কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স অসি ২০২২গী মেদা চাদা ১৮.১ হেনগৎলকখ্রে; ইলেক্ত্রিসিতী, সিমেন্ত, কোল অমসুং ফর্তিলাইজরশিং অসিনা য়াম্না ৱাংনাহেনগৎলকপগা লোইননা মাংজিল থারি
২০২২গী মেগীদমক্তা মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স (বেজ: ২০১১-১২=১০০)
30 JUN 2022 5:42PM by PIB Imphal
মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি ২০২১গী মেগী ইনদেক্সকা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ১৮.১ হেনগৎলকখ্রে (প্রোবিজনেল)। ইন্দেক্স অসি ২০২২গী মেদা ১৪৮.১ ওইখি। সেমেন্ত, কোল, ফর্তিলাইজরশিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী ইন্দস্ত্রিশিংনা মামাং চহিগী চপ মান্নবা মতম অদুগা য়েংনবদা ২০২২গী মেদা য়াম্না ৱাংনা হেনগৎলকপা থেংনখি। কোল ইন্দস্ত্রীনা ২৫.১%দা হেনগৎলকখি আমসুং ফর্তিলাইজর ইন্দস্ত্রীশিংনা ২২.৮% হেনগৎলকখি। অদুগা সিমেন্ত ইন্দস্ত্শিংনা ২৬.৩% হেনগৎলকখি, ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরনা ২২%দা হেনগৎলকখি।
দ দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোশন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদনা ঙসি ২০২২গী মে থাগীদমক্তা মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স (আই.সি.আই.) থাদোরকখ্রে। আই.সি.আই.না অপুনবা ওইনা অমসুং অমমমতা ওইনা খনগৎলবা মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপাল খুদম ওইনা কো, ক্রুদ ওইল, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী প্রোদক্তশিং, ফরইতলাইজরশীং, স্তীল, সিমেন্ত অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগী প্রোদক্সনগী পর্ফোর্মেন্স অদু ওল্লি। মরু ওইবা ইন্দস্ত্রীশিং অসি ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীজ প্রোদক্সন (আই.আই.পি.)দা য়াওবা পোৎলমশিংগী অরুম্বগী চাদা ৪০.২৭ ওই। চহগী অমসুং থাগী ইন্দাইসেস অমসুং গ্রোথ রেতশিং অদু মথংশিৎনা এনেক্স I অমসুং IIদা পীরি।
২০২২গী ফেব্রৱারীগীদমক্তা মরু ওইবা ইন্দস্তঈশিংগী ইন্দেক্সকী ফাইনেল গ্রোথ রেত অসি প্রোবিজনেল লেভেল ৫.৮%দগী ৫.৯%দা রিভাইজ তৌখ্রে। ২০২২-২৩গী এপ্রিল-মেদা আই.সি.আই.গী গ্রোথ রেত অসি মমাংগী ফিস্কেল য়িয়রগী চপ মান্নবা মতম অদুগা চাংদম্নবদা ১৩.৬% (পি.) ওইখি।
মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্সকী সমরী অদু মকাদা পীরি:
কোল – কোলগী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ১০.৩৩) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ২৫.১ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতম অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী মনুংদা চাদা ২৬.৯ হেনগৎলকখি।
ক্রুদ ওইল- ক্রুদ ওইলগী পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ৮.৯৮) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ৮.৬ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগি মনুংদা চাদা ১.৮ হেনগৎলকখি।
নেচরেল গ্যাস - নেচরেল গ্যাসকি পোত্থোক (অরুম্বা: চাদা ৬.৮৮) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ৭.০ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগি মনুংদা চাদা ৬.৭ হেনগৎলকখি।
পেত্রোলিয়ন রিফাইনরী প্রোদক্তশিং- পেত্রোলিয়ম রিফাইনরীগী পোত্থোক (অরুম্বা চাদা ২৮.০৪) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ১৬.৭ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গি এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগি মনুংদা চাদা ১২.৮ হেনগৎলকখি।
ফর্তিলাইজরশিং – ফর্তিলাইজরশিংগী পোত্থোক (অরুম্বা চাদা ২.৬৩) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ২২.৮ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগি মনুংদা চাদা ১৬.৩ হেনগৎলকখি।
স্তীল - স্তীলগী পোত্থোক (অরুম্বা চাদা ১৭.৯২) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ১৫.০ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী মনুংদা চাদা ৮.৪ হেনগৎলকখি।
সিমেন্ত – সিমেন্তকী পোত্থোক (অরুম্বা চাদা ৫.৩৭) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ২৬.৩ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী মনুংদা চাদা ১৫.৯ হেনগৎলকখি।
ইলেক্ত্রিসিতী – ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকখিবা (অরুম্বা চাদা ১৯.৮৫) অসি ২০২১গী মেগা চাংদম্নবদা ২০২২গী মেদা চাদা ২২.০ হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ২০২২-২৩গী এপ্রিলদগীনা মে ফাওবগী মনুংদা চাদা ১৬.৭ হেনগৎলকখি।
নোত ১: মার্চ ২০২২, এপ্রিল, ২০২২ অমসুং মে, ২০২২গী দেতা অসি প্রোবিজনেলনি। মরু ওইবা ইন্দস্ত্রীশিংগী ইন্দেক্স নম্বরশিং অসি সোর্স এজেন্সীশিংদগী অপদেৎ তৌরবা দেতাগী মতুং ইন্না রিভাইজ/ফাইনেলাইজ তৌখি।
নোত ২: ২০১৮গী এপ্রিলদগী, রিন্যুৱেবল সোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপগী দেতাসু য়াওরি।
নোত ৩: ইন্দস্ত্রীগী মতুং ইন্না মথক্তা পীখ্রিবা অরুম্বশিং অদু আই.আই.পি.দগী লৌরকপা ইন্দস্ত্রী অমমমগী অরুম্বশিংনি অমসুং আই.সি.আই.গী অপুনবা অরুম্বা অদু ১০০গা মান্নহন্দুনা প্রো রেতা বেসিসতা খাইদোকই।
নোত ৪: ২০১৯গী মার্চতগী, শাবা লোইরবা স্তীলগি পোত্থোক্কী মনুং চন্না ‘কোল্দ রোলদ (সি.আর.) কোইলস’ হায়রিবআ আইতেম অসিগী মখাদা হোত রোলদ পিকলদ এন্দ ওইলদ (ঐচ.আর.পি.ও.) কৌবা অনৌবা স্তীলগী পোত্থোক অমসু য়াওহনখি।
নোত ৫: ২০২২গী জুনগীদমক্তা ইন্দেক্স অসি ২০২২গী জুলাই ২৯, ইরাই নুমিত্তা ফোংগনি।
এনেক্স I
মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
চহি ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেজ য়িয়র: ২০১১-১২=১০০
ইন্দেক্স
সেক্তর
অরুম্বা
২০১৩-১৪
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
এপ্রিল-মে
২০২১*
এপ্রিল-মে
২০২২*
কোল
১০.৩৩৩৫
১০৪.২
১১২.৬
১১৮.০
১২১.৮
১২৪.৯
১৩৪.১
১৩৩.৬
১৩১.১
১৪২.৩
১১৫.৩
১৪৬.৩
ক্রুদ ওইল
৮.৯৮৩৩
৯৯.২
৯৮.৪
৯৭.০
৯৪.৫
৯৩.৭
৮৯.৮
৮৪.৫
৮০.১
৭৭.৯
৭৭.৭
৭৯.১
নেচরেল গ্যাস
৬.৮৭৬৮
৭৪.৫
৭০.৫
৬৭.২
৬৬.৫
৬৮.৪
৬৯.০
৬৫.১
৫৯.৮
৭১.৩
৬৭.৭
৭২.২
রিফাইনরী প্রোদক্তস
২৮.০৩৭৬
১০৮.৬
১০৮.৮
১১৪.১
১১৯.৭
১২৫.২
১২৯.১
