কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন্না এপ্রিল ২০২২দা ১৫.০৮%দা লৈখি; ফুদ ইন্দেক্সনা ৮.৮৮%দা হেনগৎখি
মিনরেল ওইল, বেসিক মেতল, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, কেমিকেল, চিঞ্জাক অমসুং চিঞ্জাক নত্তবা পোত্থোকশিংগী মমল হেনগৎপনা ইনফ্লেসন ৱাংলিবনি
17 MAY 2022 12:23PM by PIB Imphal
এপ্রিল ২০২২গী ভারতকী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর (বেজ চহিঃ ২০১১-১২)
ইং ২০২২গী এপ্রিল থাগী (ৱাই.ও.ৱাই.) ইনফ্লেসনগী চহিগী চাংনা এপ্রিল, ২০২১দা ওইরম্বা ১০.৭৪%গা চাংদম্নবদা ১৫.০৮% (প্রোবিজনেল) ওইখি। দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা মার্চ ২০২০দা ওইরম্বা ৮.৭১%তগী এপ্রিল ২০২২দা ৮.৮৮%দা হেনগৎখি। এপ্রিল ২০২২দা ইনফ্লেসনগী চাং ৱাংবগী মরমদি মিনরেল ওইল, বেসিক মেতল, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, কেমিকেল, চিঞ্জাক অমসুং চিঞ্জাক নত্তবা পোত্থোকশিংগী মমলনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা হেনগৎপননি।
প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদ বিভাগকী ইকোনোমিক এদভাইজর ওফিসনা ভারতকী ফেব্রুৱারী, ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং এপ্রিল, ২০২২গী (প্রোবিজনেল) হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর (বেজ চহিঃ ২০১১-১২) ফোঙখ্রে। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)কী প্রোবিজনেল ফিগর অসি লৈবাক শিনবা থুংবগী ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্স অমসুং খনগৎলবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিত্তগী ফংবা দেতা শিজিন্নদুনা চয়োল অনি কান্নদুনা থাগী ১৪ খুদিংদা (নত্ত্রগা মথংগী ৱর্কিং দেদা) ফোঙবনি। ইন্দেক্স অসি চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেল ওই অমসুং ফাইনেল ওইরবা ফিগরনা মতম পুম্বগী অচুম্বা ওইগনি।
কম্মোদিতী খুদিং অমসুং দবল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তকী হৌখিবা থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসন রেত মখাদা পীরিঃ
ইন্দেক্স নম্বর অমসুং চহিগী ইনফ্লেসন রেত (%দা ওইবা ৱাই.ও.ৱাই.)*
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
ফেব-২২ (ফাইনেল)
মার্চ- ২২ (প্রোবিজনেল)
এপ্রিল-২২ (প্রোবিজনেল)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
১৪৫.৩
১৩.৪৩
১৪৮.৮
১৪.৫৫
১৫১.৯
১৫.০৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
১৬৭.৫
১৩.৮৭
১৭০.৩
১৫.৫৪
১৭৪.৯
১৫.৪৫
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৩৮.৩
৩০.৮৪
১৪৬.৯
৩৪.৫২
১৫১.০
৩৮.৬৬
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
১৩৮.৯
১০.২৪
১৪১.৬
১০.৭১
১৪৪.০
১০.৮৫
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৬৬.৭
৮.৬৭
১৬৭.৩
৮.৭১
১৭২.৯
৮.৮৮
খঙজিনগদবাঃ * দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী চাং অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নদুনা হোৎপনি
এপ্রিল ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সকী মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবনা মার্চ, ২০২২গা চাংদম্নবদা ২.০৮%দা লৈখি। হৌখিবা থা ৬তা দবল্যু.পি.আই.দা অহোংবা লৈখিবশিং মখাদা শম্লপ্না পীরিঃ
দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা# মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা (%দা ওইবা এম.ও.এম.)
