Prime Minister's Office
PM participates in the Second Global COVID Virtual Summit
12 MAY 2022 8:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the Second Global COVID Virtual Summit on the invitation of the President of U.S.A., Joseph R. Biden Jr., earlier today. Prime Minister delivered his remarks in the Opening Session of the Summit on the theme ‘Preventing Pandemic Fatigue and Prioritizing Preparedness’.
Prime Minister highlighted that India adopted a people centric strategy to combat the pandemic and has made the highest ever allocation for its health budget this year. Prime Minister stated that India was running the largest vaccination campaign in the world and had vaccinated close to ninety percent of its adult population and more than fifty million children.
Prime Minister also highlighted that as a responsible member of the global community, India would continue to play an active role by sharing its low cost indigenous COVID mitigation technologies, vaccines and therapeutics with other countries. India is working to extend its genomic surveillance consortium. India has used traditional medicine extensively and has laid the foundation for a WHO Center for Traditional Medicine in India to make this knowledge available to the world.
Prime Minister also called for strengthening and reforming the WHO to create a stronger and more resilient global health security architecture.
Other participants included co-hosts of the event - Heads of State/Government of Belize in its capacity as Chair of CARICOM, Senegal as Chair of African Union, Indonesia as President of G20 and Germany as President of G7 respectively. Secretary General of the United Nations, Director General of World Health Organization and other dignitaries also participated.
Prime Minister had also participated in the first Global COVID virtual Summit hosted by President Biden on 22 September 2021.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী অনিশুবা কোবিদ ভর্চুএল সম্মিত্তা শরুক য়াখ্রে
12 MAY 2022 8:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী অনিশুবা কোবিদ ভর্চুএল সম্মিত্তা য়ু.এস.এ.গী রাস্ত্রপতি, জোসেফ আর. বাইদেন জুনিয়রনা পাউজেল পীরকপদগী ঙসিগী অঙনবদা শরুক য়াখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ‘লাইচৎনা নংহনবা অৱাবদগী ঙাকথোকপা অমসুং শেম-শাবগী থৌওংদা মিৎয়েং চঙবা’ হায়বা থীমদা পাংথোকপা সম্মিৎ হৌদোকপগী থৌরমদা ৱা ঙাংখি।
ভারতনা লাইচৎ অসিগা মাইয়োক্নবা মীয়ামদা হেন্না মরু ওইবা পীবা থৌরাং য়াৎখি অমসুং হন্দক্কী চহিসিদা হকশেলদা খ্বাইদগী চাউবা শেনফম কাইথোকখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। ভারতনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা তীকা থাবগী খোঙথাং পায়খৎখি অমসুং মসিগী অহলগী মীশিংগী চাউরাকপা ৯০% অমসুং অঙাংগী মীশিংগী ৫০%দগী হেনবদা ভেক্সিন কাপ্পা ঙমখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি।
ভারতনা মালেমগী খুন্নাইগী মথৌদাং খঙবা মেম্বর অমা ওইনা কোবিদকী শাফু হন্থহন্নবা হোৎনবদা শিজিন্নবা শেল চঙদবা তেক্নোলোজী, ভেক্সিন অমসুং লাইয়েংবগী থৌওং কয়া মীয়ামদা পীদুনা চাউরবা থৌদাং লৌবগী থৌওং মখা তানা চত্থখিগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। ভারতনা মশাগী জীনোমিক সর্বেলিএন্স কন্সোর্তিয়ম হেন্না শন্দোক্নবা কন্না হোৎনরি। ভারতনা নাৎকী ওইবা হিদাক লাংথক পাক শন্না শিজিন্নরি অমসুং দবল্যু.ঐচ.ও. সেন্তর ফোর ত্রেদিস্নেল মেদিসিনগী উরেপ উয়ুং ভারত্তা তমদুনা লৌশিং অসিবু মালেমদা পীনবা কন্না হোৎনরি।
দবল্যু.ঐচ.ও.বু নৌনা শেমদোক্তুনা মপাঙ্গল হেন্না লৈবা অমসুং নীংহন্নবা নাইদবা মালেমগী হেল্থ সেক্যুরিতী আর্কিতেকচর অমা শেম্নবা ৱাফমসু প্রধান মন্ত্রীনা থমখি।
থৌরম অসিদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা থৌরম অসিবু পুন্না য়ুম্বু ওইরিবা – সি.এ.আর.আই.সি.ও.এম.গী থৌ পুবা ওইনা মথৌ পাংথোক্লিবা বেলিজ সরকার/লৈবাক্কী মকোক, অফ্রিকা য়ুনিয়নগী লুচিংবা ওইরিবা সেনেগল, জি.২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা ইন্দোনেসিয়া অমসুং জি.৭কী প্রসিদেন্ত ওইরিবা জর্মনী য়াওরি। য়ুনাইতেদ নেসন্সকী সেক্রেতরী জেনেরেল, ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসনগী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং অতোপ্পা মীথুংলেন কয়াসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
রাস্ত্রপতি বাইদেন্না সেপ্তেম্বর ২২, ২০২১দা য়ুম্বু ওইখিবা মালেমগী অহানবা কোবিদ ভর্চুএল সম্মিত্তসু প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখি।