Ministry of Social Justice & Empowerment
‘Samajik Adhikarita Shivir’ for Distribution of Aids and Assistive Devices to Divyangjan under ADIP Scheme in Biswanath Chariali, Assam.
20 JUN 2022 1:30PM by PIB Delhi
A ‘Samajik Adhikarita Shivir’ for distribution of aids and assistive devices to ‘Divyangjan’ under the ADIP Scheme of the Ministry of Social Justice and Empowerment, Government of India was organized by the Department of Empowerment of Persons with Disabilities (DEPwD) in association with ALIMCO and District Administration Biswanath today at Kamalakanta Natya Samaj premisis in Biswanath Chariali city of Assam.
Ku. Pratima Bhoumik, Union Minister of State for Social Justice and Empowerment, the Chief Guest of the function inaugurated the camp virtually through video conference in the august presence of Shri Pallab Lochan Das, Member of Parliament, Tezpur constituency, Shri Pramodh Borthakur, MLA Biswanath LAC who participated ‘in person’ at main venue of the function in Biswanath District, Assam.
A total of 4573 Aids and Assistive devices of different categories with value of worth Rs. 218.83 Lakhs will be distributed free of cost among 2561 pre identified Divyangjan who were assessed during assessment camps organized by ALIMCO in the various location of Biswanath Chariali District.
Addressing virtually through video conference on the occasion the chief guest Ku. Pratima Bhoumik, Union MoS said that central government is committed towards the empowerment of Divyangjan and is working on the vision of hon’ble Prime Minister ‘Sabka Saath Sabka Vikas’. Union Minister informed that similar distribution camp will be conducted in Sonitpur District tomorrow. Further Union Minster said that central government is very sensitive towards the empowerment of Divyangjan and various initiative taken by Ministry in all the area whether it is Soprts, Skill Development, Education, Infrastructure for making inclusive growth of Divyangjan. Union Minister said that new Act i.e Right to Person with Disability (RPwD) Act 2016 implemented by government to enhance the rights and entitlements to PwDs, the categories of disability now increased from 7 to 21, reservation in government jobs for Divyangjan has been increase from 3% to 4% under the provision of new RPWD Act 2016. In Assam Ministry has released Rs 6.98 Crore under Sugamya Bharat Abhiyan for making 24 Government Building assessable and barrier free for Divyangjan. Scholarship of Rs. 6.8 Crore has been released among 2197 Divyangjan. Minister informed work of land acquisition has been completed and also the DPR has been prepared for establishing a University in Kamroop District of Assam in near future.
Shri Pallab Lochan Das, MP, Tezpur expressed his gratitude towards Ministry and central government for organising the distribution camp for empowerment of Divyangjan under his Constituency.
Different type of assistive devices which will be distributed among identified Divyangjan beneficiaries in a phase manner who were registered during assessment camps at Block Level which includes 74 Motorized Tricycle, 214 Tricycle, 892 Wheelchairs, 874 Crutches, 328 Walking Sticks, 60 Rollators, 06 Smart Phone, 158 Smart Cane, 14 Braille Kit, 01 Braille Salte, 80 C. P Chair, 371 MSIED Kit, 01 ADL Kit (for leprosy) with Cell phone and 1500 Hearing Aid
The camps is conducted under the Scheme of Assistance to Disabled Persons (ADIP) for Purchase/Fitting of Aid/Appliances (ADIP) is one of the most popular scheme for providing assistive aids & appliance to Divyangjans and is organized by Artificial Limbs Manufacturing Corporation of India (ALIMCO), a Public Sector Undertaking under the Ministry of Social Justice and Empowerment has been identified as the implementing agency of the ADIP scheme in association with States/Districts authorities.
Shri Munindra Nath Nagatey, Dy. Commissioner, Biswanath District, Shri Navin Singh, SP, Biswanath and ALIMCO officials will also be present during the function.