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২ (প্রোবিজনেল)
এপ্রিল-২২ (প্রোবিজনেল)
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
২.১৩
-০.২৮
০.৩৫
১.০৪
২.৪১
২.০৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
৩.৩১
০.০০
-০.৫৩
০.০০
১.৬৭
২.৭০
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
৭.৯৪
-১.৬২
১.১২
২.২২
৬.২২
২.৭৯
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
০.৫২
-০.০৭
০.৫১
১.২৪
১.৯৪
১.৬৯
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
২.৩৪
-০.৮২
-১.৭১
০.২৪
০.৩৬
৩.৩৫
খঙজিনগদবাঃ মন্থ-ওভর-মন্থতা য়ুম্ফম ওইদুনা দবল্যু.পি.আই. অসি মমাং থাগী ফিগরদা হোৎলি
দবল্যু.পি.আই.গী মরু ওইবা গ্রুপকী মন্থ-ওভর-মন্থতা অহোংবা লাকপাঃ
১) প্রাইমারী আর্তিকল (অরুম্বা ২২.৬২%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা মার্চ ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৭০.৩দগী এপ্রিল, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ২.৭০% হেনগত্তুনা ১৭৪.৯দা লৈখি। ফুদ আর্তিকল (৩.৬১%), নন-ফুদ আর্তিকল (১.২০%), ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (০.৫৯%) অমসুং মিনরেল (০.১৩%)গী মমলনা মার্চ ২০২২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল ২০২২দা হেনগৎখি।
২) ফুএল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা মার্চ ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৪৬.৯দগী এপ্রিল, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ২.৭৯% হেনগত্তুনা ১৫১দা লৈখি। মিনরেল ওইল (৭.৫৮%)গী মমলনা মার্চ ২০২২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল ২০২২দা হেনগৎখি। ইলেক্ত্রিসিতী (-৯.৬৮%) মমলনা মার্চ ২০২২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল ২০২২দা হন্থখি।
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক (অরুম্বাঃ ৬৪.২৩%): %): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা মার্চ ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৪১.৬তগী এপ্রিল, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ১.৬৯% হেনগত্তুনা ১৪৪দা লৈখি। মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী দিজিত অনিগী এন.আই.সি. ২২গী মনুংদগী, গ্রুপ ১৮না মমল হেনগৎখি অমসুং ৩না মমল হন্থখি। মমল হেনগৎখিবা অসি মরু ওইনা বেসিক মেতল, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, তেক্সতাইল, মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত, ইলেক্ত্রিকেল ইক্বিপমেন্ত অমসুং চিঞ্জাক্কী পোত্থোকশিংনা মরম ওইবননি। মার্চ ২০২২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল ২০২২দা মমল হন্থখিবা গ্রুপ খরদি মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমসুং সেমি-ত্রেলর, কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোকশিংনি; শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিংনি। অদুগা বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবনা মার্চ ২০২২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল ২০২২দা মমল হোংদনা লৈখি।
দবল্যু.প্পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%): প্রাইমারী আর্তিকল গ্রুপ্তগী ‘ফুদ আর্তিকল’ অমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী গ্রুপ্তগী ‘ফুদ প্রদক্ত’ য়াওবা ফুদ ইন্দেক্সনা মার্চ ২০২২দা ওইরম্বা ১৬৭.৩দগী এপ্রিল ২০২২দা ১৭২.৯দা হেনগৎখি। দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা মার্চ ২০২২দা ওইরম্বা ৮.৭১%দগী এপ্রিল ২০২২দা ৮.৮৮%দা হেনগৎখি।
ফেব্রুৱারী ২০২২গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০): ফেব্রুৱারী ২০২২গী ওইনদি, ‘কম্মোদিতী খুদিং’ ((বেজ: ২০১১-১২=১০০)গী ফাইনেল ওইরবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংনা মথংশিৎনা ১৪৫.৩ অমসুং ১৩.৪৩%দা লৈখি। এপ্রিল ২০২২গী তোঙানবা কম্মোদিতী কয়াগী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংগী অকুপ্পা মরোল অসি এনেক্স ১দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী দবল্যু.পি.আই.দা য়ূম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.-ও.-ৱাই.) অসিনা এনেক্স ২দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী মনুংগী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সনা এনেক্স ৩দা পীরি।
রেস্পোন্স রেতঃ এপ্রিল ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসি ৮৩%গী অরুম্বা লৈবা রেস্পোন্স রেত্তা শেম্বনি, অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২২গী ফাইনেল ফিগরনা ৯২% রেস্পোন্স রেত্তা য়ুম্ফম ওইরগা শেম্বনি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরনা দবল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না অমুক্কা শেমদোকখিগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ (http://eaindustry.nic.in) তা ফংগনি।
মথংগী প্রেস রিলিজ থোকপগী তাং: মে ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসিদি ১৪/৬/২০২২দা ফোঙগনি।
অদোমগী পুক্নিং চীংশিনবা
দবল্যু.পি.আই.গী (বেজ ২০১৭-১৮) অনৌবা সেরিজকী দেতা খোমজিনবগী থৌওংনা ভারত সরকারগী নেস্নেল স্তেতিস্তিকেল ওফিসকী ফিল্দ ওপরেসন দিবিজনগী মতাংগা লোয়ননা পাংথোকপা হৌখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীএল ইস্তাব্লিশমেন্ত (করিগুম্বা খনগৎপদা য়াওরবদি)শিংদা ইন্দস্ত্রী এসোসিএসন্না এন.এস.ও.গী সর্ভে সুপর্ভাইজর/সর্ভে ইন্যুমরেতরশিংদা এপ্রিল ২০১৭তগী হৌদুনা থা খুদিংগী ওইবা দেতা খোম্বদা তেংবাংবা হায়রকপা য়াই।
এনেক্স-১
এপ্রিল ২০২২গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ Year: ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী নৌবা থা) *
খ্বাইদগী নৌবা এম.-ও.-এম.
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
এপ্রিল-২১
এপ্রিল-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০
১৫১.৯০
১.৬২
২.০৮
১০.৭৪
১৫.০৮
১০.৭৪
১৫.০৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৭৪.৯০
২.৭৮
২.৭০
৯.৯৪
১৫.৪৫
৯.৯৪
১৫.৪৫
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৭৫.১০
৩.৩২
৩.৬১
৪.৬০
৮.৩৫
৪.৬০
৮.৩৫
সিরিএল
২.৮২
১৭০.০০
১.৬৮
১.৩৭
-৩.০৭
৭.৮০
-৩.০৭
৭.৮০
ফৌ
১.৪৩
১৬৪.৪০
০.৩১
০.৭৪
-০.৪৩
১.৪৮
-০.৪৩
১.৪৮
গেহু
১.০৩
১৭২.৮০
৩.৮৬
০.৮২
-৩.১৬
১০.৭০
-৩.১৬
১০.৭০
হৱাই
০.৬৪
১৭৪.৭০
২.৩৪
-০.২৩
১০.৭৪
-০.৩৪
১০.৭৪
-০.৩৪
মনা-মশিং
১.৮৭
১৮৭.৭০
১.৬০
৪.৪৫
-৮.৯৭
২৩.২৪
-৮.৯৭
২৩.২৪
অলু
০.২৮
১৯৪.৫০
১২.৮৭
৮.৫৪
-৩০.০১
১৯.৮৪
-৩০.০১
১৯.৮৪
তিলহৌ
০.১৬
১৫৭.৫০
-৩১.৯৪
-২৭.৯৫
-১৯.৭২
-৪.০২
-১৯.৭২
-৪.০২
উহৈ
১.৬০
২১১.৮০
১৯.৩০
১৯.৫৯
২৩.৫৪
১০.৮৯
২৩.৫৪
১০.৮৯
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬২.৬০
-০.৩২
১.৮২
২.০৪
৫.১১
২.০৪
৫.১১
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৬৯.৪০
৪.৫৮
-০.১২
১০.৮৮
৪.৫০
১০.৮৮
৪.৫০
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৭৭.৩০
২.৫১
১.২০
১৫.৫৮
২৩.৮১
১৫.৫৮
২৩.৮১
থাউ মরু
১.১২
২২৭.২০
৫.৭৮
০.২৬
২৯.৯৫
১৬.১০
২৯.৯৫
১৬.১০
গ) মিনরেল
০.৮৩
২২৫.০০
-১.১৭
০.১৩
২০.৬৪
২১.০৩
২০.৬৪
২১.০৩
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৫২.৫০
০.৬৭
০.৫৯
৮০.৭৬
৬৯.০৭
৮০.৭৬
৬৯.০৭
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৪৭.৩০
০.৭৯
-৯.০২
১৬২.২৪
৬৫.৬৯
১৬২.২৪
৬৫.৬৯
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫১.০০
-০.২৭
২.৭৯
২১.২৭
৩৮.৬৬
২১.২৭
৩৮.৬৬
এল.পি.জি
০.৬৪
১৪৯.৭০
১.৫০
১২.৫৬
২১.৪৬
৩৮.৪৮
২১.৪৬
৩৮.৪৮
পেত্রোল
১.৬০
১৫৭.১০
০.৩১
৫.০১
৪৬.৪১
৬০.৬৩
৪৬.৪১
৬০.৬৩
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৬৭.৮০
-২.৫১
৬.৪০
৩২.৮৯
৬৬.১৪
৩২.৮৯
৬৬.১৪
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪৪.০০
১.৫৬
১.৬৯
৯.৪৪
১০.৮৫
৯.৪৪
১০.৮৫
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৬৯.১০
২.৯৪
২.৭৩
১৩.১৩
৯.৬৬
১৩.১৩
৯.৬৬
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
২১০.২০
৫.৯১
৫.০০
৪৪.৫৪
১৫.০৫
৪৪.৫৪
১৫.০৫
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৭.৬০
০.৫৬
০.০০
০.৫৬
১.৫১
০.৫৬
১.৫১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৩.৩০
১.৫৮
১.২৪
২.৪৯
১.৮৭
২.৪৯
১.৮৭
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪৫.৪০
১.০২
১.৩২
১০.০০
১২.৯৮
১০.০০
১২.৯৮
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৫.৯০
০.২১
০.৪৮
১.০১
৩.৯৯
১.০১
৩.৯৯
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২০.৯০
০.৫১
-০.৬৬
০.৪২
২.২৮
০.৪২
২.২৮
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৫.০০
০.৫১
০.৬২
৪.৩৭
৪.৭৭
৪.৩৭
৪.৭৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৫১.৯০
১.৬১
৩.৫৪
১০.১২
১৪.৩৮
১০.১২
১৪.৩৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৩.৯০
১.৯১
১.৭০
১১.১১
১২.৪২
১১.১১
১২.৪২
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৭.৬০
০.৯৭
০.৯৫
৩.৩৮
২.১৫
৩.৩৮
২.১৫
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১৩১.৮০
২.২৬
১.৫৪
১৩.৮৯
৭.৮৬
১৩.৮৯
৭.৮৬
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১২৯.৪০
০.৮৩
১.৬৫
২.৮৯
৬.৭৭
২.৮৯
৬.৭৭
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩১.৬০
০.৮৯
২.০২
১.৭১
৫.৫৩
১.৭১
৫.৫৩
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৬০.৫০
৩.৭১
২.৭৫
২০.১৯
২৪.৮১
২০.১৯
২৪.৮১
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১৩৩.৮০
২.৪৫
৪.৬১
১৭.৩৪
১৮.৪১
১৭.৩৪
১৮.৪১
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৭.৮০
০.৬৬
২.৫৩
৬.৭৯
১২.৪০
৬.৭৯
১২.৪০
এনেক্স-২
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২*
এপ্রিল-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪.৮৭
১৪.২৭
১৩.৬৮
১৩.৪৩
১৪.৫৫
১৫.০৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১০.২১
১৩.৭৮
১৫.৬০
১৩.৮৭
১৫.৫৪
১৫.৪৫
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
৪.৮২
৯.৬৮
১০.৪০
৮.১৯
৮.০৬
৮.৩৫
সিরিএল
২.৮২
৩.৯৮
৫.১৬
৫.৪৮
৬.০৭
৮.১২
৭.৮০
ফৌ
১.৪৩
-০.১৮
০.২৫
০.৫৬
০.০০
১.০৫
১.৪৮
গেহু
১.০৩
১০.১৪
১১.৪১
১০.৪০
১১.০৩
১৪.০৪
১০.৭০
হৱাই
০.৬৪
২.৮৪
৩.৯১
৪.৬৩
২.৭২
২.২২
-০.৩৪
মনা-মশিং
১.৮৭
৩.৪৪
৩১.৪৬
৩৮.৩৪
২৬.৯৯
১৯.৮৮
২৩.২৪
অলু
০.২৮
-৪৮.১৮
-৪২.৪৮
-১৪.৪৫
১৫.৬৬
২৪.৬২
১৯.৮৪
তিলহৌ
০.১৬
-৩৪.৩৯
-১৯.০৮
-১৫.৯৮
-২৬.৪২
-৯.৩৩
-৪.০২
উহৈ
১.৬
১৫.৫০
১৫.১৬
১২.৩৬
১০.২৪
১০.৬২
১০.৮৯
শঙ্গোম
৪.৪৪
১.৮১
২.০৮
২.২১
১.৮৭
২.৯০
৫.১১
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪
৯.৪০
৬.৮১
১০.১৮
৮.১৪
৯.৪২
৪.৫০
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৩.৪১
১৯.২৮
২০.৪৮
২৪.২৩
২৫.৪১
২৩.৮১
থাউ মরু
১.১২
২৪.৮৮
২৭.৮০
২৩.২৭
২২.৮৮
২২.৪৯
১৬.১০
গ) মিনরেল
০.৮৩
২৬.১৮
১৮.৮৭
৩০.০৩
২২.০৮
১৯.৪৬
২১.০৩
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৭১.১১
৪৭.৫০
৫৫.৪০
৪৬.১৪
৬৯.২০
৬৯.০৭
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৮৪.৪৬
৫১.৩৮
৬০.৫৯
৫৫.১৭
৮৩.৫৬
৬৫.৬৯
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৪৪.৩৭
৩৮.০৮
৩৪.৩৬
৩০.৮৪
৩৪.৫২
৩৮.৬৬
এল.পি.জি
০.৬৪
৬৬.৬২
৬০.৩০
৪৮.৯৮
২৬.২৭
২৪.৮৮
৩৮.৪৮
পেত্রোল
১.৬০
৮৯.৭৫
৭৫.১৩
৬৬.৫৮
৫৬.৬৪
৫৩.৪৪
৬০.৬৩
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৮৭.১৪
৭০.৫৫
৬৪.০০
৫৫.৫৯
৫২.২২
৬৬.১৪
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১২.৩৪
১০.৭১
৯.৫০
১০.২৪
১০.৭১
১০.৮৫
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১০.৬৭
৮.৭৫
৮.০৬
৯.৪৮
৯.৮৮
৯.৬৬
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
২৪.৩৮
১৬.১৯
১৩.৭১
১৫.৬৩
১৬.০৬
১৫.০৫
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
২.৯৯
৩.৪১
২.৮৩
২.৪১
২.০৮
১.৫১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১.৯২
২.৯৯
১.৯০
০.৫০
২.২২
১.৮৭
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৮.২৪
১৬.৮৮
১৩.৮৯
১৪.০১
১২.৬৪
১২.৯৮
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
৩.৩৭
৩.৯৫
৩.৭৩
৩.৬৫
৩.৭১
৩.৯৯
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
০.৬৮
১.০১
১.৯৪
৩.৯৪
৩.৪৯
২.২৮
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
৫.৪৯
৫.৩২
৪.১১
৪.৯২
৪.৬৫
৪.৭৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৬.৩৩
১৬.৪১
১৪.৬০
১৪.০০
১২.২৪
১৪.৩৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৫.৪০
১৪.২৯
১৩.৮২
১৩.০৮
১২.৬৬
১২.৪২
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
৩.১৮
৩.৫৬
৪.২৬
৩.৮৪
২.১৭
২.১৫
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১৩.৯৩
১১.১০
৯.৬৫
৯.৪৬
৮.৬২
৭.৮৬
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
৭.১৯
৬.৫৬
৭.১৬
৭.৪৬
৫.৯১
৬.৭৭
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৮.২৩
৬.১৮
৬.৭২
৭.১৮
৪.৩৭
৫.৫৩
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
২৮.৭৯
২২.৫৪
১৬.৫৩
২১.৪৭
২৫.৯৭
২৪.৮১
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১৯.৩০
১৪.৫৩
১২.৫০
১৬.৩৮
১৫.৯৬
১৮.৪১
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৪.২৪
১২.৮৯
১১.২৮
১০.৬০
১০.৩৪
১২.৪০
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২*
এপ্রিল-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪৩.৭
১৪৩.৩
১৪৩.৮
১৪৫.৩
১৪৮.৮
১৫১.৯
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৬৮.৪
১৬৮.৪
১৬৭.৫
১৬৭.৫
১৭০.৩
১৭৪.৯
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৭৮.৩
১৭৬.৭
১৭২.০
১৭০.৪
১৬৯.০
১৭৫.১
সিরিএল
২.৮২
১৬১.৯
১৬২.৯
১৬৩.৬
১৬৪.২
১৬৭.৭
১৭০.০
ফৌ
১.৪৩
১৬২.৮
১৬২.৬
১৬২.৯
১৬১.৭
১৬৩.২
১৬৪.৪
গেহু
১.০৩
১৬২.৯
১৬৪.১
১৬৪.৬
১৬৬.১
১৭১.৪
১৭২.৮
হৱাই
০.৬৪
১৭৭.৪
১৭৫.২
১৭৪.০
১৭৩.৫
১৭৫.১
১৭৪.৭
মনা-মশিং
১.৮৭
২৯১.৩
২৮১.২
২৩৬.০
২১২.৭
১৭৯.৭
১৮৭.৭
অলু
০.২৮
২৫৪.৫
২০৯.৬
১৭১.৭
