors working in the Ayushman Bharat PM-JAY ecosystem.
• Ayushman Bharat Utkrist Chikitsalaya Samman: An award for one best performing hospital empanelled under Ayushman Bharat PMJAY in each state.
• Ayushman Bharat PM-JAY Fellowship: Under this, as many as five healthcare professionals will be given a one-year fellowship grant to undertake research under Ayushman Bharat PM-JAY.
All these awards will be conferred during the anniversary celebration of AB PM-JAY in September 2022. Officials and doctors from State Health Agencies across various PM-JAY implementing States & UTs virtually participated in the felicitation event and it kicked off similar felicitation ceremonies across India to recognise the contribution of doctors.
The performance of States/UTs of Western Region under the AB PM-JAY scheme so far in providing treatment to eligible beneficiaries is as below:
State/UT of Western Region
Total Hospital Admission Count under AB PM-JAY
Pre-Auth Amount for treatment
DNH & DD
77,136
49.02 Cr
Goa
10,483
33.58 Cr
Gujarat
30,43,610
5522.15 Cr
Maharashtra
5,83,923
1516.96 Cr
Rajasthan
2,66,996
2985.50 Cr