মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা এম./এস. ন্যু স্পেস ইন্দিয়া লিমিতেদ (এন.এস.আই.এল.)দা ভারত সরকারদগী ইন-ওর্বিত কম্যুনিকেশন সেতলাইত ১০ ত্রান্সফর তৌনবগী অয়াবা পীখ্রে
08 JUN 2022 4:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা পাংথোকখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেসগী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈবা ভারত সরকারগী পব্লিক সেক্তর ইন্তরপ্রাইজনা মপুং ওইনা মপু ওইবা এম./এস. ন্যু স্পেস ইন্দিয়া লিমিতেদ (এন.এস.আই.এল.)দা ভারত সরকারদগী ইন-ওর্বিত কম্যুনিকেশন সেতলাইত ১০ ত্রান্সফর তৌনবগী অয়াবা পীখ্রে।
কেন্দ্রগী কেবিনেতনা এন.এস.আই.এল.গী ওথরাইজ তৌরবা শেয়র কেপিতল অদু লুপা করোর ১০০০দগী লুপা করোর ৭৫০০দা হেনগৎনবা অয়াবসু পীখ্রে।
এন.এস.আই.এল.দা হায়রিবা এসেতশিং অসি ত্রান্সফর তৌবনা মখাতানা কেপিতল ইন্তেন্সিব প্রোগ্রামশিং/প্রোজেক্তশিং পাংথোকপা ঙম্নবা কমপনী অদুদা পম্লিবা ফাইনান্সিয়েল ওতোনোমী পীরগনি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা থবক্কী খুদোংচাবা কয়া অমা পীরগনি অমসুং ইকোনোমী অসিগী অতোপ্পা সেক্তরশিংদা তেক্নোলোজিগী ওইবা মতেংসু পীরগনি। মসিগী অয়াবা অসিনা স্পেস সেক্তরদা দোমেস্তিক ইকোনোমিক এক্তিবিতী কয়া থোকহল্লগনি অমসুং গ্লোবল স্পেস মার্কেত্তা ভারতকী শেয়র হেনগৎহল্লগনি।
স্পেস সেক্তর রিফোর্মশিং অসিনা তঙাইফদনা এন.এস.আই.এল.দা এন্দ-তু-এন্দ কমর্সিয়েল স্পেস এক্তিবিতীশিং পাইখৎনবা অমসুং মপুং ফাবা সেতলাইতোপরেতর অমা ওইনা মথৌ তৌহল্লগনি। এন.এস.আই.এল.না সিঙ্গল ৱিন্দো ওপরেতর অমা ওইনা মথৌ তৌবনা স্পেস সেক্তরদা বিজনেস তৌবদা কোমহল্লগনি। এন.এস.আই.এল. বোর্দ অসিনা হৌজিক্তি সেতলাইত কম্যুনিকেশন সেক্তরদা লৈরিবা মার্কেত দাইনামিকশিং অমসুং গ্লোবল ত্রেন্দশিং অদুগী মতুং ইন্না ত্রান্সপোন্দরশিংগী মমল লেপ্নবা এমপাৱর তৌরগনি। এন.এস.আই.এল. অসি মকোয়গী ইন্তর্নেল পোলিসীশিং অমসুং গাইদলাইনশিং অদুগী মতুং ইন্না কেপাসিতী অদু োফর তৌবা অমসুং এলোকেত তৌবগীসু অয়াবা পীখ্রে।

Cabinet
Cabinet approves Transfer of 10 In-orbit Communication Satellites from Government of India to M/s. New Space India Ltd.(NSIL)
08 JUN 2022 4:44PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the transfer of 10 in-orbit communication satellites from Government of India (Gol) to M/s.NewSpace India Ltd. (NSIL), a wholly owned Public Sector Enterprise of GOI under the administrative control of the Department of Space.
The Union Cabinet has also approved increasing the authorized share capital of NSIL from Rs.1000 crore to Rs.7500 crore.
Transfer of these assets to NSIL will further provide the desired financial autonomy to the company to realize capital intensive programmes/ projects and thereby offering huge employment potential and technology spin-off to other sectors of the economy. This approval is expected to trigger domestic economic activity in space sector and increase India's share in the global space market.
The Space Sector reforms mandated NSIL to undertake end-to-end commercial space activities and function as a full-fledged satellite operator. NSIL functioning as a single-window operator will also facilitate the ease of doing business in space sector. NSIL Board will now be empowered to price the transponders as per the market dynamics and global trends in the Satellite Communication sector. NSIL is also authorized to offer and allocate capacity as per its internal policies and guidelines.