১৭০.৬
১৭৯.২
১৯৪.৫
তিলহৌ
০.১৬
২৯০.২
২৬৭.৬
২৬৫.৫
২৬৬.৮
২১৮.৬
১৫৭.৫
উহৈ
১.৬
১৬৭.৭
১৬৩.৩
১৬১.৮
১৬৮.০
১৭৭.১
২১১.৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৭.৫
১৫৭.৩
১৫৭.৪
১৫৭.৮
১৫৯.৭
১৬২.৬
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৬৩.০
১৬১.৫
১৬৫.৬
১৬৭.৩
১৬৯.৬
১৬৯.৪
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৫৬.৫
১৬৪.৬
১৬৫.৯
১৭০.২
১৭৫.২
১৭৭.৩
থাউ মরু
১.১২
২০২.৩
২১০.১
২১০.৮
২১৫.৪
২২৬.৬
২২৭.২
গ) মিনরেল
০.৮৩
১৯৮.৬
২০৪.৭
২২৪.৭
২২৫.০
২২৪.৭
২২৫.০
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১১৫.৫
১০৯.৩
১২২.৩
১২৫.১
১৫১.৬
১৫২.৫
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১১১.৬
১০৪.০
১১৯.৮
১২৯.১
১৬১.৯
১৪৭.৩
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৩৬.০
১৩৩.৮
১৩৫.৩
১৩৮.৩
১৪৬.৯
১৫১.০
এল.পি.জি
০.৬৪
১৩২.৮
১৩৬.৯
১৩১.৪
১২৬.৪
১৩৩.০
১৪৯.৭
পেত্রোল
১.৬০
১৩৮.৯
১৩৩.১
১৩৫.১
১৩৯.১
১৪৯.৬
১৫৭.১
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৪১.১
১৩৬.১
১৪১.২
১৪৭.৫
১৫৭.৭
১৬৭.৮
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৩৬.৬
১৩৬.৫
১৩৭.২
১৩৮.৯
১৪১.৬
১৪৪.০
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৫৭.৬
১৫৬.৬
১৫৬.৯
১৬০.৫
১৬৪.৬
১৬৯.১
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৮৪.২
১৮০.১
১৮০.৮
১৯০.১
২০০.২
২১০.২
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৭.৩
১২৭.২
১২৭.৩
১২৭.৬
১২৭.৬
১২৭.৬
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৫৯.১
১৬১.৯
১৬০.৭
১৫৯.৮
১৬১.৩
১৬৩.৩
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৩৮.১
১৩৯.২
১৪০.২
১৪২.৪
১৪৩.৫
১৪৫.৪
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৪.২
১৪৪.৭
১৪৪.৭
১৪৪.৭
১৪৫.২
১৪৫.৯
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১১৮.৭
১১৯.৮
১২০.৯
১২১.৩
১২১.৭
১২০.৯
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪২.১
১৪২.৫
১৪১.৯
১৪২.৯
১৪৪.১
১৪৫.০
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৩৯.৬
১৪১.২
১৪২.১
১৪৩.৩
১৪৬.৭
১৫১.৯
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৩৬.৪
১৩৬.৮
১৩৭.৫
১৩৯.২
১৪১.৫
১৪৩.৯
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৬.২
১৩৬.৬
১৩৭.১
১৩৭.৯
১৩৬.৩
১৩৭.৬
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৭.৬
১২৭.১
১২৭.৩
১২৭.৩
১২৯.৮
১৩১.৮
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১২৫.৩
১২৫.১
১২৫.৮
১২৬.৭
১২৭.৩
১২৯.৪
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৮.৯
১২৭.১
১২৭.০
১২৮.৪
১২৯.০
১৩১.৬
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৩.৬
১৪১.৯
১৪৩.১
১৪৭.১
১৫৬.২
১৬০.৫
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১১৯.৩
১১৮.২
১২০.৬
১২২.৯
১২৭.৯
১৩৩.৮
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩২.৪
১৩৩.১
১৩৩.২
১৩৩.৫
১৩৪.৪
১৩৭.৮

Ministry of Commerce & Industry
WPI-based inflation at 15.08% for the month of April, 2022; Food Index inches up marginally to 8.88%
The high inflation due to rise in prices of mineral oils, basic metals, petroleum & natural gas, chemicals, food and non-food products
17 MAY 2022 12:23PM by PIB Delhi
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of April, 2022 (Base Year: 2011-12)
The annual rate of inflation was 15.08% (Provisional) for the month of April, 2022 (Y-o-Y) as compared to 10.74% in April, 2021. The rate of inflation based on WPI Food Index increased marginally from 8.71% in March, 2022 to 8.88% in April, 2022. The high rate of inflation in April, 2022 was primarily due to rise in prices of mineral oils, basic metals, crude petroleum & natural gas, food articles, non-food articles, food products and chemicals & chemical products etc. as compared to the corresponding month of the previous year.
