ইলেক্সন কমিসন
রাস্ত্রপতি মীখল, ২০২২
16 JUN 2022 11:49AM by PIB Imphal
ইন্দিয়া এক্সত্রাওর্দিনারী গেজেত্তা ঙসি (জুন ১৫, ২০২২) থোকখিবা নোতিস অমগী মতুং ইন্না, ইলেক্সন কম্মিসন্না রাস্ত্রপতি মীখল ২০২২গী সেদ্যুলবু মখাদা পীরিবা অসিগুম্না লেপ্লেঃ
১) নোমিনেসন পীশিনবগী অরোইবা নুমিৎনা জুন ২৯, ২০২২;
২) নোমিনেসন স্ক্রুতিনী তৌবগী অরোইবা নুমিৎনা জুন ৩০, ২০২২;
৩) মীখল ওইজররোই হন্দোকপগী অরোইবা নুমিৎনা জুলাই ২, ২০২২; অমসুং
৪) মীখল পাংথোক্কদবা নুমিৎ, তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না, অসিনা জুলাই ১৮, ২০২২।
জুন ১৩, ২০২২দা থোকপা অতোপ্পা নোমিনেসন অমগী মখা পোন্না, কম্মিসন অসিনা রাজ্য সভাগী সেক্রেতরী জেনেরেল, শ্রী পি.সি. মোদীবু রাস্ত্রপতি মীখল ২০২২গী রিতর্নিং ওফিসর অমসুং ওফিসর ওন স্পিসিএল দ্যুতী (ও.এস.দি.), শ্রী মুকুল পান্দে অমসুং রাজ্য সভা সেক্রেতরিএতকী চীফ ভিজিলেন্স ওফিসর অমসুং জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী সুরেন্দ্র কুমারবুনা এসিস্তেন্ত রিতর্নিং ওফিসর ওইনা খল্লে।
প্রসিদেন্সিএল অমসুং ভাইস-প্রসিদেন্সিএল ইলেক্সন রুল, ১৯৭৪গী রুল ৩গী তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না, রিতর্নিং ওফিসরনা ঙসি, জুন ১৫, ২০২২দা থোকপা পব্লিক নোতিস অমগী খুত্থাংদা মখাগী ৱারোলশিং খঙহল্লিঃ
১) নোমিনেসন পেপর অসি কেন্দিদেত মশানা নত্ত্রগা নহাক্কী প্রোপোজর নত্ত্রগা সেকেন্দরনা মখাদা খুৎয়েক পীরিবা অসিগী নই দিল্লীগী পার্লিয়ামেন্ত হাউস, রুম-২৯, গ্রাউন্দ ফ্লোর্দা লৈবা ওফিস্তা; নত্ত্রগা কেন্দিদেত মশা য়াওবা ঙমদবা তঙাই ফদবা ফিভম লৈরগদি, এসিস্তেন্ত রিতর্নিং ওফিসর ওইরিবা ওফিসর ওন স্পিসিএল দ্যুতী (ও.এস.দি.), শ্রী মুকুল পান্দে/ রাজ্য সভা সেক্রেতরিএতকী চীফ ভিজিলেন্স ওফিসর অমসুং জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী সুরেন্দ্র কুমারদা মথক্তা পনখ্রিবা মান্নবা ওফিস অসিদা নুমিৎ অমা হেক্তদা (মীয়ামগী ছুতী নুমিৎ নত্তনা) অমসুং জুন ২৯, ২০২২দগী থেংথদনা অয়ুক্কী পুং ১১ অমসুং নুংথিলগী পুং ৩গী মরক্তা পীশিনবা য়াগনি;
2) কেন্দিদেত অসিনা ইলেক্তর ওইনা রেজিস্তর তৌবা পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্বেন্সীগী ইলেক্তোরেল রোলদা য়াওবা মরী লৈনবা এন্ত্রীগী সর্তিফাইদ কোপী অমনা মহাক্কী নোমিনেসন পেপরগা লোয়নরক্কদবনি;
৩) কেন্দিদেত খুদিংনা লুপা লিশিং তরামঙাগী শেনফম দিপোজিত তৌগদবনি। হায়রিবা শেনফম অসি নোমিনেসন পেপর পীবা মতমদা রিতর্নিং ওফিসরগী মফমদা শেল ওইনা দিপোজিত তৌবা নত্ত্রগা রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া নত্ত্রগা সরকারগী ত্রেজরীদা হান্ননা দিপোজিত তৌবসু য়াই, মসিগী মতাংদা, শেনফম অসি দিপোজিত তৌখ্রে হায়বগী চেনীং অদু নোমিনেসন পেপরগা লোয়নরক্কদবনি;
৪) নোমিনেসন পেপরগী ফোর্মদি মথক্তা পীরিবা ওফিস অসিদগী পনখ্রিবা পুংশিংগী মনুংদা লৌবা য়াগনি;
৫) নোমিনেসন পেপরশিং, এক্ত অসিগী সেক্সন ৫-বি.গী সব-সেক্সন (৪)গী মখাদা চৎনদ্রে তাকখ্রবা নত্তনা, অসিবু জুন ৩০, ২০২২, শগোলশেল নুমিৎকী অয়ুক্কী পুং ১১দা নই দিল্লীগী পার্লিয়ামেন্ত হাউস, রুম-২৯, গ্রাউন্দ ফ্লোর্দা লৈবা ওফিস্তা স্ক্রুতিনী তৌনবগীদমক্তা লৌখৎকনি;
৬) কেন্দিদেত অমনা মীরেপ ওইররোই হায়বগী নোতিস অসি কেন্দিদেত মশানা নত্ত্রগা থৌওং অসি পাংথোক্নবগীদমক্তা মহাক মশানা অইবা ওইনা অয়াবা পীরবা মহাক্কী প্রোপোজর নত্ত্রগা সেকেন্দর অমা হেক্তনা পেরাগ্রাফ (১)দা পল্লিবা মফমদা জুলাই ২, ২০২২দা নুংথিলগী পুং অহুমগী মমাঙদা পীশিল্লকপা য়াগনি;
৭) করিগুম্বা মীখল অসি থেংনবগী ফিভম লাক্লবদি, রুলগী মখাদা মীখল পাংথোক্কনি লেপখিবা মফমশিংদা জুলাই ১৮, ২০২২, নিংথৌকাবা নুমিৎকী অয়ুক্কী পুং ১০ অমসুং নুংথিলগী পুং ৫গী মনুংদা মীখল পাংথোক্কনি।
মসিগী নোতিফিকেসন অমসুং পব্লিক নোতিসশিংবু রিতর্নিং ওফিসরনা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী গেজেৎ খুদিংদা মতম অমত্তদা থাদোক্নবা শেম শাবা লোইখ্রে।
মীখলগী থৌওংগা মরী লৈনবা ৱাহং লৈরবদি, রাস্ত্রপতি মীখল ২০২২গী রিতর্নিং ওফিসর অমসুং রাজ্য সভাগী সেক্রেতরী জেনেরেল, শ্রী পি.সি. মোদীগী মফমদা, মহাক্কী ওফিস (নই দিল্লীগী পার্লিয়ামেন্ত হাউস, রুম-২৯, গ্রাউন্দ ফ্লোর) অসিদা নোমিনেসন পেপর পীশিনবগী লেপ্লবা মতম, জুন ১৮, ২০২২গী মনুংদা (মীয়ামগী ছুতী নুমিৎ নত্তনা) থাংজ নুমিৎ য়াওনা ৱর্কিং দে খুদিংগী নুংথিলগী পুং ৩.৩০ অমসুং ৪.৩০গী মনুংদা পাউ ফাওবা য়াগনি।

Election Commission