Youtube Link of the above event is as under:-
https://www.youtube.com/watch?v=0_ZgjEZj1K8

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
এ.দি.আই.পি স্কিমগী মখাদা অসামগী বিশ্বনাথ চারিয়ালিদা দিবয়াংজনশিংদা এদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইসশিং য়েন্থোক্নবা ‘সমাজিক অধিকারি সিবির’ পাংথোকখ্রে
20 JUN 2022 1:30PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী সোসিএল জজতিস অমসুং ইমপ্বারমেন্ত মিনিস্ত্রিগী এ.দি.আই.পি স্কিমগী মখাদা দিবয়াংজনশিংদা এদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইসশিং য়েন্থোক্নবা ‘সমাজিক অধিকারি সিবির’ অমা ইমপ্বারমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতিস দিপার্তমেন্তনা অলিমকো অমসুং বিশ্বনাথ দিস্ত্রিক এদমিনিসত্রেসনগা লোয়ন্না ঙসি অসামগী বিশ্বনাথ চারিয়ালিদা লৈবা কামালাকান্তা নত্য সমাজদা পাংথোকখ্রে।
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা থৌরম অদু ভারত সরকারগী সোসিএল জজতিস অমসুং ইমপ্বারমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর কুমারি প্রতিমা ভৌমিকনা চীফ গেস্ত ওইদুনা হৌদোকখি অমসুং থৌরম পাংথোকফম অসামগী বিশ্বনাথ জিলাদা তেজপুর কেন্দ্রগী এম.পি শ্রী পাল্লাব লোচান দাস, বিশ্বনাথ এল.এ.সিগী এম.এল.এ শ্রী প্রমোধ বোরথাকুর শরুক য়াখি।
অলিমকোনা শীন্দুনা বিশ্বনাথ চারিয়ালি জিলাদা পাংথোকখিবা এসেসমেন্ত কেম্পশিংদা মাংজৌন্না মশক খঙদোকখ্রবা দিবয়াংজন ২৫৬১দা লেম্না লুপা লাখ ২১৮.৮৩ রোমগী এদস অমসুং এসিস্তিপ দিভাইস পুন্না ৪৫৭৩ য়েন্থোক্কনি।
থৌরম অদুদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর কুমারি প্রতিমা ভৌমিকনা হায়খি দিবয়াংজনগী য়াইফনবা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলি অমসুং প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘সবকা সাথ সবকা বিকাস’ হায়বা পান্দম অসিগী মখাদা থবক চৎথরি। মসিগা চপ মান্নবা পোৎলমশিং য়েন্থোকপগী কেম্প অমা হয়েং সোনিতপুর জিলাদা পাংথোক্কনি। য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি দিবয়াংজনশিংদা য়াইফনবা কেন্দ্র সরকারনা মীকুপ-নাহুম শিংনা থবক পায়খৎলি অমসুং দিবয়াংজনশিং য়াইফনবা হিরম কয়াদা হায়বদি শান-খোৎনবা, স্কিল দিবলপমেন্ত, লাইরিক-লাইশু অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী লমদা মিনিস্ত্রিনা থবক কয়া পায়খৎলি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি হকচাংগী ফিবমদা মীমান্নদ্রবশিংগী হকশিং ফংবা হেনগৎহন্নবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া পীনবা সরকারনা অনৌবা এক্ত হায়বদি রাইত তু পর্সন ৱিথ দিসএবিলিতি এক্ত ২০১৬ চৎনরে অমসুং অনৌবা এক্ত অসিগী মখাদা হৌজিক হকচাংগী ফিবম শোইনাইবা মখল ৭দগী মখল ২১দা হেনগৎলে অমসুং সরকারগী থবকশিং চংবদা দিবয়াংজনশিংগী কোতা চাদা ৩দগী চাদা ৪দা হেনগৎলে। সরকারগী বিল্দিং ২৪ দিবয়াংজনশিং চংবা য়ানবা অমসুং অপনবা লৈতনবা সুগময়া ভারত অভিয়ানগী মখাদা মিনিস্ত্রিনা অসামদা লুপা কোতি ৬.৯৮ থাদোকখ্রে। লুপা কোতি ৬.৮গী স্কোলারসিপ পীবদা দিবয়াংজন ২১৯৭ য়াওরি। অসামগী কামপুরপ জিলাদা য়ুনিভর্সিতি অমা লিংখৎনবা লম লৌশিনবগী থবক লোইরে অমসুং দি.পি.আর শেম্বশু লোইরে।
মহাক্কী কেন্দ্রদা দিবয়াংজনশিংগী য়াইফনবা তেংবাং পোৎলমশিং য়েন্থোকপগীদমক তেজপুরগী এম.পি শ্রী পাল্লাব লোচান্না মিনিস্ত্রি অমসুং কেন্দ্র সরকার থাগৎপা ফোঙদোকখি।
দিবয়াংজনশিংদা য়েন্থোকখিবা পোৎলমশিংগী মনুংদা মোতর পানবা ত্রাইসাইকল ৭৪, ত্রাইসাইকল ১৫৮, হুইলচিয়ার ৮৯২, ক্রুতচেস ৮৭৪, চৈশু ৩২৮, রোল্লাতোর ৬০, স্মার্দ ফোন ৬, ব্রাইল কিত ১৪, ব্রাইল সোল্ত ১, সি.পি চিয়ার ৮০, এম.এস.আই.ই.দি কিত ৩৭১, এ.দি.এল কিত ১ অমসুং হিয়ারিং এদ ১৫০০ য়াওখি।
এসিস্তেন্স তু দিসএবল পর্সন্স(এ দি আই পি)স্কিমগী মখাদা পাংথোকপা কেম্প অসি দিয়াংজনশিংদা এদস অমসুং খুৎলায়শিং পীনবা খ্বাইদগী মমিং চৎলবা স্কিমনি অমসুং মসি ভারত সরকারগী সোসিএল জজতিস অমসুং ইমপ্বারমেন্ত মিনিস্ত্রিগী পি.এস.য়ু অমা ওইরিবা আর্তিফিসিএল লিম্বস মেনুফেকচরিং কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(অলিমকো)না শীনবনি অমসুং স্কিম অসি রাজ্য/জিলাগী ওথোরিতিশিংগা পুন্না পাংথোকমিন্নবনি।
থৌরম অদুদা বিশ্বনাথ জিলাগী দিপুতি কম্মিসনর শ্রী মুনিন্দ্র নাথ, বিশ্বনাথকী এস.পি নবিন সিংহ অমসুং অলিমকোগী ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
থৌরম অসিগী য়ুতুব লিঙ্ক মখা অসিদা লৈরে:
https://www.youtube.com/watch?v=0_ZgjEZj1K8