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade released the index numbers of wholesale price in India (Base Year: 2011-12) for the month of April, 2022 (Provisional) and for the month of February, 2022 (Final). Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
2. The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below.
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Feb-22 (F)
Mar-22 (P)
Apr-22 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
145.3
13.43
148.8
14.55
151.9
15.08
I Primary Articles
22.6
167.5
13.87
170.3
15.54
174.9
15.45
II Fuel & Power
13.2
138.3
30.84
146.9
34.52
151.0
38.66
III Manufactured Products
64.2
138.9
10.24
141.6
10.71
144.0
10.85
Food Index
24.4
166.7
8.67
167.3
8.71
172.9
8.88
Note: P: Provisional, F: Final, *Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
3. The month over month change in WPI index for the month of April, 2022 stood at 2.08 % as compared to March, 2022. The monthly change in WPI index for last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22(P)
Apr-22 (P)
All Commodities
100.0
2.13
-0.28
0.35
1.04
2.41
2.08
I. Primary Articles
22.6
3.31
0.00
-0.53
0.00
1.67
2.70
II. Fuel & Power
13.2
7.94
-1.62
1.12
2.22
6.22
2.79
III. Manufactured Products
64.2
0.52
-0.07
0.51
1.24
1.94
1.69
Food Index
24.4
2.34
-0.82
-1.71
0.24
0.36
3.35
Note: P: Provisional, #Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
4. Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):-The index for this major group increased by 2.70% to 174.9 (provisional) in April, 2022 from 170.3 (provisional) for the month of March, 2022. Prices of Food Articles (3.61%), Non-food Articles (1.20%), Crude Petroleum & Natural Gas (0.59%) and Minerals (0.13%) increased in April, 2022 as compared to March, 2022.
2. Fuel & Power (Weight 13.15%):- The index for this major group increased by 2.79% to 151 (provisional) in April, 2022 from 146.9 (provisional) for the month of March, 2022. Prices of Mineral Oils (7.58%) increased in April, 2022 as compared to March, 2022. Prices of Electricity (-9.68%) declined in April, 2022 as compared to March, 2022.
3. Manufactured Products (Weight 64.23%):-The index for this major group increased by 1.69% to 144 (provisional) in April, 2022 from 141.6 (provisional) for the month of March, 2022. Out of the 22 NIC two-digit groups for manufactured products, 18 groups have witnessed increase in prices while 3 groups that have witnessed decrease in prices. The increase in prices is mainly contributed by basic metals, chemicals and chemical products, textiles, machinery and equipment, electrical equipment, and food products. Some of the groups that have witnessed decrease in prices are motor vehicles, trailers and semi-trailers, computer, electronic and optical products; leather and related products in April, 2022 as compared to March, 2022. While the Manufacture of beverages remain unchanged in April, 2022 as compared to March, 2022.
5. WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 167.3 in March, 2022 to 172.9 in April, 2022. The rate of inflation based on WPI Food Index increased from 8.71% in March, 2022 to 8.88% in April, 2022.
6. Final index for the month of February 2022 (Base Year: 2011-12=100): For the month of February, 2022 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 145.3 and 13.43% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups for April, 2022 are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI Index for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
7. Response Rate: The WPI for April, 2022 have been compiled at a weighted response rate 83 percent, while the final figure for February, 2022 is based on the weighted response rate of 92 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