১২৯.৪
১১৪.৯
১২৫.১
১২০.৫
১৩৬.০
ফর্তিলাইজর্স
২.৬২৭৬
৯৮.১
৯৯.৪
১০৬.৪
১০৬.৬
১০৬.৬
১০৭.০
১০৯.৮
১১১.৬
১১২.৪
৯৫.৪
১১০.৯
স্তীল
১৭.৯১৬৬
১১৫.৮
১২১.৭
১২০.২
১৩৩.১
১৪০.৫
১৪৭.৭
১৫২.৬
১৩৯.৪
১৬৩.১
১৫৪.৭
১৬৭.৭
সিমেন্ত
৫.৩৭২০
১১১.৫
১১৮.১
১২৩.৫
১২২.০
১২৯.৭
১৪৭.০
১৪৫.৭
১৩০.০
১৫৬.৯
১৪৫.১
১৬৮.২
ইলেক্ত্রিসিতী
১৯.৮৫৩০
১১০.৩
১২৬.৬
১৩৩.৮
১৪১.৬
১৪৯.২
১৫৬.৯
১৫৮.৪
১৫৭.৬
১৭০.১
১৬৭.৯
১৯৬.০
অপুনবা ইন্দেক্স
১০০.০০০০
১০৬.৫
১১১.৭
১১৫.১
১২০.৫
১২৫.৭
১৩১.২
১৩১.৬
১২৩.২
১৩৬.১
১২৮.৭
১৪৬.২
*প্রোবিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা ৱাই.-ও.-ৱাই.দা য়ুমফম ওই)
সেক্তর
অরুম্বা
২০১৩-১৪
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১ -২২
এপ্রিল-মে
২০২১*
এপ্রিল-মে
২০২২*
কোল
১০.৩৩৩৫
১.০
৮.০
৪.৮
৩.২
২.৬
৭.৪
-০.৪
-১.৯
৮.৫
৮.২
২৬.৯
ক্রুদ ওইল
৮.৯৮৩৩
-০.২
-০.৯
-১.৪
-২.৫
-০.৯
-৪.১
-৫.৯
-৫.২
-২.৬
-৪.২
১.৮
নেচরেল গ্যাস
৬.৮৭৬৮
-১২.৯
-৫.৩
-৪.৭
-১.০
২.৯
০.৮
-৫.৬
-৮.২
১৯.২
২২.৫
৬.৭
রিফাইনরী প্রোদক্তস
২৮.০৩৭৬
১.৪
০.২
৪.৯
৪.৯
৪.৬
৩.১
০.২
-১১.২
৮.৯
২২.৮
১২.৮
ফর্তিলাইজর্স
২.৬২৭৬
১.৫
১.৩
৭.০
০.২
০.০৩
০.৩
২.৭
১.৭
০.৭
-৩.৮
১৬.৩
স্তীল
১৭.৯১৬৬
৭.৩
৫.১
-১.৩
১০.৭
৫.৬
৫.১
৩.৪
-৮.৭
১৭.০
১৫১.০
৮.৪
সিমেন্ত
৫.৩৭২০
৩.৭
৫.৯
৪.৬
-১.২
৬.৩
১৩.৩
-০.৯
-১০.৮
২০.৮
১০৭.৪
১৫.৯
ইলেক্ত্রিসিতী
১৯.৮৫৩০
৬.১
১৪.৮
৫.৭
৫.৮
৫.৩
৫.২
০.৯
-০.৫
৮.০
২১.৬
১৬.৭
অপুনবা গ্রোথ
১০০.০০০০
২.৬
৪.৯
৩.০
৪.৮
৪.৩
৪.৪
০.৪
-৬.৪
১০.৪
৩৬.৩
১৩.৬
* প্রোবিজনেল, ৱাই.-ও.-ৱাই. অসি মমাং চহিগী মান্নবা ফাইনান্সিয়েল য়িয়র অদুগা চাংদম্নদুনা কালকুলেত তৌই
এনেক্স II
মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেজ য়িয়র: ২০১১-১২=১০০
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তস
ফর্তিলাইজর্স
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
১০.৩৩৩৫
৮.৯৮৩৩
৬.৮৭৬৮
২৮.০৩৭৬
২.৬২৭৬
১৭.৯১৬৬
৫.৩৭২০
১৯.৮৫৩০
১০০.০০০০
মে-২১
১১৭.১
৭৬.৮
৬৮.৭
১১৭.৭
১০২.৫
১৪৯.৪
১৩১.১
১৬১.৯
১২৫.৪
জুন-২১
১১২.১
৭৮.২
৭০.০
১১৩.২
১১৬.৯
১৫৩.১
১৪৮.২
১৬৯.১
১২৭.২
জুলাই-২১
১১৯.২
৮০.৩
৭২.৮
১২২.২
১২০.১
১৫৫.২
১৫৪.৩
১৮৪.৭
১৩৪.৭
ওগস্ত-২১
১১৮.৪
৭৯.৪
৭৩.৭
১১৫.৫
১১৭.০
১৬১.১
১৪৮.৮
১৮৮.৭
১৩৪.২
সেপ্তেম্বর-২১
১১৩.৮
৭৭.০
৭৩.৩
১১২.৭
১১৩.৬
১৬০.৫
১৪১.১
১৬৭.৯
১২৮.০
ওক্তোবর-২১
১৪০.৪
৭৯.২
৭৬.৩
১২৭.৫
১২২.৯
১৬৭.৬
১৬১.৯
১৬৭.৩
১৩৭.৮
নবেম্বর-২১
১৪৯.২
৭৬.৬
৭২.২
১৩১.৯
১২১.৪
১৫৭.৪
১২৭.৩
১৪৭.৯
১৩১.৮
দিসেম্বর-২১
১৬৪.৩
৭৯.১
৭২.৭
১৩৪.৪
১২১.১
১৬৯.৯
১৬৮.৮
১৬২.৫
১৪১.৭
জনুৱারী-২২
১৭৪.৮
৭৯.১
৭১.৪
১৩৫.৮
১১৫.২
১৭৪.৫
১৭৬.৪
১৬৫.৬
১৪৪.৮
ফেব্রৱারী-২২
১৭৪.৪
৭১.৬
৬৪.৯
১২৪.৯
১০২.৪
১৬৫.০
১৬৯.০
১৬০.৮
১৩৭.২
মার্চ-২২*
২১০.০
৭৯.৬
৭২.৬
১৪২.৫
১০৭.৭
১৮৩.৯
১৯৮.৮
১৯১.০
১৫৮.২
এপ্রিল-২২*
১৪৬.২
৭৭.৮
৭০.৯
১৩৪.৭
৯৬.০
১৬৩.৬
১৭০.৯
১৯৪.৫
১৪৪.৪
মে-২২*
১৪৬.৫
৮০.৩
৭৩.৫
১৩৭.৩
১২৫.৯
১৭১.৮
১৬৫.৫
১৯৭.৫
১৪৮.১
*প্রোভিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা ৱাই.-ও.-ৱাই.দা য়ুমফম ওইরগা)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তস
