ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
লাক্কদৌরিবা জুন ২১গী মালেমগী য়োগ নুমিত্তা নহা ৭৫,০০০না য়োগাসন কয়া পাংথোক্কনি হায়না দাঃ এল. মুরুগন্না হায়খ্রে
18 JUN 2022 9:30AM by PIB Imphal
নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকী থৌরম মনুংদা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরম্বু লৈবাক অমসুং মালেমগী থাক্তা খঙহন্নবগীদমক্তা ভারত সরকারনা জুন ১৭, ২০২২দা তমিল নাদুগী হেরিতেজ শহর ওইরিবা কন্যুকুমারীদা লৈবা বিবেকানন্দা রোক্তা কাউন্তদাউন ইভেন্ত তু য়োগ দে, ২০২২ শীন-লাঙখি। থৌরম অসি ভারত সরকারগী ফিশরী, এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং মন্ত্রালয়না তমিল নাদু সরকারগী ফিশরী, এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িং বিভাগকা খুৎশম্নদুনা শীন-লাঙবনি। থৌরম অসিদা দাইরী ফার্মর, মহৈরোই, ঙামী অমসুং লাইবস্তোক ফার্মর ৫০০ হেনবনা য়োগ প্রেক্তিস প্রোগ্রামদা শরুক য়াখি। থৌরম অসি ভারতকী সবকন্তিনেন্তকী খ্বাইদগী খা থংবা মতোন্দা লৈদুনা সমুদ্র অহুমগী পুনফম ওইবা অমসুং বিবেকানন্দা রোক্না বেকদ্রোপ ওইদুনা বিবেকানন্দা কেন্দ্রদা পাংথোকপনি।
থৌরম অসিগী চীফ গেস্ত ওইরিবা ভারত সরকারগী ফিশরী, এনিমেল হসবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িংগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দাঃ এল. মুরুগন্না থৌরম হৌদোকপদা নুংতিগী পুন্সিদা য়োগগী কান্নবা অমসুং মসিনা স্ত্রেস হন্থহন্দুনা মীওই অমগী হকশেল ফগৎহনবগী মতাংদা ৱারোল কয়া ফোংদোকখি। দাঃ এল. মুরুগন্না য়োগগী কান্নবা লৌনবগীদমক্তা নোংমদা য়ামদ্রবদা পুং অমদি য়োগ তৌবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না মহাক্না মিৎয়েং চঙখি। মহাক্না মখা তারকপদা, কন্যাকুমারী জিলাগী চাউখৎলক্লিবা দাইরী ফার্মর অমসুং ঙামীশিংগা ৱারী শাখি।
তমিল নাদু সরকারগী এদিস্নেল চীফ সেক্রেতরী, আই.এ.এস., শ্রী জৱাহরনা মহাক্কী ৱারোলদা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী মরু ওইবা অমসুং মীচম মীয়াম মরক্তা য়োগবু হেন্না পাম্নহন্নবগীদমক্তা রাজ্য সরকারগা খুৎশম্নদুনা ভারত সরকারনা পায়খৎপা খোঙথাং কয়াগী মতাংদা পনখি।
কন্যাকুমারী জিলাগী দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তর, আই.এ.এস., শ্রী অর্বিন্দনা মহাক্কী ৱারোলদা য়োগগী মরু ওইববু শন্দোক্না তাক্লদুনা হকশেল ফনা হিংবদা মসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌই হায়না ফোংদোকখি।
বেঙ্গালোরগী সি.এফ.এস.পি. অমসুং তি.আই.গী দাইরেক্তর, দাঃ বি. অরুন প্রসাদনা মহাক্কী ৱারোলদা থৌরম অসিগী মরু ওইবা অমসুং মসিগা “নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব”কা অমুক্তদা তামিন্নবগী তান চান্নবগী মতাংদা পনখি। হকচাং শাজেল তৌবগী মথক্তা য়োগ তৌবনা মীওই অমবু মহাক্কী ৱাখল লাকশিনবদা তেংবাংই। মসিনা প্রদক্তিবিতী হেন্না লৈবা পুন্সি অমা হিংবদা মীওই অমবু তেংবাংই। দাইরী ফার্মরশিংনা মশা-মউ ফনা লৈনবগীদমক্তা মখোয়গী নোংমগী পুন্সিদা য়োগ তৌবসু য়াওহনগদবনি।
থৌরম অসিদা নগরকোইল কন্সতিত্বেন্সীগী এম.এল.এ., শ্রী এম.আর. গান্ধী, সুপরিন্তেন্দেন্ত ওফ পুলিস, শ্রী হরি কিরন অমসুং বিবেকানন্দা কেন্দ্রগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিগী মনুংদা য়োগ জগোই, ক্লাসিকেল জগোই অমসুং তমিল নাদুগী নাৎকী জগোইগুম্বা নাৎকী থৌরম কয়া লান্থোকখি।
নাৎকী থৌরমশিংগী মতুংদা মীওই ৫০০ হেনবনা শরুক য়াবা য়োগ প্রেক্তিস্না মখা তাখি। নীংথিনা ত্রেন তৌরবা য়োগ ইন্সত্রক্তরশিংনা য়োগ ত্রেনিং সেসন অসিবু পাংথোকখি অমসুং মসিদা ইকায়খুম্ননীংঙাই ওইরবা রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী এল. মুরুগন্না থৱাই য়াওনা শরুক য়াখিবগা লোয়ননা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী এনিমেল হসবেন্দরী বিভাগকী মীওইশিংসু মহাক্কা লোয়নখি।
ভারত সরকারগী দি.এ.ঐচ.দি.গী এসিস্তেন্ত কম্মিস্নর, দাঃ অনিরুদ্ধ উদয়কারনা ভোৎ ওফ থেংক্স পীদুনা থৌরম অসি লোইশিনখি।