8. Next date of Press Release: WPI for the month of May, 2022 would be released on 14/6/2022.
For Kind Attention
The data collection of New Series of WPI (Base 2017-18) has also started with help of the Field Operation Division, National Statistical office, Government of India. The Industry Associations may ask industrial establishments (if selected) spread across the country to cooperate with the Survey Supervisor/Survey Enumerators of the NSO in collection of data since April 2017 on monthly basis.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for April, 2022
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (Latest Month) *
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2021-2022
2022-2023*
2021-2022
2022-2023*
Apr-21
Apr-22*
ALL COMMODITIES
100
151.90
1.62
2.08
10.74
15.08
10.74
15.08
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
174.90
2.78
2.70
9.94
15.45
9.94
15.45
A. Food Articles
15.26
175.10
3.32
3.61
4.60
8.35
4.60
8.35
Cereals
2.82
170.00
1.68
1.37
-3.07
7.80
-3.07
7.80
Paddy
1.43
164.40
0.31
0.74
-0.43
1.48
-0.43
1.48
Wheat
1.03
172.80
3.86
0.82
-3.16
10.70
-3.16
10.70
Pulses
0.64
174.70
2.34
-0.23
10.74
-0.34
10.74
-0.34
Vegetables
1.87
187.70
1.60
4.45
-8.97
23.24
-8.97
23.24
Potato
0.28
194.50
12.87
8.54
-30.01
19.84
-30.01
19.84
Onion
0.16
157.50
-31.94
-27.95
-19.72
-4.02
-19.72
-4.02
Fruits
1.60
211.80
19.30
19.59
23.54
10.89
23.54
10.89
Milk
4.44
162.60
-0.32
1.82
2.04
5.11
2.04
5.11
Eggs, Meat & Fish
2.40
169.40
4.58
-0.12
10.88
4.50
10.88
4.50
B. Non-Food Articles
4.12
177.30
2.51
1.20
15.58
23.81
15.58
23.81
Oil Seeds
1.12
227.20
5.78
0.26
29.95
16.10
29.95
16.10
C. Minerals
0.83
225.00
-1.17
0.13
20.64
21.03
20.64
21.03
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
152.50
0.67
0.59
80.76
69.07
80.76
69.07
Crude Petroleum
1.95
147.30
0.79
-9.02
162.24
65.69
162.24
65.69
II. FUEL & POWER
13.15
151.00
-0.27
2.79
21.27
38.66
21.27
38.66
LPG
0.64
149.70
1.50
12.56
21.46
38.48
21.46
38.48
Petrol
1.60
157.10
0.31
5.01
46.41
60.63
46.41
60.63
HSD
3.10
167.80
-2.51
6.40
32.89
66.14
32.89
66.14
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
144.00
1.56
1.69
9.44
10.85
9.44
10.85
Mf/o Food Products
9.12
169.10
2.94
2.73
13.13
9.66
13.13
9.66
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
210.20
5.91
5.00
44.54
15.05
44.54
15.05
Mf/o Beverages
0.91
127.60
0.56
0.00
0.56
1.51
0.56
1.51
Mf/o Tobacco Products
0.51
163.30
1.58
1.24
2.49
1.87
2.49
1.87
Mf/o Textiles
4.88
145.40
1.02
1.32
10.00
12.98
10.00
12.98
Mf/o Wearing Apparel
0.81
145.90
0.21
0.48
1.01
3.99
1.01
3.99
Mf/o Leather and Related Products
0.54
120.90
0.51
-0.66
0.42
2.28
0.42
2.28
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
145.00
0.51
0.62
4.37
4.77
4.37
4.77
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
151.90
1.61
3.54
10.12
14.38
10.12
14.38
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
143.90
1.91
1.70
11.11
12.42
11.11
12.42
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
137.60
0.97
0.95
3.38
2.15
3.38
2.15
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
131.80
2.26
1.54
13.89
7.86
13.89
7.86
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
129.40
0.83
1.65
2.89
6.77
2.89
6.77
Cement, Lime and Plaster
1.64
131.60
0.89
2.02
1.71
5.53
1.71
5.53
Mf/o Basic Metals
9.65
160.50
3.71
2.75
20.19
24.81
20.19
24.81
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
133.80
2.45
4.61
17.34
18.41
17.34
18.41
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
137.80
0.66
2.53
6.79
12.40
6.79
12.40
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22*
Apr-22*
ALL COMMODITIES
100.0
14.87
14.27
13.68
13.43
14.55
15.08
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
10.21
13.78
15.60
13.87
15.54
15.45
A. Food Articles
15.26
4.82
9.68
10.40
8.19
8.06
8.35
Cereals
2.82
3.98
5.16
5.48
6.07
8.12
7.80
Paddy
1.43
-0.18
0.25
0.56
0.00
1.05
1.48
Wheat
1.03
10.14
11.41
10.40
11.03
14.04
10.70
Pulses
0.64
2.84
3.91
4.63
2.72
2.22
-0.34
Vegetables
1.87
3.44
31.46
38.34
26.99
19.88
23.24
Potato
0.28
-48.18
-42.48
-14.45
15.66
24.62
19.84
Onion
0.16
-34.39
-19.08
-15.98
-26.42
-9.33
-4.02
Fruits
1.6
15.50
15.16
12.36
10.24
10.62
10.89
Milk
4.44
1.81
2.08
2.21
1.87
2.90
5.11
Eggs, Meat & Fish
2.4
9.40
6.81
10.18
8.14
9.42
4.50
B. Non-Food Articles
4.12
13.41
19.28
20.48
24.23
25.41
23.81
Oil Seeds
1.12
24.88
27.80
23.27
22.88
22.49
16.10
C. Minerals
0.83
26.18
18.87
30.03
22.08
19.46
21.03