ফর্তিলাইজর্স
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা গ্রোথ
অরুম্বা
১০.৩৩৩৫
৮.৯৮৩৩
৬.৮৭৬৮
২৮.০৩৭৬
২.৬২৭৬
১৭.৯১৬৬
৫.৩৭২০
১৯.৮৫৩০
১০০.০০০০
মে-২১
৭.০
-৬.৩
২০.১
১৫.৩
-৯.৬
৫৫.১
১১.৭
৭.৫
১৬.৪
জুন-২১
৭.৪
-১.৮
২০.৬
২.৪
২.০
২৫.২
৭.৫
৮.২
৯.৪
জুলাই-২১
১৮.৮
-৩.২
১৯.০
৬.৭
০.৬
৯.৪
২১.৭
১১.০
৯.৯
ওগস্ত-২১
২০.৬
-২.৩
২০.৭
৯.১
-৩.১
৬.৯
৩৬.৩
১৬.০
১২.২
সেপ্তেম্বর-২১
৭.৮
-১.৭
২৭.৫
৬.০
০.০৪
৭.১
১১.৩
০.৯
৫.৪
ওক্তোবর-২১
১৪.৭
-২.২
২৫.৮
১৪.৪
০.০৪
৫.৯
১৪.৬
৩.২
৮.৭
নবেম্বর-২১
৮.২
-২.২
২৩.৭
৪.৩
২.৫
০.৯
-৩.৬
২.১
৩.২
দিসেম্বর-২১
৫.২
-১.৮
১৯.৫
৫.৯
৩.৫
-০.৬
১৪.২
২.৯
৪.১
জনুৱারী-২২
৮.২
-২.৪
১১.৭
৩.৭
-২.০
৩.৮
১৪.১
০.৯
৪.০
ফেব্রৱারী-২২
৬.৬
-২.২
১২.৫
৮.৮
-১.৪
৫.৬
৫.০
৪.৫
৫.৯
মার্চ-২২*
-০.১
-৩.৪
৭.৬
৬.১
১৫.৩
৫.০
৯.০
৬.১
৪.৯
এপ্রিল-২২*
২৮.৮
-০.৯
৬.৪
৯.২
৮.৭
২.২
৭.৪
১১.৮
৯.৩
মে-২২*
২৫.১
৪.৬
৭.০
১৬.৭
২২.৮
১৫.০
২৬.৩
২২.০
১৮.১
* প্রোবিজনেল, ৱাই.-ও.-ৱাই. অসি মমাং চহিগী মান্নবা থা অদুগা চাংদম্নদুনা কালকুলেত তৌই

Ministry of Commerce & Industry
Index of eight core industries grows by 18.1 percent in May, 2022; Electricity, Cement, Coal and Fertilizers lead the way with high growth
INDEX OF EIGHT CORE INDUSTRIES (BASE: 2011-12=100) FOR MAY, 2022
30 JUN 2022 5:42PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries grew at 18.1 percent (provisional)in May 2022 as compared to the Index of May 2021. The Index stood at 148.1 in May 2022. The production of Cement, Coal, Fertilizers and Electricity industries recorded high growth in May 2022 over the corresponding period of last year. Coal industries grew by 25.1% and Fertilizer industries were up by 22.8%. While the cement industries zoomed by 26.3%, the electricity sector increased by 22%.
The Department for Promotion of Industry and Internal Trade released the Index of Eight Core Industries (ICI) for the Month of May, 2022 today. ICI measures combined and individual performance of production in selected eight core industries viz. Coal, Crude Oil, Natural Gas, Refinery Products, Fertilizers, Steel, Cement and Electricity. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP). Details of yearly and monthly indices and growth rates are provided at Annex I & II respectively.
The final growth rate of Index of Eight Core Industries for February 2022 is revised to 5.9% from its provisional level 5.8%. The growth rate of ICI during April-May 2022-23 was 13.6% (P) as compared to the corresponding period of last FY.