ইকায়খুম্ননীংঙাই ওইরবা মন্ত্রীনা নাৎকী ওইবা হেন্দিক্রাফ উৎপা স্তোল কয়াদা চৎখি। রাজ্যগী মিল্ক ফেদেরেসনগী দাইরীগী পোত্থোক কয়া উৎলিবা স্তোলশিংদসু মহাক্না চৎখি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
75,000 youth to perform yogasanas on forthcoming International Day of Yoga on June 21 Dr. L. Murugan
18 JUN 2022 9:30AM by PIB Delhi
In order to publicize the program of International Day of Yoga at national and international level on the occasion of Azadi ka Amrit Mahotsav, Countdown Events to Yoga Day, 2022 was organized by the Government of India on June 17, 2022 at Vivekanand Rock, Kanyakumari, Tamil Nadu in the heritage city of Kanyakumari. The program was jointly organized by the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India and in t collaboration with Animal Husbandry, Dairying, Fisheries welfare department, Government of Tamil Nadu. In the program, more than 500 Dairy Farmers, Students and fisherman livestock farmers participated in the yoga practice program. The program was held at Vivekanada Kendra in the back drop of Vivekananda rock and the confluence of three seas, which is southern most tip of the Indian sub-continent.
While launching the program, Chief Guest of the program Shri Dr. L. Murugan, Hon’ble Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India, has told about the usefulness of Yoga in the daily life and the way Yoga reduces the stress and improves the health of the individual. Dr.L.Murugan emphasized the need practice yoga minimum one hour a day to reap the benefits of yoga. Further, he had interaction with progressive dairy farmers and fishermen from kanyakumari district.
Shri. Jawahar I.A.S, Additional chief secretary to Government of Tamil Nadu, in his speech mentioned the importance of the International Yoga Day and the measures taken by the Government of India in collaboration with state governments to familiarize Yoga amongst the common man.
Shri Arvind I.A.S., District collector, Kanyakumari district in his special address explained the importance of Yoga and is the key to healthy living.
Dr.B.Arun Prasad, Director, CFSP&TI , Bangalore in his address explained the significance of the event and its coincidence with the “Azadi ka amirtotsav”. Practicing yoga helps one to control his mind and thoughts apart from the physical exercise. This helps one to lead a life with better productivity. Dairy farmers should adopt yoga in their routine life for a healthy living.
The event was attended by Shri. M.R.Gandhi, MLA, Nagercoil Constituency, Shri. Hari kiran, Superintendent of Police and Officials from the Vivekanada Kendra.
The event was studded with cultural events viz., yoga dance, Classical dance and traditional dances of Tamil Nadu.
The cultural events were followed by the yoga practice in which more than 500 participants were present. Well trained yoga instructors conducted the yoga training session in which Honorable minister for State Shri. L.Murugan participated with enthusiasm and was accompanied by the officers from Central and State government Animal Husbandry department.
The program ended with vote of thanks rendered by Dr.Aniruddha Udaykar, Assistant commissioner, DAHD, Govt. of india.
Hon’ble minister visited the stall in which the traditional handicrafts were displayed. He also visited the stall where the dairy products of State milk federation were displayed.