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
71.11
47.50
55.40
46.14
69.20
69.07
Crude Petroleum
1.95
84.46
51.38
60.59
55.17
83.56
65.69
II. FUEL & POWER
13.15
44.37
38.08
34.36
30.84
34.52
38.66
LPG
0.64
66.62
60.30
48.98
26.27
24.88
38.48
Petrol
1.60
89.75
75.13
66.58
56.64
53.44
60.63
HSD
3.10
87.14
70.55
64.00
55.59
52.22
66.14
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
12.34
10.71
9.50
10.24
10.71
10.85
Mf/o Food Products
9.12
10.67
8.75
8.06
9.48
9.88
9.66
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
24.38
16.19
13.71
15.63
16.06
15.05
Mf/o Beverages
0.91
2.99
3.41
2.83
2.41
2.08
1.51
Mf/o Tobacco Products
0.51
1.92
2.99
1.90
0.50
2.22
1.87
Mf/o Textiles
4.88
18.24
16.88
13.89
14.01
12.64
12.98
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.37
3.95
3.73
3.65
3.71
3.99
Mf/o Leather and Related Products
0.54
0.68
1.01
1.94
3.94
3.49
2.28
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
5.49
5.32
4.11
4.92
4.65
4.77
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
16.33
16.41
14.60
14.00
12.24
14.38
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
15.40
14.29
13.82
13.08
12.66
12.42
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
3.18
3.56
4.26
3.84
2.17
2.15
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
13.93
11.10
9.65
9.46
8.62
7.86
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
7.19
6.56
7.16
7.46
5.91
6.77
Cement, Lime and Plaster
1.64
8.23
6.18
6.72
7.18
4.37
5.53
Mf/o Basic Metals
9.65
28.79
22.54
16.53
21.47
25.97
24.81
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
19.30
14.53
12.50
16.38
15.96
18.41
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
14.24
12.89
11.28
10.60
10.34
12.40
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22*
Apr-22*
ALL COMMODITIES
100.0
143.7
143.3
143.8
145.3
148.8
151.9
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
168.4
168.4
167.5
167.5
170.3
174.9
A. Food Articles
15.26
178.3
176.7
172.0
170.4
169.0
175.1
Cereals
2.82
161.9
162.9
163.6
164.2
167.7
170.0
Paddy
1.43
162.8
162.6
162.9
161.7
163.2
164.4
Wheat
1.03
162.9
164.1
164.6
166.1
171.4
172.8
Pulses
0.64
177.4
175.2
174.0
173.5
175.1
174.7
Vegetables
1.87
291.3
281.2
236.0
212.7
179.7
187.7
Potato
0.28
254.5
209.6
171.7
170.6
179.2
194.5
Onion
0.16
290.2
267.6
265.5
266.8
218.6
157.5
Fruits
1.6
167.7
163.3
161.8
168.0
177.1
211.8
Milk
4.44
157.5
157.3
157.4
157.8
159.7
162.6
Eggs, Meat & Fish
2.4
163.0
161.5
165.6
167.3
169.6
169.4
B. Non-Food Articles
4.12
156.5
164.6
165.9
170.2
175.2
177.3
Oil Seeds
1.12
202.3
210.1
210.8
215.4
226.6
227.2
C. Minerals
0.83
198.6
204.7
224.7
225.0
224.7
225.0
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
115.5
109.3
122.3
125.1
151.6
152.5
Crude Petroleum
1.95
111.6
104.0
119.8
129.1
161.9
147.3
II. FUEL & POWER
13.15
136.0
133.8
135.3
138.3
146.9
151.0
LPG
0.64
132.8
136.9
131.4
126.4
133.0
149.7
Petrol
1.60
138.9
133.1
135.1
139.1
149.6
157.1
HSD
3.10
141.1
136.1
141.2
147.5
157.7
167.8
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
136.6
136.5
137.2
138.9
141.6
144.0
Mf/o Food Products
9.12
157.6
156.6
156.9
160.5
164.6
169.1
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
184.2
180.1
180.8
190.1
200.2
210.2
Mf/o Beverages
0.91
127.3
127.2
127.3
127.6
127.6
127.6
Mf/o Tobacco Products
0.51
159.1
161.9
160.7
159.8
161.3
163.3
Mf/o Textiles
4.88
138.1
139.2
140.2
142.4
143.5
145.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
144.2
144.7
144.7
144.7
145.2
145.9
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.7
119.8
120.9
121.3
121.7
120.9
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
142.1
142.5
141.9
142.9
144.1
145.0
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
139.6
141.2
142.1
143.3
146.7
151.9
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
136.4
136.8
137.5
139.2
141.5
143.9
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
136.2
136.6
137.1
137.9
136.3
137.6
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
127.6
127.1
127.3
127.3
129.8
131.8
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
125.3
125.1
125.8
126.7
127.3
129.4
Cement, Lime and Plaster
1.64
128.9
127.1
127.0
128.4
129.0
131.6
Mf/o Basic Metals
9.65
143.6
141.9
143.1
147.1
156.2
160.5
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
119.3
118.2
120.6
122.9
127.9
133.8
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
132.4
133.1
133.2
133.5
134.4
137.8
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of