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Coal –Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 25.1 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 26.9 per cent during April to May, 2022-23 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil–Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) increased by 4.6 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 1.8 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) increased by 7.0 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 6.7 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Petroleum Refinery Products–Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) increased by 16.7 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 12.8 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Fertilizers –Fertilizers production (weight: 2.63 per cent) increased by 22.8 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 16.3 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Steel –Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 15.0 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 8.4 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Cement –Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 26.3 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 15.9 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Electricity –Electricity generation (weight: 19.85 per cent) increased by 22.0 per cent in May, 2022 over May, 2021. Its cumulative index increased by 16.7 per cent during April to May, 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Note 1: Data for March, 2022, April, 2022 and May, 2022 are provisional. Index numbers of Core Industries are revised/finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April, 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weight derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for June, 2022 will be on Friday 29th July, 2022.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Weight
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
Apr-May 2021*
Apr-May 2022*
Coal
10.3335
104.2
112.6
118.0
121.8
124.9
134.1
133.6
131.1
142.3
115.3
146.3
Crude Oil
8.9833
99.2
98.4
97.0
94.5
93.7
89.8
84.5
80.1
77.9
77.7
79.1
Natural Gas
6.8768
74.5
70.5
67.2
66.5
68.4
69.0
65.1
59.8
71.3
67.7
72.2
Refinery Products
28.0376
108.6
108.8
114.1
119.7
125.2
129.1
129.4
114.9
125.1
120.5
136.0
Fertilizers
2.6276
98.1
99.4
106.4
106.6
106.6
107.0
109.8
111.6
112.4
95.4
110.9
Steel
17.9166
115.8
121.7
120.2
133.1
140.5
147.7
152.6
139.4
163.1
154.7
167.7
Cement
5.3720
111.5
118.1
123.5
122.0
129.7
147.0
145.7
130.0
156.9
145.1
168.2
Electricity
19.8530
110.3
126.6
133.8
141.6
149.2
156.9
158.4
157.6
170.1
167.9
196.0