Presidential Election, 2022
16 JUN 2022 11:49AM by PIB Delhi
By a Notification published in the Gazette of India Extraordinary today (the 15th of June, 2022), the Election Commission has fixed the following schedule for the Presidential Election, 2022;-
1. June 29, 2022, as the last date for making nominations;
2. June 30, 2022, as the date for the scrutiny of nominations;
3. July 2,2022, as the last date for the withdrawal of candidatures; and
4. July 18, 2022, as the date on which a poll shall, if necessary, be taken.
By another Notification issued on the 13th of June, 2022, the Commission has appointed Shri P. C. Mody, Secretary-General, Rajya Sabha, as the Returning officer for the Presidential Election, 2022 and Shri Mukul Pandey, Officer on Special Duty (OSD) and Shri Surendra Kumar Tripathi, Joint Secretary and Chief Vigilance Officer, Rajya Sabha Secretariat, as the Assistant Returning Officers.
As required under rule 3 of the Presidential and Vice-Presidential Elections Rules, 1974, the Returning Officer has by a Public Notice notified today, the 15th of June, 2022 that:
1. nomination papers may be delivered by a candidate or any of his proposers or seconders to the undersigned at his office in Room No 29, Ground Floor, Parliament House, New Delhi, or if he is unavoidably absent, to the Assistant Returning Officers, Shri Mukul Pandey, officer on Special Duty (OSD)/Shri Surendra Kumar Tripathi, Joint Secretary and Chief Vigilance Officer, Rajya Sabha Secretariat, at the said office between 11 A.M. and 3 P.M. on any day (other than a public holiday) but not later than the 29th of June, 2022;
2. each nomination paper shall be accompanied by a certified copy of the entry relating to the candidate in the electoral roll for the Parliamentary constituency in which the candidate is registered as an elector;
3. every candidate shall deposit or cause to be deposited a sum of Rupees Fifteen Thousand only. This amount may be deposited in cash with the Returning Officer at the time of presentation of the nomination paper or deposited earlier in the Reserve Bank of India or in a Government Treasury and in the latter case a receipt showing that the said deposit of the sum has been so made is required to be enclosed with the nomination paper;
4. forms of nomination papers may be obtained from the above said office at the time aforesaid;
5. the nominations paper, other than those rejected under sub-section (4) of section 5B of the Act, will be taken up for scrutiny at Committee Room No. 62, First Floor, Parliament House, new Delhi on Thursday, the 30th of June, 2022 at 11 A.M.;
6. the notice of withdrawal of candidatures may be delivered by a candidate, or any one of his proposers or seconders who has been authorized in this behalf in writing by the candidate, to the undersigned at the place specified in paragraph (i) above before three o’clock in the afternoon of the 2nd July, 2022;
7. in the event of the election being contested, the poll will be taken on Monday, the 18th of July, 2022 between the hours of 10 A.M. and 5 P.M. at the places of polling fixed under the rules.
Arrangements have also been made for simultaneous publication of these Notifications and the Public Notice issued by the Returning Officer in all the States/Union Territories Gazettes.
For any queries regarding the election process, Shri P. C. Mody, the Returning Officers for the Presidential Election, 2022 and Secretary-General, Rajya Sabha may be contacted in his office (Room No 29, Ground Floor, Parliament House, New Delhi) between 3.30 P.M. and 4.30 P.M. on all working day including Saturday filing within the period of filling of Nomination Papers i.e. 18th of June, 2022 (other than public holidays).