Overall Index
100.0000
106.5
111.7
115.1
120.5
125.7
131.2
131.6
123.2
136.1
128.7
146.2
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Weight
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
Apr-May 2021*
Apr-May 2022*
Coal
10.3335
1.0
8.0
4.8
3.2
2.6
7.4
-0.4
-1.9
8.5
8.2
26.9
Crude Oil
8.9833
-0.2
-0.9
-1.4
-2.5
-0.9
-4.1
-5.9
-5.2
-2.6
-4.2
1.8
Natural Gas
6.8768
-12.9
-5.3
-4.7
-1.0
2.9
0.8
-5.6
-8.2
19.2
22.5
6.7
Refinery Products
28.0376
1.4
0.2
4.9
4.9
4.6
3.1
0.2
-11.2
8.9
22.8
12.8
Fertilizers
2.6276
1.5
1.3
7.0
0.2
0.03
0.3
2.7
1.7
0.7
-3.8
16.3
Steel
17.9166
7.3
5.1
-1.3
10.7
5.6
5.1
3.4
-8.7
17.0
151.0
8.4
Cement
5.3720
3.7
5.9
4.6
-1.2
6.3
13.3
-0.9
-10.8
20.8
107.4
15.9
Electricity
19.8530
6.1
14.8
5.7
5.8
5.3
5.2
0.9
-0.5
8.0
21.6
16.7
Overall Growth
100.0000
2.6
4.9
3.0
4.8
4.3
4.4
0.4
-6.4
10.4
36.3
13.6
*Provisional,YoY is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.3335
8.9833
6.8768
28.0376
2.6276
17.9166
5.3720
19.8530
100.0000
May-21
117.1
76.8
68.7
117.7
102.5
149.4
131.1
161.9
125.4
Jun-21
112.1
78.2
70.0
113.2
116.9
153.1
148.2
169.1
127.2
Jul-21
119.2
80.3
72.8
122.2
120.1
155.2
154.3
184.7
134.7
Aug-21
118.4
79.4
73.7
115.5
117.0
161.1
148.8
188.7
134.2
Sep-21
113.8
77.0
73.3
112.7
113.6
160.5
141.1
167.9
128.0
Oct-21
140.4
79.2
76.3
127.5
122.9
167.6
161.9
167.3
137.8
Nov-21
149.2
76.6
72.2
131.9
121.4
157.4
127.3
147.9
131.8
Dec-21
164.3
79.1
72.7
134.4
121.1
169.9
168.8
162.5
141.7
Jan-22
174.8
79.1
71.4
135.8
115.2
174.5
176.4
165.6
144.8
Feb-22
174.4
71.6
64.9
124.9
102.4
165.0
169.0
160.8
137.2
Mar-22*
210.0
79.6
72.6
142.5
107.7
183.9
198.8
191.0
158.2
Apr-22*
146.2
77.8
70.9
134.7
96.0
163.6
170.9
194.5
144.4
May-22*
146.5
80.3
73.5
137.3
125.9
171.8
165.5
197.5
148.1
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.3335
8.9833
6.8768
28.0376
2.6276
17.9166
5.3720
19.8530
100.0000
May-21
7.0
-6.3
20.1
15.3
-9.6
55.1
11.7
7.5
16.4
Jun-21
7.4
-1.8
20.6
2.4
2.0
25.2
7.5
8.2
9.4
Jul-21
18.8
-3.2
19.0
6.7
0.6
9.4
21.7
11.0
9.9
Aug-21
20.6
-2.3
20.7
9.1
-3.1
6.9
36.3
16.0
12.2
Sep-21
7.8
-1.7
27.5
6.0
0.04
7.1
11.3
0.9
5.4
Oct-21
14.7
-2.2
25.8
14.4
0.04
5.9
14.6
3.2
8.7
Nov-21
8.2
-2.2
23.7
4.3
2.5
0.9
-3.6
2.1
3.2
Dec-21
5.2
-1.8
19.5
5.9
3.5
-0.6
14.2
2.9
4.1
Jan-22
8.2
-2.4
11.7
3.7
-2.0
3.8
14.1
0.9
4.0
Feb-22
6.6
-2.2
12.5
8.8
-1.4
5.6
5.0
4.5
5.9
Mar-22*
-0.1
-3.4
7.6
6.1
15.3
5.0
9.0
6.1
4.9
Apr-22*
28.8
-0.9
6.4
9.2
8.7
2.2
7.4
11.8
9.3
May-22*
25.1
4.6
7.0
16.7
22.8
15.0
26.3
22.0
18.1
*Provisional,YoY is calculated over the corresponding month of previous year